Συγκεντρωση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη, Παρασκευή 12/1 στις 18:00 στην πλατεία Κοτζιά

Σε λίγες μέρες φτάνουμε τα 3 χρόνια αγώνα για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη.

Αγώνα που είχε ως αποτελέσματα να παραμείνει ο Λόφος ζωντανός ακόμα και υπό κατοχή, να καθυστερήσουν και να αμφισβητηθούν ευρέως οι μελέτες και τα έργα της Prodea.

Όμως οι μπάτσοι και το εργοτάξιο ΤΟΜΗ – Prodea, παραμένουν στον Λόφο. Οι πρώτοι, υποτίθεται για να φυλάνε το εργοτάξιο αλλά ουσιαστικά, για να δημιουργήσουν τη συνθήκη εγκατάλειψης του Λόφου, μένουν έως ότου αυτός παραδοθεί εξευγενισμένος στους νέους χρήστες του, τουρίστες και επενδυτές.

Τον Κώστα Μπακογιάννη, το crossover episode μεταξύ smart urban planning και χοντρών μιζών, τον αποχαιρετήσαμε στις 28 Δεκέμβρη, τους μπάτσους όμως ποιος θα τους μαζέψει;

Όχι πάντως ο Δήμος, υπό τη νέα διοίκησή του, που πίνει νερό στο όνομα της αυξημένης αστυνόμευσης και κλείνει το μάτι στη διεύρυνση της επιτήρησης με κάμερες παντού.

Οι αγώνες μας για έναν ελεύθερο και άγριο Στρέφη δε σταματούν με την ήττα Μπακογιάννη, οι επιθυμίες μας δεν κλείνουν το μάτι σε καιροσκόπους πολιτικούς και δεν πλευρίζονται από «κουλ» αλτέρνατιβ πασόκους-αντιπροσώπους της ίδιας εξουσίας που διαλύει το Λόφο εδώ και πολλά χρόνια, αφήνει τράπεζες να πετάνε κόσμο από τα σπίτια του, βάζει κάμερες να καταγράφουν την κάθε μας κίνηση, δημιουργεί ακρίβεια που καλπάζει αχαλίνωτη και εγκληματοποιεί όσα αντιστέκονται.

Γι’αυτό λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στο δημαρχείο, για να καλωσορίσουμε με τη σειρά μας τον νέο δήμαρχο και το συμβούλιό του (όπου να θυμίσουμε πως χωράει μέχρι και δηλωμένους φασίστες πια), υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο αγώνας μας δεν χωράει σε καμία διοικητική αίθουσα.

Αγωνιζόμαστε στο δρόμο, στους λόφους, τα πάρκα και τις πλατείες μας – κι από εκεί θα αντισταθούμε.

Ούτε εφησυχασμός, ούτε αφομοίωση

Ο αγώνας για το Λόφο και τους πράσινους ελεύθερους χώρους δεν τελείωσε.

Πάμε για τη νέα σεζόν!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/01, 6ΜΜΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (ΚΟΤΖΙΑΣ)

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Μοιραστείτε το άρθρο