Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της 15/2, Πέμπτη 22/2 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια της φοιτητικής πορείας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Πέμπτη 15/2, ως Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον νέο Ποινικό Κώδικα, κρεμάσαμε γιγαντοπανό στην πρόσοψη της καμάρας με αντίστοιχο περιεχόμενο. Στη συνέχεια, και αφού είχε ξεκινήσει η πορεία, μπάτσοι σταματάνε 4 συντρόφια (εκτός της πορείας) και τα προσαγάγουν. Μετά από λίγο μαθαίνουμε ότι οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και τα συντρόφια κατηγορούνται για την παραπάνω δράση. Ταυτόχρονα τα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ επιτίθονται στην φοιτητική πορεία στην οδό Τσιμισκή, όπου συλλαμβάνονται 2 άτομα της περιφρούρησης, αφού γίνεται μικροσύγκρουση με τα ΜΑΤ για την υπεράσπιση του μπλοκ, ενώ ξυλοκοπούνται άγρια άλλη μια συντρόφισα και ένας σύντροφος με τον δεύτερο να διακομίζεται απευθείας στο νοσοκομείο, με ανοιγμένο κεφάλι. Για αυτούς τους λόγους, καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια, την Πέμπτη 22/2 στις 11:00 στα δικαστήρια.

ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΩΣ ΟΡΟ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο νέο Ποινικό Κώδικα


Στις 15/02 ενώ είχε καλεστεί φοιτητική πορεία στην Καμάρα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κρεμάστηκε γιγαντοπανό ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα από την ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης και αφού είχε ξεκινήσει η πορεία οι μπάτσοι σταμάτησαν τέσσερα συντρόφια τα οποία προσήχθησαν και εν τέλει συνελλήφθησαν κατηγορούμενα για την παραπάνω δράση.
Ο νέος ποινικός κώδικας έχει κατατεθεί στην βουλή από τις 09/02 και πρόκειται να ψηφιστεί στις 22/02. Το νομοσχέδιο αυτό έχει ως βασικό άξονα την αυστηροποίηση των ποινών, την ποινικοποίηση της φτώχειας και την αύξηση της καταστολής ενάντια στην αγωνιζόμενη κοινωνία, έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την διαφύλαξη και την διαιώνιση των καπιταλιστικών και κρατικών συμφερόντων. Προβλέπονται μέτρα τα οποία με την εφαρμογή τους θα κατακλύσουν τις ήδη ασφυκτικά γεμάτες φυλακές της χώρας πολλαπλασιάζοντας δραματικά τον αριθμό των κρατουμένων και παράλληλα θα διαμορφώσουν πρόσφορο έδαφος για την ίδρυση ιδιωτικών φυλακών.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα, Πέμπτη 22/02 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΜΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΎΜΕ ΩΣ ΟΡΟ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΉ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΌ ΚΏΔΙΚΑ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


Την προηγούμενη Πέμπτη, 15/02, πραγματοποιήθηκε ακόμα μια μαζική πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οποία κατά την διάρκεια της χτυπήθηκε από ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στο χέρι. Η πορεία κατέληξε στον χώρο του ασύλου, όπου πραγματοποιήθηκε εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ από διάφορες πλευρές με φοιτητ(ρι)ες και ευρύτερο κόσμο του αγώνα να αντιστέκονται σθεναρά και να περιφρουρούν το άσυλο και τις κατειλημμένες σχολές.

Παράλληλα, νωρίτερα, κατά την έναρξη της πορείας συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα με αφορμή το κρέμασμα ενος γιγαντοπανό ενάντια στον νεο ΠΚ και ΚΠΔ στην Καμάρα.

Απέναντι στην προσπάθεια του κράτους,να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα, ένα από τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή 16/02 στις 11:00 στα δικαστήρια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ

Στα συλληφθέντα άτομα της παρέμβασης ανάρτησης πανό στην Καμάρα στις 15/02.

Πέμπτη 22/2 | 11:00 | Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Μοιραστείτε το άρθρο