Συγκεντρώσεις σήμερα ενάντια στη νέα δολοφονία Ρομά από πυρά αστυνομικού

Οργανώσεις καλούν σε πορείες ενάντια στην κρατική δολοφονία του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, με συνθήματα όπως: Το κράτος δολοφονεί παιδιά / Ενάντια στο κράτος – δολοφόνο / Καμία κρατική δολοφονία δεν θα μείνει αναπάντητη…

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΠΛ. Λιονταριών 18:00
ΑΘΗΝΑ: Μοναστηράκι 19:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καμάρα 20:00

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΑΘΗΝA 

ΣΗΜΕΡΑ | 19:00 | ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΡΟΜΑ
«Ο αστυνομικός κατέβηκε από το αμάξι με νεύρα, πλησίασε, χτύπησε με το όπλο το τζαμί, από την μεριά του αδερφού μου με δύναμη. Άνοιξε την πόρτα ο αδερφός μου, δεν πρόλαβε να κατέβει και ο αστυνομικός του έριξε δύο κλωτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από την μπλούζα και τον πυροβόλησε» (από την μαρτυρία του αδερφού του 17χρονου)
Χτες το βράδυ, ένα 17χρονο παιδί πυροβολήθηκε από την ελληνική αστυνομία ύστερα από καταδίωξη.
Ο μπάτσος ισχυρίζεται ότι ήρθανε στα χέρια και το όπλο “εκπυρσοκρότησε κατά λάθος”. Γνωρίζουμε πολύ καλά περί τίνος πρόκειται, όπως μαρτυρείται και από τον αδερφό του 17χρονου: άλλη μια εν ψυχρώ δολοφονία ανήλικου Ρομά από χέρια μπάτσων. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα κίνητρα της δολοφονίας: το παιδί ήταν Ρομά. Και όλο αυτό σε ένα κλίμα γενικευμένου κρατικού και κοινωνικού αντιτσιγγανισμού, που ακόμα μια φορά επιστρατεύεται από μπάτσους και ΜΜΕ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε να θρηνούμε για ένα δολοφονημένο παιδί από τη κοινότητα των Ρομά.
Το λέμε δυνατά και καθαρά: ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΤΡΑΝΕ!
ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΟΛΕΣ/ΟΛΑ/ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΙΣ 7ΜΜ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πορεία ενάντια στην κρατική δολοφονία του 17χρονου Ρομά

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ

Τα ξημερώματα της Κυριακής 12/11, μπάτσος σκότωσε 17χρονο ρομά στη Βοιωτία. Η αφορμή ήταν ότι δεν σταμάτησε σε έλεγχο. Όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι το σύστημα σκοτώνει τους φτωχούς, τους ρομά, τις μετανάστριες, τους εργάτες, επειδή τους θεωρεί εχθρούς, αναλώσιμους, περισσευόμενους. Είναι νωπές οι μνήμες από τις δολοφονίες του Νίκου Σαμπάνη και του Κώστα Φραγκούλη, που τους δολοφόνησε η ΕΛ.ΑΣ. για τον ίδιο λόγο, επειδή ήταν ρομά. Το κράτος αντιμετωπίζει τους ρομά σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στερώντας τους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ενώ αν δεν σταματήσουν σε έναν έλεγχο στο δρόμο, τους πυροβολούν και τους σκοτώνουν. Τον θάνατο αυτή η κοινωνία τον έχει βιώσει και τείνει να τον συνηθίσει, σαν τιμωρία επειδή έτυχε να είσαι ρομά, επειδή έτυχε να είσαι μετανάστης, επειδή παράκουσες τις εντολές, επειδή δούλευες υπό εξοντωτικές και μη ασφαλείς συνθήκες, επειδή μία εταιρεία ήθελε να ελαχιστοποιήσει τα έξοδά της και τόσα ακόμα… Η όψη του αδύναμου που καταπιέζεται, καλλιεργεί από τη μία την αντίληψη ότι κάποιοι <<είναι ασφαλείς>> και από την άλλη την αντίληψη ότι πρέπει να αλλάξουμε αυτό που ζούμε. Για την ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας, οφείλουμε να ρίξουμε τα ρατσιστικά τείχη που χτίζει το κράτος, να συναντηθούμε μπαλαμοί, ρομά και μετανάστες και να αγωνιστούμε ενάντια στο δολοφονικό σύστημα κράτους-καπιταλισμού. Το σύστημα που καλλιεργεί δολοφόνους παιδιών, φτωχών και αδυνάμων, που εξασφαλίζει την κυριαρχία των λίγων επί των πολλών πρέπει να ξεριζωθεί.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ-ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ανάρες, Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης


Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονία του 17χρονου Ρομά από μπάτσο

Μετά την είδηση για ακόμη μια δολοφονία Ρομά από μπάτσους της ΟΠΚΕ καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στο Πολυτεχνείο στις 5 μμ

Καμμιά κρατική δολοφονία δεν θα μείνει αναπάντητη

Η σήψη σ’ αυτή την κοινωνία είναι η εμπιστοσύνη στην αστυνομία


ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκέντρωση Κυριακή 12/11 στις 18.00, πλατεία Λιονταριών.
Δολοφονία 17χρονου απο όπλο της αστυνομίας στην Βοιωτία.
Μπάτσοι Φασίστες Δολοφόνοι
Αναρχικοί/Αναρχικές

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο