Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι ακροδεξιοί που πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση στο Μοναστηράκι με γελοίες απολογίες

Μετά από τις απολογίες τους ελεύθεροι αφέθηκαν οι φασίστες της ομάδας PROPATRIA που προχώρησαν σε δολοφονική επίθεση στο σταθμό στο Μοναστηράκι με την ανοχή και την υποστήριξη σύμφωνα με μαρτυρίες, της αστυνομίας. Μοναδικοί περιοριστικοί όροι η παρουσία σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα ο 27χρονος που έριχνε βενζίνη με ένα μπιτόνι και φώναζε κάψτε τους, υποστήριξε ότι έριξε νερό ώστε να κάτσει το νέφος από τους πυροσβεστήρες και τα δακρυγόνα.

Σύμφωνα με την απολογία του, βρέθηκε μαζί με ένα φίλο του στην προσπάθεια να επιβιβαστούν στο μετρό μπροστά στο σκηνικό, απομακρύνθηκε και φόρεσε το κράνος που κρατούσε στα χέρια για να προστατευθεί… παρατηρώντας άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα πρόσωπα να φωνάζουν “θα σας σκοτώσουμε φασίστες” και να κινούνται επιθετικά προς το μέρος τους πετώντας πέτρες και άλλα. Βλέποντας την ατμόσφαιρα να γίνεται βαριά από τα δακρυγόνα, είδε ένα μπιτόνι με νερό στο φυλάκιο του σταθμάρχη και το έριξε στο βαγόνι για να καθαρίσει. Στη συνέχεια αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη του με πολιτικές ομάδες και διαχώρισε τη θέση του από την επίθεση. Πρόκειται για μία ακόμα γελοία προσπάθεια να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες με αστεία επιχειρήματα και πιστοί στις πάγιες τακτικές τους να απαρνηθούν την ανάμειξη τους με την φασιστική ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, καθυστέρησε την οποιαδήποτε ανάμειξη και όταν εμφανίστηκε όπως φαίνεται και στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν απέφυγε τη σύγκρουση με τους ακροδεξιούς και αντίθετα κατευθύνθηκε προς αντιφασίστες/ριες που είχαν τραυματιστεί από τη δολοφονική επίθεση.

Μοιραστείτε το άρθρο