Αντανακλαστική πορεία αλληλεγγύης μετά την επέμβαση της αστυνομίας με προσαγωγές και ξυλοδαρμούς στη Νομική του ΔΠΘ, Δευτέρα 5/2 στις 20:00 στην Καμάρα

Φοιτητικοί σύλλογοι, σχήματα, οργανώσεις κ.α. καλούν σε αντανακλαστική πορεία στη Θεσσαλονίκη,  μετά τα γεγονότα στην νομική σχολή της Κομοτηνής όπου δεκάδες αστυνομικοί εισέβαλαν εντός της κατάληψης προχώρησαν σε προσαγωγές και ξυλοδαρμούς φοιτητών/ριών. Την γραμμή για την κρατική καταστολή έδωσε ο Πρωθυπουργός υποβαθμίζοντας τις συλλογικές αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΟΡΕΙΑ 20:00 ΚΑΜΆΡΑ
Σήμερα στο ΔΠΘ μπάτσοι εισέβαλαν στο κτήριο της Νομικής, που τελουσε υπό κατάληψη μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης του τμήματος. Εγιναν προσαγωγές 15 -20 φοιτητ(ρι)ων και ξυλοδαρμός κόσμου που βρισκόταν εκεί για να υπερασπιστεί την κατάληψη
Υπερασπιζομαστε τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους – Μηχανολόγους

Σήμερα οι μπάτσοι προχώρησαν σε εκκένωση της αποφασισμένης από γενική συνέλευση, κατάληψης της νομικής ΔΠΘ. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές-πιθανές συλλήψεις των φοιτητών εντός της. Η εκκένωση αυτή μαζι με τις εκκενωσεις των πρυτανειων ΑΠΘ και ΕΜΠ αποτελουν την εσχατη μορφη καταστολής των αγωνων μας. Η εντολη δοθηκε απο τον κοσμήτορα της σχολης, οπως αντιστοιχα και τον πρυτανη του ΑΠΘ κανοντας ξεκαθαρο για αλλη μια φορα το ρολο του καθηγητικου κατεστημενου μαζί με τις δυναμεις κατστολης και του κρατους ,ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα και αντίστασης εντός των πανεπιστημίων. Κάμια παρέμβαση της αστυνομίας δεν θα γίνει ανεκτή. Καμία επίθεση δε μένει αναπάντητη. Όλοι/ες στους δρόμους.

Συντονιστική επιτροπή ΣΦ ΦΥΣΙΚΟΥ


ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΗΜΕΡΑ 5/2 ΚΑΜΑΡΑ
20:00

Σήμερα, Δευτέρα 5/2 πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην κατειλημμένη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προχωρώντας σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές δεκάδων φοιτητών/ριών, αφού επιτέθηκαν με ξύλο και χρήση χημικών.

Έπειτα από μία μαζική Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου, στην οποία δεν συμμετείχε και δεν αναγνώριζε η φοιτητική κυβερνητική παράταξη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και ενώ το συλλογικό σώμα των φοιτητ(ρι)ών αποφάσισε κατάληψη της σχολής, το κράτος έκανε το πρωτοφανές βήμα να εκκενώσει την κατειλημμένη σχολή.

Αυτή η κίνηση αποτελεί συνέχεια της κατασταλτικής επιχείρησης που εξαπολύει το κράτος τον τελευταίο μήνα, εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητών/ριών.
Πρώτα τα ΜΑΤ εκκένωσαν την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ.
Πριν λίγες μέρες εκκένωσαν την κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους.
Σήμερα επιτίθονται ξανά και εκκενώνουν την κατάληψη της Νομικής Κομοτηνής.

Ηλεκτρονικές εξεταστικές, πειθαρχικά, εισαγγελικές παρεμβάσεις, ποινικές διώξεις, εκκενώσεις και συλλήψεις:
ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία συνεχίζεται με συνελεύσεις καταλήψεις πορειες

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αναρχική συνέλευση φοιτητών/ριών Quieta Movere


ΕΚΤΑΚΤΟ:ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΠΘ

*ΟΛΟΙ\ΕΣ\Α ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΠΘ, 20:00 ΚΑΜΑΡΑ

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν μόλις στην Νομική σχολή του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές φοιτητ(ρι)ών τους οποίους πήγαν στο Α.Κομοτηνής,ενώ δεν έλειψαν και οι ξυλοδαρμοί.Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ο κοσμήτορας της σχολής προχώρησε σε μήνυση ενάντια στην απόφαση του συλλόγου για κατάληψη της σχολής στα πλαίσια του επερχόμενου νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τη Δημόσια-δωρεάν παιδεία και γενικότερα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης( νόμος 4777,νόμος πλαίσιο,ΕΒΕ..)
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατασταλτικές δυνάμεις χτυπάνε βίαια τα μαχητικά κέντρα αγώνα. Όπως είδαμε 4 μέρες πριν, δυνάμεις των ΜΑΤ,ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής εκκένωσαν,καταπατώντας το άσυλο,την πρυτανεία του ΑΠΘ η οποία είχε καταληφθεί την ίδια μέρα από τον σύλλογο μας και τον σύλλογο των ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων.Την ώρα επιχείρησης εκκένωσης πραγματοποιούταν ένα από τα μαζικότερα συντονιστικά γενικών συνελεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο καιρό στο Πανεπιστήμιο μας με αριθμό άνω των 250 ατόμων.
Η άγρια καταστολή που βιώνουμε είναι μια απόπειρα τρομοκρατίας και φίμωσης των φοιτητριών που μοναδικό σκοπό έχει την αποκλιμάκωση των αγώνων μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και γενικότερα των ζώων μας.Για αυτό και εμείς απαντάμε με μαζικές συνελεύσεις,πορείες, καταλήψεις ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που χαράσσουν τον δρόμο της αισχροκέρδειας, κόντρα σε κρατικές μεθοδεύσεις,εισαγγελικές παρεμβάσεις και απειλές.Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει.

·ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

**Στηριζουμε το μπλοκ των φοιτητικών συλλογων στο οποιο θα συμμετέχει και η συντονιστικη επιτροπη κατάληψης του Γεωλογικου.

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας


https://www.facebook.com/reel/401209978956115

ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ


Νωρίτερα τις μεσημεριανές ώρες στην Κομοτηνή

 

Μοιραστείτε το άρθρο