Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά, Παρασκευή 20/10 στις 18:30 στη Γαλλική Πρεσβεία

Στις 24 του Οκτώβρη, ο λιβανέζος κομμουνιστής Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά θα μπει στον 40o χρόνο κράτησης στις γαλλικές φυλακές. Κατέχει ήδη το θλιβερό προνόμιο να είναι ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.

Μαχητής της παλαιστινιακής αντίστασης με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και έπειτα με την αντιιμπεριαλιστική μαρξιστική οργάνωση Λιβανέζικες Επαναστατικές Ενοπλες Φράξιες (FARL), πληρώνει το τίμημα της επαναστατικής συνέπειας και της αξιοπρέπειάς του.

Η υπόθεσή του συνιστά ένα τεράστιο πολιτικό και νομικό σκάνδαλο που συνεχίζεται παρότι έχει συμπληρώσει και τυπικά όλες τις προϋποθέσεις για να αφεθεί ελεύθερος.

Αντιμέτωπος με το απροκάλυπτο στήσιμο τρομοδικών, τη φανερή ανάμειξη των ΗΠΑ και τη χειραγώγηση της γαλλικής «κοινής γνώμης» από τον γαλλικό Τύπο, κρατείται ως σήμερα λόγω της άρνησης του γαλλικού κράτους να τον αποφυλακίσει υπό όρο -παρότι το δικαιούται από το 1999- επειδή δεν αποκηρύσσει τις πολιτικές του ιδέες.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του διεθνούς μήνα δράσεων αλληλεγγύης (21 Σεπτέμβρη – 21 Οκτώβρη) με αντίστοιχες συγκεντρώσεις στη φυλακή όπου κρατείται και σε διάφορες πόλεις στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο.

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση καλεί κάθε συλλογικότητα, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης για ν’ ακουστεί δυνατά και από την Ελλάδα η κραυγή:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Παρασκευή 20 Οκτώβρη, 6:30μ.μ.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία
(Βασ. Σοφίας 7, απέναντι από τη Βουλή)

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΕΖΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ GEORGES ABDALLAH! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Νίκη στην Αντίσταση!

Image

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Μοιραστείτε το άρθρο