Παγκρήτια αντιπολεμική – αντιμπεριαλιστική πορεία, Κυριακή 5/11 στις 12:30 στη βάση της Σούδας

Παγκρήτια κινητοποίηση αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12:30 στη βάση της Σούδας. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό ο οποίος βομβαρδίζεται στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες περιοχές να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Προσυγκέντρωση στις 11:30 στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά.


ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΤΗ ΣΦΑΓΗ
Αντιπολεμική συγκέντρωση στη βάση της Σούδας, Κυριακή 5/11, στις 12:30

Η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων εκφράζεται με βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, που αφήνουν χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες γειτονιές ισοπεδωμένες. Η στοχοποίηση νοσοκομείων καθώς και ολόκληρων περιοχών με αμάχους, ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας από νερό, τροφή, ρεύμα, επικοινωνία, ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα κλπ, καθώς επίσης και η άρνηση διαδρομών διαφυγής στα σύνορα με την Αίγυπτο, αποτελούν την εκδικητική απάντηση του ισραηλινού στρατού μετά τις δολοφονίες κι απαγωγές της 7ης Οκτωβρίου στο Νότιο Ισραήλ.
Η στρατιωτική κατοχή, το καθεστώς εξαίρεσης, οι παράνομοι εποικισμοί, η πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης καθώς και η προσφυγιά, συνιστούν τη φρικτή πραγματικότητα των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες. Η διαδικασία των εκτοπισμών προέρχεται από το καθημερινό ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι Παλαιστίνιοι/ες λογίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας από την ακροδεξιά και ρατσιστική διακυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ. Οι εθνικισμοί και τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των γειτονικών κρατών στην περιοχή συνεχίζουν την εργαλειοποίηση των Παλαιστίνιων, παίζοντας παιχνίδια πάνω στις πλάτες ενός ήδη βασανισμένου λαού.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος , υπηρετώντας τα συμφέροντα τα δικά του και των γεωπολιτικών συμμάχων του στην ανατολική Μεσόγειο , στηρίζει απερίφραστα τις ενέργειες του κράτους του Ισραήλ. Η εμπλοκή της Ελλάδας δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική στήριξη του Νετανιάχου αλλά επεκτείνεται ξεκάθαρα και σε στρατιωτικό επίπεδο, μέσω των ήδη παραχωρημένων εδαφών της στο ΝΑΤΟ. Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από την πόλη μας, στη βάση της Σούδας, συνεχώς πάνε κι έρχονται στρατιώτες, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα, σε πλήρη ετοιμότητα να ανεφοδιαστούνκαι να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Πέρα των νατοϊκών βάσεων και λοιπών διευκολύνσεων (λ.χ. τη διάθεση της 112 πτέρυγας μάχης της Ελευσίνας) ο ίδιος ο ελληνικός στρατός μέσα σ’ αυτήν τη συνθήκη -θα- έχει ενεργό ρόλο. Χαρακτηριστική είναι η εσπευσμένη αποστολή φρεγάτας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή. Διπλωματικά, η απλόχερη στήριξη του ελληνικού κράτους εκφράστηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο μέσα από την κατάπτυστη δήλωση Μητσοτάκη πως «ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος», λογαριάζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής με όρους κέρδους- ζημίας.

Ο πόλεμος αποτελεί ύστατη καταστολή της ταξικής πάλης μέσα και στις δυο κοινότητες. Ωστόσο οι ταξικοί αγώνες θα παραμείνουν ζωντανοί ανάμεσα στις μυλόπετρες των εθνικισμών που παρουσιάζονται ξανά ως νέες λύσεις,με τους υπηκόους να καλούνται να διαλέξουν ποια διακρατική συμμαχία σφαγέων προτιμούν στις νέες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Όμως η ιστορία διδάσκει πως όποιος ανέχεται τον πόλεμο, τον θάνατο και τη βαρβαρότητα για τον «άλλο», στο τέλος θα τον βιώσει και ο ίδιος.

Απέναντι στο ελληνικό κράτος , το δικό μας βλέμμα είναι στραμμένο σ’ όσους/ες βρίσκονται στη δίνη της σφαγής και αντιστέκονται παραμένοντας εκεί, σε εκείνους που τα έχουν χάσει όλα και το μόνο που τους μένει είναι η αλληλεγγύη στην κοινότητα τους.

Στηρίζουμε ολόψυχα κάθε προσπάθεια κοινών αγώνων και αμοιβαίας συνύπαρξης Παλαιστινίων και Ισραηλινών, όσο ουτοπικοί κι αν φαίνονται αυτή τη στιγμή.
Λευτεριά στους Παλαιστίνιους/ες.
Αλληλεγγύη στους αρνητές στράτευσης του Ισραήλ.
Να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός και η πολιορκία της Γάζας, το καθεστώς εξαίρεσης και οι στρατηγικές εθνοκάθαρσης.
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.
Να κλείσει η βάση της Σούδας- ο πόλεμος αλλού, ο εχθρός μας είναι εδώ.

Καλούμε σε Αντιπολεμική συγκέντρωση την Κυριακή 5/11, στις 12:30 στη βάση της Σούδας

Κατάληψη ROSA NERA


Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης ενάντια στη σφαγή από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, το οποίο θα γίνει την Πέμπτη (2/11) 6:30 μ.μ. Λιοντάρια.

Παράλληλα την Κυριακή 5/11 12:30 μμ (προσυγκέντρωση 11.30 π.μ. στην Πλατεία Αγοράς), θα λάβει χώρα Παγκρήτια αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πορεία στη Βάση της Σούδας με σύνθημα «Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης που παλεύει για ζωή και λευτεριά. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, που παλεύει για λευτεριά και ανεξαρτησία, που αντιστέκεται στη γενοκτονία του από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και διεκδικεί την πατρίδα και τη γη του. Οι ισραηλινές πολεμικές δυνάμεις προχώρησαν το Σάββατο σε χερσαία επίθεση και εκτεταμένους βομβαρδισμούς από στεριά κι αέρα με σκοπό την ισοπέδωση της Γάζας και νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρτχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, τη νεολαία και τον λαό, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και όλες εκείνες τις δυνάμεις που κρατούν στάση υποτέλειας στους πολιτισμένους φονιάδες της Δύση και ιδιαίτερα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και την ανοιχτή στήριξή τους στο φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Ο λαός της Παλαιστίνης δολοφονείται από τότε που οι ΗΠΑ «φύτεψαν» το κράτος του Ισραήλ στα εδάφη του, για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των λαών της περιοχής. Με πολέμους, σφαγές αμάχων, εγκατάσταση εποίκων, κατεδαφίσεις σπιτιών, καθημερινή τρομοκρατία, κατάφεραν οι φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ να τον περιορίσουν σε μια στενή λωρίδα στη Γάζα, την οποία απομόνωσαν με τείχος. Η φτώχεια και η εξαθλίωση τον μαστίζει, αλλά παραμένει ανυπότακτος. Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, οι οποίες αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σπεύδουν τώρα να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών ,χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα».

Με τη θέση των ιμπεριαλιστών ευθυγραμμίστηκε αμέσως η κυβέρνηση, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ξανά την εναρμόνισή τους με το ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου. Ο αγώνας των Παλαιστινίων διδάσκει εμπνέει, δίνει δύναμη και κουράγιο στη νεολαία και στους λαούς όλου του κόσμου. Είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για ζωή, αγώνας που δίνει ελπίδα στους λαούς και ενδυναμώνει τις αντιστάσεις τους απέναντι στους άδικους κατακτητικούς πολέμους και γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει θεμελιώδεις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Είναι αγώνας, που φωτίζει το μέλλον.

Στο άγριο τοπίο που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές, που καταφεύγουν στα όπλα για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να υποτάξουν λαούς, ο λαός της Παλαιστίνης επέλεξε να πάει κόντρα. Έχει ανάγκη από τους αγώνες μας, έχουμε ανάγκη να νικήσει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

  • Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!
  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις του φασιστικού καθεστώτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων
  • Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, της Βάσης της Σούδας και των άλλων Βάσεων που βρίσκονται στην χώρα μας. Να αποσυρθεί η ελληνική φρεγάτα που στάλθηκε σε βοήθεια του Ισραήλ.
  • Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Κάτω ο ιμπεριαλισμός. Έξω οι εισβολείς του Ισραήλ από την Παλαιστίνη. Ειρήνη, φιλιά, διεθνιστική αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των λαών».

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου


Κυριακή 5/11 11:30π.μ. Προσυγκέντρωση στην πλατεία αγοράς στα Χανιά και πορεία προς την Νατοϊκή βάση της Σούδας.

Για την άμεση κατάπαυση πυρός.

Για το άνοιγμα των συνόρων για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Για το δίκιο της αντίστασης!

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο