Εφιάλτης: Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο Al-Shifa και ανακρίνουν ασθενείς

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ανακρίνουν ασθενείς. Το μεταδίδει ότι πυρά ακούγονται

Σκηνές χάους με τον ισραηλινό στρατό να  διενεργεί ανακρίσεις μέσα στο νοσοκομείο, να ερευνά δωμάτια και να αναγκάζει τους ανθρώπους να βγουν έξω, την ίδια ώρα το νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές μεταφέρουν νεογέννητα από την εντατική σε άλλο σημείο του νοσοκομείο, προκειμένου να τα σώσουν, όπως σημειώνουν.

Ο Τζιχάντ Αμπού Σανάμπ, ένας δημοσιογράφος του al Jazeera Arabic, μεταδίδει μέσα  από το νοσοκομείο,  ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εκτοξεύουν πυρά μέσα και ότι τανκς βρίσκονται τώρα έξω από το νοσοκομείο.

Αυτό το βίντεο, κατά το οποίο γιατροί και πρόσφυγες μετέφεραν μωρά στη ΜΕΘ, μερικά τραυματισμένα, από το ένα μέρος της Al-Shifa στο άλλο για να σώσουν τη ζωή τους, ενώ ο στρατός μιας πυρηνικής δύναμης, υποστηριζόμενος από δυτικές δυνάμεις, επιτίθεται σε ένα νοσοκομείο, δείχνει το αληθινό πρόσωπο του Σιωνισμού, του Ισραήλ και των υποστηρικτών τους. Τίποτα δεν μπορεί να αφαιρέσει αυτή τη ντροπή, τίποτα.

Ανησυχίες για προβοκάτσια

Το Euro-Med Monitor εκφράζει ανησυχίες ότι ο ισραηλινός στρατός ενδέχεται να “σκηνοθετήσει” γεγονότα και αποδείξεις προκειμένου να δικαιολογήσει την επιδρομή του  στο νοσοκομείο al-Shifa. Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αποτροπή από τον ισραηλινό στρατό οποιωνδήποτε αξιωματούχων υγείας, μέσων ενημέρωσης, διεθνών κομμάτων ή οργανισμών να εισέλθουν στο Νοσοκομείο al-Shifa κατά τη διάρκεια της επιδρομής, «εγείρει ανησυχίες και αμφιβολίες για οποιαδήποτε αφήγηση θα εκδοθεί αργότερα».

Η δήλωση αυτή, δημοσιεύθηκε νωρίς την Τετάρτη και σημειωνόταν ότι “ο μόνος πυροβολισμός που ακούστηκε ήταν αυτός από τις ισραηλινές δυνάμεις», πρόσθεσε.  Το Euro-Med Monitor κάλεσε τις ισραηλινές δυνάμεις να εγκαταλείψουν αμέσως το νοσοκομείο και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου σχετικά με τον πόλεμο και τις συγκρούσεις, που δεν επιτρέπει τον περιορισμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο