Πορεία ενάντια στο Flyover, την Κυριακή 26/11 στις 11:00 στην πλατεία Αγ. Σοφίας

Θεσσαλονίκη: Πολύ πετυχημένη η τοπική πορεία στην Τούμπα ενάντια στο Flyover!

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, τοπικές συλλογικότητες, σωματεία, δημοτικές παρατάξεις και πολίτες συγκεντρώθηκαν στο πρώην ορφανοτροφείο στην Τούμπα ζητώντας να σταματήσουν τα έργα του Flyover που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία λόγω κυκλοφοριακής ασφυξίας αλλά θα έχει και σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στις γειτονιές της Τούμπας όπου συμμετείχαν περίπου 500 άτομα. Ήταν ίσως η μεγαλύτερη πορεία που έχει οργανωθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της κινητοποίησης ήταν ότι είχε ενωτικό χαρακτήρα, καθώς την καλούσαν όλες οι δυνάμεις που αντιτίθενται στο έργο, από το ΚΚΕ και τα σωματεία του ΠΑΜΕ μέχρι τις τοπικές επιτροπές και πρωτοβουλίες κατοίκων, τη δημοτική παράταξη η Πόλη Ανάποδα κ.α. Οι μαζικές κινητοποιήσεις και η πολιτική πίεση είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε ένα τέτοιο έργο που έχει την στήριξη της κυβέρνησης και των μεγάλων συμφερόντων.

Τα σύνθημα που κυριάρχησε ήταν το «Όχι στο Flyover- ναι στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Μετά το τέλος της πορείας έγινε συνάντηση του συντονιστικού των επιτροπών όπου αποφασίστηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 11πμ, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Εξάλλου, το Flyover δεν αφορά μόνο τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης που έρχονται σε επαφή με τον περιφερειακό, αλλά ολόκληρη την πόλη. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή, 10 Νοέμβρη που ξεκίνησαν τα έργα, τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι τεράστια και το κέντρο της πόλης απροσπέλαστο.

Μετά την πορεία πραγματοποιήθηκε επίσης και συνάντηση της νεοσύστατης πρωτοβουλίας κατοίκων Μαλακοπής όπου συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα δράσεων για ενημέρωση της γειτονιάς με εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις στην περιοχή.

Μοιραστείτε το άρθρο