Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3/11

Πέμπτη 2/11 

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: Εκδήλωση – Συζήτηση για την Παλαιστίνη, ιστορικό πλαίσιο και το σήμερα, 18:30 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης

Ιωάννινα: Συγκέντρωση στις 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ηράκλειο: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, 18:30 στην πλατεία Λιονταριών

Παρασκευή 3/11

Αθήνα: Εκδήλωση “Η Παλαιστινιακή Επανάσταση από γενιά σε γενιά, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης”, στις 19:00 στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης


Πέμπτη 2 Νοέμβρη στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς “Νάκμπα”, 75 χρόνια όπου το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης. Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, οι μαχητές της Παλαιστίνης, σύσσωμες οι παλαιστινιακές οργανώσεις και ο λαός της, οργάνωσαν στις 7 Οκτώβρη επίθεση με την ονομασία Aqsa Fl.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την ανακατάληψη κατεχόμενων από το Ισραήλ εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα – με εμφατικό παράδειγμα τον σημερινό βάρβαρο βομβαρδισμό νοσοκομείου με εκατοντάδες νεκρούς – , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ζητάει τελεσιγραφικά, εντός 24ωρου, την μετακίνηση 1,1 εκατ. Παλαιστινίων επισημαίνοντας πως η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού βρίσκεται προ των πυλών.

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός – σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ αλλά και η Ελλάδα έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει σθεναρά την στήριξή του στο κράτος του Ισραήλ και στο δικαίωμα του στην αυτοάμυνα. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Αυτή η στοχευμένη μορφή παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το ισραηλινό κράτος ως θύμα που αμύνεται, αποτελεί μια ακόμα μορφή πολέμου εις βάρους ενός λαού που αντιστέκεται αλλά και εις βάρος αυτών που μάχονται και θα συνεχίσουν να μάχονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την αποικιοκρατία.

Οι πλημμυρισμένοι όμως δρόμοι από κόσμο ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε Αγγλία, Γαλλία, Ιορδανία, Ιράν, Γερμανία, Αγφανιστάν, Τουρκία, Τυνησία, Πακιστάν Ελλάδα και σε πόσες ακόμη χώρες, παρόλη την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και την τεροροποίηση του αγώνα των Παλαιστινίων από τα αστικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους, αποτελεί τη μέγιστη επιβεβαίωση πως ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι ένας δίκαιος απελευθερωτικός αγώνας. Ένας αγώνας για την ελευθερία.

Η διαδιικασία μαζικής σφαγής του παλαιστινιακού λαού, που κορυφώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου με ανηλεείς βομβαρδισμούς και απόπειρα χερσαίας επέμβασης της στιγμή που το Ισραήλ είχε κόψει τις επικοινωνίες (τηλέφωνο, ίντερνετ) στην περιοχή για να μη γίνουν γνωστά τα εγκλήματα πολέμου και οι μαζικοί θάνατοι αμάχων στους οποίους προβαίνει, συνάντησε απέναντί της σθεναρή αντίσταση των οργανώσεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα αλλά και του συνόλου ενός λαού αποφασισμένου να παλέψει μέχρι τέλους, με όλα τα μέσα αλλά και με κάθε κόστος για την ελευθερία του.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Να βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, να αγκαλιάσουμε τις δράσεις και τις κινήσεις που πραγματοποιούνται.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση της Πέμπτης 2 Νοέμβρη στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Διαρκής αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο – με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΓΑΖΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 2 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Καταγγέλλουμε και απαιτούμε να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού της μαρτυρικής Γάζας, από τα στρατεύματα κατοχής του σιωνιστικού Ισραήλ. Καταδικάζουμε τις επί 70 και πλέον χρόνια σφαγές, εκτοπίσεις, αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ από το απόγευμα της Παρασκευής 27/10 επιδίδεται σε μια τεράστια επιχείρηση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα. Βομβαρδίζουν δίχως παύση το κέντρο της πόλης.

Έχουν διακοπεί όλες οι επικοινωνίες, μπλοκάροντας και τον ίντερνετ με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα, ενώ ήδη οι Παλαιστίνιοι βιώνουν αποκλεισμό στα πάντα. Οι βόμβες πέφτουν δίπλα και πάνω σε νοσοκομεία, σχολεία, κατοικημένες περιοχές. Πρόκειται για συνειδητή γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Καταγγέλλουμε την ντροπιαστική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει τους φονιάδες των ΗΠΑ- Ισραήλ και κράτησε την στάση της «αποχής» ακόμα και από το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε στον ΟΗΕ για «ανθρωπιστική εκεχειρία». Ο Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει με προσωπική επίσκεψη στο Νεντανιάχου τη στήριξή του στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ κ.α.) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των Ισραηλινών, παραχωρώντας, εκτός από τις νατοϊκές βάσεις, και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, από την οποία εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες παρέχουν βοήθεια στις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων.

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Israel against the Palestinian people was followed by the sudden armed attack by Hamas Palestinians on territories near the Gaza Strip, opening a new cycle of bloodshed in the region. These events are a continuation of a long history of 70 years or more of Israeli colonisation and expansionism, of repeated assassinations and bombings and of the apartheid regime under which the Palestinians in the West Bank and Gaza Strip live.

With the dead already in the thousands, and coldblooded ashault at a central hospital, Israel having cut off access to water, electricity and health care in the Gaza Strip and its army carrying out a ground invasion of Palestinian territory, the only certainty is that once again it is the Palestinian proletariat that will pay the price. And these are the people to whom we must show our solidarity. The thousands of bombings of civilians, the closure of hospitals, the forced displacement of the population in southern Gaza, the arrests in the West Bank and Jerusalem and the rhetoric of Israeli officials are uncharacteristic and constitute the blackest page in the history of this ethnic cleansing that is taking place.

The Greek-Cypriot-Israeli-Egyptian olf alliance is already making its intentions clear. The only way we can actively show our solidarity to stop this and every war (for our own survival) is to realize our role as a multi-ethnic proletariat, to break through the national unity so necessary for the state, to refuse to align ourselves with our nation-state and its aspirations, to cease to become a pawn for the will of local (and non-local) bosses, to fight back against the war waged by every state without exception… against its own internal enemy.

Solidarity with the Palestinian proletariat

anares
group of action and solidarity

anares.noblogs.org

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Η επίσημη κήρυξη πολέμου από το κράτος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό διαδέχθηκε την αιφνίδια ένοπλη επίθεση Παλαιστινίων της Χαμάς σε εδάφη κοντά στη Λωρίδα της Γάζας ανοίγοντας, ένα νέο κύκλο αιματοχυσίας στην περιοχή. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν συνέχεια μιας μακράς ιστορίας 70 και παραπάνω χρόνων εποικισμού και επεκτατισμού από πλευράς Ισραήλ, αλλεπάλληλων δολοφονιών και βομβαρδισμών αλλά και του καθεστώτος απαρτχάιντ κάτω από το οποίο ζουν οι παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Με τους νεκρούς να είναι ήδη χιλιάδες, με την εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων σε κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας, με το Ισραήλ να έχει κόψει την πρόσβαση σε νερό, ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Λωρίδα της Γάζας και το στρατό του να προχωράει στη χερσαία εισβολή στα εδάφη των παλαιστινίων, το μόνο σίγουρο είναι πως για άλλη μια φορά θα την πληρώσει το προλεταριάτο της παλαιστίνης. Κι αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Οι χιλιάδες βομβαρδισμοί αμάχων, το κλείσιμο νοσοκομείων, η αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμού στη νότια Γάζα, οι συλλήψεις στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και η ρητορεία από πλευράς αξιωματούχων του Ισραήλ είναι αχαρακτήριστες και συνιστούν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία αυτής της συντελούμενης εθνοκάθαρσης.

Η λυκοσυμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου ήδη ξεκαθαρίζει προθέσεις. Ο μόνος τρόπος να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας για να σταματήσουμε αυτόν αλλά και κάθε πόλεμο (για την ίδια μας την επιβίωση) είναι να αντιληφθούμε το ρόλο μας ως πολυεθνικό προλεταριάτο, να διαρρήξουμε την τόσο απαραίτητη για το κράτος εθνική ενότητα, να αρνηθούμε τη συστράτευση με το έθνος- κράτος μας και τις επιδιώξεις του, να πάψουμε να γινόμαστε βορά για τα θέλω ντόπιων (και μη) αφεντικών, να αντεπιτεθούμε στον πόλεμο που διεξάγει κάθε κράτος ανεξαιρέτως… αυτόν απέναντι στον εσωτερικό του εχθρό.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ,
ΤΑΞΙΚΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ

Αλληλεγγύη στο Παλαιστινιακό προλεταριάτο
Αλληλεγγύη στους Ισραηλινούς και απανταχού αρνητές στράτευσης και λιποτάκτες

anares.noblogs.org

Ανάρες Ομάδα Δράσης & Αλλληλεγγύης


Ανάρτηση γιγαντοπανο στο Ολύμπιον από τον Τοπικό Συντονισμό τηςΑναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ, ΕΘΝΗ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 2/11 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»


Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Πόλεμος ταξικός, κοινωνικός διεθνιστικός.

Από τις αρχές του Οκτώβρη το Ισραήλ εξαπέλυσε μαζική εξόντωση έναντι των παλαιστινίων με πρόφαση τις επιθέσεις παλαιστινιακών οργανώσεων κατά του κράτους του Ισραήλ. Η σφαγή των τελευταίων ημερών κλιμακώνεται όλο και πιο έντονα με την διακοπή της πρόσβασης σε βασικές ανάγκες και με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί ανέρχονται ήδη στους 8.000, ενώ προετοιμάζεται χερσαία επέμβαση στη Γάζα.
Παρολαυτα δεκαετίες τώρα , από τις απαρχές της ίδρυσης του το 1948, το κράτος του Ισραήλ, επιδιώκει τον αφανισμό και τον εκτοπισμό παλαιστινιακών πληθυσμών που διέμεναν στα συγκεκριμένα εδάφη, με την στήριξη των περισσότερων δυτικών κρατων, τα οποία συννενούν στο καθεστώς απαρτχάιντ που έχει επιβληθεί στην Παλαιστίνη (υφαρπαγές γης και κατοικιών,επιθέσεις σε εργάτες, φυλακίσεις και δολοφονίες όσων αντιστέκονται, ενώ όσοι απλά κυκλοφορούν γίνονται στόχοι των ένοπλων παραστρατιωτικών συμμοριών με τη ζωή τους να βρίσκεται υπό συνεχή απειλή).
Δεν μπορεί να παραληφθεί η έμπρακτη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν τον πόλεμο τα τελευταία χρόνια με τις συμφωνίες που κλείνει με ΗΠΑ και Ισραήλ (είχε υπογραφεί πρόγραμμα συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ που αφορά συνεκπαιδεύσεις αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων). Η τελευταία εκ των οποίων παρέχει αεροπορική πολεμική βάση στην Ελευσίνα στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν ορμητήριο έναντι των Παλαιστινίων.
Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και ο χρόνιος εσωτερικός πόλεμος απέναντι σε μετανάστ(ρι)ες με δολοφονίες αυτών σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα και φυλακίσεις αυτών σε κέντρα κράτησης. Τα πανεπιστήμια της χώρας μας συμμετέχουν στη διεξαγωγή ερευνών για αστυνομία και στρατό και στη κατασκευή drones με τα οποία παρακολουθούνται μετανάστ(ρι)ες. Αυτή η έμμεση εμπλοκή του πανεπιστημίου στον πόλεμο μας αφορά ολα ως φοιτητές/τριες.
Η αντίσταση των Παλαιστινίων είναι σημαντική ανά τα χρόνια. Από τη πρώτη Ιντιφάντα τα ταξικά χαρακτηριστικά κυριάρχησαν, καθώς συμμετείχε μεγάλο μέρος προλετάριων, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Παρόλη την άνοδο των εθνικιστικών και θρησκευτικών στοιχείων, τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά συνεχίζουν να έχουν ισχυρό λόγο στον παλαιστινιακό πληθυσμό και είναι πρωτεύον να μην αλλοιώνονται στις αφηγήσεις του σήμερα και να μην ξεχνιούνται.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΠΘ


Εκδήλωση: Πάτρα – Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πέμπτη 2/11, 18:30


Κάτω η επέμβαση στη Γάζα – Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ στη γενοκτονία!

Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 2/11, 6:30 μμ, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: Πέμπτη 2/11, 6μμ, Περιφέρεια

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο – με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Ηράκλειο

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

  • KΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ -ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 40 ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ «ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ»
  • ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
  • Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΝΕΙ ΤΟ 2ο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο-τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το σιωνιστικό -φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ, σφαγή που προκαλεί τον αποτροπιασμό και την οργή όλων των λαών που τάσσονται με τη σωστή πλευρά του «δίκιου» του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού
Το σφυροκόπημα των Παλαιστινίων στη Γάζα, ειδικά τις δυο τελευταίες μέρες, είναι το πιο ανηλεές αυτής της φάσης της επέλασης των σιωνιστών καταχτητών στη ματωμένη Γάζα. Οι διαρκείς και ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί συνοδεύτηκαν και από την ..κατάρρευση του παλαιστινιακού δικτύου ενημέρωσης, έτσι ώστε η σιωνιστική κτηνωδία να μη γίνει γνωστή.
Το κράτος -δολοφόνος του Ισραήλ που -με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ – δημιουργεί εκατόμβες νεκρών Παλαιστινίων-οι οποίοι υπερασπίζονται την πατρίδα, τη γη ,τη Λευτεριά και την ιστορία τους- έχει .. συμπαραστάτη του σε αυτό το έγκλημα την ελληνική κυβέρνηση! .Η κυβέρνηση της ΝΔ την ημέρα τιμής του ιστορικού «ΟΧΙ» του λαού μας απέναντι στο φασισμό αρνήθηκε (!) να ψηφίσει και αυτό ακόμη το ψήφισμα του Ο.Η.Ε για την «εκεχειρία», υποστηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, βεβηλώνοντας τη μνήμη και τις ιερές παρακαταθήκες του πατριωτικού αντιφασιστικού αγώνα του ’40.
Αυτή η κατάπτυστη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί βάναυση προσβολή της ιστορίας, της μνήμης και των διαχρονικών αγώνων του λαού μας ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Η κυβέρνηση της ΝΔ υπερασπίστηκε εξ αρχής την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, μετονομάζοντας την δολοφονική του δράση ως «νόμιμη άμυνα», ακολουθώντας τη στάση των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ). Τώρα, διάλεξε ξανά και προκλητικά τη συμπόρευση με τους στυλοβάτες της Ισραηλινής θηριωδίας (Η.Π.Α ), προκαλώντας τον αποτροπιασμό και την οργή των λαϊκών στρωμάτων.
Σε πλήρη αντίθεση με το στρατόπεδο που επιλέγει η κυβέρνηση, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου-τιμώντας τον αντιφασιστικό -πατριωτικό αγώνα του λαού ο 40, την αδιάλειπτη ιστορική πάλη του λαού μας ενάντια στη βαρβαρότητα των κατακτητικών πολέμων-διαλέγει την πλευρά του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού και στηρίζει το ΔΙΚΙΟ του.
Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, που παλεύει για λευτεριά και ανεξαρτησία, που αντιστέκεται στη γενοκτονία του από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και διεκδικεί την πατρίδα και τη γη του. Οι ισραηλινές δυνάμεις συμπλήρωσαν την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας, με τη συμμετοχή χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων, έτσι ώστε η ισραηλινή επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» να δείχνει πλέον απροκάλυπτα το στόχο της, που είναι η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού
Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρτχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν από τον Παλαιστινιακό λαόκαταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και τον λαό- με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις -να δείξουν την αλληλεγγύη τους.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ και ΔΕΝ ψηφίζει ούτε το ψήφισμα του Ο.Η.Ε για εκεχειρία.
Καταγγέλλουμε επίσης και όλες εκείνες τις δυνάμεις που κρατούν στάση υποτέλειας στους.. πολιτισμένους φονιάδες της Δύσης και ιδιαίτερα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και προσφέρουν την ανοιχτή στήριξή τους στο φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.
Ο λαός της Παλαιστίνης δολοφονείται από τότε που οι ΗΠΑ «φύτεψαν» το κράτος του Ισραήλ στα εδάφη του, για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των λαών της περιοχής. Με πολέμους, σφαγές αμάχων, εγκατάσταση εποίκων, κατεδαφίσεις σπιτιών, καθημερινή τρομοκρατία, κατάφεραν οι φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ να τον περιορίσουν σε μια στενή λωρίδα στη Γάζα, την οποία απομόνωσαν με τείχος. Η φτώχεια και η εξαθλίωση τον μαστίζει αλλά παραμένει ανυπότακτος. Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που- αντιστρέφοντας την πραγματικότητα- ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών, χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Με τη θέση των ιμπεριαλιστών ευθυγραμμίστηκε αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ξανά την εναρμόνισή τους με το δόγμα του τρόμου.
Ο αγώνας των Παλαιστινίων διδάσκει εμπνέει, δίνει δύναμη και κουράγιο στη νεολαία και στους λαούς όλου του κόσμου.
Είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για ζωή, αγώνας που δίνει ελπίδα στους λαούς και ενδυναμώνει τις αντιστάσεις τους απέναντι στους άδικους κατακτητικούς πολέμους και γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει θεμελιώδεις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Είναι αγώνας, που φωτίζει το μέλλον.
Στο άγριο τοπίο που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές, που καταφεύγουν στα όπλα για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να υποτάξουν λαούς, ο λαός της Παλαιστίνης επέλεξε να πάει κόντρα.
Έχει ανάγκη από τους αγώνες μας, έχουμε ανάγκη να νικήσει.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

  • Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!
  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις του φασιστικού καθεστώτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων
  • Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Καταδικάζουμε την κατάπτυστη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για αποχή από το ψήφισμα του Ο.Η.Ε. για εκεχειρία-τη στήριξη που παρέχει στο φασιστικό κράτος του Ισραήλ και την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που εφαρμόζει.
  • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο -ΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Έξω από Η.Π.Α.- ΝΑΤΟ- Ε.Ε.
  • Κάτω ο ιμπεριαλισμός
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ειρήνη, φιλία, διεθνιστική αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των λαών

Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου


Η Παλαιστινιακή Επανάσταση από γενιά σε γενιά, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης (Καλλιδρομίου 49 Εξάρχεια) θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 3/11 19.00 εκδήλωση – συζήτηση με θέμα : Η Παλαιστινιακή Επανάσταση από γενιά σε γενιά, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Βασικός ομιλητής θα είναι Παλαιστίνιος αγωνιστής που συμμετείχε στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα στον Λίβανο τη δεκαετία του 70′

post image

Εκδήλωση – Συζήτηση | Η Παλαιστινιακή Επανάσταση από γενιά σε γενιά, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Θα μιλήσει σύντροφος Παλαιστίνιος που συμμετείχε στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα στον Λίβανο τη δεκαετία του 70′

-Ο παλαιστινιακός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας είναι ένας αγώνας εναντίον της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, κόντρα στις κυβερνήσεις – υποχείρια του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή που τον υπονομεύουν.

-Είναι ένας αγώνας κατάκτησης θέσεων με τη μια γενιά να παραδίδει την σκυτάλη στην άλλη.

-Λόγω της στρατιωτικής -τεχνολογικής υπεροπλίας του εχθρού, το τίμημα της λευτεριάς είναι μεγάλο σε άμαχους Παλαιστίνιους. Έτσι έγινε στην Αλγερία, στο Βιετνάμ το ίδιο ισχύει για την Παλαιστίνη.

-Τέλη της δεκαετίας 1960 οι ξεριζωμένοι Παλαιστίνιοι σήκωσαν τα όπλα της Αντίστασης στην Ιορδανία και τη δεκαετία του 70′ στον Λίβανο. Το 1987 ξεκίνησε η πρώτη Ιντιφάντα. Μεσολάβησε η προδοσία του Όσλο. Το 2000 ξεκίνησε η νέα Ιντιφάντα.

-Η Γάζα είναι το ισχυρό προπύργιο της Αντίστασης μέσα στην ιστορική Παλαιστίνη, το παλαιστινιακό Ανόι που σαν φάρος προσελκύει χιλιάδες Παλαιστίνιους/ες σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη και τη διασπορά στην Αντίσταση εναντίον του Ιμπεριαλισμού και των σιωνιστών κατακτητών.

-Η Παλαιστινιακή Επανάσταση είναι ένας φάρος ελπίδας για τους καταπιεσμένους όλου του πλανήτη. Η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση είναι αλληλεγγύη διεθνιστική επαναστατική. Οι καταπιεσμένοι όλου του κόσμου παίρνουν από τον παλαιστινιακό αγώνα το κουράγιο για να δώσουν τους δικούς τους αγώνες εναντίον του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

[Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης, Καλλιδρομίου 49 Εξάρχεια, την Παρασκεθή 3/11- 19.00]

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Μοιραστείτε το άρθρο