Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα στην επανεξέταση της έφεσης, Τετάρτη 10/1 στις 12:00 στα δικαστήρια Χαλκίδας

Συγκέντρωση στη Χαλκίδα την Τετάρτη 10/1


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

(Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τη σ. Πόλα Ρούπα που επαναξετάζεται η έφεση του αντιεισαγγελέα Χαλκίδας για την οριστική απελευθέρωσή της ή την συνεχιζόμενη φυλάκισή της)

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ Π.ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1/24 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ [ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 7] 12:00

Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη


Αφίσα και καλέσματα αλληλεγγύης στην συντρόφισα Πόλα Ρούπα και τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη

Αναρχικές/οί για την κοινωνική και ταξική επανάσταση (Acte)


Η αναρχική αντάρτικη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας στάθηκε με ιστορική και πολιτική συνέπεια δίπλα στους/τις/τα καταπιεσμένους/ες/α αυτού του κόσμου, αποδεικνύοντας με τις πολιτικές της ενέργειες απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο -και κατά τη μνημονιακή περίοδο-, πως η επαναστατικότητα μπορεί να πραγματωθεί στα χέρια της κοινωνίας.

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης κι η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, με την ακέραιη στάση τους σε όλα τα πεδία, από την ένοπλη πάλη μέχρι τα δικαστήρια και τη φυλακή, στοχοποιούνται αδιάλειπτα από την εκδικητικότητα του καθεστώτος, ως ιδεολογικοί ένοπλοι αντίπαλοί του.

Το κρατικό-δικαστικό σύμπλεγμα κάνει ό,τι μπορεί για να δυσκολέψει την οριστική αποφυλάκιση του συντρόφου από τα μπουντρούμια της δημοκρατίας και την οριστική απελευθέρωση της συντρόφισσας, μέσα από αναβαθμισμένες νομικής μορφής κατασταλτικές μεθοδεύσεις. Η ασυνθηκολόγητη στάση τους αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη, καθώς συνάδει δυναμικά με το όραμα της κοινωνικής επανάστασης για απελεύθερη ακρατική ζωή κι αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου-φύσης.

Να είμαστε δίπλα στη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και στον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Για τη λευτεριά!

Ενάντια στην κομματική σήψη του συστήματος.

Στηρίζουμε τα καλέσματα της Συνέλευσης αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα κ’ Ν. Μαζιώτη.

Συμμετέχουμε στη μικροφωνική-συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Παρασκευή 5 Γενάρη στις 18.00, και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Χαλκίδας, την Τετάρτη 10 Γενάρη στις 12.00.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών


Ημέρα/Ώρα: 10/01/2024 στις 12:00

Τοποθεσία: Χαλκίδα / Δικαστήρια Χαλκίδας

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπα και Ν.Μαζιώτη, για συγκέντρωση στα δικαστήρια της Χαλκίδας στις 10/1 στις 12:00.

Την Τετάρτη 10/01 θα εξεταστεί η έφεση του αντιεισαγγελέα Χαλκίδας για την αποφυλάκιση της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα, στα δικαστήρια της πόλης, όπου και θα κριθεί η οριστική απελευθέρωση της συντρόφισσας ή εκ νέου φυλάκισή της.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1/24 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 12:00

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Κάτω τα χέρια από τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα|Συγκέντρωση αλληλεγγύης

«Τα λόγια δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη δράση. Αν αγαπάς την ελευθερία περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να παλέψεις για αυτήν αδιάκοπα και ακαταπόνητα και, αν χρειαστεί, να πεθάνεις για αυτήν».

Φρανσίσκο Σαμπατέ

Τα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα, η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και ο σ. Νίκος Μαζιώτης που ανέλαβαν περήφανα την πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες της αναρχικής ένοπλης οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας από το 2003 μέχρι το 2017όταν και συνελήφθη η Π. Ρούπα, βρέθηκαν στη φυλακή για την επαναστατική τους δράση παραβιάζοντας τις νόρμες του «κρατικού δικαίου». Με «ξεσκέπαστα πρόσωπα» μπροστά στα «τρομοδικεία» του εχθρού και της δημοκρατίας υπεράσπισαν μία προς μία όλες τις ενέργειες της οργάνωσής τους. Στα πέτρινα χρόνια της αιχμαλωσίας τους παρέμειναν όρθιοι και δυνατοί, ανεπηρέαστοι από την περιρρέουσα πολιτική συγκυρία (μέσα και έξω από τις φυλακές), παρέμειναν και είναι επαναστατημένοι άνθρωποι, είναι συντρόφια που με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την επαναστατική προοπτική, υπερασπίζονται ανυποχώρητα το δίκιο του αγώνα για την επανάσταση. Δεν έσκυψαν το κεφάλι παρά τα κατασταλτικά χτυπήματα συνεχίζοντας τον αγώνα τους συνειδητά και κόντρα στην εποχή και τη συγκυρία, γνωρίζοντας ότι θα πληρώσουν το αντίτιμο των επιλογών και της στάσης τους.

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης παραμένει αιχμάλωτος στη φυλακή πολύ παραπάνω από την έκτιση της ποινής στην οποία καταδικάστηκε, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά:

«ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ».

Η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα ενώ αποφυλακίστηκε υπό όρους στις 17/11/23, λίγες μέρες αργότερα, στις 28/11, ένας χρήσιμος ηλίθιος και «λαγός»* του λεγόμενου φιλελεύθερου «κράτους δικαίου» ζητά την αναίρεση της αποφυλάκισής της. Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Εύβοιας (Χαλκίδας) εισηγείται την κράτησή της ασκώντας έφεση κατά της αποφυλάκισής της υπό όρους. Την Τετάρτη 10/1 στο δικαστήριο της Χαλκίδας εκδικάζεται η έφεση αυτή από νέο δικαστικό συμβούλιο και θα εξεταστεί από μηδενική βάση η αναίρεση ή όχι της απελευθέρωσής της και η πιθανή συνέχιση της ομηρίας της και η κράτησή της.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ (*Λαγός πιπέρι έσπειρε, κακό του κεφαλιού του…)

Στην περίπτωση της συντρόφισσας Ρούπα είναι πασιφανές, πως πέρα από τα τυχόν προσωπικά κίνητρα του συγκεκριμένου παράγοντα της δικαστικής εξουσίας για ανέλιξη στην ιεραρχία της δικαστικής πυραμίδας, στον πυρήνα της εισήγησής του κυριαρχούν τα πολιτικά κίνητρα. Κίνητρα που η πολιτική εξουσία-καθώς σκόπιμα δεν ήθελε άμεσα να εμπλακεί-, σκοπό και στόχο είχε και έχει να κρατηθεί σε ομηρία η συντρόφισσα Ρούπα, όπως άλλωστε και ο σ. Μαζιώτης που του απορρίπτουν με απροκάλυπτα πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια την υπό όρους αποφυλάκισή του. Είναι φανερό ότι εφαρμόζουν προκαταβολικά, διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα στα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Η ενδεχόμενη φυλάκιση της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα συνδυαστικά και με την συνεχιζόμενη αιχμαλωσία του συντρόφου Μαζιώτη προεικονίζει το ακόμα πιο σκληρό μέλλον για τα αγωνιζόμενα κομμάτια που στρέφονται ευθέως ενάντια στο πολικο-οικονομικό σύστημα κυριαρχίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Επιπλέον επιδιώκεται -με μια πιο διεισδυτική δεύτερη ανάγνωση-η εξάλειψη κάθε ένοπλης δραστηριότητας οργανώσεων αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα, αν και όλα αυτά τα χρόνια έμμεσα επιχειρήθηκε αρκετές φορές, ιδίως με τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις του ”αντι” τρομοκρατικού άρθρου 187Α.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Αλληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα

ΥΓ (Mια μικρή αναφορά στο νέο ποινικό κώδικα σχετικά με το πολιτικό «έγκλημα» και το κράτος «δικαίου»

Η λεηλασία και η εκμετάλλευση των ζωών μας, των ανθρώπινων και μη όντων και της φύσης επιβάλλεται από το κρατικό/τρομοκρατικό εσμό, υπερασπιστή και προστάτη των συμφερόντων των καπιταλιστών σε κάθε συγκυρία και σε όλα τα πεδία με όπλα τον φόβο, τη βία, την καταστολή των από κάτω: από την λεηλασία του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, την εργατική λεηλασία από τα αφεντικά, την αγοραία εκμετάλλευση του ζωικού και φυσικού πλούτου, την γενικευμένη κατασταλτική πολιτική (τιμωρία, ποινικό οπλοστάσιο, φυλακή).

Το ποινικό δίκαιο και γενικότερα η κατασταλτική πολιτική που ακολουθούν τα κράτη έχουν συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση. Και δεν είναι -ποτέ δεν ήταν- ο μύθος της πάταξης της εγκληματικότητας. Στην αμέσως επόμενη χρονική περίοδο θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ο νέος ποινικός κώδικας (Π.Κ) για την όλο και μεγαλύτερη θωράκιση του ίδιου του συστήματος, αλλά και την εναρμόνιση των ποινικών κωδίκων, όπως εφαρμόζονται και ισχύουν στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Ιδιαίτερα εκείνα τα άρθρα που αφορούν στο πολιτικό «έγκλημα». Είναι παράδοξο βέβαια το γεγονός ότι η πολιτική εξουσία μονίμως επικαλείται την ανασφάλεια δικαίου για το κοινωνικό σύνολο από τις δράσεις αντάρτικου πόλης, δεν αναγνωρίζει καν το πολιτικό «έγκλημα» και τους πολιτικούς κρατούμενους που διεξάγουν αντικαθεστωτικό ανατρεπτικό αγώνα. Αντίθετα, τους δικάζει με ειδικούς νόμους και τους επιφυλάσσει τη μέγιστη δυνατή τιμωρία, την ίδια στιγμή όμως τους αντιμετωπίζει σαν ποινικούς εγκληματίες. Τη δράση τους σαν «τρομοκρατία» και τους ίδιους τους αγωνιστές/τις αγωνίστριες σαν «τρομοκράτες» με περισσή απαξία.

Δεν επιχειρούμε εδώ να κάνουμε ειδική ανάλυση που αφορά στους νέους ποινικούς κώδικες. Έχουν υπάρξει άλλωστε δημοσιευμένες σοβαρές αναλύσεις και επεξηγηματικά κείμενα από «δημοκρατικούς» δικηγόρους για τις αλλαγές που επέρχονται στον υπό ψήφιση (νέο) ποινικό κώδικα. Απόψεις όμως που στο πολιτικό δια ταύτα μας βρίσκουν αντίθετες/ους καθώς υπερθεματίζουν στο υπό διάλυση «κράτος δικαίου» (sic!) επικαλούμενοι ότι οι προϋπάρχοντες ποινικοί κώδικες πλέον… γίνονται «κομμάτια και θρύψαλα». Το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια, κυρίως όμως, έχει στρατηγική.Διόλου τυχαία είναι, η ιδεολογικά εμμονική σκλήρυνση του ποινικού οπλοστασίου. Στον πυρήνα κάθε τέτοιας μεταρρύθμισης, όπως την αποκαλούν, είναι η διαχείριση και η σφοδρότερη αντιμετώπιση του πολιτικού κατά κύριο λόγο «εγκλήματος». Με τους υπό αναθεώρηση ποινικούς κώδικες το κράτος επιλέγει να αυστηροποιήσει τους όρους, ακόμα και για τη μικρο-παραβατικότητα που έχει αίτια και αφορμές σχετιζόμενες άμεσα με τις κοινωνικοταξικές συνθήκες που το ίδιο το κρατικο-καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί. Τη φτώχεια, την ανέχεια, την προσφυγιά, τη μετανάστευση, κλπ. Αυστηρότερη ποινική καταστολή επίσης θα υπάρξει και με την αντικοινωνική παραβατικότητα, δηλαδή για το αμιγώς ποινικό έγκλημα.

Στη φιλοσοφία του όμως ο νέος Π.Κ στο σύνολό του, προεικονίζει ακόμα σκληρότερη αντιμετώπιση για τα συντρόφια του α/α και για όλο και περισσότερους/ες αγωνιστές και αγωνίστριες που επιλέγουν δυναμικές μορφές πάλης: τον ένοπλο αντικρατικό αγώνα όπως η συντρόφισσα Ρούπα και ο σ. Ν. Μαζιώτης, ή επιλέγουν δράσεις μικρότερης έντασης, ισχύος και μορφής. Εφεξής θα αντιμετωπίζονται με ακόμα αυστηρότερες ποινές, θα εκτίουν σχεδόν το σύνολο της ποινής τους, ενώ η αποφυλάκισή τους υπό όρους θα καθίσταται ανενεργή αν κρίνουν τα δικαστικά συμβούλια ότι δεν έχουν σωφρονιστεί, δεν έχουν αναθεωρήσει τις πολιτικές τους απόψεις και εξακολουθούν να υπερασπίζονται τη δράση και τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν).

από Αλληλέγγυοι/ες στον Ε.Α


ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ

Για τις 10/1/2024 στην Χαλκίδα ορίστικε η δικάσιμος της επανεξέτασης της αποφυλάκισης της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα. Το συμβούλιο εφετών της Εύβοιας με την έφεσή του επιχειρεί να αναιρέσει την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θηβών για αποφυλάκιση της συντρόφισσας και την επανεξέτασή της εκ νέου. Το κράτος επιθυμεί ειδική μεταχείριση στους πολιτικούς του αντιπάλους και η δικαιοσύνη, σαν εντολοδόχος αυτού, “οφείλει” να υπακούσει. Πρόκειται για την προσπάθεια “διόρθωσης” της αποφυλάκισης της συντρόφισσας με τον επαναγκλεισμό της και μια “ειδοποίηση” ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, δικαστής η εισαγγελέας που θα λειτουργήσει εκτός των επιταγών των κέντρων εξουσίας. Εκτός των άλλων, όπως και στη περίπτωση του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη όπου οι αιτήσεις του για υφ’όρων απόλυση ενώ έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής κάθειρξης, απορρίπτονται, το συμβούλιο πλημμελειοδικών Λαμίας μαζί με το συμβούλιο εφετών Εύβοιας, προμηνύοουν το τρόπο αντιμετώπισης των κρατουμένων με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που βρίσκεται προς ψήφιση για το Νέο Ποινικό Κώδικα, πολλώ δε μάλλον των αιχμαλώτων του κράτους, των πολιτικών αντιπάλων του, όσων δεν μετανοούν και δεν “σωφρονίζονται”. Οι προσπάθειες για τη συνεχιζόμενη ομηρία της συντρόφισσας Π. Ρούπα δεν θα μείνουν αναπάντητες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1/24 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ [ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 7] 12:00

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ Π.ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών


Τα αναρχικά συντρόφια Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή στην ε.ο. Επαναστατικός Αγώνας, καταδικάστηκαν να εκτίσουν κατά συγχώνευση ποινή 20 ετών. Παρότι και οι δύο έχουν εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους, και δικαιούνται υφ’ όρον απόλυση, το δικαστικό σύμπλεγμα αρνείται την απελευθέρωση τους.

Τα αναρχικά συντρόφια Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή στην ε.ο. Επαναστατικός Αγώνας, καταδικάστηκαν να εκτίσουν κατά συγχώνευση ποινή 20 ετών. Παρότι και οι δύο έχουν εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους, και δικαιούνται υφ’ όρον απόλυση, το δικαστικό σύμπλεγμα αρνείται την απελευθέρωση τους.

Η Πόλα Ρούπα στις 17/11/2023, κατόπιν επαναλαμβανόμενων αιτημάτων, αφέθηκε ελεύθερη, καθώς το συμβούλιο πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το τελευταίο της αίτημα για αποφυλάκιση υπό όρους. Στην αυτονόητη και καθυστερημένη απόφαση, έσπευσε να ασκήσει έφεση και να εξετάσει την εκ νέου φυλάκισή της, το σκουπίδι που θεσμικά έχει ρόλο ως εισαγγελέας εφετών Χαλκίδας. Η συντρόφισσα, ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή της τίθεται εκ νέου σε κατάσταση ομηρίας αναμένοντας έως ότου η άσκηση αναίρεσης της αποφυλάκισης εκδικαστεί στις 10 Ιανουαρίου 2024 στα δικαστήρια Χαλκίδας.

Στην περίπτωση του Νίκου Μαζιώτη, το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισής του για τέταρτη φορά, θεωρώντας ότι δεν έχει «σωφρονιστεί». Ο σωφρονισμός θα είχε επέλθει, σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, αν ο σύντροφος απολογούταν μπροστά στο συμβούλιο και αποκήρυττε την δράση του Επαναστατικού Αγώνα, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ έως σήμερα.

Έτσι, γίνεται σαφές για μία ακόμα φορά πως έξω από την προβιά του «κράτους δικαίου», το σύστημα εκδικείται και επιφυλάσσει ειδική διαχείριση σε όσες και όσους εναντιώνονται με όλα τα μέσα στο κρατικό αφήγημα και αποδεικνύουν ότι κράτος και κεφάλαιο δεν είναι άτρωτα.

Οι κρατικοί μηχανισμοί δεν σταματούν στις δικονομικές παρωδίες. Αντιθέτως, χρησιμοποιώντας τη διαρροή πληροφοριών στα ΜΜΕ έχουν σκοπό τον υποβιβασμό των ζωών των συντρόφων σε θέαμα, αλλά και τη δημιουργία αισθημάτων στραγγαλισμού απόγνωσης και απραξίας σε όλο τον κόσμο των αγώνων.

Είναι σαφές ότι οι περιπτώσεις του Μαζιώτη και της Ρούπα έχουν ένα κοινό. Τη συνεπή πολιτική στάση τους και την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε αυτή. Το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκονται εξηγείται από τις επιλογές που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να τις στηρίζουν έως και σήμερα, μια στάση ξεκάθαρη απέναντι στο κράτος και τους θεσμούς του.

Η εκδικητικότητα απέναντι σε αγωνιστές-τριες (και η θεσμική – νομική ισχυροποίησή της μέσα από τις σελίδες του νέου ποινικού κώδικα), ο διαρκής στραγγαλισμός που συντελείται στα σώματα τους μέσα και έξω από φυλακές και η ίδια η ύπαρξη αυτού αλλά και κάθε «σωφρονιστικού συστήματος» μας έβρισκαν και θα μας βρίσκουν για πάντα απέναντι τους.

Στην τελική δεν υπάρχει τείχος, οσοδήποτε σιδηροπαγές κι αν είναι, που να μην έχουμε τη δύναμη να γκρεμίσουμε…

Όσο υπάρχουν φυλακές, είμαστε όλα φυλακισμένα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τετάρτη 10/1/24, Δικαστήρια Χαλκίδας 12:00

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Χορός της Καρμανιόλας


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1/24 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 12:00

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπα και Ν.Μαζιώτη, για συγκέντρωση στα δικαστήρια της Χαλκίδας στις 10/1 στις 12:00.

Την Τετάρτη 10/01 θα εξεταστεί η έφεση του αντιεισαγγελέα Χαλκίδας για την αποφυλάκιση της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα, στα δικαστήρια της πόλης, όπου και θα κριθεί η οριστική απελευθέρωση της συντρόφισσας ή εκ νέου φυλάκισή της.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1/24 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 12:00

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Μοιραστείτε το άρθρο