Παρέμβαση για την ακρίβεια σε Σκλαβενίτη και Μασούτη στα Τρίκαλα

Από την σημερινή παρέμβαση στα Τρίκαλα, έξω από τον Σκλαβενίτη και τον Μασούτη με πανό, μοίρασμα κειμένων, τρικάκια και δέντρο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ;
Τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε συνεχώς να αυξάνονται οι τιμές στα σούπερ μάρκετ και καθημερινά δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να επιβιώσουμε. Μας σπρώχνουν μέρα με την μέρα στην απόγνωση και στην εξαθλίωση καθώς το κόστος ζωής αυξάνεται ραγδαία, και την ίδια στιγμή η αγοραστική μας δύναμη έχει μειωθεί λόγω ακρίβειας.
Ταυτόχρονα, τα αφεντικά και οι εταιρίες τους πλουτίζουν. Κάποια παραδείγματα είναι ότι μόνο μέσα στο 2023, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αύξησαν τα κέρδη τους κατά 9% ενώ οι πωλήσεις και η αγοραστική μας δυνατότητα μειώθηκαν, οι εταιρίες ρεύματος αύξησαν τα κέρδη τους κατά 37% και οι τράπεζες κατά περίπου 300%. Και αυτά τα κέρδη έρχονται να προστεθούν σε αυτά των τελευταίων τριών ετών ακρίβειας.
Αυτό συνδέεται με την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που παίρνει διάφορες μορφές: ιδιωτικοποίηση του νερού, λογαριασμοί ρεύματος, νοίκια και συνεχής φτωχοποίηση. Όλα αυτά συμπληρώνονται από την εμπορευματοποίηση παροχών που ανήκουν στο λαό όπως: η εκπαίδευση, η υγεία, οι μεταφορές, η ασφάλιση κλπ.
Σε όλη αυτήν την δυστοπία που βιώνουμε τόσο καιρό η κυβέρνηση προσπαθεί να μας καθησυχάσει βάζοντας εβδομαδιαίες προσφορές που δεν κάνουν καμία μεγάλη διαφορά στην τελική τιμή. Ταυτόχρονα μας δείχνει το αληθινό της πρόσωπο μέσα από νομοθεσίες, όπως το αντιεργατικό νομοσχέδιο του Γεωργιάδη, δηλαδή το να δουλεύουμε 13 ώρες τη μέρα για να τα βγάλουμε πέρα.
Αυτό όμως δεν είναι μια προσωρινή ανωμαλία του συστήματος. Η μείωση των μισθών λόγω του πληθωρισμού (ακρίβειας), μαζί με την αύξηση του χρόνου και της έντασης εργασίας μας, γίνονται στην πραγματικότητα για να ξεπεράσουν τα αφεντικά την “κρίση” τους χωρίς να θυσιάσουν τα κέρδη τους.
Όλα αυτά δεν πρόκειται να λύσουν το ζήτημα αύξησης των βασικών αναγκών καθώς η ακρίβεια δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα λυθεί με ψηφιακά passes και φιλανθρωπίες. Αντιθέτως είναι ένα πρόβλημα το οποίο λύνεται μόνο με κοινωνικό – ταξικούς αγώνες.
Τι σημαίνει αυτό;
Να οργανωθούμε στη βάση, ταξικά και από “τα κάτω”, στις πόλεις μας και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του. Ζούμε σε ένα σύστημα το οποίο δεν νοιάζεται διόλου για εμάς και αυτό μας έγινε ξεκάθαρο περισσότερο από ποτέ στην πλημμύρα τρεις μήνες πριν και σε όσα ακολούθησαν. Είναι καιρός να παλέψουμε μαζί για αυτά που μας ανήκουν.
Ποια είναι αυτά που μας ανήκουν;
ΟΛΑ!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ανάρες Ελευθεριακή Συνέλευση Τρικάλων 

Μοιραστείτε το άρθρο