Μαζικές και δυναμικές διαδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – κυριάρχησαν τα συνθήματα για την Παλαιστίνη – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε δεκάδες πόλεις – ιδιαίτερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα (όπου η πορεία χτυπήθηκε από την αστυνομία – δείτε παρακάτω)…

Οι πορείες ήταν μαζικότατες, με παλμό και με συνθήματα εναντίον του φασισμού, του ιμπεριαλισμού, των πολέμων, της κρατικής καταστολής και δολοφονιών από την αστυνομία, των πολιτικών εξαθλίωσης κράτους, κυβέρνησης και κεφαλαίου, αλλά και της γενοκτονίας στη Γάζα, με δεκάδες χιλιάδες να φωνάζουν: Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στους δρόμους τιμώντας τη μνήμη της εξέγερσης και διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική καταστολή και δολοφονίες από την αστυνομία, τη γενικότερη πολιτική κράτους και κεφαλαίου που οδηγεί στην εξαθλίωση και τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη.

ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ
Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες και τη 1 συλληφθείσα
(11:00, από το παράρτημα)–
Ανταπόκριση από τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου.

Πλήθος κόσμου πλαισίωσε τη σημερινή διαδήλωση στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Πάτρα. Τη στιγμή που η κρατική καπιταλιστική βαρβαρότητα εξαπολύεται με μανία εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι δολοφονούνται μπροστά τα μάτια όλου του πλανήτη από το Ισραηλινό κράτος με την εμπλοκή και του ελληνικού κράτους, η φετινή διαδήλωση του Πολυτεχνείου, αποτελώντας αγκάθι για τον κόσμο της εξουσίας χτυπιέται με μανία. Η πορεία που ξεκίνησε στις 18:00 από το παράρτημα, αποτελούμενη από περίπου 1500 άτομα που πλαισίωσαν τα μπλοκ φοιτητικών συλλόγων, φοιτητικών σχημάτων εργατικών σωματείων, αριστερών οργανώσεων και το μπλοκ του «δυσήνιου ίππου», χτυπήθηκε σφοδρά κατά μήκος όλων των μπλοκ με αποτέλεσμα να διαλυθεί στην πλατεία Γεωργίου. Η αστυνομία προχώρησε σε 3 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αύριο Σάββατο 18/11 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11:00 από το παράρτημα.

Ο αγώνας…
-ενάντια στον φασισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό
-ενάντια στο κράτος και την εξουσία
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Μνήμη της εξέγερσης – συνέχιση των αγώνων…

Μοιραστείτε το άρθρο