Εξελίξεις στην υπόθεση της 19χρονης από την Ηλιούπολη, αναβολή του εφετείου και παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή δίωξη της επιζώσας

Σημαντικές εξελίξεις έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την υπόθεση της 19χρονης από την Ηλιούπολη, θύμα του αστυνομικού Δ.Μ. ο οποίος την κρατούσε παρά τη θέληση της στο σπίτι του, την κακοποιούσε και την εξέδιδε συστηματικά. Κατά την προσφυγή του στο εφετείο μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, η εκδίκαση πήρε τελικά αναβολή για τις 18 Σεπτέμβρη, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 19/2.

Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα την εμπορίας ανθρώπου, με οριακή πλειοψηφία 4 έναντι 3, με την ποινή κάθειρξης να ανέρχεται σε 5,5 έτη κατά συγχώνευση με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, επειδή σκανδαλωδώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Την περίοδο μετά την καταδίκη του ο ίδιος προχώρησε σε χυδαία απειλητική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αποστολή απειλητικού μηνύματος από άγνωστο αριθμό στην ίδια, ενώ φεμινιστικές ομάδες έχουν καταγγείλει τραμπουκισμούς από τους συναδέλφους του καταδικασθέντα προς την επιζώσα. Ενώ κλήθηκε για κατάθεση ως μάρτυρας, απαγόρεψαν να έχει παρουσία δικηγόρος και την πίεσαν να δώσει τη διεύθυνση κατοικίας της και τον αριθμό του τηλεφώνου της.

Όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες με ρεπορτάζ το tvxs.gr, η Eισαγγελία αντιμετωπίζει ως θύτη ένα θύμα trafficking καθώς με αφορμή μια ανώνυμη καταγγελία, η 19χρονη καλείται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρει η κλήτευση «Διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», για την περίοδο κατά την οποία φέρεται να ήταν αιχμάλωτη και θύμα σωματεμπορίας από τον αστυνομικό.

Σε εξέλιξη του ρεπορτάζ και της κλήτευσης της 19χρονης, τη Δευτέρα 19/2 ορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασης του εφετείου, το οποίο εν τέλει αναβλήθηκε για τις 18/9. Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου χρησιμοποίησαν την κλήτευση σαν επιχείρημα για την υπεράσπιση του Δ.Μ., με την έδρα να τους απαντάει ότι δεν τους ενδιαφέρει. Παράλληλα φεμινιστικές συλλογικότητες που βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Εφετείο καταγγέλουν πως είδαν τον κατηγορούμενο να τραβάει βίντεο μέλη τους.

Σύμφωνα με το tvxs η δημοσίευση της κλήτευσης της 19χρονης, προκάλεσε την παρέμβαση του Άρειου Πάγου, με την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη να ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνήσει τη βασιμότητα της καταγγελίας και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, δεδομένου ότι «η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε.


Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου:

Προς Τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (Η ΑΥΓΗ: “Trafficking στην Ηλιούπολη/Σέρνουν σε δίκη την 19χρονη-θύμα του αστυνομικού μαστροπού”, efsyn:

“Διώκεται η 19χρονη, θύμα trafficiking από την Ηλιούπολη”, in.gr: “Ηλιούπολη: Διώκεται ποινικά η 19χρονη θύμα trafficiking κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος”), σύμφωνα με τα οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 19χρονη, θύμα trafficiking, με βάση ανώνυμη καταγγελία, κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», ενώ η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του.

Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της πιο πάνω περίπτωσης, παρακαλούμε, αφενός μεν να ερευνήσετε τη βασιμότητα της καταγγελίας και να μας ενημερώσετε άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, αφετέρου δε, σε καταφατική περίπτωση, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024.

Μοιραστείτε το άρθρο