Νεκρός μετανάστης στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου, σε απεργία πείνας συγκρατούμενοι του

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για το θάνατο του Sheheryaar Ahmed αφού επι τρείς μέρες καλούσε σε ιατρική βοήθεια όντας καρδιοπαθής. Οι αστυνομικοί φύλακες του παρείχαν ντεπόν και τελικά τον μετέφεραν στο νοσοκομείο μετά από τρείς μέρες. Δύο μέρες μετά ήρθαν απλά για να μαζέψουν τα ρούχα του και έτσι έμαθαν οι συγκρατούμενοι του ότι είχε πεθάνει.
Ανακοινώνουν ότι προχωράνε σε απεργία πείνας για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την 18μηνη κράτηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά.
Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης είναι ένοχη για το θάνατο του μετανάστη στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, είναι η πολιτική που σκοτώνει.
Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Sherheryaar Ahmed, να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου, να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες.
Χθές η ΚΕΕΡΦΑ είχε προχωρήσει σε αυτήν την ανακοίνωση:
“O ρατσισμός της κυβέρνησης, ένοχος για το θάνατο του Sheheryaar Ahmed στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου
«Ο Sheheryaar Ahmed, του Mazhar Iqbal, 24 πέθανε σήμερα στο ΠΡΟΚΕΚΑ- στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Κόρινθο λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μέσα στο στρατόπεδο εκατοντάδες είναι οργισμένοι και διαμαρτύρονται. Ήταν άρρωστος για μια εβδομάδα και δεν του παρείχαν την απαραίτητη περίθαλψη.»
Με αυτές τις λίγες λέξεις ενημερώθηκε η ΚΕΕΡΦΑ από συγκρατούμενους του. Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από καρδιά και η έλλειψη γιατρού στο ΠΡΟΚΕΚΑ δεν αφήνει πολλά περιθώρια για διάσωση σε περίπτωση κρίσης.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του.
Μόλις πρίν από δύο βδομάδες άλλος ένας κρατούμενος έχασε τη ζωή του.
Στο ίδιο κολαστήριο της Κορίνθου, τον Μάρτη του 2021 ένας νεαρός Κούρδος 24 ετών,Ο Ιμπραήμ Εργκιούν, με ζητήματα ψυχικής υγείας «αυτοκτόνησε» στο κελί του αβοήθητος ενώ είχε όλα τα δίκια για να αποκτήσει άσυλο.
Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης έχει ανέβει επίπεδο μετα το πνίξιμο 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου, με το Λιμενικό να επιχειρεί να ρυμουλκήσει το σαπιοκάραβο προς την Ιταλία και με την απανθράκωση 28 προσφύγων στο φλεγόμενο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.
Οι ζωές των μεταναστών δεν μετράνε για τον Καιρίδη και τον Μητσοτάκη, είναι απλά “εισβολείς” που απωθούνται με φράχτες, καταδιώξεις και pushbackς από το Λιμενικ. Μετράνε ώς αριθμοί κρατουμένων προς απέλαση με τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας.
Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί της κυβέρνησης που κραυγάζουν κλείστε τα σύνορα στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας στηρίζουν τον στρατό κατοχής του Νετανιάχου που δολοφονεί χιλιάδες παιδιά στη Γάζα, στηρίζουν τους δικτάτορες σαν το Σίσυ της Αιγύπτου.
Τώρα, η ρατσιστική παρανοϊκή πολιτική του Μητσοτάκη και του Καιρίδη, της φυλάκισης χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά ενώ λείπουν δεκάδες χιλιάδες εργατικά χέρια στον επισιτισμό και στα χωράφια, απλά σκοτώνει μέσα στην απανθρωπιά των στρατοπέδων συγκέντρωσης για να στείλει το μήνυμα «μην έρθετε στην Ελλάδα».
Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Sheheryaar Ahmed.
Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα του θανάτου, να πάρουν χαρτιά και άσυλο, μετανάστες και πρόσφυγες, να έχουν δουλειά, στέγη και όχι να πεθαίνουν εξ αιτίας της ρατσιστικής πολιτικής των δολοφόνων της κυβέρνησης της ΝΔ.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Μοιραστείτε το άρθρο