Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού: Flyover: πώς θα σταματήσουμε τον κυκλοφοριακό εφιάλτη, Τετάρτη 21/2 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Μαλακοπής, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινουπολιτών, η Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου και η Πρωτοβουλία κατοίκων Πυλαίας διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού με τίτλο «Flyover: πώς θα σταματήσουμε τον κυκλοφοριακό εφιάλτη – Οι καταστροφικές επιπτώσεις του έργου στο βιοτικό επίπεδο και το περιβάλλον. Oι εναλλακτικές προτάσεις», που θα διεξαχθεί, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, Κλεάνθους 57.

Ομιλητές θα είναι με αλφαβητική σειρά:

Αλέξης Αδαμίδης – νομικός σύμβουλος συνοικισμού Κωνσταντινοπολιτών

Κώστας Νικολάου– διδάκτορ περιβαντολλόγος, τ.επισκέπτης καθηγητής ΑΠΘ

Χριστίνα Μακνέα– χημικός μηχανικός, αρχιτέκτονας τοπίου, μέλος κεντρικής αντιπροσωπείας ΤΕΕ

Χρίστος Ταξιλτάρης– ομότιμος καθηγητής συγκοινωνιακών έργων ΑΠΘ

Παρεμβαίνει ο Θεοδόσης Κάσσανδρος– μεταδιδάκτορας με αντικείμενο μελέτης την ατμοσφαιρική ρύπανση

Το μαρτύριο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου τρεις μήνες συνεχίζει αμείωτο λόγω των εργασιών του Flyover. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι αντιδράσεις πολιτών, συλλογικών φορέων κ.τ.λ απέναντι στην ταλαιπωρία και στην περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στο περιαστικό δάσος. Η ταλαιπωρία επηρεάζει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν την ήδη επιβαρυμένη περιφερειακή οδό τροφοδοτώντας παράλληλα τεράστιο όγκο οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ήδη μολυσμένη ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με την άμεση και δραστική ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων ΜΜΜ, τη διεύρυνση του δικτύου Μετρό (που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα), τη δημιουργία τραμ κ.α. Πρέπει να κατευθυνθούμε σε τέτοιες και άλλες λύσεις, πιο οικονομικές, άμεσα εφαρμόσιμες και φιλικότερες προς το περιβάλλον, σε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που κυριαρχεί σήμερα.

Με την προσεχή εκδήλωση στοχεύουμε να ενημερώσουμε ένα πλατύ κομμάτι της κοινωνίας για το τι πραγματικά θα επιφέρει τούτο το έργο και να συντονίσουμε τους κοινούς προβληματισμούς και τις αντιδράσεις απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και εργολάβων για ένα έργο που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το βιοτικό επίπεδο, το περιβάλλον, το περιαστικό δάσος και τελικά την ζωή και την υγεία μας.

Μοιραστείτε το άρθρο