Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, Κυριακή 12/11

ΧΑΝΙΑ: Παγκρήτιο συλλαλητήριο12:00 πλατεία Δημοτικής Αγοράς
ΑΘΗΝΑ: Συγκέντρωση 13.00 στην πλατεία Μοναστηρακίου
ΠΑΤΡΑ: Πορεία αλληλεγγύης 18:00 πλατεία Γεωργίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προβολή 18:30 ΤΑΚΙΜ


ΧΑΝΙΑ: Παγκρήτιο συλλαλητήριο12:00 πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Παγκρήτιο συλλαλητήριο

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Μισθωτοί – Εργαζόμενοι με ΔΠΥ – Υποαπασχολούμενοι – Άνεργοι Μηχανικοί και Τεχνικοί

Ξεσηκωμός! Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα!
Καμιά εμπλοκή στο μακελειό!

Όλοι την Κυριακή 12 του Νοέμβρη,στις 12 μ.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο μαζικών φορέων της Κρήτης!

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 9000, ανάμεσά τους πάνω από 3000 παιδιά.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης:

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!

Οι ώρες είναι κρίσιμες…

Όχι άλλα δελτία ειδήσεων- κατάλογοι νεκρών

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, μαζί και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Νατοϊκού τόξου. Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Στο μεταξύ, ταχέως προχωρούν οι Αμερικανοί την ενίσχυση των υποδομών και υπηρεσιών τους στη βάση της Σούδας, καθώς αναδεικνύεται για άλλη μια φορά σε βασικό κόμβο υποστήριξης των επιχειρήσεών τους στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ενόσω καλύπτουν τα νέα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού:

  • «Boeing RC-135V Rivet Joint» (με ενισχυμένες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης στόχωνπέταξε ξανά στα ανοικτά των ακτών Λιβάνου και Ισραήλ, μεταφέροντας εικόνα στις μονάδες των Αμερικανών και Ισραηλινών που επιχειρούν στην περιοχή.
  • συνεχίζεται αδιάκοπα ο ανεφοδιασμός του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford»,που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή με αρμάδα συνοδείας, από ειδικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού «Grumman C-2 Greyhound».
  • ολοκληρώθηκε η υποστήριξη σε γαλλικό πολεμικό πλοίοπου έδεσε τις προηγούμενες μέρες στον αμερικανοΝΑΤΟικό λιμένα. Εξάλλου, παραμένουν εκεί αγκυροβολημένα το πετρελαιοφόρο «STENA POLARΙS», μισθωμένο από τους Αμερικανούς για υποστήριξη της βάσης με καύσιμο, αλλά και το θηριώδες φορτηγό τους «CAPE VINCENT», που πρόσφατα ξεφόρτωσε ελικόπτερά τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διεκπεραιωθούν σε Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς οι ιμπεριαλιστικές κόντρες μαίνονται σε όλο τον άξονα από την Ανατ. Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα.

Ξεσηκωμός! Να σταματήσει τώρα η σφαγή!

Μαζικά, αγωνιστικά, παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι η Σούδα ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων.

  • Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Κατάληψη ROSA NERA: Νέο Κάλεσμα σε αντιπολεμική πορεία, Κυριακή 12 Νοέμβρη, στις 12:00 συμμετοχή στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΤΗ ΣΦΑΓΗ

Αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς, Κυριακή 12/11, στις 12:00

Η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων εκφράζεται με βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, που αφήνουν χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες γειτονιές ισοπεδωμένες. Η στοχοποίηση νοσοκομείων καθώς και ολόκληρων περιοχών με αμάχους, ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας από νερό, τροφή, ρεύμα, επικοινωνία, ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα κλπ, καθώς επίσης και η άρνηση διαδρομών διαφυγής στα σύνορα με την Αίγυπτο, αποτελούν την εκδικητική απάντηση του ισραηλινού στρατού μετά τις δολοφονίες κι απαγωγές της 7ης Οκτωβρίου στο Νότιο Ισραήλ.

Η στρατιωτική κατοχή, το καθεστώς εξαίρεσης, οι παράνομοι εποικισμοί, η πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης καθώς και η προσφυγιά, συνιστούν τη φρικτή πραγματικότητα των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες. Η διαδικασία των εκτοπισμών προέρχεται από το καθημερινό ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι Παλαιστίνιοι/ες λογίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας από την ακροδεξιά και ρατσιστική διακυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ. Οι εθνικισμοί και τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των γειτονικών κρατών στην περιοχή συνεχίζουν την εργαλειοποίηση των Παλαιστίνιων, παίζοντας παιχνίδια πάνω στις πλάτες ενός ήδη βασανισμένου λαού.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος , υπηρετώντας τα συμφέροντα τα δικά του και των γεωπολιτικών συμμάχων του στην ανατολική Μεσόγειο , στηρίζει απερίφραστα τις ενέργειες του κράτους του Ισραήλ. Η εμπλοκή της Ελλάδας δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική στήριξη του Νετανιάχου αλλά επεκτείνεται ξεκάθαρα και σε στρατιωτικό επίπεδο, μέσω των ήδη παραχωρημένων εδαφών της στο ΝΑΤΟ. Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από την πόλη μας, στη βάση της Σούδας, συνεχώς πάνε κι έρχονται στρατιώτες, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα, σε πλήρη ετοιμότητα να ανεφοδιαστούνκαι να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Πέρα των νατοϊκών βάσεων και λοιπών διευκολύνσεων (λ.χ. τη διάθεση της 112 πτέρυγας μάχης της Ελευσίνας) ο ίδιος ο ελληνικός στρατός μέσα σ’ αυτήν τη συνθήκη -θα- έχει ενεργό ρόλο. Χαρακτηριστική είναι η εσπευσμένη αποστολή φρεγάτας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή. Διπλωματικά, η απλόχερη στήριξη του ελληνικού κράτους εκφράστηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο μέσα από την κατάπτυστη δήλωση Μητσοτάκη πως «ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος», λογαριάζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής με όρους κέρδους- ζημίας.

Ο πόλεμος αποτελεί ύστατη καταστολή της ταξικής πάλης μέσα και στις δυο κοινότητες. Ωστόσο οι ταξικοί αγώνες θα παραμείνουν ζωντανοί ανάμεσα στις μυλόπετρες των εθνικισμών που παρουσιάζονται ξανά ως νέες λύσεις,με τους υπηκόους να καλούνται να διαλέξουν ποια διακρατική συμμαχία σφαγέων προτιμούν στις νέες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Όμως η ιστορία διδάσκει πως όποιος ανέχεται τον πόλεμο, τον θάνατο και τη βαρβαρότητα για τον «άλλο», στο τέλος θα τον βιώσει και ο ίδιος.

Απέναντι στο ελληνικό κράτος , το δικό μας βλέμμα είναι στραμμένο σ’ όσους/ες βρίσκονται στη δίνη της σφαγής και αντιστέκονται παραμένοντας εκεί, σε εκείνους που τα έχουν χάσει όλα και το μόνο που τους μένει είναι η αλληλεγγύη στην κοινότητα τους.

Στηρίζουμε ολόψυχα κάθε προσπάθεια κοινών αγώνων και αμοιβαίας συνύπαρξης Παλαιστινίων και Ισραηλινών, όσο ουτοπικοί κι αν φαίνονται αυτή τη στιγμή.

Λευτεριά στους Παλαιστίνιους/ες.

Αλληλεγγύη στους αρνητές στράτευσης του Ισραήλ.

Να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός και η πολιορκία της Γάζας, το καθεστώς εξαίρεσης και οι στρατηγικές εθνοκάθαρσης.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Να κλείσει η βάση της Σούδας- ο πόλεμος αλλού, ο εχθρός μας είναι εδώ.

Καλούμε σε Αντιπολεμική συγκέντρωση την Κυριακή 12/11, στις 12:00 στην πλατεία Αγοράς.

Κατάληψη Rosa Nera,

Νοέμβριος 2023


*ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ(5/12) ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ*

*ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ(12/12) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ*

*ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ*

*ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ :*

Ø *ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ*

Ø *ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ*

Ø *ΤΗΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΜΥΝΑΣ» (!) ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ*

*ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ*

Ø *ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ*

Ø *ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΉ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΑΛΙΣΤΙΝΗΣ.*

Ø *ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΓΗ ΠΑΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ*

Ø *ΚΑΜΙΑ ΕΜΜΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ*

Ø *ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ*

Ø *ΚΑΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ*

Ø *ΕΙΡΗΝΗ -ΦΙΛΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.*

Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου*


ΑΘΗΝΑ: Συγκέντρωση 13.00 στην πλατεία Μοναστηρακίου

(εξ αναβολής) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων

Μεταφέρεται λόγω καιρού η σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των παλαιστίνιων για γη, ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους, για Κυριακή 12/11, στις 13.00, στην πλατεία Μοναστηρακίου.


από Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών

Αλληλεγγύη στον αγώνα των παλαιστινίων για γη, ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία

ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους από το ισραηλινό κράτος

Ενάντια στους σχεδιασμούς που επί δεκαετίες περιλαμβάνουν δολοφονίες, φυσική εξόντωση, βομβαρδισμούς και εποικισμούς, συλλήψεις και βασανισμούς, επιθέσεις και εκτοπισμούς, χτίσιμο τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα -τη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή του πλανήτη.

Ενάντια στη νέα ανθρωποσφαγή που εξελίσσεται μετά τις 7/10 με αφορμή την επίθεση της Χαμάς, πλήθος κρατών εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στην κατεύθυνση ανακατανομής της παγκόσμιας ισχύος.

Ανθρωποσφαγή στην οποία συμμετέχει ενεργά το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας της τελευταίας δεκαετίας και ως προκεχωρημένο νατοϊκό φυλάκιο στη ΝΑ Ευρώπη και Μεσόγειο, παρέχοντας τις βάσεις της Σούδας και της Ελευσίνας.

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων εβραίων, μέσα στο Ισραήλ και σε ολόκληρο τον κόσμο, αντιστέκονται στην πολιτική του ισραηλινού κράτους.

Ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, κοσμική ή θρησκευτική

Τώρα και για πάντα, εσωτερικός εχθρός στις πολεμικές εμπλοκές του ελληνικού κράτους

Για μια νέα ιντιφάντα στη Γάζα, στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη, σε όλο τον πλανήτη


Ενάντια στην εξόντωση και τον εκτοπισμό των παλαιστινίων [barrio negro]

Τις προηγούμενες μέρες βάλαμε πανό, γράψαμε συνθήματα σε τοίχους και κολλήσαμε αφίσες, σε Πέραμα, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια, ενάντια στην εξόντωση και τον εκτοπισμό των παλαιστινίων από το ιστραηλινό κράτος και την ενεργό συμμετοχή του ελληνικού κράτους στη νέα ανθρωποσφαγή. Παντού και πάντα ιντιφάντα σε κάθε γωνιά της γης ενάντια σε κράτη, έθνη, σύνορα, θρησκείες, ρατσισμό, εκμετάλλευση, πατριαρχία.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της Ανοιχτής Αντιπολεμικής Συνέλευσης Αναρχικών την Παρασκευή 10/11, στις 19.00, στο Μοναστηράκι.

Barrio Negro

πρωτοβουλία αντίστασης, αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης

από Πέραμα, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια

barrionegro@espiv.net


Παρασκευή 10/11 στις 19:00 στο Μοναστηράκι: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους και στις παλαιστίνιες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους και τις παλαιστίνιες ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους από το ισραηλινό κράτος Παρασκευή, 10.11.23, 19:00, πλ. Μοναστηρακίου, Αθήνα

Ως Συνέλευση αναρχικών ενάντια στα αυτονόητα του κόσμου της εξουσίας συμμετέχοντας στην Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών καλούμε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00 στη Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους και τις παλαιστίνιες ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους από το ισραηλινό κράτος, στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Ακολουθεί το κείμενο της αφίσας που μοιράζεται από την συνέλευσή σε κινήσεις αλληλεγγύης.

Αξιοπρέπεια, γη και ελευθερία

για τους παλαιστίνιους και τις παλαιστίνιες

ενάντια στον εκτοπισμό και την εξόντωση

Εδώ και δεκαετίες, η κατεχόμενη ζωή του παλαιστινιακού πληθυσμού αναπνέει στη σκιά της απειλής του θανάτου. Από τα τείχη, τους εποικισμούς, τον διαρκή διωγμό και τους εξευτελισμούς, τα check points, τις φυλακίσεις, τα σακατέματα και τις δολοφονίες από τις στρατιωτικές επιθέσεις και επεμβάσεις του ισραηλινού κράτους, μέχρι την εξελισσόμενη επιχείρηση εκκαθάρισης στη Λωρίδα της Γάζας. Το «παλαιστινιακό ζήτημα» δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη 2023 αλλά 75 χρόνια πίσω. Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην παραβίαση και ανακατασκευή της ιστορικής πραγματικότητας ακόμα κι αν μας χωρίζει χάσμα από κάθε τύπου εξουσία, είτε είναι κοσμική είτε θρησκευτική, συνεπώς και από οργανώσεις σαν την Χαμάς.

Στη νέα ανθρωποσφαγή που έχει στηθεί όλοι οι παίκτες πλανητικής ή περιφερειακής ισχύος έχουν πάρει θέση σύμφωνα με τα συμφέροντα τους. Ανάμεσά τους το ελληνικό κράτος, με την ξεκάθαρη τοποθέτησή του από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ισραηλινού κράτους και «του δικαιώματος του στην αυτοάμυνα» (sic!). Για να εξυπηρετήσει την εδραίωση της θέσης του στην ανακατανομή των διεθνών συσχετισμών, όπως ακριβώς έκανε και στον πόλεμο της Ουκρανίας με την πρωθυπουργική δήλωση «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία»! Αυτή τη φορά, στη βάση του συμμαχικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, για τον οποίο εργάζεται σταθερά η ελληνική εξωτερική πολιτική ανεξαρτήτως κυβερνήσεων εδώ και μια δεκαετία πλέον.

Την ίδια στιγμή, η καθεστωτική προπαγάνδα διαχέει εκ νέου συστηματικά την ισλαμοφοβία στις δυτικές κοινωνίες, καλλιεργώντας το φόβο μιας «διαρκούς απειλής» έτσι ώστε να ενισχύσει το δόγμα της ασφάλειας και των τεχνολογιών επιβολής, δηλαδή του εντεινόμενου κοινωνικού ελέγχου, της καταστολής, της φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής και της απρόσκοπτης συνέχισης της θανατοπολιτικής κατά των μεταναστ(ρι)ών.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εβραίων ανά τον κόσμο

που τολμούν να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην πολιτική του ισραηλινού κράτους

Σαμποτάζ στη συμμαχία ελληνικού-ισραηλινού κράτους

Ιντιφάντα σε κάθε γωνιά της γης

ενάντια σε κράτη, έθνη, σύνορα, θρησκείες, στρατούς, ρατσισμό, εκμετάλλευση, πατριαρχία

κάλεσμα : Συνέλευση αναρχικών ενάντια στα αυτονόητα του κόσμου της εξουσίας

against_obvious@espiv.net

αυτονόητα: απαρτχάιντ, πόλεμος και ειρήνη των κυρίαρχων

Αρχεία:

autonoita_palaistini_Α4_c.pdf

autonoita_palaistini_afisa.pdf


ΠΑΤΡΑ: Πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης 18:00 πλατεία Γεωργίου

Πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης στη μαχόμενη Παλαιστίνη

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ, 18.00 – ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Image

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος


Νίκη στους Παλαιστίνιους

Κάτω η επέμβαση στη Γάζα – Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ στη γενοκτονία!

Πάτρα: Κυριακή 12/11 18:00, Πλ. Γεωργίου

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο – με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


[ΠΑΤΡΑ] ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11, ΣΤΙΣ 18:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Είκοσι και πλέον μέρες μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών πάνω από 8.000 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους 3.324 παιδιά) έχουν δολοφονηθεί και άλλοι 20.000 έχουν τραυματιστεί από τους ισραηλινούς πυραύλους μετά το ανελέητο σφυροκόπημα της αποκλεισμένης με εμπάργκο πόλη της Γάζας. Στο μεταξύ, το Ισραήλ έχει επέμβει με χερσαίες δυνάμεις, συνδυάζοντας τη χερσαία επίθεσή του με πλήγματα από αέρος και θαλάσσης, προτρέποντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη, την ίδια στιγμή που -μέσα από τη λογική της συλλογικής ευθύνης- διαμηνύει πως όσοι πολίτες παραμείνουν στην πόλη θα θεωρηθούν de facto τρομοκράτες και θα αντιμετωπιστούν ανάλογα. Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος εμπλέκεται στα διαδραματιζόμενα στην περιοχή με δύο φρεγάτες, αφ΄ ενός με τη φρεγάτα «Σαλαμίς» που είναι ενταγμένη στη ναυτική δύναμη του ΟΗΕ στα ανοιχτά του Λιβάνου, αφ΄ ετέρου με τη φρεγάτα «Ψαρά» που συμμετέχει στη δύναμη του ΝΑΤΟ. Αυτό επιτάσσουν οι πολεμοχαρείς, νατοϊκές επιδιώξεις του ελληνικού κράτους αλλά και η ελληνοϊσραηλινή συμμαχία. Μια συμμαχία, χάριν της οποίας το ελληνικό κράτος επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας στην Γάζα. Γι’ αυτό το λόγο, το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο.

Η δολοφονική βαρβαρότητα των τελευταίων ημερών είναι η απάντηση του ισραηλινού κράτους στην επιχείρηση ένοπλων Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ. Είναι η συνέχεια της «Νάκμπα», η συνέχεια δηλαδή της Καταστροφής που ξεκίνησε στην περιοχή της Παλαιστίνης με την εθνοκάθαρση από πλευράς Ισραήλ τουλάχιστον 531 παλαιστινιακών χωριών και πόλεων μεταξύ του 1947 και του 1949, τη δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των δύο τρίτων του Παλαιστινιακού πληθυσμού -950.000 άτομα- από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν τελειωμό οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, οι φυλακίσεις, ο καθημερινός εξευτελισμός, η καταπίεση, αλλά και η παράνομη καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών. Θυμόμαστε τους δεκάδες Παλαιστίνιους που σκότωσε εν ψυχρώ και τους εκατοντάδες άλλους που τραυμάτισε ή σακάτεψε η δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ, στις 30 Μάρτη 2018, μπροστά από το τείχος της Γάζας. Αυτή η δολοφονική τρομοκρατία ήταν τότε η ισραηλινή απάντηση στις διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων με αφορμή τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, κινητοποιήσεις που είχαν ονομαστεί “Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής”, καθώς οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται για την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν (εδώ κι εβδομήντα πέντε χρόνια) ξεριζωθεί από τον τόπο τους.

Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η σημερινή διένεξη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων είναι αποτέλεσμα της ιστορικής σύγκρουσης του γηγενούς αραβικού πληθυσμού της περιοχής με τους υποστηρικτές του σιωνισμού, ενός πολιτικού κινήματος με ρίζες στην εθνικιστική νεωτερικότητα και το αποικιοκρατικό πνεύμα του 19ου αιώνα. Κεντρικός στόχος των σιωνιστών ήταν η δημιουργία ενός κράτους για την εθνικοθρησκευτική κοινότητα των Εβραίων, την οποία προσδιόριζαν ως «Έθνος». Επιλέγοντας να παραβλέψει το μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων, κυρίως μουσουλμάνων, που ζούσαν εκεί πολύ πριν από την άφιξη των Εβραίων, το σλόγκαν των σιωνιστών χαρακτήριζε την Παλαιστίνη ως«μια γη χωρίς λαό, για ένα λαό χωρίς γη». Ο Θεόδωρος Χερτσλ, πρώτος πρόεδρος της διεθνούς Σιωνιστικής Οργάνωσης το 1897, είχε τότε γράψει για την Παλαιστίνη:«Για λογαριασμό της Ευρώπης θα φτιάξουμε εκεί κάτω έναν προμαχώνα απέναντι στην Ασία· θα είμαστε μια προωθημένη προφυλακή του πολιτισμού απέναντι στη βαρβαρότητα». Αυτό, όμως, που βλέπουμε εδώ κι εβδομήντα πέντε χρόνια στην Παλαιστίνη είναι η βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους απέναντι στους Παλαιστίνιους στην πιο καθαρή της εκδοχή.

Πρέπει στο σημείο αυτό να ξεκαθαριστεί ότι όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, που προωθείται δεκαετίες τώρα στην περιοχή της Μ. Ανατολής και ιστορικά, τη σοβαρότερη ευθύνη φέρει ο αμερικάνικος επεκτατισμός και συμφέροντά του στην περιοχή, αλλά και το ισραηλινό κράτος και οι μπίζνες γύρω από το πετρέλαιο. Όλα αυτά προφανώς και με την αρωγή της Ε.Ε., με κινητήρια δύναμη τις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης. Το σχέδιο αυτό κινείται μέσα στα πλαίσια των ενδοκαπιταλιστικών, ενδοκυριαρχικών ανταγωνισμών για την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων των διεθνών κυρίαρχων. Σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται από τη Μ. Ανατολή ως το Ιράν και από τον Καύκασο ως την αραβική χερσόνησο, οι καπιταλιστικοί και κρατικοί ανταγωνισμοί για τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και των δρόμων μεταφοράς τους, επιφυλάσσουν δεκαετίες τώρα στο ισραηλινό κράτος το ρόλο του τοποτηρητή των επεκτατικών, καπιταλιστικών, πολυεθνικών συμφερόντων στην περιοχή. Οι δυναμικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, δύο βασικών καπιταλιστικών κατοχικών δυνάμεων (που ανά καιρούς ποικίλουν μεταξύ της συνεργασίας όσο και του ανταγωνισμού) αλλά και η τριμερής συνεργασία ανάμεσα στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, με τις ευλογίες των ΗΠΑ ή η αντίστοιχη συνεργασία των δύο τελευταίων με την Αίγυπτο, είναι χαρακτηριστικα παραδείγματα για τις δυναμικές σχέσεις και την εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην ευρύτερη περιοχή έχει πυροδοτήσει εμφυλίους πολέμους και επεμβάσεις, προκαλεί μαζικά κύματα μεταναστών και βέβαια αναβαθμίζει την καταπίεση των Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος. Ενός κράτους, που, παρόλο που πάτησε πάνω στην επιθυμία πολλών Εβραίων να βρουν ένα καταφύγιο, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς, με νωπές ακόμη τις φρικιαστικές μνήμες του Ολοκαυτώματος εν έτει 1948, διεξάγει, ωστόσο, μια πολιτική εθνοκάθαρσης εδώ και δεκαετίες εις βάρος του αραβικού πληθυσμού της Παλαιστίνης.

Παράλληλα, δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κράτος απαρτχάιντ, ένα κράτος στο οποίο υπάρχει επίσημη και θεσμική πολιτική φυλετικών διακρίσεων εις βάρος των Αράβων (κατά βάση) και δευτερευόντως εις βάρος των μη Ασκεναζί, των προερχόμενων δηλαδή από τη Β. Ευρώπη, Εβραίων. Αυτό που διεξάγεται εδώ και οκτώ δεκαετίες στην Παλαιστίνη είναι ένα συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένας διαρκής πόλεμος με αυξομειούμενη ένταση που στοχεύει στη συστηματική εξολόθρευση ή τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού από τον τόπο του. Η εθνοκάθαρση των γηγενών Παλαιστίνιων ξεκίνησε το 1947 με την μαζική εκκαθάριση, φυσική εξόντωση ή μαζικό εκτοπισμό, του μεγαλύτερου μέρους του αραβικού πληθυσμού της Παλαιστίνης και την απαλλοτρίωση των εδαφών και περιουσιών τους. Η τρομοκρατία από ένοπλες σιωνιστικές, παραστρατιωτικές οργανώσεις ανάγκασε τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για να μην βρεθούν σφαγμένοι κι αυτοί, όπως οι κάτοικοι του Ντέιρ Γιασσίν τον Απρίλη του 1948 (254 άμαχοι χωρικοί σφαγμένοι από τους ισραηλινούς τρομοκράτες). Η ερήμωση των παλαιστινιακών εδαφών από τον αραβικό πληθυσμό, που ζούσε εκεί, αποτέλεσε την αναγκαία συνθήκη για την ίδρυση ενός καθαρά φυλετικού εβραϊκού κράτους στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Γι’ αυτό το λόγο το κράτος του Ισραήλ δεν συζητάει καν το ενδεχόμενο της επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους, για να μη διασαλευτεί η τεχνητή εβραϊκή πλειοψηφία.

Εξάλλου, εκτός από τις δολοφονίες και τις εκτοπίσεις των Παλαιστινίων, το σχέδιο αποαραβοποίησης της περιοχής εξυπηρετείται και μέσα από τους εποικισμούς παλαιστινιακών εδαφών, καθώς μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 200.000 έποικοι έχουν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες από τον ισραηλινό στρατό παλαιστινιακές περιοχές, την ίδια στιγμή που ολόκληρες πολιτείες χτίζονται σε μήνες και εξαπλώνονται ραγδαία. Στη βαρβαρότητα και την καταπίεση πρέπει να προστεθεί ο πολυετής αποκλεισμός της Γάζας, οι αυξομειούμενες παντός είδους επιθέσεις του Ισραηλινού κράτους στη Γάζα και τη Δυτική όχθη, το τείχος του απαρτχάιντ στην Ιερουσαλήμ με τα σημεία ελέγχου, η απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων δρόμων, αλλά και ο αποκλεισμός από πλευράς Ισραήλ και ο έλεγχος της πρόσβασης του παλαιστινιακού πληθυσμού σε ρεύμα και νερό. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την κινητικότητα των Παλαιστινίων, την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης και τις πηγές διαβίωσης. Ας προστεθούν τέλος, οι αυθαίρετες συλλήψεις και οι διοικητικές κρατήσεις χωρίς επαρκή νομική εκπροσώπηση ή χωρίς καν να γνωρίζουν οι άνθρωποι, για ποιο λόγο συλλαμβάνονται.

Δοθέντων όλων των προαναφερθέντων, δεν είναι δυνατό να υπάρξει μια μεσοβέζικη στάση τήρησης ίσων αποστάσεων, από τη μια, ανάμεσα στο ρατσιστικό κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, μια δολοφονική πολεμική μηχανή (που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό επεκτατικό καπιταλισμό και που έχει συνάψει στενές σχέσεις συνεργασίας με το ελληνικό κράτος σε οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο) που εφαρμόζει, επίσης, γενοκτόνα πολιτική εθνοκάθαρσης, και των αντιστασιακών, από την άλλη, αλλά και αντικατοχικών δυνάμεων των Παλαιστίνιων, οι οποίοι υπάρχουν ως φυσική υπόσταση και δεν έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης ακριβώς λόγω αυτής της κουλτούρας συλλογικής αντίστασης). Γι’ αυτό, κι όταν μιλάμε για παλαιστινιακή αντίσταση, εννοούμε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που δίνουν οι απλοί άνθρωποι είτε στη Γάζα είτε στη Δυτική όχθη είτε στο κυρίως Ισραήλ μέσα από την καθημερινή στάση αξιοπρέπειας και αντίστασης ενάντια στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Σίγουρα, μέσα στην ίδια την παλαιστινιακή κοινωνία υπάρχουν ταξικές αντιθέσεις και μάλιστα η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούτ Αμπάς θεωρείται από πολλούς Παλαιστίνιους αγωνιστές ως συνεργάτης του Ισραήλ, καθώς καταδιώκει, συλλαμβάνει και παραδίδει στις ισραηλινές αρχές νεαρούς ακτιβιστές και ακτιβίστριες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολεμούν το ισραηλινό στρατό και η κατοχή δεν μπορεί να συλλάβει. Σίγουρα, επίσης, στεκόμαστε απέναντι και στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό και, αν για ένα πράγμα είμαστε σίγουρες, αυτό είναι πως η ισλαμιστική μισαλλοδοξία δε μπορεί να είναι η απάντηση ενάντια στο θεσμικό ρατσισμό και την εθνοκάθαρση που διεξάγει το ισραηλινό κράτος εις βάρος των Παλαιστινίων. Σε κάθε περίπτωση, η ζυγαριά του αίματος ξέρουμε πού γέρνει, όπως επίσης ξέρουμε τόσο για τα διαρκή εγκλήματα του ισραηλινού κράτους, τη συνενοχή των μεγάλων δυνάμεων αλλά και τη δύναμη, το πείσμα και την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες που αναμετράται καθημερινά με το δυνάστη, καταπιεστή και σφαγέα του.

Σε κάθε περίπτωση, η μόνη αχτίδα αισιοδοξίας στην περιοχή προέρχεται μόνο μέσα από το αμοιβαίο πλησίασμα του αραβικού και εβραϊκού πληθυσμού πάνω σε μια διεθνιστική και προλεταριακή βάση, μόνο μέσα από τους δικούς τους κοινούς ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, το απαρτχάιντ, την καταπίεση, την εθνοκάθαρση, τη μισαλλοδοξία και το φονταμενταλισμό. Μόνο μέσα από τη συνειδητοποίηση πως δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν και ότι μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς θρησκευτικές διαφορές, όπως το έκαναν για αιώνες στην περιοχή, πριν από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Η μόνη αχτίδα αισιοδοξίας μέσα από την ισραηλινή κοινωνία προέρχεται από όσους πολίτες του Ισραήλ δεν ενστερνίζονται ή εγκαταλείπουν τη σιωνιστική ιδεολογία ότι η γη της Παλαιστίνης είναι αποκλειστική η δική τους γη και ότι ο εβραϊκός λαός είναι ο εκλεκτός λαός. Επίσης, από εκείνα τα κομμάτια της ισραηλινής κοινωνίας που δεν αντιμετωπίζουν τους Άραβες ως τετράποδα δίχως ανθρωπινότητα. Από τους ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης, άντρες και γυναίκες και από τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται ενάντια στο τείχος, τον αποκλεισμό της Γάζας, το ρατσισμό, την καταπίεση και την τρομοκρατία που επιβάλλουν το ισραηλινό κράτος, ο στρατός και οι ακροδεξιοί έποικοι.

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Παλαιστινιακή αντίσταση, γιατί αυτή εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια μας διδάσκει πως χαμένος είναι ο αγώνας που δε δόθηκε ποτέ. Γιατί είναι ο αγώνας για την επιβίωση, είναι η αντίσταση ενάντια στη θανατοπολιτική και τον αφανισμό που τους επιβάλλει το ισραηλινό κράτος. Γιατί ο αγώνας τους είναι κομμάτι του αγώνα των καταπιεσμένων ενάντια στον καταπιεστή τους. Είναι αγώνας για ζωή, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό το λόγο, είναι κομμάτι και του δικού μας αγώνα ενάντια στην καταπίεση, το ρατσισμό και τον πόλεμο, το φονταμενταλισμό και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό των κρατών και του κεφαλαίου.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ / ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Προλέτ Accion, ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / proletaccion@espiv.net


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προβολή 18:30 ΤΑΚΙΜ

Προβολή Ταινίας Γάζα Αγάπη Μου

“Ο Ίσσα, ένας 60χρονος ψαράς στη Γάζα, δεν είχε ποτέ το θάρρος να πει στη Σιχάμ ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Όταν βρίσκει ένα φαλλικό γλυπτό του Έλληνα θεού Απόλλωνα στο δίχτυ του, πιστεύει ότι η τύχη μπορεί να του χαμογέλασε.”

Η Νεολαία Ξεκίνημα σας προσκαλεί στην προβολή “Γάζα, Αγάπη Μου” στις 12/11 στο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25, Λαδάδικα, 4ος όροφος)!
👉 Ώρα έναρξης: 18.30.
👉Στο χώρο θα λειτουργεί μπαρ με σνακ/ποτά/μπύρες.
👉Μετά την ταινία, θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την Παλαιστίνη.

Λευτεριά στη Παλαιστίνη! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο!


 

Μοιραστείτε το άρθρο