[ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΠΕΝΕΝ και στον Α. Νταλακογεώργο, Τρίτη 6/2 στις 9:00 στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά

>Αναστέλλεται η 4ωρη στάση εργασίας και η συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ για τις 6/2/2024 λόγω αποχής των δικηγόρων από τις δίκες

Επείγουσα ενημέρωση

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ενημερώνει τα μέλη της, το Ναυτεργατικό κόσμο, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες ότι η προγραμματισμένη 4ωρη στάση εργασίας στις 6/2/2024 και η συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά αναστέλλονται.

Ο λόγος είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά αποφάσισε την παράταση της αποχής των δικηγόρων – μελών του έως τις 15/2/2024 για όλες τις ποινικές υποθέσεις.

Η Διοίκηση της Ένωσης μας ευχαριστεί όλα τα συνδικάτα και τις συλλογικότητες για την τεράστια αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει στην κατασκευασμένη δίωξη που έχει ασκηθεί κατά του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ από τους ακτοπλόους εφοπλιστές και την κυβέρνηση για την απεργία στις 10/6/2021.

Με νεότερη ανακοίνωση μας θα γνωστοποιήσουμε τη νέα ημερομηνία της δίκης που αναμένεται να οριστεί.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ


Δικαστική – πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ.

4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6 Φλεβάρη στις 9 π.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την δικαστική δίωξη που έγινε κατ’ εντολή των ακτοπλόων εφοπλιστών και η εισαγγελία Πειραιά αποφάσισε την παραπομπή του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογεώργου, σε δίκη στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6/2/2024.

Η δίωξη που ασκήθηκε συνδέεται με την απεργία στις 10/6/2021 στην οποία σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα αντιτάχθηκε στο νόμο που προώθησε για ψήφιση στη Βουλή (νόμος Χατζηδάκη 4808/2021) με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε ένα νέο συντριπτικό πλήγμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Θεωρούμε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Προέδρου ως πράξη βαθιά πολιτική η οποία στοχεύει στο χτύπημα των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Στην απεργία αυτή στοχοποιήθηκε από τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση η ίδια η ΠΕΝΕΝ καταλογίζοντας στον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ παραβιάσεις του μισού…. Ποινικού κώδικα, κατηγορώντας ότι παρεμπόδισε και διατάραξε σε μεγάλη έκταση και για μεγάλο χρονικό διάστημα την λειτουργία των κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων και δη των πλοίων..στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, η οποία ωστόσο κρίθηκε παράνομη..και, αρνήθηκε να συμμορφωθεί στο διατακτικό της εν λόγω απόφασης που απαγόρευε την απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στα λιμάνια όλης της χώρας, και πραγματοποίησε την προγραμματισμένη κινητοποίηση των μελών του, στο λιμάνι, παρεμποδίζοντας την εκτέλεση δρομολογίων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων”.

Παρατίθενται δεκάδες πλοία διαφόρων εταιριών που σταμάτησε… ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ… (σε μια απεργία που είχε την κάλυψη της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και σε αυτή είχαν δηλώσει συμμετοχή και τα 13 Ναυτεργατικά Σωματεία, ενώ οι ίδιες οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες είχαν με ανακοίνωση τους ματαιώσει τα δρομολόγια εξαιτίας της απεργίας!) και σημειώνεται ότι υπήρξαν διαφυγόντα κέρδη κατά πλοίο που το συνολικό ποσόν ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Πρόκειται για οργανωμένη επίθεση των Ακτοπλόων εφοπλιστών που έρχεται ως συνέχεια της δυσφημιστικής και συκοφαντικής επιχείρησης που είχαν σκαρώσει οι εφοπλιστές της ποντοπόρου Ναυτιλίας (ΕΕΕ). Στόχος τους είναι να χτυπήσουν το πιο πρωτοπόρο τμήμα του Ναυτεργατικού σ.κ, την ΠΕΝΕΝ η οποία συσπειρώνει στην ταξική της γραμμή τον ιστορικό κλάδο των Ναυτών και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη συνολικά του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

Αυτή η απαράδεκτη δίωξη δεν θα περάσει. Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οι διώξεις αυτές όχι μόνο δεν θα εκφοβίσουν τους ναυτεργάτες, αλλά θα τον ατσαλώσουν ακόμη περισσότερο στην προσήλωση και την πίστη του στον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και λύσης των προβλημάτων τους!

Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στην ΠΕΝΕΝ και να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά την ημέρα εκδίκασης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα δικαιώματα μας!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Όλοι στο Πρωτοδικείο Πειραιά 6 Φλεβάρη στις 9 το πρωί

Η δικαστική δίωξη που επιχειρεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της Αντώνη Νταλακογεώργου αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για ολόκληρο το συνδικαλιστικό, εργατικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

Σέρνουν στα δικαστήρια ένα πρωτοπόρο ταξικό ναυτεργατικό σωματείο και τον πρόεδρό του επειδή έκανε απεργία στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει στις 10/6/21 η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 13 ναυτεργατικά σωματεία.

Αν καταδικαστεί η ΠΕΝΕΝ, ανοίγει ο δρόμος για να ευοδωθούν τα πιο αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης που έχουν σαφή στόχο την απαγόρευση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία. Γιατί αν δεν μπορεί ένα σωματείο να απεργεί την ημέρα που απεργεί όλη η Ελλάδα, τότε πότε θα έχει το δικαίωμα να απεργήσει;

Την ημέρα της απεργίας στο λιμάνι δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο, αφού οι ίδιες οι ναυτιλιακές εταιρείες είχαν ενημερώσει τους επιβάτες ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια.

Επομένως – όπως σωστά επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ στην ανακοίνωσή της – πρόκειται για ξεκάθαρη εκδικητική ενέργεια από τη μεριά των εφοπλιστών και της κυβέρνησης που στόχο έχουν να φιμώσουν ένα σωματείο που επιμένει σταθερά και με συνέπεια στον δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων των μελών του.

Αυτή η δίωξη δεν πρέπει να περάσει!

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην ΠΕΝΕΝ και στον Αντώνη Νταλακογεώργο.

Στις 6 Φλεβάρη μέσα και έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά πρέπει να δοθεί μαζικά, δυνατά και καθαρά το μήνυμα της αντίστασης στα σχέδια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα


Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος

Άμεση αθώωση του αγωνιστή Αντώνη Νταλακογεώργου

4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6 Φλεβάρη στις 9 π.μ.

Έναρξη: 08:00 π.μ. – Λήξη: 12:00 μ.μ.

Καταγγέλλουμε την δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργου, που έστησαν οι Ακτοπλόοι εφοπλιστές μαζί με την κυβέρνηση και συνδέετε με την απεργία στις 10/6/2021 απέναντι στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021).

Στην απεργία αυτή στοχοποιήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ για παραβίαση του μισού…. Ποινικού κώδικα, κατηγορούμενος ότι παρεμπόδισε και διατάραξε σε μεγάλη έκταση και για μεγάλο χρονικό διάστημα την λειτουργία των κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων και δη των πλοίων και συγκεκριμένα ενεργώντας υπό την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΠΕΝΕΝ είχε οργανώσει την κινητοποίηση των μελών της ως άνω Ένωσης στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, η οποία ωστόσο κρίθηκε παράνομη δυνάμει της υπ’ αριθμ. 508/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, που του κοινοποιήθηκε και έλαβε γνώση αυτής πριν την έναρξη της. Άρνήθηκε να συμμορφωθεί στο διατακτικό της εν λόγω απόφασης που απαγόρευε την απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στα λιμάνια όλης της χώρας, και πραγματοποίησε την προγραμματισμένη κινητοποίηση των μελών του, στο λιμάνι, παρεμποδίζοντας την εκτέλεση δρομολογίων των Ε/Γ- Ο/Γ πλοίων.

Από το κατηγορητήριο (Κλητήριο – Θέσπισμα) παρατίθενται δεκάδες πλοία διαφόρων εταιριών που «σταμάτησε» ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, και σημειώνεται ότι υπήρξαν διαφυγόντα κέρδη κατά πλοίο (αναφέρονται ονομαστικά) που το συνολικό ποσόν ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η απεργία είχε την κάλυψη της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και σε αυτή είχαν δηλώσει συμμετοχή και τα 13 Ναυτεργατικά Σωματεία. την ημέρα εκείνη δεν σημειώθηκε το παραμικρό πρόβλημα ή επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά αφού οι ίδιες οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες είχαν με ανακοίνωση τους ματαιώσει τα δρομολόγια εξαιτίας της απεργίας!

Η δίωξη έρχεται ως συνέχεια της δυσφημιστικής και συκοφαντικής επιχείρησης που είχαν σκαρώσει οι εφοπλιστές της ποντοπόρου Ναυτιλίας (ΕΕΕ) εναντίον της ΠΕΝΕΝ με αφορμή την αντίστασή της για την κατάργηση των ΣΣΕ στην κατηγορία των ποντοπόρων πλοίων, άνω των 4.500 τόνων. Στόχος τους είναι να χτυπήσουν το πιο πρωτοπόρο τμήμα του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την ΠΕΝΕΝ η οποία συσπειρώνει στην ταξική της γραμμή τον ιστορικό κλάδο των Ναυτών και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη συνολικά του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

Αυτή η δίωξη χτυπάει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα εφαρμόζοντας στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη. Μπροστά σε αυτή την επίθεση, η μόνη λύση είναι να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και στους δικούς μας αγώνες.

· Να παρθούν πίσω όλες οι κατηγορίες – Άμεση αθώωση του αγωνιστή Αντώνη Νταλακογεώργου

· Όλοι στη συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6 Φλεβάρη

· Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

· Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα δικαιώματα μας!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

Αθήνα, 18.01 2024

Καταδικάζουμε τη δίωξη του προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης του
την Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024, ώρα 9πμ., στο Πρωτοδικείο Πειραιά

Το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ καταγγέλλει ως μεθοδευμένη από εφοπλιστικά κυβερνητικά κέντρα τη δίωξη της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργου, ο οποίος δικάζεται την Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024 στο Πρωτοδικείο Πειραιά, για δήθεν παρεμπόδιση στην εκτέλεση των δρομολογίων πλοίων που θα αναχωρούσαν από τον Πειραιά, στις 10 Ιούνη 2021, ημέρα πανεργατικής απεργίας, Απαιτεί την απόσυρση των ψευδών κατηγοριών, την παύση της δίωξης του και την πανηγυρική αθώωσή του,

Υπενθυμίζεται πως η πανεργατική απεργία, στις 10 Ιούνη 2021, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/2021). Στο χώρο της Ναυτιλίας, η απόφαση για στήριξη και υλοποίηση της απεργίας έγινε με τη συμμετοχή και των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων, μεταξύ των οποίων και η ΠΕΝΕΝ.

Η απεργία αυτή εξελίχθηκε απολύτως ομαλά στο λιμάνι του Πειραιά, δεν υπήρξε το παραμικρό επεισόδιο, κανείς δεν παρεμπόδισε πλοίο, αφού τα πληρώματα σύσσωμα συμμετείχαν στην απεργία, και το κυριότερο, την ημέρα εκείνη με απόφαση των ίδιων των ναυτιλιακών εταιρειών είχαν ματαιωθεί τα δρομολόγια. Για τον σκοπό αυτό υπήρξε σχετική ανακοίνωσή τους πριν από μία ημέρα προς το επιβατικό κοινό και για αυτό στο λιμάνι δεν είχε κατέλθει ούτε ένας επιβάτης! Αυτό εξάλλου μπορεί να αποδειχθεί πανεύκολα αφού όλες οι εταιρείες είχαν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις. Κατά συνέπεια, οι κατηγορίες είναι δήθεν, αβάσιμες και απολύτως κατασκευασμένες.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, προκύπτει ότι η επιχειρούμενη δίωξη είναι βαθιά πολιτική πράξη και αποσκοπεί μέσω των δικαστικών διώξεων στην υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας και στον εκφοβισμό των ναυτεργατών αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα, μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης της ΠΕΝΕΝ.

Υπογραμμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είναι και Β’ Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως για το αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα η δίωξη αυτή, γιατί η ΠΕΝΕΝ έχει πρωτοστατήσει και συμμετέχει σε αγωνιστικές εργατικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη 4808/21, στην αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στην έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης για τον αγώνα των γάλλων εργαζομένων κ.λπ.

Η ΠΕΣΕΚ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην ΠΕΝΕΝ και στον πρόεδρό της, Αντώνη Νταλακογεώργο, και καλεί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της δίκης του, την Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024 και ώρα 9πμ., στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Να αθωωθεί ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ – Η πολιτική και δικαστική δίωξή του να πέσουν στο κενό

Κάτω τα χέρια από την απεργία, τα συνδικάτα και τους εργατικούς αγώνες.

Για το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ

Μοιραστείτε το άρθρο