Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην 16χρονη Β. τραυματία από ΟΠΚΕ στο Νέο Ηράκλειο

Κυριακή 29/10, Συγκέντρωση στις 20:30 στο Σύνταγμα

Δευτέρα 30/10, Συγκέντρωση και πορεία στις 19:30 στα Προπύλαια


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 16ΧΡΟΝΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

Το Σάββατο 28/10 στην πλατεία Ηρακλείου διοργανώθηκε αντιφασιστική συναυλία σχετικά με τα καλέσματα ενάντια στη φασιστική φιέστα της 10ετούς επετείου της 1ης Νοέμβρη (εκτέλεση δύο μελών της Χ.Α.). Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ομάδα αντιφασιτ(ρι)ών πραγματοποίησε περιπολία στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της συναυλίας, η ομάδα διασταυρώθηκε με αυτοκίνητα της Ο.Π.Κ.Ε. Οι μπάτσοι, δίχως την παραμικρή αφορμή και παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είχε πρόθεση συμπλοκής μαζί τους, έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση διασπώντας την μάζα των αντιφασιστριών σε δύο μέρη. Στην απόπειρα ανασύνταξής της, μπάτσοι και άτομα με πολιτικά επιτέθηκαν εκ νέου στα συντρόφια, πετώντας τους αντικείμενα, πέτρες κ.λπ., ακόμα και ένα κράνος εκσφενδονίστηκε από μεριάς τους. Στη συνέχεια της συμπλοκής, έγινε έντονη και παρατεταμένη ρίψη δακρυγόνων και αφότου τα Ο.Π.Κ.Ε διώχθηκαν από την περιφρούρηση της συναυλίας, έγινε αντιληπτή η απουσία της 16χρονης συντρόφισσας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενημερωθήκαμε πως η συντρόφισσα νοσηλευόταν με έντονη την παρουσία Ο.Π.Κ.Ε και κρατικής ασφάλειας στον ευρύτερο χώρο του νοσοκομείου. Παράλληλα, παρά την συνεχή άρνηση της αστυνομίας ότι επρόκειτο για σύλληψη, προέβησαν σε παράνομη κατάσχεση του κινητού της, κοινώς το έκλεψαν. Πριν μερικές ώρες ανακοινώθηκε η σύλληψή της, χωρίς να γίνουν γνωστές οι κατηγορίες ούτε καν στην δικηγόρο της. Με εντολή εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη και πλέον έχουν αποχωρήσει οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. Η κατάσταση της υγείας της συντρόφισσας την δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι πρώτιστος ότι δεν βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση και ούτε είναι εγκεφαλικά νεκρή, όπως είχε διαρρεύσει. Νοσηλεύεται σε Μ.Α.Φ( Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του νευροχειρουργικού, φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνοδευόμενη από κάταγμα αριστερά κατά μήκος του ινιακού οστού και με επισκληρίδιο εγκεφαλικό αιμάτωμα το οποίο διαμετρικά παραμένει στάσιμο. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως δεν έχει αποκλειστεί 100% η πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης. Η ιατροδικαστής θέλοντας να δημιουργήσει μια δεύτερη υπόθεση «ζαρντινιέρας», κάνει λόγο για τραυματισμό που προήλθε από πτώση, υποτιμώντας την σοβαρότητα της κατάστασης, την νοημοσύνη αλλά και την μνήμη μας για όλα τα παρόμοια περιστατικά αστυνομικής και κρατικής βίας.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως παρά τουςισχυρισμούς ότι οι μπάτσοι την βρήκαν αναίσθητη, έχουν προβεί σε σύλληψη, δύο σενάρια απολύτως αντιφατικά. Η υπόθεση αυτή είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να αναδειχθεί ως τέτοια. Τα τελευταία χρόνια τέτοια γεγονότα συμβαίνουν με όλο και μεγαλύτερη πυκνότητα και σιγά σιγά τείνουν να γίνουν ρουτίνα. Είναι ξεκάθαρο πως κράτος (αστυνομία και ιατροδικαστής) και Μ.Μ.Ε. αποπειρώνται να συγκαλύψουν μία ακόμη περίπτωση αστυνομικής βαρβαρότητας. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και μαζική στο δρόμο με πολύμορφες δράσεις. Η ατιμωρησία δεν θα συνεχιστεί. Θεωρούμε κρίσιμο να αναδειχθούν τα αντανακλαστικά του αναρχικού αλλά και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, με σκοπό τέτοια γεγονότα να μην γίνουν καθημερινότητα. Το ζήτημα αυτό δεν περιορίζεται μονάχα στον αναρχικό χώρο αλλά αφορά ευρύτερα την κοινωνία. Είναι προφανές πως η επίθεση των μπάτσων στους/ις αντιφασίστες/τριες ήταν κρατική εντολή που συνδέεται άμεσα με την απαγόρευση διαδηλώσεων της 1ης Νοέμβρη και συνεπώς η ευθύνη για τον βαρύτατο τραυματισμό της συντρόφισσάς μας, βαραίνει αποκλειστικά το κράτος και την αστυνομία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και συνεχής. Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες;

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 29/10 , 8.30μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ 30/10, 7μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση Δευτέρα 30/10, 3μμ ΦΕΠΑ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΗΜΕΡΑ Η Β. ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ;

Συνέλευση αλληλεγγύης για την Β.


ΣΗΜΕΡΑ | Σύνταγμα | 20:30
Στηρίζουμε την αντανακλαστική πορεία για τον βαρύ τραυματισμό της 17χρονης αντιφασίστριας από τις δυνάμεις των ΟΠΚΕ.
Καμία μόνη – κανένας μόνος απέναντι στην αστυνομική και φασιστική βία!
_________________________
TODAY | Syntagma | 8:30PM
We support the reactive demonstration for the serious injury of the 17yr-old antifascist by the OPKE police forces.
No one should be left to deal with police and fascist violence on their own!
Solidarity With Migrants
Μοιραστείτε το άρθρο