Εκδήλωση στις Λέσχες Αναιρέσεις: Αργεντινή, Χιλή: Οι Εξεγέρσεις και ο Κοινωνικός Κανιβαλισμός, Παρασκευή 12/1 στις 18:30

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση των Αναιρέσεων την Παρασκευή 12/1 στις 18:30 που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις Λέσχες Αναιρέσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, με τίτλο 
«Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής: οι εξελίξεις και ο κοινωνικός κανιβαλισμός»
Αργεντινή, Χιλή: εργατικό κίνημα & επαναστατική Αριστερά απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, την “προοδευτική” διαχείριση & την άνοδο του φασισμού.
 
Ομιλητές: 
– Guillermo Kane, εκλεγμένος στη Βουλή της Πολιτείας του Μπουένος Άιρες με το  Εργατικό Αριστερό Μέτωπο (FIT-U), μέλος του Partido Obrero (Αργεντινή)
– Olga Aguirre, αγωνίστρια της οργάνωσης Fuerza 18 de Octubre (Χιλή)
 
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις & συζήτηση.
 
Οι εξελίξεις στην Αργεντινή και τη Χιλή είναι πολύ σημαντικές, με την κυβέρνηση Μιλέι από τη μια που με το που ανέλαβε έχει ξεκινήσει σφοδρή επίθεση στα λαϊκά στρώματα, τη στοχοποίηση των διαδηλωτών και του κινήματος και από την άλλη, τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς με την πρόταση του πιο “προοδευτικού” Συντάγματος που καταλήγει να είναι πιο συντηρητικό και από το προηγούμενο, με σημαντική συμβολή της ακροδεξιάς. Την Παρασκευή συζητάμε με αγωνιστές και αγωνίστριες που βρίσκονται στην καρδιά των εξελίξεων, μεταφέροντας  την εμπειρία του αγώνα και των πολύ μαζικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα.
 
📍Παρασκευή 12/1 | 18.30 | Λέσχη Αναιρέσεις
-Λέσχη Αναιρέσεις – Αθήνα: Φερών 3, Βικτώρια
Λέσχη Αναιρέσεις – Πάτρα: Ζαΐμη 69Α
Λέσχη Αναιρέσεις – Θεσσαλονίκη: Πελοποννήσου 4
ℹ️Στην αφίσα απεικονίζεται η χαρακτηριστική φωτογραφία του ακροδεξιού (και αυτοπροσδιοριζόμενου ως αναρχοκαπιταλιστή…) προέδρου της Αργεντινής Javier Milei με το αλυσοπρίονο, ως σύμβολο των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων του, ώστε μεταξύ άλλων να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες, να καταργήσει τα μισά υπουργεία της κυβέρνησης, να πουλήσει κρατικές εταιρείες και να εξαλείψει την κεντρική τράπεζα. Συνολικά το πρόγραμμά του είναι η απόλυτη «ελευθερία» της αγοράς, ακόμα και αν αυτή αφορά την αγοραπωλησία ανθρώπινων οργάνων. Οποιαδήποτε παρέμβαση του κράτους θεωρείται από τον Μιλέι ως «κομμουνισμός», ενώ υπόσχεται την κατάργηση ακόμα και της κεντρικής τράπεζας. Διακηρύσσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, ασφάλισης και μια σαρωτική αντεργατική μεταρρύθμιση.
📝Αρθρογραφία του «ΠΡΙΝ» για τις εξελίξεις σε Αργεντινή & Χιλή:
🔗Χιλή: Ένας αριστερός πρόεδρος, με σύνταγμα… Πινοτσέτ: http://tinyurl.com/5n8x9eya
🔗Αργεντινή: Ολοταχώς προς τον κοινωνικό κανιβαλισμό: http://tinyurl.com/47u56656
🔗«Αναρχο-καπιταλισμός», το επόμενο… στάδιο του νεοφιλελευθερισμού: http://tinyurl.com/yk2ph79a
Μοιραστείτε το άρθρο