Διαδήλωση ενάντια στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων και τις συλλήψεις αγωνιστών, Σάββατο 10/2 στις 14:00 στην πλατεία Ρηγίλλης

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΣΠΑΣΕ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 10 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΜΑ

Συγκέντρωση και πορεία στην Βουλή
Σάββατο 10/2, 2μμ, πλατεία Ρηγίλλης

Το Σάββατο 3/2 στις 2μμ είχε προγραμματιστεί διεθνιστική αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλ. Ρηγίλλης και πορεία στη Βουλή με αφορμή την 28η επέτειο από την κρίση στα Ίμια/Kardak. Η διαδήλωση αυτή αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης κινηματικής παράδοσης που συνδέει την ελληνοτουρκική κρίση του 1996 με επίκαιρα αιτήματα του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υποστήριξης του αγώνα των Παλαιστίνιων και την ανάδειξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης των λαών σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα μια περιθωριακή ανακοίνωση από τα ορφανά της χ.α., προχώρησε με αστυνομική διαταγή σε εκτεταμένη απαγόρευση των συναθροίσεων σε χώρο και χρόνο. Προσπάθησε να εμποδίσει τη διαδήλωση της ΟΡΜΑ, την εβδομαδιαία συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Σύνταγμα και την αντιφασιστική το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Ανοίξαμε πανό στην πλ. Ρηγίλλης την ώρα του καλέσματος διεκδικώντας το δικαίωμα στην πολιτική συγκέντρωση. Η αστυνομία σε πλήρη ετοιμότητα μας περικύκλωσε και προχώρησε σε προσαγωγές των 10 αγωνιστών οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις για απείθεια στην απαγόρευση, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 23 Μαΐου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να μετατρέψει το δικαίωμα συναθροίσεων/διαδηλώσεων σε «παραχώρηση κατά το δοκούν» από το αστικό κράτος. Οι συλλήψεις 10 μελών και φίλων πολιτικής οργάνωσης αποτελούν άλλη μια κλιμακούμενη πρόκληση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Ο περιορισμός και η απαγόρευση των διαδηλώσεων στις μη κοινοβουλευτικές συλλογικότητες, η απαγόρευση απεργιών σε πρωτοβάθμια σωματεία και η στοχευμένη δίωξη στην ΠΕΝΕΝ, οι επιθέσεις των ΜΑΤ στις φοιτητικές καταλήψεις και οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα είναι μερικά, μόνο, μέτρα της ακροδεξιάς κυβέρνησης ενάντια στο ταξικό κίνημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να μετατρέψει σε «κανονικότητα» τον έλεγχο της αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Δεν δεχόμαστε να κρίνει η αστυνομική διεύθυνση τον χρόνο και τον χώρο ύπαρξης της αριστεράς και δεν σκοπεύουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτούς τους περιορισμούς. Καλούμε σε συγκέντρωση μία εβδομάδα μετά από τις συλλήψεις, ως μια πρώτη συμβολική απάντηση στις απαγορεύσεις και τις πολιτικές διώξεις.

Μοιραστείτε το άρθρο