Σωματείο Εργαζομένων στον Ε.Ο.Δ.Υ.: Συμμετοχή στην απεργία την Παρασκευή 10/11 – συγκέντρωση στο Σύνταγμα 12:00

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!

Δεν τσιμπάμε σε ανέξοδες υποσχέσεις και ξεροκόμματα!

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

έχουμε καταφέρει ήδη πολλά όλες τις προηγούμενες μέρες! Πρώτα και κύριαόλοι μαζί συνειδητοποιήσαμε, ότι είμαστε εκατοντάδες αυτοί που έχουμε κοινούς προβληματισμούς, κοινές αγωνίες, κοινά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, μέσα από συνεχόμενες συλλογικές διαδικασίες του σωματείου μας!

Καταφέραμε να γίνει πράξει το «αυτονόητο», συνάδελφοι από τα προγράμματα PHILOS να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα τους για τον προηγούμενο μήνα!

Καταφέραμε να σφίξει  τόσο πολύ η «θηλιά» ώστε ο Οργανισμός, που ως γνωστόν, ποτέ και τίποτα δεν μας επικοινωνεί γραπτά να ανεβάσει στο siteτου ανακοίνωση για τα εργασιακά και μάλιστα την μέρα της απεργίας μπας και μας καθησυχάσει!

Καταφέραμε η  απεργία στις 02/11 να είναι μια πετυχημένη μάχη, με μεγάλη συμμετοχή κόντρα σε φόβο και εκβιασμούς. Να ακουστούν σε κάθε πόλη τα δίκαια αιτήματά μας!

Καταφέραμε να τους κάνουμε να κρυφτούν πίσω από προφορικές «δεσμεύσεις», απλά και μόνο για να μας πετάξουν το «τυράκι» να κάτσουμε ήσυχοι. Με το φάντασμα τις ανεργίας στην καλύτερη να μας «χαμογελάει» σε λιγότερο από 100 μέρες!

Όλα αυτά ένα πράγμα δείχνουν, ότι έχουμε δύναμη! Ότι οι αγώνες, το «όπλο» της απεργίας, παραμένουν τα πιο ισχυρά μέσα που έχουμε για να διεκδικούμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας! Γι’ αυτό κόντρα σε αυτά επιστρατεύονται όλοι: από την διοίκηση του οργανισμού, τα δικαστήρια, μέχρι και γνωστοί άγνωστοι «συνδικαλιστές», που ενώ δεν έχουν πρόβλημα να έχουν μετατρέψει σε εξοχικό τους κάθε βδομάδα το Υπ. Υγείας, βγάζουν σπυράκια μόνο στη σκέψη και το άκουσμα της λέξης «απεργίας»!

ΣΤΙΣ 10 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ!

  Ας σκεφτούμε τι κερδίσαμε τόσο καιρό με την λογική της αναμονής, με τη λογική του «πάμε και όπου βγει», με μας στην απ’ έξω και αφήνοντας άλλους να σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς! Ας σκεφτούμε αν θέλουμε πάλι στις 10 Γενάρη αυτοί που εργαζόμαστε με συμβάσεις Κ.Ο.Μ.Υ. να έχουμε το ίδιο άγχος και αγωνία με αυτά που τραβήξαμε αυτές τις μέρες;

 Ας σκεφτούμε τι έχει λυθεί στην πραγματικότητα σε σχέση με τα αιτήματα της απεργίας μας μια βδομάδα πριν:

ü  Μας υπόσχονται ένα τρίμηνο στους συμβασιούχους ΚΟΜΥ… στα λόγια βέβαια, γιατί υπογραφές δεν βλέπουμε!

ü  Μας υπόσχονται βέβαιαπως μετά… ακολουθεί η βέβαιη ανεργία..! Αφού μας μιλάνε για κάποια αόριστη μοριοδότηση (χωρίς καν να διευκρινίζονται ούτε οι όροι αυτής) που θα μας βοηθήσει, τάχα μου, στο κυνήγι διαφόρων προκηρύξεων του «δημόσιο». ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! Μέχρι και τα περιβόητα «προγράμματα γέφυρα» πήγαν περίπατο!

ü  Μήπως οι εργαζόμενοι στα PHILOS, πήραμε τα χρωστούμενα 12 μηνών, τα οποία είναι κατοχυρωμένα ακόμα και με ΦΕΚ;! Μήπως γνωρίζουμε που θα είμαστε μετά τον Φλεβάρη του 2024;!

ü  Μήπως στα camps την επόμενη βδομάδα θα υπάρχουν τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, είδη πρώτης ανάγκης;!

ü  Μήπως ξαφνικά τα camps «ασφυκτιούν» από γιατρούς και όλο το απαραίτητο προσωπικό;!

   Φυσικά αυτή τη «λίστα της αξιοπρέπειας» θα μπορούσαμε να τη συνεχίσουμε επ’ αορίστου, αλλά τη συνέχεια θα τη δώσουν την Παρασκευή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που βλέπουν τα προβλήματα τους να παραμένουν πεισματικά άλυτα! Που βλέπουν όμως ότι κάθε μέρα και ώρα που προτάσσουν τον αγώνα τους δημιουργούν ρωγμές και μικρές κατακτήσεις!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Σωματείο Εργαζομένων στον Ε.Ο.Δ.Υ.

[email protected]

Μοιραστείτε το άρθρο