Καλέσματα για συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Τρίτη 24/10 και Πέμπτη 26/10

Κάλεσμα για συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, 24/10 στις 18:00

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, 26/10 στις 18:00


Ενάντια στο καθεστώς “νόμου και τάξης”.

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε πολλές περιπτώσεις στις οποίες διάφοροι θεσμοί εργάζονται μαζί, εξυπηρετώντας συμφέροντα του έθνους-κράτους και του καπιταλισμού, χτυπώντας τις καταπιεσμένες τάξεις.

Στην περίπτωση του συντρόφου μας Κώστα Δημαλέξη, δύο θεσμοί έπαιξαν ενεργό ρόλο στην ποινικοποίησή του και στη δημιουργία της υπόθεσης που αυτή την στιγμή τον κρατάει σε καθεστώς αιχμαλωσίας στις ελληνικές φυλακές. Κάθε θεσμός με τα δικά του ειδικά χαρακτηριστικά και μέσα συμπληρώνει αυτόν τον σκληρό καμβά:

Από την μία η ΓΑΔΑ, μαγειρεύοντας προφίλ και παρουσιάζοντας μια κακοστημένη υπόθεση για να “δικαιολογήσει” την απαγωγή του συντρόφου μας Κώστα Δημαλέξη μέσα από το σπίτι που έμενε εντός της γειτονιάς των Προσφυγικών. Η ΓΑΔΑ έστησε ένα γενικευμένο τρομοσόου σε όλη την γειτονιά, προσπαθώντας έτσι να ποινικοποιήσει την κοινότητα των προσφυγικών στο σύνολό της. Η χρήση των ειδικών μονάδων (στην περίπτωση των προσφυγικών: ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες) αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία μπορεί να μπουκάρει στα σπίτι όλης της κοινωνίας, αν το θέλει, όποτε το θέλει, έχοντας εφεύρει μια δικαιολογία, έχοντας ήδη το κατάλληλα στρωμένο έδαφος από άλλους θεσμούς.

Από την άλλη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχοντας προετοιμάσει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να εφαρμοστεί και να νομιμοποιηθεί η πολιτική της ΓΑΔΑ και της κρατικής ασφάλειας. Δημιουργεί και θωρακίζει το νομικό πλαισίο ώστε για να γίνει η βρώμικη δουλειά σε βάρος των ζωών και των αγώνων μας, μέσα από δέσμες θολών νόμων (αντιτρομοκρατικός νόμος, αντεγκληματικός νόμος ως κάποια ειδικά αλλά όχι μοναδικά παραδείγματα) και κατηγοριών που εφαρμόζονται και επιρρίπτονται όποτε επιλέγεται σε όποιον επιλέγεται, δηλαδή κατά παραγγελία. Αυτοί οι θολοί, ρευστοί νόμοι και κατηγορίες εξειδικεύονται και αποσαφηνίζονται με τεράστια ευκολία όταν είναι να λειτουργήσουν φωτογραφικά και να υπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες. Οι ευρύτεροι κοινωνικοί, ταξικοί και πολιτικοί αγώνες, κινήματα και αγωνιστές – αγωνιστριες αποπολιτικοποιούνται, πλήττονται από την μαύρη προπαγάνδα, υπονομεύονται ηθικά και υλικά με την συμβολή και της αστικής δικαιοσύνης. Έτσι συμπληρώνεται και ανατροφοδοτείται η αστική τρομοκρατία εις βάρος όλης της κοινωνίας, σε διάφορα επίπεδα έντασης και έκφρασης. Όλα αυτά για να πετύχουν τον μικρό ή μεγαλύτερο στόχο τους.

Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να κατονομάσουμε τους υπεύθυνους αυτής της αντικοινωνικής πολιτικής των θεσμών και του κράτους ενάντια στα κίνηματα και την κοινωνία. Αυτούς που σκιαγραφούν τον κοινωνικό και πολιτικό αγώνα ως εγκληματικό, αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ και οδηγούν όποιον θεωρείται πλεονάζων πληθυσμός, βάσει των κριτηρίων τους, στην εξόντωση.

Κάλεσμα για συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, 24/10 στις 18:00

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, 26/10 στις 18:00

Ελευθερία για τον αναρχικό Κώστα Δημαλέξη – Νίκη στον αγώνα των φυλακισμένων

Αλληλεγγύη με την κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη


Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης με τον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη

Ως Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης με τον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη, εν όψει της έναρξης του δικαστηρίου του στις 3 Νοέμβρη. Ο σύντροφος Κώστας αποτελεί κομμάτι της δομής από τις πρώτες μέρες τις αιχμαλωσίας του στις 22 Νοέμβρη 2022, κατηγορούμενος ως “ηγετικό μέλος της οργάνωσης ”Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας” ” και παρουσιαζόμενος ως δράστης του εμπρησμού της Real κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Αρχικά υπόδικος στις φυλακές Κορυδαλλού, θα μεταφερθεί εκδικητικά στις φυλακές Τρικάλων όπου κρατείται μέχρι και σήμερα, λόγω της αλληλεγγύης του στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, τους/τις 11 αγωνιστ(ρι)ές πολιτικούς/ές κρατούμενους/ες από την Τουρκία και τον αιχμάλωτο τον ιταλικών φυλακών Alfredo Cospito. Ως πολιτικός κρατούμενος έχει σταθεί αλληλέγγυος στους αγώνες συντρόφων εντός των φυλακών, όπως και στις ευρύτερες διεκδικήσεις των κρατουμένων ανά την ελληνική επικράτεια για την βελτίωση των όρων διαβίωσης τους μέσα στα κρατικά κολαστήρια. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε τον σύντροφο πολιτικά, ηθικά, υλικά και σε σύμπνοια με την συνέλευση αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση του πλαισιώνουμε τις δράσεις αλληλεγγύης για την στήριξη της υπόθεσης του.

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

Τρίτη 24/10 18.00: Συγκέντρωση μπροστά από την ΓΑΔΑ

Πέμπτη 26/10 18.00: Συγκέντρωση στο Υπουργείου Δικαιοσύνης

Πέμπτη 2/11 19.00: Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού

Παρασκευή 3/11 9.00: Πρώτη δικάσιμος στο Εφετείο Αθηνών

Σάββατο 4/11: Συναυλία οικονομικής στήριξης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών


Στηρίζουμε και καλούμε σε συγκέντρωση στο υπουργείο δικαιοσύνης, 18:00, σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη και τον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό και τις επικείμενες τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα.

  1. Το κείμενο της συνέλευσης για τον αγώνα των κρατουμένων.
  2. Το κείμενο της συνέλευσης για την υπόθεση του συντρόφου:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κ.ΔΗΜΑΛΕΞΗ

Στις 13 Ιουλίου 2022, τοποθετείται εμπρηστικός μηχανισμός στα γραφεία της Real News – Real Fm σε αλληλεγγύη με τον τότε απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Την ευθύνη της δράσης αυτής αναλαμβάνει, στις 20 Ιουλίου, η οργάνωση “Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας”. Κυβέρνηση και κανάλια επιδίδονται στις γνωστές τρομο-υστερίες και κατασκευές σεναρίων για τους “δράστες”, δείχνοντας για άλλη μια φορά την αγωνία τους να βρουν ενόχους για κάθε κίνηση πολιτικής αντι-βίας που αποδεικνύει ότι υπάρχει τρόπος να χτυπηθούν στόχοι τέτοιου βεληνεκούς.

Στις 22 Νοεμβρίου τα ξημερώματα, οι μπάτσοι πραγματοποιούν επιχείρηση εντός της κοινότητας των προσφυγικών, κατά την οποία συλλαμβάνουν τον αναρχικό σύντροφο Κ. Δημαλέξη και προσάγουν τονσυγκάτοικο του. Ο συγκάτοικος μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ και αφήνεται λίγο αργότερα ελεύθερος, ενώ ο Κ.Δ. κρατείται στο δωμάτιό του, εντός της κοινότητας για αρκετές ώρες, κατά τις οποίες οι μπάτσοι “ερευνούν” το χώρο, χωρίς να βρουν το οποιοδήποτε στοιχείο που να συσχετίζει τον σύντροφο με την υπόθεση για την οποία κατηγορείται. Την επιχείρηση αυτή θα ακολουθήσει και δεύτερη, αργότερα μέσα στην μέρα, αφότου ο Κ. Δ. έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, με τα συντρόφια της κοινότητας των προσφυγικών και αλληλέγγυο κόσμο να προβάλουν σθεναρή αντίσταση μέσα από τα σπίτια και τις ταράτσες τους. Την επιχείρηση ακολούθησαν 79 συλλήψειςσυντρόφων/ισσών και ο τραυματισμός 7 μπάτσων.

Τις τυμπανοκρουσίες του μπατσο-υπουργού Θεοδωρικάκου και του τηλε-ρουφιάνου Χατζηνικολάου για τη σύλληψη του συντρόφου μας, ακολουθεί η πενθήμερη κράτηση του Κ. Δ. στη ΓΑΔΑ και στις 28 Νοέμβρη η προφυλάκισή του, έπειτα από συνοπτικές διαδικασίες σε εισαγγελέα και ανακριτή. Ο σύντροφος οδηγείται στη φυλακή ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προέβη σε 6 εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, γραφεία κόμματος και στη Real. Μια προφυλάκιση βασισμένη σε εντυπωσιακά έωλα στοιχεία: υλικό από κάμερες, που αφορά αμάξι συγγενικού προσώπου του Κ.Δ., παρότι στο ίδιο το υλικό δεν ταυτοποιείται το μοντέλο ή ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και μια κοντομάνικη μπλούζα που δε βρέθηκε στο χώρο του Κ. Δ., αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά και ανεξήγητα ως στοιχείο από τις έρευνες.

Στην κακοστημένη αυτή η σκευωρία της ΕΛΑΣ, μόλις 8 μήνες μετά την σύλληψη και την προφυλάκιση του συντρόφου, το μεγαλύτερο μέρος του κατηγορητηρίου έχει ήδη καταρρεύσει. Πλέον κατηγορείται ως απλό μέλος εγκληματικής οργάνωσης και μόνο για τον εμπρησμό στα γραφεία της Real, με τη δίκη να ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

Η κατασταλτική επίθεση εναντίον του Κ.Δ. γίνεται στα πλαίσια της ευρύτερης στοχοποίησης αναρχικών για την τρομοκράτηση του κόσμου του αγώνα. Το κράτος άλλωστε έχει ανάγκη να επιβεβαιώνει συνεχώς το ρόλο του ως εγγυητή της δημόσιας τάξης, ρόλος που τίθεται υπό αμφισβήτηση με κάθε κίνηση των από τα κάτω που εναντιώνεται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Πόσο μάλλον όταν αυτή η κίνηση αποτελεί αναβαθμισμένη επίθεση που στοχοποιεί μιντιακή επιχείρηση τέτοιου μεγέθους. Ως προς την επίθεση του κράτους στην κοινότητα των προσφυγικών, πέραν των ούτως ή άλλως υπαρκτών επιχειρηματικών πλάνων για την ανάπλαση της περιοχής, το κράτος θέλει να τελειώνει τόσο με τις ριζοσπαστικές και επαναστατικές αντιλήψεις και πρακτικές, όσο και με τις καταλήψεις, ως τόπους εδαφικοποίησης των παραπάνω και ως ζωντανούς χώρους παραδείγματος διαφορετικού τρόπου οργάνωσης της ζωής, σε πλήρη εναντίωση με τον κυρίαρχο. Και σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η κοινότητα των προσφυγικών αποτελεί “αγκάθι” στο κέντρο της πόλης το οποίο πρέπει να συντριβεί.

Η έναρξη της δίκης έχει οριστεί για τις 3/11 στο Εφετείο, με τον αναρχικό Κ.Δημαλέξη να βρίσκεται ένα χρόνο σχεδόν αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους.Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον έγκλειστο σύντροφό μας. Στηρίζουμε την αγωνιστική του στάση τόσο κατά την διάρκεια της σύλληψής του αλλά και αργότερα, εντός των τειχών, στους αγώνες των κρατουμένων ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, αλλά και στην έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξε με απεργίες πείνας στήριξης στον αναρχικό σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλου και στους/στις 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία. Κρατάμε τα λόγια του από το πρώτο κείμενο που δημοσίευσε σχετικά με την υπόθεσή του, στις 10 Φεβρουαρίου του 2023, μέσα από τα κελιά των φυλακών Τρικάλων στις οποίες και μετήχθη εκδικητικά λόγω των κινητοποιήσεων για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα:

“Σαν αναρχικοί κρατούμενοι δεν βρισκόμαστε εδώ μέσα για να βγάλουμε απλά την ποινή μας. Είναι καθήκον μας να προσπαθούμε να παράγουμε και να προωθούμε μια νέα κουλτούρα και νέες αντιλήψεις εντός των τειχών. Να φτιάχνουμε μονοπάτια, να αφήνουμε στίγμα, ένα πολιτικό στίγμα ριζοσπαστικοποίησης πάντα σύμφωνο με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του συλλογικού ή συνολικού κοινωνικού σώματος των κρατουμένων.”

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 3/11, 9πμ , ΕΦΕΤΕΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Στηρίζουμε το κάλεσμα της “Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη” για παρεμβαση/συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Πέμπτη 26/10 στις 18:00

https://athens.indymedia.org/post/1627121/

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΣΥνέλευση ΚΑτειλημμένων ΠΡΟσφυγικών

Μοιραστείτε το άρθρο