Άλλη μια κρατική δολοφονία Ρομά: Κάτω η τρομοκρατία, καμία συγκάλυψη

Τη νύχτα 11 προς 12 Νοεμβρίου 2023 άλλος ένας νεαρός Ρομά δολοφονήθηκε από την αστυνομία μετά από καταδίωξη στο νομό Βοιωτίας. Πρόκειται για επανάληψη των ίδιων εγκληματικών ενεργειών από τους πιστολέρο της αστυνομίας που με πλήρη ασυδοσία αρχικά καταδιώκουν με μανία ένα τρομοκρατημένο θύμα – οδηγό αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον σκοτώνουν εν ψυχρώ, όπως συνέβη με τις δολοφονίες Κ. Σαμπάνη και Ν. Φραγκούλη. Κοινός παρονομαστής και στις τρεις περιπτώσεις η καταγωγή των θυμάτων – ήταν όλοι Ρομά. Το νέο θύμα, ανήλικο και αυτή τη φορά, σύρθηκε από αστυνομικό με χτυπήματα χωρίς να αντιστέκεται έξω από το σταματημένο αυτοκίνητο και πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, αναφέρει ο αδερφός του και συνεπιβάτης.
Σύμφωνα με “διαρροές” από την αστυνομία το θύμα προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο του αστυνομικού! Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να αλλοιωθεί η πραγματικότητα. Για μια ακόμη φορά η αστυνομία δείχνει την πυγμή της πάνω στους πιο αδύναμους και περιθωριοποιημένους. Είναι μια ξεκάθαρη έκφραση του διαχρονικού ρατσισμού απέναντι στους Ρομά και όχι μόνο. Αυτοί που όπλισαν το χέρι του αστυνομικού – δολοφόνου είναι αυτοί που ανέχονται μία ΕΛ.ΑΣ άντρο ρατσιστών και Χρυσαυγιτών, είναι αυτοί που τους επιβράβευσαν με επιδόματα 600€, τελικά είναι αυτοί που συντηρούν και ωφελούνται από την αστυνομική βαρβαρότητα που αφαίρεσε τη ζωή του Β. Μάγγου ή άφησε ανάπηρους διαδηλωτές.
Ο Μητσοτάκης και η κλίκα του συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, της αρπαγής του κοινωνικού πλούτου με την ακραία φτωχοποίηση που επιβάλουν, τις ιδιωτικοποιήσεις που πλουτίζουν τους “χρυσοδάκτυλους” χορηγούς τους και τα funds,  δεν θα σταματήσουν πουθενά από μόνοι τους. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, που οι νεοφιλελεύθεροι διαλύουν κάθε εργατικό δικαίωμα ώστε να δουλεύουμε σαν σκλάβοι, καταστρέφουν την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση περικόπτοντας τη χρηματοδότησή τους για να συντηρούν την κατάσταση της αποικίας χρέους, μετατρέπουν τη χώρα σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση και μας εμπλέκουν όλο και πιο ενεργά στα μέτωπα του πολέμου, είτε στην Ουκρανία, είτε στην Παλαιστίνη. Το σάπιο καθεστώς τους που ξερνάει ανηθικότητα και σκάνδαλα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τρομοκρατία και καταστολή.
Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν απέναντι σε μια κοινωνία που στενάζει από τη φτώχεια, την ανεργία, τους θανάτους από ιάσιμες παθήσεις και όχι μόνο… Στο στόχαστρό τους είμαστε όλοι εμείς, εργαζόμενοι, φτωχοί, νέοι. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, των αγώνων μας και των πιο αδύναμων ώστε να μη γίνει ο κάθε φτωχοδιάβολος αποδιοπομπαίος τράγος για τα εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης. Να απαιτήσουμε:
  • Παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου αστυνομικού.
  • Αφοπλισμό της αστυνομίας, πριν πνίξουν στο αίμα όλη την κοινωνία.
  • Διάλυση των τρομοκρατικών σωμάτων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ
  • Όχι στο ρατσισμό ενάντια στους Ρομά.
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – όχι για εξοπλισμούς και την αστυνομία.
  • Κάτω η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Μοιραστείτε το άρθρο