Εργαστήρι φωτογραφίας – φωτογραφίας δρόμου, κάθε Δευτέρα στις 19:00 στο infolibre

Με τον φωτορεπόρτερ Αποστόλη Κεσιδη βασικές αρχές φωτογραφίας και φωτογραφίας δρόμου.

Φωτο-ειδησεογραφία-Φωτορεπορτάζ:
Αφορά την εικονογράφηση της επικαιρότητας και οι φωτογραφίες αυτού του είδους διοχετεύονται συνήθως στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο μέσω πρακτορείων, τα οποία και εκπροσωπούν τον φωτογράφο.
Φωτογραφία τέχνης:
Αν και η πρώτη φωτογραφία αποτυπώθηκε το 1826, χρειάστηκε τουλάχιστον μισός αιώνας προκειμένου να γίνει η φωτογραφία αποδεκτή ως αυτόνομη και ανεξάρτητη τέχνη. Είναι ωστόσο γεγονός ότι, ακόμα και σήμερα, αμφισβητείται από πολλούς η φωτογραφία ως μορφή τέχνης, θεωρούμενη περισσότερο ως μια τεχνική ρεαλιστικής αναπαραγωγής εικόνων. Φωτογράφοι όπως ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, ο Αντρέ Κερτέζ και ο Άλφρεντ Στίγκλιτς
(Alfred Stieglitz) θεωρείται πως έδωσαν σπουδαία δείγματα φωτογραφίας τέχνης.
Φωτογραφία Κοινωνικού Προβληματισμού:
Βασικός στόχος είναι η φωτογραφική καταγραφή και προβολή των πραγματικών πτυχών της ανθρώπινης ανισότητας θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την καλλιτεχνική και αισθητική τελειότητα, γι’αυτό το λόγω οι φωτογραφίες τους ξεπερνούν την απλή καταγραφή των γεγονότων και των φαινόμενων εστιάζοντας περισσότερο στις επιδράσεις τους στην ανθρώπινη ζωή. Αυτή είναι και η αιτία όπου χρησιμοποιούν την δυναμική που βγαίνει από την δουλειά τους για να ευαισθητοποιήσουν τον θεατή και να τον κινητοποιήσουν για κοινωνικές αλλαγές και κοινωνική δικαιοσύνη.

Μοιραστείτε το άρθρο