Προσαγωγή νεαρού Παλαιστίνιου γιατί ανέβασε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Σύνταγμα

Κυνήγι μαγισσών έχει εξαπολύσει η αστυνομία μετά από εθνικιστικό παροξυσμό ακροδεξιών κύκλων που στοχοποίησαν νεαρό Παλαιστίνιο όταν ανέβασε την Παλαιστινιακή σημαία δίπλα στην ελληνική στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός ταυτοποιήθηκε και η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του. Για σύλληψη μίλησε σε τουιτ του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Χρησιμοποιώντας ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον νεαρό Παλαιστίνιο να τοποθετεί τη σημαία της Παλαιστίνης δίπλα στην ελληνική και όχι να την κατεβάζει όπως υποστήριξαν με μανία ακροδεξιές φωνές και γνωστοί τρολ λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην ταυτοποίηση του και στην προσαγωγή του καθώς σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία. Σύμφωνα με την efsyn, o 22χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες με βαρύτατα αδικήματα, σύμφωνα με το άρθρο 141 του ποινικού κώδικα, κάτι που η αστυνομία παρέλειψε να αναφέρει στην ανακοίνωση της.

Πρόκειται για μία υπόθεση που αν δεν ήταν σοβαρότατη ως προς την έκταση που μπορεί να πάρει για τον 22χρονο, θα ήταν στα όρια της παρωδίας, με την πραγματικότητα ακόμη μία φορά να υπερβαίνει τη φαντασία και να αποδεικνύεται ότι οι ακροδεξιοί μηχανισμοί του κράτους καθορίζουν την πολιτική ατζέντα.

Μοιραστείτε το άρθρο