Καταγγελία για παράνομη παρεμπόδιση και κράτηση φοιτητών/ριών στην Ιόνιο Ακαδημία

Καταγγελία δημοσιεύτηκε από το Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα Κέρκυρας για παράνομη κράτηση φοιτητών/ριών στην Ιόνιο Ακαδημία κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Πέμπτη 25/1. Σύμφωνα με την καταγγελία, υπάλληλοι του κτηρίου σφράγισαν την πόρτα απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο στο κτήριο παρά τις αντιδράσεις των φοιτητών/ριών και τοποθέτησαν δύο μεγάλους καναπέδες πίσω από την πόρτα με την πρόφαση για πιθανότητα κατάληψης του κτηρίου παρά τις διαβεβαιώσεις των φοιτητών/ριών ότι ήθελαν απλά να εξέλθουν. Σε ανοιχτή συνέλευση στην κατάληψη Αντινομία καλούν σήμερα, Παρασκευή 26/1 στις 15:30.
Το κείμενο που δημοσιεύτηκε καθώς και το βίντεο από την παρεμπόδιση: 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/01 ΣΤΙΣ 15.30 ΣΤΗΝ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ.
Την Πέμπτη 25/1 πραγματοποιήθηκε πορεία φοιτητών/ριών ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Η πορεία ξεκίνησε από το παλαιό ψυχιατρείο και κατέληξε στην Ιόνιο Ακαδημία γύρω στις 13.30. Την ίδια ώρα μεσα στην Ιόνιο Ακαδημία βρισκόντουσαν φοιτητα από τις 11 το πρωί όπου παρουσίαζαν εργασίες. Οι υπάλληλοι του κτηρίου, μετά από λίγο, σφράγισαν την πόρτα απαγορεύοντας την είσοδο και έξοδο στο κτήριο. Το αποκορύφωμα ήρθε όταν, μετά από αντιδράσεις κόσμου, τοποθέτησαν δύο μεγάλους καναπέδες πίσω από την πόρτα.
Στα άτομα που βρίσκονταν μέσα στην Ιόνιο Ακαδημία είχε απαγορευτεί η έξοδος από τις 13.00 μέχρι τις 16.00, με φθηνές δικαιολογίες, πως υπήρχε υποτίθεται φόβος για κατάληψη του κτηρίου από τον συγκεντρωμένο κόσμο έξω από αυτό. Ενώ είχε ξεκαθαριστεί από τα φοιτητα ότι δεν πρόκειται να καταληφθεί το κτήριο και ότι τους αφορά μόνο η έξοδος των συμφοιτητών/τριών τους, και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κρατουμένων φοιτητών/ριών μέσα στην Ιόνιο Ακαδημία, δεν υπήρξε καμία απάντηση, αντιθέτως υπήρξε βίαιη σωματική επίθεση από φύλακα σε φοιτητές που προσπάθησαν να κάνουν το αυτονόητο, να ανοίξουν την πόρτα και να φύγουν μετά από 3 ώρες “ομηρίας”. Επιπλέον, οι υπάλληλοι καθώς και οι καθηγήτριες που βρίσκονταν στο κτήριο, και συνέβαλαν με την στάση τους στην παράνομη κράτηση των φοιτητών/ριών , ενημέρωναν τον κόσμο, μέσα κ εξω από το κτήριο με ψευδείς πληροφορείς και αλλάζοντας συνέχεια το ποτέ θα πάρουν «εντολή» να τους ελευθερώσουν.
Μάλιστα, ακούστηκε από φύλακα ότι για να βγουν από μέσα θα πρέπει να έρθει αστυνομία να διώξει τον συγκεντρωμένο κόσμο, το οποίο σημαίνει βίαιη επίθεση.
Τα φοιτητά μέσα στο κτήριο, αλλά και όσα άτομα ήταν έξω, απαιτούσαν να ανοίξει η πόρτα και να σταματήσει άμεσα η παράνομη κράτηση των φοιτητών/ριών.
Τελικά, τα άτομα μέσα στο κτήριο μετά, από πολύ προσπάθεια,τράβηξαν την πόρτα και κατάφεραν να ανοίξουν.
Να σημειωθεί, ότι άτομα βρισκόντουσαν σε κατάσταση πανικού με τον εγκλεισμό, και παρ’όλα αυτά η στάση υπαλλήλων/καθηγητριών δεν άλλαζε.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
-Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα Κέρκυρας
Μοιραστείτε το άρθρο