ZAPATISTAS – Έβδομο μέρος: Ένα σκαθάρι σε streaming

ΕΒΔΟΜΟ ΜΕΡΟΣ: ΕΝΑ ΣΚΑΘΑΡΙ ΣΕ STREAMING

Νοέμβριος 2023

Ο Durito μου διαβίβασε αυτό που του έστειλε ένας από τα εκατομμύρια (όπως είπε) των φαν του:

(«Η δύναμη του σκαθαριού έρχεται στις 17 Νοεμβρίου – Ένας πραγματικός υπερήρωας!» [αναγγελία της έναρξης προβολής της ταινίας «Blue Beetle» (Μπλε Σκαθάρι) της HBOmax στις 17 Νοεμβρίου 2023])

Πρόσθεσε τα ακόλουθα:

«Αν και είναι λεπτομέρεια ότι έχουν αλλάξει το μαύρο χρώμα σε μπλε, γεγονός που προστατεύει τη μυστική μου ταυτότητα, μπορεί να το έκαναν γιατί θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα. Πάνω απ’ όλα, για τη διακριτική μου συμμετοχή στην απεργία της SAG-AFTRA [στμ: η πολύμηνη απεργία της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών], στο πλευρό της αγαπητής μου Σούζαν. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ τον ταπεινό φόρο τιμής του HBO στον μεγαλύτερο υπερήρωα που γέννησε ποτέ ο πλανήτης Γη: εμένα τον ίδιο».

Σχεδόν ταυτόχρονα, έλαβα αυτό από τον Community Manager του HBO:

«Σε σχέση με την ανακοίνωση του προγραμματισμού προβολής της προαναφερθείσας ταινίας, το HBO διευκρινίζει ότι δεν αναφέρεται στον Don Durito (DD για τα νομικά θέματα), ούτε και στην επερχόμενη επέτειο του EZLN. Είναι μια απλή σύμπτωση. Το HBO επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο σύστημα και ήδη λαμβάνει μέτρα για να επιπλήξει τους υπεύθυνους του προγράμματός μας για αυτή τη λυπηρή παρεξήγηση. Το HBO δεν γυρίζει ταινίες που αφορούν πραγματικούς υπερήρωες, μόνο φανταστικoύς. Ούτε προγραμματίζει την προβολή τέτοιων ταινιών. Και, για να προλάβουμε πιθανές απαιτήσεις από τον προαναφερθέντα DD, προειδοποιούμε ότι όλα τα έγγραφα που προστατεύουν την αθωότητά μας έχουν ήδη κατατεθεί στο νομικό μας τμήμα. Δεν θα δεχθούμε απαιτήσεις ποσού μεγαλύτερου των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και θα ήμασταν πρόθυμοι να ανακατευθύνουμε την αποζημίωση στην πολιτεία Γκερέρο [την πληγείσα από τον τυφώνα Otis], εφόσον πρόκειται για ένα ποσό εύλογο, που δεν θα υπερβαίνει το προαναφερθέν, και δεν θα διοχετευθεί μέσω του Κογκρέσου της Ένωσης[i] του νεκροταφείου που ονομάζεται Μεξικό. Είμαστε στη διάθεσή σας για να καταλήξουμε σε μια λογική διευθέτηση. Με εκτίμηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του HBO».

Νομίζω ότι το πράγμα έχει πια ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Τώρα ο Ντουρίτο θα γίνει ανυπόφορος. Εντάξει, ήταν ήδη, αλλά τώρα περισσότερο, «χωρίς μου και μα» (ή μήπως Μax;).

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Εκπροσώπου του DD (για νομικά θέματα).

O Καπετάνιος.
Νοέμβριος 2023.

[i] Congreso de la Unión: Το ανώτερο ομοσπονδιακό νομοθετικό σώμα του Μεξικού, απαρτίζεται από τη Βουλή των Γερουσιαστών (128 άτομα) και τη Βουλή των Αντιπροσώπων (500 άτομα).

Μοιραστείτε το άρθρο