Εκδήλωση – συζήτηση για την Παλαιστίνη, στο Υδραγωγείο Σάββατο 25/11 19:00

 

Εδώ και 75 χρόνια το κράτος του Ισραήλ, επιδίδεται σε συστηματική επιχείρηση γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Ο συστηματικός εποικισμός της Δυτικής Όχθης διώχνωντας Παλαιστίνους από τα σπίτια τους, η αφαίρεση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, ο αποκλεισμός δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γάζα, τη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή όπως έχει χαρακτηριστεί, και οι καθημερινές δολοφονίες αμάχων και διαδηλωτών είναι η πραγματικότητα που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Παλαιστίνη .

Ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες, οι βομβαρδισμοί, οι επιθέσεις στο κέντρο της πόλης ακόμα και σε νοσοκομεία και στο λαό που βρίσκεται απροστάτευτος, η ισοπέδωση κτιρίων και υποδομών ολόκληρων περιοχών της πόλης η σφαγή και εξόντωση χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων είναι η τραγική καθημερινότητα για χιλιάδες παλαιστίνιους/ες.

Σε όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν οι ΗΠΑ , η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση χρίζοντας τον θύτη θύμα και παρακινώντας τον Νετανιάχου για όσο το δυνατόν μικρότερο ανθρωπιστικό κόστος αφού προηγουμένως έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα του στην αυτοάμυνα (!).

Το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που εκδηλώνεται σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας πρέπει να ενταθεί ακόμα περισσότερο και να στραφεί ενάντια σε όσους στηρίζουν τις δολοφονικές επιχειρήσεις.

Στην Ελλάδα, για πρώτη φορά παρουσιάζεται ένα αστικό μπλοκ ταύτισης με τα συμφέροντα και τις πρακτικές του κράτους του Ισραήλ στην βάση κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων και “αξιών”.

Χρέος και συνεισφορά του κινήματος αλληλεγγύης στη χώρα μας είναι να απαιτήσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απεμπλοκή της χώρας μας από την δολοφονική επιχείρηση, να σταθούμε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνουμε εκδήλωση/συζήτηση το Σάββατο 25 Νοέμβρη 7μμ στο χώρο της λέσχης, Σουλίου και Δέρκων, πλ.Αναξαγόρα

Θα μιλήσουν:

Μιχιάρ Εκτάμι, Ένωση παλαιστινίων εργαζομένων

Γιώργος Μιχαηλίδης, διδάκτωρ Ιστορίας

Ακρίτας Καλούσης, ΔΣ ΟΛΜΕ, μέλος της αποστολής «ένα σχολείο για τη Γάζα»

Μοιραστείτε το άρθρο