[ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ] Συγκέντρωση για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλειου Μάγγου, Τετάρτη 24/1 στις 9:00 στα δικαστήρια Βόλου

Πρόγραμμα δράσεων του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου εν όψη των δικών των βασανιστών του Βασίλη στις 24/01 και των 12 διωκόμενων αγωνιστών για τα γεγονότα της 13ης Ιούνη του 2020 έξω από την ΑΓΕΤ στις 12/02:

13-16/01 εικαστική έκθεση “12 πορτρέτα για το Βασίλη” του Δημ. Αστερίου. Από τις 18:00 – 21:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19)

20/01 Συγκέντρωση – Πορεία στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

24/01 Συγκέντρωση στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη

03/02 Εκδήλωση “Συστημική βία και κοινωνική αντι-βία” στις 19:00 στο Θόλο

Να καταδικαστούν οι βασανιστές, ένοχοι οι Lafarge και οι κρατικές αρχές.

Αλληλεγγύη σε όσους μάχονται το σύγχρονο επιχειρηματικό κράτος της κοινωνικής, και περιβαλλοντικής καταστροφής και της καταστολής.

Ότι έχουμε είναι οι ώμοι των συντρόφων μας στους δρόμους!

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου


Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΟΝ

Πριν από τριάμισι χρόνια ο σύντροφος Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες και προσήχθη στο Α.Τ. Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα, καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο, έπειτα από τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και τον οδήγησαν στον θάνατο του ένα μήνα μετά.Ο εισαγγελέας Βόλου έχοντας ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών μόνο από τους βασανιστές, τους οδηγεί σε δίκη παρωδία για απλά πλημμελήματα, χαρακτηριστικό των ελάχιστων υποθέσεων αστυνομικής βίας που καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Την ίδια στιγμή δεν έκανε δεκτή την μήνυση της οικογένειας Μάγγου, η οποία πλέον έχει προσφύγει στην εισαγγελία Εφετών ζητώντας τα αυτονόητα, να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν όλοι οι βασανιστές με την εισαγγελία Εφετών να κάνει δεκτή την προσφυγή και να παραγγέλνει νέες ανακριτικές πράξεις, οι οποίες όμως καθυστερούν αναίτια και χαρακτηριστικά. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συνέχιση της όλης διαδικασίας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου, πράγμα που επιδιώκουν αλλώστε και οι βασανιστές αστυνομικοί αλλά και όσοι τους συγκαλύπτουν.

Όλη η μεθόδευση της υπόθεσης πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής και της χώρας.Ανέκαθεν το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία (λοιπά εξουσιαστικά σκουπίδια), την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνόντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ʃε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποιήση του καθεστώτος κλονίζεται, οι αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία και η μονιμοποιήση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα ήταν αδύνατες χωρίς τα κρατικοδίαιτα δικαστικά κοράκια. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών, ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Η δίκη των αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/01 και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκέντρωση-Πορεία Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12.00 Πλατεία Ελευθερίας

Συγκέντρωση Τετάρτη 24/01 9.00 Δικαστήρια Βόλου

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη


Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε τον δολοφονικό βασανισμό και τον θάνατο του Β.Μάγγου

Η αστυνομία βασανίζει και δολοφονεί – η δικαιοσύνη συγκαλύπτειpost image

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Απέναντι στην τρομοκρατία και στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα για ζωή, ελευθερία, αξιοπρέπεια

Στηρίζουμε:

  • Τη συγκέντρωση – πορεία το Σάββατο 20/1 στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας (Βόλος)
  • Τη συγκέντρωση την Τετάρτη 24/1 στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη

«δυσήνιος ίππος»


Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας


Τρεισήμισι χρόνια έχουν περάσει από την κρατική δολοφονία του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε, απήχθη και βασανίστηκε από τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα τον θάνατό του έναν μήνα μετά.

Τρεισήμισι χρόνια μέσα στα οποία οι μηχανισμοί του κράτους συνεχίζουν να προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία που διέπραξαν οι ένστολοι μπράβοι του. Μέσα σε αυτό το διάστημα εκτυλίσσεται μία δική παρωδία υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος κρατάει την οικογένεια του Βασίλη σε καθεστώς ομηρίας με όπλο τα νομικά πλαίσια. Ομηρία την οποία δημιούργησε μέσω της αυτεπάγγελτης δίωξης των δολοφόνων του Μάγγου με κωμικές κατηγορίες, ενώ την ίδια στιγμή απέρριπτε τη μήνυση της οικογένειας. Χαρακτηριστικό συνεργό στη συγκάλυψη αυτή αποτελεί και η εισαγγελία Εφετών, η οποία με την επανειλημμένη διενέργεια νέων ανακριτικών πράξεων παρεμποδίζει την προσφυγή για την αναβάθμιση των κατηγοριών.

Πάνω από τρεισήμισι χρόνια η ευρύτερη τοπική κοινωνία του Βόλου στοχοποιείται με εντολή των ντόπιων τσιφλικάδων και του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα σχέδια δηλαδή που έχουν τα μεγάλα κοράκια της ενέργειας για την περιοχή και ειδικότερα η LaFarge-ΑΓΕΤ. Μια στοχοποίηση διαρκής, που βρήκε τη βαρβαρότερη έκφρασή της πάνω στον αγωνιστικό ενθουσιασμό και την ειλικρίνεια αλληλεγγύης του Βασίλη.

Αλλεπάλληλοι αγώνες που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να παραγραφούν από τις μεθοδεύσεις του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης που το προστατεύει.

Η δίκη των αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/01 είναι υπόθεση όλων μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01, 12:00

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 24/01, 09:00

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Ο ΜΑΓΓΟΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

Ρουβίκωνας

Μοιραστείτε το άρθρο