Μαζικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στην τερατώδη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Δυναμικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο και αυτό το Σαββατοκύριακο με κοινή θέση την άμεση κατάπαυση του πυρός και επείγουσα ανθρωπιστική δράση στη Γάζα. Χιλιάδες άνθρωποι από το Παρίσι μέχρι το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, τη Γλασκώβη, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφια, τη Βαρκελώνη, Βαγδάτη και το Καράτσι,  ενώνονται απαιτώντας κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της πολιορκίας του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι συνεχείς επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους σε 34 ημέρες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 4.500 παιδιά.

Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι καμία γωνιά της Λωρίδας δεν είναι ασφαλής από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Περισσότερο από το 70 τοις εκατό των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί.

Η οργή ξεχειλίζει στο Ισραήλ

Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του Νετανιάχου, με τις φωτογραφίες των ομήρων στα χέρια και κατά της  σφαγής στη Γάζα.

Στο Παρίσι…

Το Σάββατο χιλιάδες διαδήλωσαν για κατάπαυση του πυρός και για την προστασία των αμάχων στη Γάζα:

ΦΩΤΟ: Ηρώ Σιαφλιάκη
ΦΩΤΟ: Ηρώ Σιαφλιάκη
ΦΩΤΟ: Ηρώ Σιαφλιάκη
ΦΩΤΟ: Ηρώ Σιαφλιάκη

Μία από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις στο Λονδίνο

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στο κέντρο του Λονδίνου χθες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της Γάζας από το Ισραήλ, μετά από μια εβδομάδα έντονης πολιτικής συζήτησης σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας σε διαδηλώσεις.  Σύμφανα με τη  Μητροπολιτική Αστυνομία περίπου 300.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από όλα τα μέρη της χώρας, ενώ οι διοργανωτές της φιλοπαλαιστινιακής εκδήλωσης ανέβασαν τον αριθμό κοντά στις 800.000 και ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες πορείες στη βρετανική ιστορία.

Η «Εθνική Πορεία για την Παλαιστίνη» το Σάββατο είναι η τελευταία μιας σειράς διαδηλώσεων στη βρετανική πρωτεύουσα από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική και χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιθέσεις  στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ της αστυνομίας και της Suella Braverman, υπουργού Εσωτερικών,. Η Braverman την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τη Metropolitan Police ότι επιδεικνύει μεροληψία όταν επρόκειτο για διαδηλώσεις και ότι ευνοεί αριστερούς σκοπούς και αυτό που αποκάλεσε φιλοπαλαιστινιακούς «όχλους».  Η πορεία πραγματοποιήθηκε την Ημέρα Εκεχειρίας, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τιμά τη μνήμη όσων σκοτώθηκαν τότε.

Δεξιοί αντιδιαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία μετά από μια εβδομάδα οργισμένης συζήτησης σχετικά με το αν θα επιτραπεί η διαδήλωση για την υποστήριξη των Παλαιστινίων τη συγκεκριμένη ημέρα.

Βρυξέλες: “Ελεύθερη Παλαιστίνη”

Στις Βρυξέλλες περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων το Σάββατο. Πολλοί φώναζαν συνθήματα όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη» και απαιτώντας κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας καθώς περνούσαν ειρηνικά στην πόλη, σύμφωνα με το Reuters.  “Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα είναι πέρα ​​για πέρα ​​καταστροφικό”, είπε ένας διαδηλωτής στο πρακτορείο Reuters, κρατώντας μια αφίσα που έγραφε “Κατάπαυση του πυρός τώρα!”

Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες που έγραφαν «Σταματήστε τη Γενοκτονία», «Ανθρώπινα Δικαιώματα για τους Παλαιστίνιους» ή ζητούσαν τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου.

Δυναμικές διαδηλώσεις σε Βαγδάτη, Καράτσι, Νέα Υόρκη, Τόκυο, Μόντρεαλ κ.α.
Στη Βαγδάτη δυναμικές διαδηλώσεις, στην πρώτη γραμμή παιδιά Φωτό: Murtaja Lateef/ AFP
Στο Καράτσι του Πακιστάν ΦΩΤΟ: Fareed Khan/AP
Στη Νέα Υόρκη, ΦΩΤΟ: Eduardo Munoz Alvarez/AP
Μαζική κινητοποίηση στο Τόκυο την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

Μοιραστείτε το άρθρο