Συγκέντρωση και πορεία σωματείων συνταξιούχων, Τρίτη 19/12 στις 10:00 έξω από τον ΕΦΚΑ Αριστοτέλους

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Θ.  σε συνεργασία και με το σωματείο συνταξιούχων “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”, αλλά καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία συνταξιούχων της πόλης σας καλεί σε συγκέντρωση και πορεία την  ΤΡΙΤΗ 19 του Δεκέμβρη ώρα 10π.μ. έξω από τον ΕΦΚΑ (Αριστοτέλους  15-17)

Να διεκδικήσουμε με αγώνες και συλλογικά όλα τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της εργασίας και των συνταξιούχων. Να ανατρέψουμε την πολιτική που εξαθλιώνει και οδηγεί στην φτώχεια. Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που μας ανήκει.


Η οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων και των εργαζομένων συνεχίζεται. H φιλοσοφία των αποδοχών πείνας παραμένει.
Οι πολυδιαφημιζόμενες αυξήσεις θα είναι της τάξης των 30-40 ευρώ μικτά (αλλά και αυτήν την ελάχιστη αύξηση δεν θα την δουν όλοι οι συνταξιούχοι εξ αιτίας της προσωπικής διαφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης). Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που αφορούν τα βασικά αγαθά ανεβαίνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Καμιά κουβέντα δε γίνεται για την επιστροφή του 13ου (δώρο Χριστουγέννων) και 14ου μισθού (δώρο Πάσχα και επίδομα άδειας) που καταργήθηκαν το 2013 κλέβοντας από μισθωτούς και συνταξιούχους περίπου 30 χιλιάδες ευρώ.
Καμία αύξηση δεν θα υπάρξει στις επικουρικές συντάξεις!!!
Οι δαπάνες των συνταξιούχων για υπηρεσίες υγείας διογκώνονται λόγω της διάλυσης της δημόσιας υγείας και την αναγκαστική στροφή προς τις ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια.
Από την άλλη τα κέρδη της επιχειρηματικής ελίτ γνωρίζουν νέα άνθηση και η φορολόγησή της μειώνεται, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων και επαγγελματιών.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Θ. σε συνεργασία και με το σωματείο συνταξιούχων “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”, αλλά καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία συνταξιούχων της πόλης σας καλεί σε
συγκέντρωση και πορεία τηνΤΡΙΤΗ 19 του Δεκέμβρη ώρα 10π.μ. έξω από τον ΕΦΚΑ (Αριστοτέλους 15-17)

Να διεκδικήσουμε με αγώνες και συλλογικά όλα τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της εργασίας και των συνταξιούχων. Να ανατρέψουμε την πολιτική που εξαθλιώνει και οδηγεί στην φτώχεια. Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που μας ανήκει.


Οι Συνταξιούχοι δεν επαιτούμε! Απαιτούμε αξιοπρεπή ζωή!

     Συναδέλφισσες και συνάδελφοι η οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων και των εργαζομένων συνεχίζεται. H φιλοσοφία των αποδοχών πείνας παραμένει.

     Οι πολυδιαφημιζόμενες αυξήσεις  θα είναι της τάξης των 30-40 ευρώ μικτά (αλλά και αυτήν την ελάχιστη αύξηση δεν θα την δουν όλοι οι συνταξιούχοι εξ αιτίας της προσωπικής διαφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης)ην ίδια  στιγμή  η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που αφορούν τα  βασικά αγαθά ανεβαίνουν  με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

   Καμιά κουβέντα δε γίνεται για την επιστροφή του 13ου   (δώρο Χριστουγέννων)  και 14ου μισθού (δώρο Πάσχα και επίδομα άδειας) που καταργήθηκαν το 2013 κλέβοντας από μισθωτούς και συνταξιούχους περίπου 30 χιλιάδες ευρώ.

Καμία αύξηση δεν θα υπάρξει στις επικουρικές συντάξεις!!!

   Οι δαπάνες των συνταξιούχων για υπηρεσίες υγείας διογκώνονται λόγω της διάλυσης της δημόσιας υγείας  και την αναγκαστική στροφή προς τις ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια. 

    Από την άλλη τα κέρδη της επιχειρηματικής ελίτ γνωρίζουν νέα άνθηση  και η φορολόγησή της μειώνεται, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων και επαγγελματιών. 


19/12, Δηλώσεις του Θανάση Αγαπητού, προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο