Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη σε πολλές πόλεις της χώρας, Κυριακή 29/10

Αθήνα: 11:30 στο πάρκο Ευαγγελισμού και στο πάρκο Ελευθερίας

Θεσσαλονίκη: 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, Εγνατία με Αριστοτέλους

Πάτρα: 18:30 στην πλατεία Γεωργίου

Ηράκλειο: 11:30 στην πλατεία Λιονταριών

Ιωάννινα: 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Αλεξανδρούπολη: 11:30 στο πάρκο Ακαδημίας


ΑΘΗΝΑ

Κάλεσμα στην αυριανή διαδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης:

Κυριακή 29/10 στις 11.30 στον Ευαγγελισμό

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς “Νάκμπα”, 75 χρόνια όπου το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης. Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, οι μαχητές της Παλαιστίνης, σύσσωμες οι παλαιστινιακές οργανώσεις και ο λαός της, οργάνωσαν στις 7 Οκτώβρη επίθεση με την ονομασία Aqsa Fl.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει

πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την ανακατάληψη κατεχόμενων από το Ισραήλ εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα – με εμφατικό παράδειγμα τον σημερινό βάρβαρο βομβαρδισμό νοσοκομείου με εκατοντάδες νεκρούς – , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ζητάει τελεσιγραφικά, εντός 24ωρου, την μετακίνηση 1,1 εκατ. Παλαιστινίων επισημαίνοντας πως η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού βρίσκεται προ των πυλών.

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός – σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ αλλά και η Ελλάδα έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει σθεναρά την στήριξή του στο κράτος του Ισραήλ και στο δικαίωμα του στην αυτοάμυνα. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Αυτή η στοχευμένη μορφή παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το ισραηλινό κράτος ως θύμα που αμύνεται, αποτελεί μια ακόμα μορφή πολέμου εις βάρους ενός λαού που αντιστέκεται αλλά και εις βάρος αυτών που μάχονται και θα συνεχίσουν να μάχονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την αποικιοκρατία.

Οι πλημμυρισμένοι όμως δρόμοι από κόσμο ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε Αγγλία, Γαλλία, Ιορδανία, Ιράν, Γερμανία, Αγφανιστάν, Τουρκία, Τυνησία, Πακιστάν Ελλάδα και σε πόσες ακόμη χώρες, παρόλη την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και την τεροροποίηση του αγώνα των Παλαιστινίων από τα αστικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους, αποτελεί τη μέγιστη επιβεβαίωση πως ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι ένας δίκαιος απελευθερωτικός αγώνας. Ένας αγώνας για την ελευθερία.

Η διαδιικασία μαζικής σφαγής του παλαιστινιακού λαού, που κορυφώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου με ανηλεείς βομβαρδισμούς και απόπειρα χερσαίας επέμβασης της στιγμή που το Ισραήλ είχε κόψει τις επικοινωνίες (τηλέφωνο, ίντερνετ) στην περιοχή για να μη γίνουν γνωστά τα εγκλήματα πολέμου και οι μαζικοί θάνατοι αμάχων στους οποίους προβαίνει, συνάντησε απέναντί της σθεναρή αντίσταση των οργανώσεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα αλλά και του συνόλου ενός λαού αποφασισμένου να παλέψει μέχρι τέλους, με όλα τα μέσα αλλά και με κάθε κόστος για την ελευθερία του.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Να βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, να αγκαλιάσουμε τις δράσεις και τις κινήσεις που πραγματοποιούνται.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση της Κυριακής 29 Οκτωβρίου στις 11.30 στον Ευαγγελισμό

Διαρκής αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Ολοι-ες στους δρόμους – Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ, Κυριακή 29/10 11.30πμ Ευαγγελισμός

Οι καρδιές των λαών όλου του κόσμου χτυπούν στην αδούλωτη Γάζα! Ολοι-ες στους δρόμους

Το βράδυ της Παρασκευής 27/10, ο σιωνιστικός στρατός έκοψε τις επικοινωνίες στη Γάζα, αποκλείοντάς την από τον έξω κόσμο, προκειμένου να εξαπολύσει ανενόχλητος την πολεμική του αεροπορία απέναντι σε αμάχους. Η θηριωδία της σιωνιστικής αεροπορίας είναι απερίγραπτη, ξυπνώντας μνήμες από τις πιο εφιαλτικές στιγμές στον βομβαρδισμό της βασκικής Γκερνίκα του 1937. Αν το 1937, οι ισχυροί «πολιτισμένοι» αυτού του κόσμου ξέπλεναν προκλητικά τα χέρια τους σε νιπτήρες γεμάτους αίμα, κλείνοντας τα μάτια στο εφοδιασμό των Ισπανών φασιστών με βαριά όπλα από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία, σήμερα οι δυτικοί «δημοκράτες» των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων στηρίζουν με νύχια και με δόντια τη πολιτική εθνοκάθαρσης του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, στο όνομα του «δικαιώματος της αυτοάμυνας» του Ισραήλ. Οι θύτες σιωνιστές κατακτητές μετατρέπονται στη δυτική προπαγάνδα σε θύματα και οι λέξεις χάνουν το νόημά τους στα δυτικά μίντια που ελέγχονται πλήρως από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και υποκλίνονται στη σιωνιστική-γκεμπελική προπαγανδιστική μηχανή.

Το υποχείριό τους, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, αφού δήλωσε τη στήριξή του στον φασίστα Νετανιάχου, χθες οδήγησε τη Ελλάδα σε θέση αποχής από ψήφισμα στον ΟΗΕ για άμεση και διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. Ο πολιτικός εκπρόσωπος της ελληνικής αστικής τάξης, πιστός στις παραδόσεις των αφεντικών του ασελγεί στην αιματοβαμμένη ιστορία των αγώνων αυτού του τόπου και στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό. Είναι πολιτικό και ηθικό μας χρέος να σβήσουμε το άγος αυτό, κλιμακώνοντας την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που καταβάλλει χιλιάδες νεκρούς αμάχους στο θυσιαστήριο της λευτεριάς, αλλά δεν εγκαταλείπει τις πατρογονικές του εστίες.Οι Παλαιστίνιοι ξέρουν πολύ καλά ότι ο πόλεμος δεν διεξάγεται στα δελτία ειδήσεων, αλλά στο έδαφος κι εκεί ο σιωνιστικός στρατός επιδεικνύει συνεχώς την αδυναμία του απέναντι στην ακλόνητη ισχύ των μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης. Οι χερσαίες απόπειρες εισβολής αποκρούονται αποτελεσματικά από την αντίσταση που οχυρώνεται στην υπόγεια πολιτεία των τούνελ και τα ερείπια των κτιρίων της Γάζας. Πρωί, πρωί σήμερα, Σάββατο, ο λαός της Λωρίδας της Γάζας κήδεψε τους νεκρούς του και προετοιμάζεται για το νέο σφυροκόπημα των βομβαρδιστικών, για τη νέα μάχη με τα τανκς και το πυροβολικό του ισραηλινού στρατού.

Οι Ισραηλινοί ξέρουν πολύ καλά ότι για να ξεριζώσουν την αντίσταση από τη Γάζα πρέπει να καταβάλλουν χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες. Ο ισραηλινός στρατός είναι ένας στρατός που βασίζεται στην τεχνολογική υπεροχή των όπλων του. Απειλεί τους Παλαιστίνιους, τους Άραβες και τους μουσουλμάνους στην Μέση Ανατολή με βομβαρδισμούς αμάχων, αλλά ποτέ δεν τολμά να στηρίζει σοβαρά χερσαία τις επιδρομές του. Το 2006 υποχώρησε από το Λίβανο ντροπιαστικά μετά από τους πρώτους εκατοντάδες νεκρούς, έτσι θα γίνει και σήμερα στη Γάζα, όπου οι μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης είναι πολύ περισσότεροι και διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ πυρός.Ο αγώνας των παλαιστινιακού λαού, όπως και ο αγώνας παλιότερα του αλγερινού, του βιετναμέζικου, του κινέζικου και τόσων άλλων λαών απέναντι στην αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό κρατάει δεκαετίες, είναι ένας αγώνας κατάκτησης θέσεων με τη μια γενιά να παραδίδει την σκυτάλη στην επόμενη. Η Γάζα μετατρέπεται στο νέο Ανόϊ των Παλαιστινίων, το προπύργιο της ακλόνητης αντίστασης που σαν φάρος προσελκύει χιλιάδες Παλαιστίνιους/ες στην αντίσταση εναντίον του ιμπεριαλισμού και των κατακτητών. Χιλιάδες στον αραβικό κόσμο αψηφούν τις απαγορεύσεις των δικτατορικών καθεστώτων σε Ιορδανία και Αίγυπτο και κατεβαίνουν σε πορείες υπέρ της παλαιστινιακής αντίστασης. Με επίκεντρο την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό ένα νέο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα απλώνεται σε Ανατολή και Δύση.

Το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες αμερικανοεβραίοι κατέλαβαν τον κεντρικό σταθμό της Νέας Υόρκης, ζητώντας άμεσα εκεχειρία. Ένα από τα βασικά τους πανό έγραφε: «πένθησε τους νεκρούς, πολέμα σαν τρελός για τους ζωντανούς». Στην ίδια τη μητρόπολη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όπου απαγορεύεται η ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας και οποιαδήποτε συγκέντρωση αλληλεγγύης, οι αμερικανοεβραίοι αντισιωνιστές δείχνουν το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Αμεσος τερματισμός των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ!

Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωνισμού – ιμπεριαλισμού!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης – Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι δίκαιος, λαϊκός επαναστατικός

Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής με το Ισραήλ.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης – Έξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Οι λαοί κερδίζουν με τα όπλο στο χέρι!

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη!Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

post image

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Κάτω η επέμβαση στη Γάζα – Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ στη γενοκτονία!

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

Αθήνα:11:30, μετρό Ευαγγελισμός – Πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Θεσσαλονίκη: 11:00, Πέταλο Αριστοτέλους

Ιωάννινα: 18:00, Περιφέρεια

Πάτρα: 18:30, Πλ. Γεωργίου

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο – με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο (Αθήνα)

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η φρίκη του πολέμου και η βαρβαρότητα βαθαίνουν μέρα με τη μέρα, ενώ ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να δολοφονείται και να εκτοπίζεται. Χθες ξεκίνησε η χερσαία εισβολή του ισραηλινού κράτους στη λωρίδα της Γάζας, ενώ πλήθος βομβαρδισμών έπληξαμ και κατέστρεψαν ολόκληρες περιοχές. Η παλαιστίνη και ο λαός της πλείτονται εδώ και χρόνια, γινόμενοι βορρά στα σαγόνια των επεκτατικών σχεδιασμών και τις ολοκληρωτικές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ και των παγκόσμιων διακρατικών συμμαχιών.

Το Σάββατο 7 Οκτώβρη ένα αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα, την προετοιμασία του οποίου ανέλαβε η ισλαμιστική Χαμάς έλαβε χώρα στο νότιο Ισραήλ, όταν ένοπλοι της οργάνωσης εισέβαλαν σε οικισμούς, ξεπερνώντας το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επίσης επιτέθηκαν σε ένα φεστιβάλ μουσικής που διεξάγονταν στην περιοχή, σκοτώνοντας αμάχους και αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες άτομα. Ακολούθησαν κάποια αποτρόπαια ντοκουμέντα που έδειχναν εν πολλοίς βαρβαρότητες που υπέστησαν όσοι αιχμαλωτίστηκαν ή σε άλλες περιπτώσεις τον βίαιο θάνατο ορισμένων ατόμων.

Οι εικόνες αυτές γρήγορα έφτασαν στους παγκόσμιους τηλεοπτικούς δέκτες και ξεκίνησαν να προβάλλονται σε μια προσπάθεια να απομονωθεί το συγκεκριμένο γεγονός από το γενικότερο ζήτημα που διαμορφώνεται στην περιοχή τα τελευταία 75 χρόνια και στο επίκεντρο του έχει τη διαρκή και ασταμάτητη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, τον πολυετή ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπως επίσης και τις εντεινόμενες επιχειρήσεις εποικισμού του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές κυρίως της Δυτικής Όχθης. Όσο όμως κι αν προκαλούν τη λογική αποστροφή αυτές οι εικόνες δεν αποτελούν παρά το παράγωγο μιας βαρβαρότητας που πρέπει να λάβει τέλος, αυτήν της κατοχής των εδαφών και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Άλλο ένα ακόμη πιο ισχυρό και αποτρόπαιο έγκλημα αυτής της πολιτικής έλαβε χώρα, όταν δυνάμεις της Ισραηλινής Αεροπορίας βομβάρδισαν το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας Αλ Αχλί Αραμπί, σκοτώνοντας πάνω από 500 ανθρώπους, πολλοί εξ αυτών και παιδιά. Την ευθύνη για αυτό το έγκλημα πολέμου τη φέρει ολόκληρη το διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος του Ισραήλ.

Το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο σε αυτή την εξακολουθητική αλυσίδα βίας η οποία είναι προϊόν στρατιωτικής κατοχής δεν μπορεί να το αλλάξει το γεγονός ότι η Χαμάς φαίνεται να έχει αναβαθμίσει την στρατιωτική της ισχύ. Εμείς, ως αναρχικοί, δεν δικαιολογούμε τίποτε που υπερβαίνει τον δικό μας αξιακό κώδικα στον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιούμε στη μάχη απέναντι σε έναν ισχυρότερο και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό, ενώ το «ιδεώδες και οι στόχοι οποιασδήποτε πολιτικο-θρησκευτικής οργάνωσης μας βρίσκουν ενάντιους, ωστόσο θεωρούμε ότι δεν έχουμε να απολογηθούμε κάτι απέναντι σε όσους με αδιανόητη υποκρισία χύνουν δάκρυα αποκλειστικά και μόνο για τα θύματα των συμμάχων τους, ενώ κλείνουν ερμητικά τα μάτια στις σφαγές αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, τον αποκλεισμό και την πολιτική απαρτχάιντ που υποστηρίζει το Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό εδώ και δεκαετίες. Και αυτοί τυχαίνει να είναι και πάλι οι ισχυροί του κόσμου: η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., όλες οι χώρες της Δύσης, η Ελλάδα και μαζί τους όλα τα γνωστά καθάρματα της άκρας δεξιάς, οι οποίοι βάζουν στην άκρη προς ώρας τον πραγματικό και αβυσσαλέο αντισημιτισμό τους, μόνο και μόνο γιατί το Ισραήλ αποτελεί ένα ισχυρό πόλο στο γεωπολιτικό σύστημα και επενδύουν σε νέους φόβους προτάσσοντας έναν σύγχρονο αντισλαμισμό.

Το Ισραήλ αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος, οι πολίτες του είναι κανονικοί υπήκοοι και έχει τη στήριξη των πιο ισχυρών συνασπισμών στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος του πλανήτη, ενώ οι Παλαιστίνιοι (ειδικότερα στη Γάζα) αποτελούν ένα μη αναγνωρισμένο πολιτικό σώμα, του οποίου οι κάτοικοι θεωρούνται στην κατηγορία του «φονεύσιμου πληθυσμού». Οι φρικαλέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ ότι οι κάτοικοι της Γάζας είναι ζώα, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά προοίμιο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης. Η νέα συμμαχία στην κυβέρνηση του Ισραήλ μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς εντατικοποιώντας τους εποικισμούς και τις εκτοπίσεις διαμορφώνει, ως έχουσα την πλήρη ισχύ, νέα αδιέξοδα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλο ένα λουτρό αίματος. Η καθολική απελπισία και η ανάγκη όλων των ομοιογενών πολιτικών σωμάτων για συλλογική αξιοπρέπεια οδηγεί και στην λογική της Αντίστασης μέχρις εσχάτων.

Επιπλέον η εγκληματική πρόσδεση της Ελλάδας, ως χώρας που επιτελεί τον ρόλο του πρώτου κολαούζου σε όλα τα σχέδια του Ευρωατλαντικού Συνασπισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η απόλυτη ταύτιση και συμμαχία με το Ισραήλ, που έφτασε μέχρι την ανήκουστη γελοιότητα να επιχειρήσει Έλληνας πρωθυπουργός να επισκεφτεί εμπόλεμη ζώνη, οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα εμπόλεμα μονοπάτια, ενώ αφήνει εκθέτει την κοινωνική βάση απέναντι στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, διαβρώνοντας τις όποιες γέφυρες αλληλεγγύης και υποστήριξης είχε διαμορφώσει ιστορικά η χώρα.

Καλούμε όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους προοδευτικούς πολίτες και όσους μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε μια νέα γενοκτονία που αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται σε ζωντανή σύνδεση μπροστά στα μάτια μας. Η κραυγή της Εβραίας διαδηλώτριας στο Λονδίνο ότι όταν λέμε ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα εννοούμε εναντίον οποιουδήποτε ας γίνει οδηγός της Ειρήνης που μπορεί να υπάρξει μέσα από την πραγματική δικαιοσύνη, την συνολική απελευθέρωση των λαών από τον εθνικισμό, τη θρησκεία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

– Απόσυρση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ από την Παλαιστίνη.

– Να αρθεί ο αποκλεισμός στη Γάζα. Ελεύθερη πρόσβαση σε ρεύμα, νερό & ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

– Καμιά στρατιωτική χερσαία ή άλλη επιχείρηση στη Γάζα. Να εναντιωθούμε στις πολιτικές εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού.

– Να σταματήσουν οι εποικισμοί και το απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων

– Στήριξη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη θανατοπολιτική στο Ισραήλ. Δύναμη στις φωνές αντίστασης απέναντι στο αυταρχικό-ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου. Αλληλεγγύη στους/ις αντιρρησίες συνείδησης αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ

Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης |Αναρχική πολιτική οργάνωση


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 11:00

Από χθες το βράδυ, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιχειρούν βομβαρδίζοντας την λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 7.700, ενώ ταυτόχρονα το Ισραήλ έχει αποκόψει πλήρως την επικοινωνία της Γάζας με τον έξω κόσμο (τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ).

Σε αντίστοιχη κατεύθυνση, το ελληνικό κράτος ως μέλος του ΝΑΤΟ, στέκεται στο πλευρό του Ισραηλινού κράτους.

Το Σάββατο 7 Οκτώβρη, η Χαμάς εξαπέλυσε χτύπημα στο νότιο Ισραήλ, ξεπερνώντας το τείχος της Γάζας σκοτώνοντας αμάχους και κρατώντας αιχμάλωτους πολλούς ανθρώπους.

Ταυτόχρονα ενώ ο πολυετής αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, η κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών, η προσπάθεια εποικισμού διαφόρων περιοχών της Δυτικής Όχθης, συνθήκη που έχει διαμορφώσει το κράτος του Ισραήλ τα τελευταία 75 χρόνια εξαπολύοντας ένα ασταμάτητο λουτρό αίματος και βαρβαρότητας εναντίων του παλαιστινιακού λαού, επιχειρείται η απομόνωση των γεγονότων της 7 Οκτώβρη απο την προαναφερθείσα «κανονικότητα» ολοκληρωτισμού που έχει επιβάλλει το ισραηλινό κράτος στα παλαιστινιακά εδάφη.

Έκτοτε το κράτος του Ισραήλ έχει κόψει την πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας ενώ την Τρίτη 17/10 χτύπησε κεντρικό νοσοκομείο εντός της με αποτέλεσμα την καταστροφή του και τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

Ως αναρχικοί και αναρχικές αναγνωρίζουμε τις απάνθρωπες συνθήκες απαρτχάιντ που επιβάλει το ισραηλινό κράτος στον λαό της Παλαιστίνης και στεκόμαστε αντίθετοι σε ένα νέο λουτρό αίματος που επιθυμεί να εξαφανίσει έναν ολόκληρο λαό.

-Ενάντια στην γενονοκτονία που εξαπολύει το ισραηλινό κράτος

-Ενάντια στον εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη και το απαρτχάιντ

-Καμία στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, να αρθεί ο αποκλεισμός. Άμεση πρόσβαση σε νερό, ρεύμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

-Αλληλεγγύη στους/ις αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere


Καλούμε σε συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας για να καταγγελθεί και να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού της μαρτυρικής Γάζας, από τα στρατεύματα κατοχής του σιωνιστικού Ισραήλ. Καταδικάζουμε τις επί 70 και πλέον χρόνια σφαγές, εκτοπίσεις, αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ από το απόγευμα της Παρασκευής επιδίδεται σε μια τεράστια επιχείρηση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα. Βομβαρδίζουν δίχως παύση το κέντρο της πόλης. Έχουν διακοπεί όλες οι επικοινωνίες, μπλοκάροντας και τον ίντερνετ με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα, ενώ ήδη οι Παλαιστίνιοι βιώνουν αποκλεισμό στα πάντα. Οι βόμβες πέφτουν δίπλα σε νοσοκομεία, σχολεία, κατοικημένες περιοχές. Πρόκειται για συνειδητή γενοκτονία των Παλαιστίνιων.

Καταγγέλλουμε την ντροπιαστική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει τους φονιάδες των ΗΠΑ- Ισραήλ και κράτησε την στάση της «αποχής» ακόμα και από το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε στον ΟΗΕ για «ανθρωπιστική εκεχειρία». Ο Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει με προσωπική επίσκεψη στο Νετανιάχου τη στήριξή του στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ κ.α.) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των Ισραηλινών, παραχωρώντας, εκτός από τις νατοϊκές βάσεις, και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, από την οποία εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες παρέχουν βοήθεια στις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων.

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Οργανώσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης


Κάτω η επέμβαση στη Γάζα – Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ στη γενοκτονία!

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

Αθήνα:11:30, μετρό Ευαγγελισμός – Πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Θεσσαλονίκη: 11:00, Πέταλο Αριστοτέλους

Ιωάννινα: 18:00, Περιφέρεια

Πάτρα: 18:30, Πλ. Γεωργίου

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο – με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού – ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


ΠΑΤΡΑ

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ, 18.30 – ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συμμετέχουμε αύριο Κυριακή 28/10 -ώρα: 11.30, στα Λιοντάρια στην συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό που μάχεται χρόνια για ορατότητα, γη,ελευθερία.Ενάντια στην εγκληματική πολιτική γενοκτονίας του Ισραήλ+τη στήριξη του ΝΑΤΟ+των δυτικών κυβερνήσεων.

هيراكليون، الأحد 29 أكتوبر، الساعة 11:30 صباحًا
وقفة تضامنية مع فلسطين في ساحة الأسود.
لا سلام بدون عدالة وحرية في فلسطين

 

 

 

 

 

 

 


ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

· KΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ -ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 40 ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ «ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ»

· ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

· Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ:

Ø ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ (29/10 και ώρα 11.30 π.μ.) ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Ø ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30ΜΜ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο-τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το σιωνιστικό -φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ, σφαγή που προκαλεί τον αποτροπιασμό και την οργή όλων των λαών που τάσσονται με τη σωστή πλευρά του «δίκιου» του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού

Το σφυροκόπημα των Παλαιστινίων στη Γάζα, ειδικά τις δυο τελευταίες μέρες, είναι το πιο ανηλεές αυτής της φάσης της επέλασης των σιωνιστών καταχτητών στη ματωμένη Γάζα. Οι διαρκείς και ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί συνοδεύτηκαν και από την ..κατάρρευση του παλαιστινιακού δικτύου ενημέρωσης, έτσι ώστε η σιωνιστική κτηνωδία να μη γίνει γνωστή.

Το κράτος -δολοφόνος του Ισραήλ που -με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ – δημιουργεί εκατόμβες νεκρών Παλαιστινίων-οι οποίοι υπερασπίζονται την πατρίδα, τη γη ,τη Λευτεριά και την ιστορία τους- έχει .. συμπαραστάτη του σε αυτό το έγκλημα την ελληνική κυβέρνηση! .Η κυβέρνηση της ΝΔ την ημέρα τιμής του ιστορικού «ΟΧΙ» του λαού μας απέναντι στο φασισμό αρνήθηκε (!) να ψηφίσει και αυτό ακόμη το ψήφισμα του Ο.Η.Ε για την «εκεχειρία», υποστηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, βεβηλώνοντας τη μνήμη και τις ιερές παρακαταθήκες του πατριωτικού αντιφασιστικού αγώνα του ’40.

Αυτή η κατάπτυστη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί βάναυση προσβολή της ιστορίας, της μνήμης και των διαχρονικών αγώνων του λαού μας ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Η κυβέρνηση της ΝΔ υπερασπίστηκε εξ αρχής την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, μετονομάζοντας την δολοφονική του δράση ως «νόμιμη άμυνα», ακολουθώντας τη στάση των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ). Τώρα, διάλεξε ξανά και προκλητικά τη συμπόρευση με τους στυλοβάτες της Ισραηλινής θηριωδίας (Η.Π.Α ), προκαλώντας τον αποτροπιασμό και την οργή των λαϊκών στρωμάτων.

Σε πλήρη αντίθεση με το στρατόπεδο που επιλέγει η κυβέρνηση, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου-τιμώντας τον αντιφασιστικό -πατριωτικό αγώνα του λαού ο 40, την αδιάλειπτη ιστορική πάλη του λαού μας ενάντια στη βαρβαρότητα των κατακτητικών πολέμων-διαλέγει την πλευρά του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού και στηρίζει το ΔΙΚΙΟ του.

Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, που παλεύει για λευτεριά και ανεξαρτησία, που αντιστέκεται στη γενοκτονία του από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και διεκδικεί την πατρίδα και τη γη του. Οι ισραηλινές δυνάμεις συμπλήρωσαν την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας, με τη συμμετοχή χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων, έτσι ώστε η ισραηλινή επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» να δείχνει πλέον απροκάλυπτα το στόχο της, που είναι η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρτχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν από τον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και τον λαό- με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις -να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ και ΔΕΝ ψηφίζει ούτε το ψήφισμα του Ο.Η.Ε για εκεχειρία

Καταγγέλλουμε επίσης και όλες εκείνες τις δυνάμεις που κρατούν στάση υποτέλειας στους.. πολιτισμένους φονιάδες της Δύση και ιδιαίτερα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και προσφέρουν την ανοιχτή στήριξή τους στο φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Ο λαός της Παλαιστίνης δολοφονείται από τότε που οι ΗΠΑ «φύτεψαν» το κράτος του Ισραήλ στα εδάφη του, για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των λαών της περιοχής. Με πολέμους, σφαγές αμάχων, εγκατάσταση εποίκων, κατεδαφίσεις σπιτιών, καθημερινή τρομοκρατία, κατάφεραν οι φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ να τον περιορίσουν σε μια στενή λωρίδα στη Γάζα, την οποία απομόνωσαν με τείχος. Η φτώχεια και η εξαθλίωση τον μαστίζει αλλά παραμένει ανυπότακτος. Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που- αντιστρέφοντας την πραγματικότητα- ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών, χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Με τη θέση των ιμπεριαλιστών ευθυγραμμίστηκε αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ξανά την εναρμόνισή τους με το δόγμα του τρόμου.

Ο αγώνας των Παλαιστινίων διδάσκει εμπνέει, δίνει δύναμη και κουράγιο στη νεολαία και στους λαούς όλου του κόσμου.

Είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για ζωή, αγώνας που δίνει ελπίδα στους λαούς και ενδυναμώνει τις αντιστάσεις τους απέναντι στους άδικους κατακτητικούς πολέμους και γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει θεμελιώδεις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Είναι αγώνας, που φωτίζει το μέλλον.

Στο άγριο τοπίο που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές, που καταφεύγουν στα όπλα για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να υποτάξουν λαούς, ο λαός της Παλαιστίνης επέλεξε να πάει κόντρα.

Έχει ανάγκη από τους αγώνες μας, έχουμε ανάγκη να νικήσει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

· Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!

· Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις του φασιστικού καθεστώτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων

· Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

· Κάτω ο ιμπεριαλισμός

· ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ

TΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ , 6.30 μ.μ. ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

ΕΛΜΕ Ηρακλείου


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ | ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10, 11:30 ΠΑΡΚΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Αύριο καλούμε έκτακτα σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, μετά την ανεφ’ προηγουμένου στρατιωτική επιχείρηση που εξαπόλησε το Ισραηλ στη λωρίδα της Γάζας.
Να βρεθούμε όλες και όλοι στο δρόμο, ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό. Να σταματήσουμε τα εγκλήματα που διαπράττονται στον Παλαιστινιακό λαό. Να καταδικάσουμε τη στάση του η Ελληνικού Κράτους και των συμμάχων του, που στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
Η ΝΕΑ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, βρετανικές αρχές και ΟΗΕ συμβάλλουν στη δημιουργία του ισραηλινού κράτους στα ήδη κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη από την τότε βρετανική αυτοκρατορία (1920). Στόχος της δημιουργίας του, ήταν η συγκέντρωση των Εβραίων από διάφορα σημεία του κόσμου σε ασφαλή εδάφη. Από το 1948 με την ίδρυση του κι έπειτα ξεκινάει η αιματοβαμμένη πολιτική διεύρυνσης της ΄΄νέας γης της επαγγελίας΄΄. Εκτοπισμοί, δολοφονίες, συλλήψεις και φυλακίσεις κατοίκων, πογκρόμ, λεηλασίες φυσικών πόρων, επιδρομές και βομβαρδισμοί οδήγησαν στον περιορισμό των αυτόνομων περιοχών των Παλαιστινίων στις πλέον γνωστές Δυτική Όχθη και Γάζα. Το χτίσιμο ενός τείχους εκατοντάδων χιλιομέτρων γύρω από τα παραπάνω εδάφη κι ο έλεγχος εναέριου και υδάτινου χώρου δημιουργούν συνθήκες ενός σύγχρονου απαρτχάιντ, στα οποία δε σταματάνε οι δολοφονικές πολιτικές του Ισραήλ. Αυτό, λοιπόν, είναι το ολοκληρωτικό καθεστώς που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός εδώ και 75 χρόνια. Φυσικά όλη αυτήν την περίοδο οι Παλαιστίνιοι αντιστέκονται σθεναρά με κάθε μέσο μπρος στο κράτος–δολοφόνο που τους στερεί το δικαίωμα ύπαρξης. Κι ερχόμαστε στην 7η του Οκτώβρη όπου η παλαιστινιακή αντίσταση προκαλεί μία από τις πιο αναβαθμισμένες επιθέσεις που έχει δεχτεί το ισραηλινό κράτος, ως απάντηση σε όλα αυτά τα χρόνια καταπίεσης. Στρατηγικός στόχος των επιθέσεων ήταν οι στρατιωτικές βάσεις γύρω από τη Γάζα, καθώς από εκείνες φεύγουν οι ρουκέτες που αφανίζουν τους άμαχους Παλαιστίνιους. Φυσικά η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου επιδόθηκε ακόμη μια φορά σε δολοφονικές επιθέσεις με τον τραγικό απολογισμό να μετράει χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, βομβαρδισμένα σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία. Ταυτόχρονα απαίτησε τον εκτοπισμό 1.000.000 ανθρώπων με την απειλή της μαζικής δολοφονίας τους, την οποία έτσι κι αλλιώς διέπραξε σε κάποια κομβόι αυτοκινήτων που εκκένωναν την περιοχή.
Για το Ισραήλ στρατηγικός στόχος αποτελεί η εξόντωση του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή μιλάμε για την Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10, 11:30 n. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ лao NIKH ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ENANTIA ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ TO ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ mπлoKo ΣΕ noлemo -ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ- ΦΑΣΙΣΜΟ Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκορτομείου"εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, με σκοπό να συνεχίσει ανενόχλητο την επεκτατική του πολιτική. Είναι μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις στον κόσμο και η μεγαλύτερη στη Μ. Ανατολή. Αποτελεί υψίστης γεωπολιτικής σημασίας μιας και ασκεί έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στους ενεργειακούς της πόρους, για το λόγο αυτό θα το χαρακτηρίζαμε ως τον δάκτυλο του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ στη Μ. Ανατολή. Το ελληνικό κράτος, σύμμαχος των ΗΠΑ, η οποία σπαταλά υπέρογκο χρηματικό ποσό για τον στρατιωτικό εξοπλισμό των Ισραηλινών, και της ΕΕ προφανώς και βλέπει τα συμφέροντά του μέσα από αυτήν την εγκληματική πολιτική για αυτό και τη στηρίζει απόλυτα, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στα εγκλήματα του Ισραήλ ως ΄΄άμυνα στους τρομοκράτες΄΄. Χαρακτηριστικά η συνεργασία του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια καταδεικνύεται από τις τριμερείς (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ) και τετραμερείς (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος) συμφωνίες που έχει συνάψει το ελληνικό κράτος στους άξονες της ενέργειας, της ασφάλειας, της άμυνας και της πολιτικής προστασία, συμφωνίες στις οποίες πρόκειται να συμμετάσχει και η Αμερική. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ επιδίδονται σε μια εκστρατεία προπαγάνδας, που από τη μία παρουσιάζουν fake news όπως το ότι οι Παλαιστίνιοι αποκεφάλισαν παιδιά Ισραηλινών και από την άλλη βλέπουμε να προβάλλουν τη μισή αλήθεια των γεγονότων, αφού δεν καταδεικνύουν πουθενά την καταπίεση που βιώνει ο λαός της Παλαιστίνης τα τελευταία 75 χρόνια.
Μπροστά σε αυτές τις πολιτικές που αιματοκυλίζουν το λαό της Παλαιστίνης, είναι χρέος μας να εναντιωθούμε στην συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο που επιδιώκει να αφανίσει έναν ολόκληρο λαό και να σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι. Όπως έχουν κάνει χιλιάδες σε όλο τον κόσμο κι έχουν έρθει αντιμέτωποι κι αντιμέτωπες με την καταστολή και την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων (πχ Αγγλία,Γερμανία). Επίσης, ας μην ξεχνάμε οτι κι ο εβραϊκός λαός κουβαλά στις πλάτες του μια σωρεία από δολοφονίες, αντισημιτικών πογκρόμ κι ενός ολόκληρου ολοκαυτώματος και ξεριζωμού, μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχάσει. Κι αυτή η μνήμη να αποτελέσει έναυσμα για την εργατική τάξη του Ισραήλ ώστε να εναντιωθεί στις ίδιες πρακτικές που βίωσαν οι ίδιοι από τους διώκτες τους και τώρα βιώνουν τα ταξικά μας αδέρφια στην Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Με όπλο την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι αυτού του κόσμου να σταθούμε ανάχωμα στα κράτη και το κεφάλαιο που δημιουργούν τους πολέμους και σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση μέχρι την οικοδόμηση ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.
ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ
Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου

 

Μοιραστείτε το άρθρο