Αντιμάθημα-συζήτηση: Τι είναι το θέατρο;, Παρασκευή 19/1

Την Παρασκευή το απόγευμα ξεκινάει μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία το σχήμα της θεάτρου Μπου σε συνεννοήση με ένα παλιό συμφοιτητάκι μας που προτείνει μια σειρά από αντιμαθήματα-συζητήσεις- ή έστω όπως εξελιχθεί από τα άτομα που θα το αγκαλιάσουν. Στην πρώτη συνάντηση θα αναρωτηθούμε παρέα τι είναι άραγε σε γενικά πλαίσια το θέατρο, αυτή η συλλογική τέχνη που μας απασχολεί τόσα χρόνια εντός κι εκτός σχολής;

Για να μην αναρωτιέστε όμως τι είναι τελοσπάντων ένα αντιμάθημα ορίστε μια μικρή εξήγηση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια συνάντηση που οργανώνεται από εμάς τα ίδια με σκοπό να μοιραστούμε το ένα με το άλλο τις γνώσεις που έτυχε να έχουμε αποκτήσει ανά τα χρόνια ή ακόμα να μάθουμε μαζί πράγματα για ένα συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς να υπάρχει κάποια οικονομική συναλλαγή για να γίνει αυτό ( το μόνο κέρδος που θ’ αποκομήσουμε είναι η εμπειρία της γνωσης ). Σε αυτή τη συνθήκη προσπαθούμε ν’ αμφισβητήσουμε τους διακριτούς ρόλους μαθητή δασκάλου και την αυθεντία της έδρας.

Το δεύτερο που ίσως αναρωτιέστε είναι τί είναι το Μπου. Παραθέτουμε το κείμενο μας για να μας γνωρίσετε: στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο