Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους διωκόμενους για την υπόθεση “σύντροφοι/ισσες”, Πέμπτη 16/11 στις 17:00 στην πλατεία Όλγας

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Νοέμβρη 5μμ στην πλατεία Όλγας, σε αλληλεγγύη με τους 3 αναρχικούς και την αναρχική που διώκονται για την υπόθεση “σύντροφοι-συντρόφισσες” και ενάντια στο καθεστώς ομηρίας που επιβάλλεται στον σύντροφο Γ.Ι. Καλούμε όλον τον κόσμο που αγωνίζεται να στηρίξει την συγκέντρωση, ενόψει της έναρξης της δίκης την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στο Εφετείο Αθηνών.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΥΠΟΘΕΣΗ “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ”

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Ι.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 έχει οριστεί η δίκη της υπόθεσης “Σύντροφοι-Συντρόφισσες” στο Εφετείο Αθηνών, έπειτα από αναβολή της δίκης στις 6/2/2023 εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Τρείς σύντροφοι και μια συντρόφισσα κατηγορούνται για ένταξη στην ανύπαρκτη τρομοκρατική οργάνωση “Σύντροφοι-Συντρόφισσες” και για τρείς επιθέσεις, οι δύο εναντίον μπάτσων και η μία για επίθεση στο ίδρυμα μητσοτάκη. Τα συντρόφια συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2020, αρνούνται απο την αρχή όλες τις κατηγορίες και από τότε δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο. Αντιθέτως, κατέπεσαν οι αρχικές κατηγορίες για άλλες 54 επιθέσεις και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και συνεχίζουν να ζουν εγκλωβισμένοι σε καθεστώς άτυπης ομηρίας, λόγω των υπεράριθμων περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί. Είναι ξεκάθαρο πως οδηγούνται σε αυτή τη δίκη λόγω της πολιτικής θέσης τους και της συμμετοχής τους ως αναρχικοί σε ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Σε αυτή την δίωξη παρατηρούμε για άλλη μια φορά την τακτική που ακολουθεί το κράτος: να ποινικοποιεί τις φιλικές και συντροφικές σχέσεις μέσω του τρομονόμου 187Α ως ενδείξεις συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Η χρήση της προσφώνησης “σύντροφοι-συντρόφισσες”, μιας έννοιας και όρου που χρησιμοποιείται από τον αναρχικό και ευρύτερο χώρο σε κάθε μορφή αγώνα, ως υπογραφή χιλιάδων δημοσίων κινηματικών δράσεων και κειμένων, από τις διωκτικές αρχές σαν “όνομα” ένοπλης οργάνωσης έχει ως στόχο την ποινικοποίηση τους, αρχικά κοινωνικά. Ακόμα επιτίθεται ευθέως στις έμπρακτες αξίες των αγωνιστ(ρι)ών, καθιστώντας την συντροφικότητα πρωταρχικό στόχο της καταστολής. Αδυνατώντας να στοιχειοθετήσει έστω και με ενδείξεις, μία κατασκευασμένη δίωξη, χρησιμοποιεί τις δηλωμένες μεταξύ των συντρόφων και της συντρόφισσας φιλικές/συντροφικές σχέσεις ως “αποδείξεις” ενοχής, καθώς αυτές αποτελούν βασικό “στοιχείο” της ένταξης τους στην “οργάνωση”.

Ο “αντι-τρομοκρατικός” νόμος 187Α, χρησιμοποιείται εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, ως βασικό κατασταλτικό μέσο εναντίον των αναρχικών και ανατρεπτικών αγωνιστ(ρι)ών. Μέσω αυτού οι διωκτικές αρχές στοιχειοθετούν διώξεις, στοχοποιήσεις, φυλακίσεις όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τρανό παράδειγμα της αντι-επαναστατικής του χρήσης είναι η μή χρησιμοποίηση του από τις διωκτικές αρχές εναντίον της ναζιστικής οργάνωσης “χρύση αυγή”, με σκοπό μικρότερες ποινές για τους φασίστες, την ίδια στιγμή που αναρχικοί αγωνιστές/αγωνίστριες καταδικάζονταν σε δεκάδες χρόνια εγκλεισμού με μηδαμινά στοιχεία (υπόθεσεις Θεοφίλου, Ηριάννας, Β. Σταθόπουλου και πολλών άλλων). Είναι ξεκάθαρο πως ο “αντιτρομοκρατικός” νόμος 187Α έχει ως μόνο στόχο την τρομοκράτηση των αναρχικών, κομμουνιστών και όσων αντιστέκονται. Πρόκειται για το τσεκούρι που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας, όταν αποφασίζουμε να κοιτάξουμε στα μάτια το κρατικό κτήνος.

Εδώ και 3 χρόνια συνεχών ερευνών, κανένα “στοιχείο” δεν προκύπτει εναντίον των συντρόφων/ισσας και ενώ ακόμα και η αρμόδια εισαγγελέας ζητάει την πλήρη αθώωση τους, συνεχίζουν να ζουν -ιδιαίτερα ο ένας εκ των διωκόμενων συντρόφων – υπό αυστηρούς περιορισμούς. Συγκεκριμένα σε όλους απαγορεύεται η μεταξύ τους επικοινωνία, η συμμετοχή σε κάθε είδους πολιτική εκδήλωση και επιπλέον η είσοδος τους στα εξάρχεια. Στον διωκόμενο σύντροφο Γ.Ι., επιβάλλονται επιπλέον όροι, συνολικά 9, εδώ και 3 χρόνια.

Η απαγόρευση εξόδου του από την πόλη που γεννήθηκε (Πάτρα), η απαγόρευση εισόδου του στην Αττική συνιστούν εκτοπισμό από την Αθήνα που ζούσε/εργαζόταν/φοιτούσε επί χρόνια και κοινωνικό αποκλεισμό. Τον Νοέμβρη 2023, το κράτος επιβάλλει απαγόρευση φοίτησης στον σύντροφο, αποκλείοντάς τον από την σχολή του Παντείου Πανεπιστημίου στην οποία εισήχθη το καλοκαίρι του 2023.

Ουσιαστικά το κράτος εξαναγκάζει τον σύντροφο να επιβιώνει σε ένα τρομερά ασφυκτικό πλαίσιο, εκτίοντας ποινή που δεν του έχει επίσημα επιβληθεί. Η απαγόρευση επικοινωνίας μεταξύ των διωκόμενων, αποτελεί την έμπρακτη εφαρμογή του κατασταλτικού πλαισίου ποινικοποίησης των συντροφικών/φιλικών σχέσεων, δυσχεραίνοντας ακόμα και την νομική προετοιμασία της υπεράσπισής τους. Η απαγόρευση, για τον Γ.Ι. , της χρήσης δικύκλου οχήματος(ακόμα και ως συνοδηγός!), φανερώνει την εκδικητικότητα των μπάτσων απέναντι του, περιορίζοντας την μετακίνηση του ακόμα και εντός της πόλης που έχει αποκλειστεί (Πάτρα), καθώς και δυνατότητες εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ο αποκλεισμός από τις σπουδές συνθέτει έναν νέο 10ο περιοριστικό όρο, κανοντας φανερές τις προθέσεις του κράτους για επιβολή κριτηρίων πολιτικής ταυτότητας στην πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Οι περιορισμοί τοπικής μετακίνησης, ο εκτοπισμός, η απαγόρευση επικοινωνίας με συντρόφους/ισσες, φίλους/ες, η απαγόρευση χρήση συγκεκριμένου τύπου οχημάτων, συγκροτούν ένα καθεστώς άτυπης ομηρίας και επιβεβαιώνουν τις εκδικητικές ορέξεις του κρατικού μηχανισμού.Η δίωξη των συντρόφων και της συντρόφισσας, ενσαρκώνει πλήρως το σύνθημα, που επιβεβαιώνεται δεκαετίες τώρα σε δεκάδες σκευωρίες εναντίων αγωνιστ(ρι)ών. Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης. Προσπαθεί μέσω του φόβου των διώξεων και του εγκλεισμού να καταστείλει τους αγώνες, τα κινήματα, την εξεγερσιακή/επαναστατική προοπτική. Επιδιώκει να καταστείλει όσες και όσους αντιστέκονται στην εγκληματική διαχείριση των φυσικών καταστροφών από το κράτος, όσων αντιστέκονται στην τρομοκρατία των αφεντικών, όσων με όπλο τους την αλληλεγγύη παλεύουν για την κοινωνική-ταξική απελευθέρωση.

Η επίσημη ποινικοποίηση της αναρχικής πολιτικής θέσης από το κράτος, ταυτίζεται με την διωκτική τρομοκρατία, στην προσπάθεια να αποτραπεί η μαζική συμμετοχή στους αγώνες του αναρχικού κινήματος. Δημιουργείται ένας ευρύτερος κύκλος εκατοντάδων/χιλιάδων “υπόπτων”, έρμαιων στις κατασταλτικές διαθέσεις κράτους/δικαστών. Η μόνη προοπτική αντίστασης στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς, είναι η σύγκρουση με το καθεστώς πολιτικών διώξεων αγωνιστ(ρι)ών. Η αντίσταση σε αυτούς τους σχεδιασμούς, μετουσιώνεται σε πράξη με την ασυμβίβαστη ενότητα στη δράση απέναντί στους μπάτσους και τα αφεντικά τους. Στεκόμαστε στο πλάι των διωκόμενων συντρόφων και της συντρόφισσας. Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, είμαστε όλοι και όλες σύντροφοι και συντρόφισσες.

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΤΥΠΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Γ.Ι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023-ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ανοιχτή Συνελευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αναρχικούς/η της υπόθεσης ‘Συντροφοι-Συντροφισσες’ |Πάτρα

Μοιραστείτε το άρθρο