ΓΑΛΛΙΑ Όσοι αντιστεκόμαστε, αύριο θα είμαστε όλοι τρομοκράτες!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 8ης Δεκέμβρη

Μία δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του μήνα στη Γαλλία. Πρόκειται για τη δίκη των κατηγορούμενων για τρομοκρατία, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 8 Δεκεμβρίου 2020. Η DGSI (Direction Générale de la Sécurité Intérieure) η γαλλική ειδική υπηρεσία πληροφοριών υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβε πριν περίπου τρία χρόνια, εννέα άτομα, που είχαν ενταχθεί στις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Επτά από αυτούς κατηγορούνται, για «τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση», την οποία αρνούνται κατηγορηματικά. Από αυτούς, πέντε τέθηκαν υπό κράτηση, μεταξύ  αυτών ο Libre Flot, ο οποίος αποφυλακίστηκε 16 μήνες αργότερα και μετά από απεργία πείνας και διεθνείς διαμαρτυρίες. Ο Florian, το πραγματικό του όνομα, είναι ένας από τους νεαρούς Γάλλους που έφυγαν για τη Συρία το 2017 για να πολεμήσουν το Daesh μαζί με τα κουρδικά στρατεύματα του YPG (Λαϊκές Μονάδες Προστασίας). . Με αυτή την ιδιότητα, συμμετείχε και στην απελευθέρωση της Ράκα..

Παρότι η  έρευνα έδειξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν γνωρίζονταν όλοι μεταξύ τους και δεν είχαν κοινό σχέδιο, οι αρχές επιμένουν στο κατηγορητήριο περί δημιουργίας οργάνωσης με σκοπό να προετοιμάσουν «βίαιες ενέργειες» κατά των αρχών επιβολής του νόμου (αστυνομίας ή στρατού)..

Η δίκη διεξάγεται από τις 3 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 27. Πρόκειται για μία υπόθεση ενδεικτική του βίαιου κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους, που με πρόσχημα την “τρομοκρατία” επιχειρεί να υποδουλώσει έναν ολόκληρο πληθυσμό σε ένα αστυνομικό καθεστώς.

Περίπου δέκα νόμοι για την ασφάλεια έχουν ψηφιστεί από το 2015 και η επίκληση περί “τρομοκρατίας” έχει καταστεί ένα όπλο στη φαρέτρα της πολιτικής του γαλλικού κράτους στην επιδίωξή του να συντρίψει τη συλλογική αντίσταση και τη διαφορετική άποψη σε μία σειρά από θέματα που συγκρούονται με τη δική της πολιτική: από κοινωνικούς, εργατικούς και οικολογικούς αγώνες, μέχρι τη συμπαράσταση στον αγώνα των Κούρδων ή του παλαιστινιακού λαού.

Από την Ομάδα Υποστήριξης της Ρεν μεταφέρουμε το τελευταίο κείμενο αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους της 8ης Δεκέμβρη:

Τελευταία μέρα εκδίκασης της “υπόθεσης 8ης Δεκέμβρη” η 27η Οκτωβρίου

Η αντιτρομοκρατία είναι η εμπροσθοφυλακή της διαδικασίας εκφασισμού στη Γαλλία. Δεν περνάει μέρα χωρίς η τρομοκρατία να μην είναι πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης. Και όμως, όσο περισσότερο μιλούν οι αρχές γι’ αυτήν, τόσο λιγότερο καταλαβαίνουμε τι πραγματικά σημαίνει. Αυτό που καταλαβαίνουμε, ωστόσο, είναι ότι το τρομοκρατικό φάσμα διευρύνεται συνεχώς μέχρι να επιτύχει τον πραγματικό του στόχο: να αποκλείσει κάθε πολιτική αντιπολίτευση. Μεταξύ των στόχων είναι το βασικό αριστερό πολιτικό κόμμα και το πιο μαχητικό συνδικάτο.

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο σαφές όσο σήμερα ότι η αντιτρομοκρατία αποσκοπεί στο να σκληρύνει κι άλλο το κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους καθώς αυτό πρέπει να εντείνει τη χρήση βίας για να διατηρηθεί. Κοινωνική βία, οικονομική βία, αστυνομική, σωφρονιστική και δικαστική βία.

Τρομοκρατεί τους φτωχούς, τρομοκρατεί τους ξένους, τρομοκρατεί τους αντιπάλους και τρομοκρατεί τις μάζες. Η αντιτρομοκρατία είναι ένας τρόπος να κυβερνάς με τον τρόμο.

Εδώ και τρία χρόνια υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου [2020] και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είμαστε μαζί τους σε αυτό το Δικαστήριο, όπου η αλήθεια δεν φαίνεται να ενδιαφέρει την Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία.

Ποτέ δεν υπήρχαν σχέδια για βίαιη δράση, μόνο μερικές μεθυσμένες συζητήσεις.

Ποτέ δεν υπήρξε παραστρατιωτική εκπαίδευση: μόνο μερικές ώρες παίζοντας airsoft.

Δεν υπήρξε ποτέ ομάδα, ούτε αρχηγός, μόνο τα ψέματα της DGSI [Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας]!

Δεν υπήρξαν ποτέ προγραμματισμένες επιθέσεις.

Αυτή η δίκη έφερε στο φως τη βία της DGSI. Οι ψευδείς εκθέσεις πληροφοριών, η χειραγώγηση των πρακτικών και η απόκρυψη βασικών πληροφοριών. Οι συλλήψεις με όπλα εφόδου, οι κουκούλες στο κεφάλι κι οι ζουρλομανδύες. Οι κρατήσεις στα αστυνομικά τμήματα, η χειραγώγηση, τα ψέματα, οι απειλές, τα ναρκωτικά που αλλοιώνουν το μυαλό, η στέρηση των αισθήσεων κι οι απειλές για σεξουαλική επίθεση. Πολλές από αυτές τις πράξεις είναι εγκλήματα, αλλά η DGSI δεν θα χρειαστεί ποτέ να λογοδοτήσει για τις πράξεις της ενώπιον των δικαστηρίων.

Η δίκη αυτή θα έχει επίσης δείξει το βαθμό στον οποίο η PNAT προτιμά τις ομολογίες κάτω από εικονικά βασανιστήρια και απειλές, αντί για σκεπτόμενα λόγια στο δικαστήριο. Το πώς οι γνωστικές προκαταλήψεις και η διαστροφή τους τυφλώνουν απέναντι στην φανερή πραγματικότητα του παραλογισμού της υπόθεσης.

Μέρα με τη μέρα, ο παραλογισμός αυτής της δίκης γίνεται πιό ορατός όμως ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να το συνειδητοποιεί. Οι μάρτυρες στεχτικά με τη Ροζάβα, σχετικά με τα εργαλεία επικοινωνίας, η απομόνωση στη φυλακή, χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από τους δικαστές ενώ οι εισαγγελείς κοιτούν τα τηλέφωνά τους. Η περιφρόνηση και η άγνοια εκ μέρους των δικαστών είναι πια κοινός τόπος ενώ κάθε “βρώμικη λέξη” υιοθετείται σχολαστικά από τον δικαστή.

Όταν οι κατηγορούμενοι καλούνται να εξηγήσουν τις πολιτικές τους απόψεις και να καταδικάσουν τις προηγούμενες ενέργειες της Action Directe, είναι σαν να βρισκόμαστε στο CNews.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να μετατραπούν οι επαναστατικές δηλώσεις σε τρομοκρατικά σχέδια!

ZADists, φεμινίστριες, αντιφασίστριες, αντικαπιταλιστές, αντιρατσιστές,

μας αφορά όλους!

ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤREΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟYΜΕ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡIΟΥ!

Ομάδα Υποστήριξης Ρεν

Μοιραστείτε το άρθρο