“Βασίλης Μάγγος παρών!” Πορεία στο Βόλο, ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και την αστυνομική βία

Οι δρόμοι του Βόλου γέμισαν από κόσμο, που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, συγκεντρώθηκε από όλα τα μέρη της ελληνικής γεωγραφίας, για να απαιτήσει την τιμωρία των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου και να διαδηλώσει ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και την αστυνομική βία.

Το πρωί του Σαββάτου, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο των δράσεων ενόψει της δίκης που θα γίνει την Τετάρτη 24/1 στο Βόλο.  Στα συνθήματα κυριάρχησε η καταδίκη της αστυνομικής βίας καθώς και των τακτικών που ακολουθούν κράτος και εταιρίες, αναδεικνύοντας ότι ο βασανισμός του Βασίλη Μάγγου δεν ήταν μια “παρεκτροπή” αλλά μια συνειδητή επιλογή τους, με στόχο την καταστολή της κοινωνικής αντίδρασης ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα και την αρπαγή των κοινών αγαθών.

Την τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται στο θανατηφόρο βασανισμό του Βασίλη Μάγγου απαίτησε ο πατέρας του Γιάννης, από το σημείο όπου οι αστυνομικοί άρχισαν να τον χτυπάνε, στους δρόμους του Βόλου, μετά τη μεγάλη πορεία που είχε γίνει  έξω από την ΑΓΕΤ, ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Και έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, επικαλούμενος μάλιστα το πόρισμα της εισαγγελέως εφετών Λάρισας.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη 24/1 στα δικαστήρια του Βόλου όπου δικάζονται οι υπεύθυνοι για το θανάσιμο τραυματισμό του Βασίλη Μάγγου, καθώς υπάρχει κάλεσμα για μαζική παρουσία για συμπαράσταση στην οικογένειά του. Κάλεσμα υπάρχει για τις 12/2 για συμπαράσταση στα 12 διωκόμενα άτομα από τη διαδήλωση της 13ης Ιούνη 2020 έξω από την ΑΓΕΤ, ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Επίσης, το Σάββατο 3/2 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Θόλο εκδήλωση με θέμα «Συστημική βία και κοινωνική αντιβία».

φωτογραφίες: Alerta.gr, Χρήστος Αβραμίδης

Μοιραστείτε το άρθρο