Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Χρήστο Μιχαλόπουλο – δεν βρέθηκε DNA του 17χρονου στο όπλο

Με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο Χρήστο Μιχαλόπουλο στη Βοιωτία, μετά την απολογία του κατά την οποία επέρριψε τις ευθύνες για τη δολοφονία στον ίδιο τον 17χρονο. Σύμφωνα με την απολογία του, ο Χρήστος απώθησε τον αστυνομικό “πιθανότατα λόγω φόβου” με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν βρέθηκε DNA του Χρήστου Μιχαλόπουλου στο όπλο, αποκλείοντας τους ισχυρισμούς του αστυνομικού για προσπάθεια να τον απωθήσει βίαια και να τον αφοπλίσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός δήλωσε ότι «με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός-σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου μέσα στο αυτοκίνητο ενώ συγχρόνως συνέχιζα να τον τραβώ από το ώμο και να τον βγάλω έξω».

«σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι εκείνος πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι μπροστά στην κάννη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να διακρίνει την ηλικία του θύματος αλλά πρόλαβε να διακρίνει στοιχεία επικινδυνότητας. Όπως δήλωσε, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα κατσαβίδι, προκαλώντας τις απορίες για το πώς ήταν σε θέση να το δει κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού και ενώ δεν μπόρεσε να διακρίνει ούτε κατά προσέγγιση την ηλικία του οδηγού.

Μοιραστείτε το άρθρο