Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, Πέμπτη 12, Παρασκευή 13 και Σάββατο 14/10

Πέμπτη 12/10

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνη, 18:30 στην πλατεία Λιονταριών (Ηράκλειο)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, 18:00 στην πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)

Παρασκευή 13/10

Συγκέντρωση και πορεία στην Πρεσβεία του Ισραήλ, 18:00 στο πάρκο Ελευθερίας (Αθήνα)

Σάββατο 14/10

Συγκέντρωση – Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση, 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη)

Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, 12:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου (Βόλος)


Πέμπτη 12/10

Ηράκλειο

Κάλεσμα συμμετοχής στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο λαό της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ Πέμπτη 12 Οκτώβρη , 6.30 μ.μ. στα Λιοντάρια.

«Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, που παλεύει για λευτεριά και ανεξαρτησία, που αντιστέκεται στη γενοκτονία του από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και διεκδικεί την πατρίδα και τη γη του.. Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν κιόλας την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» κατά των Παλαιστινίων, κηρύσσοντας κατάσταση πολέμου και προαναγγέλλοντας νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της ntountouka-diamartyria-750x430βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρτχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και τον λαό, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και όλες εκείνες τις δυνάμεις που κρατούν στάση υποτέλειας στους πολιτισμένους φονιάδες της Δύση και ιδιαίτερα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και την ανοιχτή στήριξή τους στο φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Ο λαός της Παλαιστίνης δολοφονείται από τότε που οι ΗΠΑ «φύτεψαν» το κράτος του Ισραήλ στα εδάφη του, για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των λαών της περιοχής. Με πολέμους, σφαγές αμάχων, εγκατάσταση εποίκων, κατεδαφίσεις σπιτιών, καθημερινή τρομοκρατία, κατάφεραν οι φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ να τον περιορίσουν σε μια στενή λωρίδα στη Γάζα, την οποία απομόνωσαν με τείχος. Η φτώχεια και η εξαθλίωση τον μαστίζει αλλά παραμένει ανυπότακτος. Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σπεύδουν τώρα να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Με τη θέση των ιμπεριαλιστών ευθυγραμμίστηκε αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι ι αποφάσεις όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ξανά την εναρμόνισή τους με το ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου.

Ο αγώνας των Παλαιστινίων διδάσκει εμπνέει, δίνει δύναμη και κουράγιο στη νεολαία και στους λαούς όλου του κόσμου.

Είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για ζωή, αγώνας που δίνει ελπίδα στους λαούς και ενδυναμώνει τις αντιστάσεις τους απέναντι στους άδικους κατακτητικούς πολέμους και γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει θεμελιώδεις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Είναι αγώνας, που φωτίζει το μέλλον.

Στο άγριο τοπίο που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές, που καταφεύγουν στα όπλα για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να υποτάξουν λαούς, ο λαός της Παλαιστίνης επέλεξε να πάει κόντρα.

Έχει ανάγκη από τους αγώνες μας, έχουμε ανάγκη να νικήσει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

  • Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!
  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις του φασιστικού καθεστώτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων
  • Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Κάτω ο ιμπεριαλισμός
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

EΛΜΕ Ηρακλείου


Το πολεμικό δολοφονικό ντελίριο του Ισραήλ προς Παλαιστίνη και η πορεία που θα γίνει αύριο στις 18.00 στο #Ηρακλειο (εννοείται θα συμμετέχουμε) μας αναβάλει για τις 20.00 την ανοικτή συνέλευση υπεράσπισης της #Κατάληψης_Ευαγγελισμού. Οι αγώνες για γη &ελευθερία είναι αδερφικοί μας,

Κατάληψη Ευαγγελισμού


Κάλεσμα σε συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού την
Πέμπτη 12/10 6.30μμ στα Λιοντάρια

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου


ΑΘΗΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ/ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ/Συγκέντρωση, Πέμπτη 12/10, 18.00, Σύνταγμα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ/ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ως Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο χαιρετίζουμε την ηρωική Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού λέγοντας πως η 7η Οκτώβρη 2023, θα καταγραφεί ως μια ιστορική μέρα για τον Παλαιστινιακό λαό αλλά και για όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Μέρα ηρωικής αντίστασης που δείχνει το δρόμο για όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιωνισμό και το φασισμό. Οι ένοπλες αντιστασιακές οργανώσεις της Παλαιστίνης ( η Χαμάς , το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η Ισλαμική Τζιχάντ, η Φωλιά των λιονταριών, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, οι Ταξιαρχίες μαρτύρων του Αλ Άκσα της Φαταχ) σε πλήρη συνεργασία διεξήγαγαν ταυτόχρονη στρατιωτική επίθεση απέναντι στις δυνάμεις κατοχής του σιωνισμού.

Χερσαία, εναέρια, θαλάσσια επιχείρησαν και κατάφεραν να εισέλθουν και να πάρουν πίσω μεγάλο κομμάτι της γης τους που βρίσκεται υπό κατοχή από τους εποίκους, γύρω από την αποκλεισμένη Γάζα. Οι ένοπλες οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης γκρέμισαν κομμάτι του κατοχικού τοίχους, εκτόξευσαν 5.000 ρουκέτες μπλοκάροντας το Σιδηρούς Θόλο, παρέκαμψαν την ισραηλινή αεράμυνα χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα, απήγαγαν στελέχη του στρατού κατοχής κρατώντας τους ως ομήρους για ανταλλαγή με τους παλαιστίνιους κρατούμενους. Απέδειξαν πως η αντίσταση μπορεί πάντα να νικήσει, ότι ο εχθρός δεν είναι άτρωτος και υπερδύναμος. Ότι η Mossad και οι φονιάδες των IDF (στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ) είναι σαν χάρτινη τίγρης όπως και ο ιμπεριαλισμός που τους εξοπλίζει.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση ηρωικά μάχεται ενάντια στα 75 χρόνια σφαγής, καταπίεσης, ξεριζωμού, βομβαρδισμών, απαρτχάιντ. Μάχεται απέναντι στις συνεχόμενες επιθέσεις του σιωνισμού και του Ιμπεριαλισμού. Αγωνίζεται για να πάρει πίσω τα εδάφη, που ανοίκουν στον Παλαιστινιακό Λαό, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα. Ζητάει λογαριασμό για τα εκατομμύρια ξεριζωμένων, δολοφονημένων, κρατουμένων, για τα παιδιά και όλο τον παλαιστινιακό λαό. Για τους μάρτυρες της Τζενίν, της Νάμπλους, του Αλ άκσα, της Χεβρώνας, της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Ηρωικά πολεμάει απέναντι στις πολιτικές του σιωνισμού του Ισραήλ και του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, που θέλουν να αφανίσουν την Παλαιστίνη από το χάρτη. Ο Νετανιάχου κήρυξε πόλεμο κατά του Παλαιστινιακού λαού κάλεσε σε επιστράτευση, ξεκίνησε τους μαζικούς και λυσσαλέους βομβαρδισμούς στη Γάζα δολοφονώντας πάνω από 700 Παλαιστίνιους, έχουν κόψει το νερό και το ρεύμα σε όλη τη Γάζα. Δολοφονούν μαζικά τους Παλαιστίνιους γιατί αντιστάθηκαν στην κατοχή και στη γενοκτονία τους. Σύσσωμος ο ιμπεριαλισμός και τα δυτικά κράτη βγήκαν να υποστηρίξουν το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό, η Γερμανία και όλα τα κράτη της Ε.Ε. με το ελληνικό πρωτοπόρο, δηλώσαν την πλήρη στήριξή τους στη δολοφονική κατοχική σιωνιστική οντότητα του Ισραήλ. Παράλληλα η προπαγάνδα ιμπεριαλισμού και σιωνισμού προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμαυρώσει την ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της παραπληροφόρησης και της τρομοκρατίας. Ένας μηχανισμός ιδεολογικού πολέμου έχει στηθεί έτσι ώστε να ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός να καταλάβουν τους εγκεφάλους των λαών του κόσμου.

Σε αυτό πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε την αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού και των οργανώσεών του. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι ΗΠΑ-ΕΕ και το Ισραήλ. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για πάνω από 100.000 νεκρούς Παλαιστίνιους από το 1948, για την κατάληψη των 3/4 των παλαιστινιακών εδαφών τα τελευταία 70 χρόνια που από 26,323 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν περιοριστεί στα 6.020 τετραγωνικά χιλιόμετρα, για τους πάνω από 5,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες και ξεριζωμένους από τον τόπο τους, για την κατάληψη 774 πόλεων και χωριών της Παλαιστίνης από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, για τον πλήρη αποκλεισμό 100.000 Παλαιστινίων από τρεχούμενο νερό και τον περιορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους σε νερό και ρεύμα, για την αρπαγή των εδαφών των Παλαιστινίων από περισσότερους από 600.000 έποικους. Για τους 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πλήρους αποκλεισμένους, για τους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους, για τα χιλιάδες φυλακισμένα και νεκρά παιδιά. Στηρίζουμε την Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού με όλες μας τις δυνάμεις.

Όλες οι επαναστατικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιφασιστικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν την παλαιστινιακή αντίσταση και να δυναμώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί που πολεμάνε τον ιμπεριαλισμό και την αδικία με το όπλο στο χέρι. Μόνος Δρόμος η Αντίσταση. Έχουμε Δίκιο και θα νικήσουμε!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο


Παρασκευή 13/10

ΑΘΗΝΑ

Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια δίκαιη και επιβαλλόμενη απάντηση απέναντι στο σιωνιστικό κράτος και στα εγκλήματά του. Για πάνω από 70 χρόνια αυτό το κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού με την πλήρη βοήθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ έχουν επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στον παλαιστινιακό λαό: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες ισραηλινούς, ταπεινώνει και εξευτελίζει τους ηρωικούς και περήφανους παλαιστίνιους…μετατρέποντας την λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ τω εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να του συμπαρασταθούμε ολόψυχα, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Για την ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού και του ηρωικού αγώνα του.

  • Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα


Οι ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους & να σταθούν αλληλέγγυα στην #Παλαιστινη

Image

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

  • Αθήνα | Πέμπτη 12/10 στις 18.00 στο Σύνταγμα και
  • Αθήνα | Παρασκευή 13/10 στις 18.00 στο Πάρκο Ελευθερίας – Μέγαρο Μουσικής
  • Θεσσαλονίκη | Σάββατο 14/10 στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Νίκη στα όπλα της αντίστασης – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς “Νάκμπα”, 75 χρόνια όπου το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του “αντιτρομοκρατικού” νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση-εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση ,που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός- σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών – ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Σάββατο 14/10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια δίκαιη και επιβαλλόμενη απάντηση απέναντι στο σιωνιστικό κράτος και στα εγκλήματά του. Για πάνω από 70 χρόνια αυτό το κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού με την πλήρη βοήθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ έχουν επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στον παλαιστινιακό λαό: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες ισραηλινούς, ταπεινώνει και εξευτελίζει τους ηρωικούς και περήφανους παλαιστίνιους…μετατρέποντας την λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ τω εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να του συμπαρασταθούμε ολόψυχα, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Για την ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού και του ηρωικού αγώνα του.

  • Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Οι ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους & να σταθούν αλληλέγγυα στην #Παλαιστινη

 συνεχή διαδικασία Παρασκευή 13/10 εποικισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη 18:00 Πάρκο Ελευθερίας Ενάντια στην στρατιωτική και -Μεγ. Μουσικής οικονομική συνεργασία θεσσαλονίκη: Ελλάδας Ισραήλ Σάββατο. 14/10 12:00 Αγ. Βενιζέλου Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Toonлo ΤΩΝ'ΛΑΩΝ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ÎÎÎ THN ΑΞΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣΗ"

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/10, 12μ αγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει ελεύθερος, χωρίς κατοχή στη γη του. Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας. Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ εφαρμόζει μια πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων με πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Καταδικάζουμε τις επί 70 και πλέον χρόνια σφαγές, εκτοπίσεις, αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων (οι περισσότεροι ήδη πρόσφυγες από άλλες περιοχές της ιστορικής γης της Παλαιστίνης που βρίσκονται υπό κατοχή), σε μια φυλακή 362 τ.χλμ. στη Λωρίδα της Γάζας, η συνέχιση των εποικισμών, η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, η φυλάκιση χιλιάδων (ακόμα και χωρίς κατηγορίες και δίκη) προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Είναι προκλητική και η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας το θύμα ως θύτη και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα “δημοκρατίας” και “ανώτερου πολιτισμού από τους βάρβαρους”.

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λευτεριά. Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του για να συνεχίσει ο Παλαιστινιακός λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με τους καταπιεσμένους, τα καταπιεσμένα και τις καταπιεσμένες σε ΚΑΘΕ περίπτωση.
Άρα και με τους Παλαιστίνιους σε κάθε περίπτωση!

Το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτης Ισραήλ σφίγγει όλο και περισσότερο τον κλοιό στους Παλαιστίνιους. Τους έχει περιορίσει σε δύο θύλακες (Γάζα και Δυτική Όχθη), ελέγχει την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην περαιτέρω καταπάτηση από τους Εβραίους εποίκους έστω αυτής της λίγης γης των Παλαιστινίων. Ειδικά η Γάζα, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, καθώς διαμένουν εκεί σε ασφυκτικές συνθήκες δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Είναι αναμενόμενο να μην υπάρχει ειρήνη στην περιοχή. Ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ειρήνη, αν πρώτα δεν κατοχυρωθεί η δικαιοσύνη.

Ως ομάδα Sylvia Rivera είμαστε και θα είμαστε με τους Παλαιστίνιους χωρίς αστερίσκους. Είναι ταυτοτική μας θέση πως η εναντίωση στις πολιτικές απαρτχάϊντ του Ισραήλ δεν είναι αντισημιτισμός. Δε μας πείθει το υποτιθέμενα λοατκια+ φιλικό προφίλ του Ισραήλ, όταν καταπιέζονται εκατομμύρια Παλαιστίνιοι λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα. Κανένα ροζ ή πολύχρωμο πλυντήριο δεν μπορεί να ξεπλύνει την πραγματικότητα: οι Παλαιστίνιοι κοντεύουν νά χάσουν σχεδόν το σύνολο των εδαφών, στα οποία κατοικούσαν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Το Ισραήλ παλεύει να παγιώσει για αυτούς ένα καθεστώς εθνότητας δεύτερης κατηγορίας. Ως λοατκια+ ομάδα είμαστε ενάντια σε κάθε καθεστώς δεύτερης κατηγορίας ομάδας πολιτών ή εθνότητας.
Παράλληλα, καταδικάζουμε τις κακοποιήσεις και τους εξευτελισμούς γυναικών από την πλευρά μαχητών των παλαιστινιακών οργανώσεων και ελπίζουμε ο παλαιστινιακός λαός να διεξάγει τον πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα του χωρίς πατριαρχικές πρακτικές.

Νίκη στην Ιντιφάντα
Λευτεριά στην Παλαιστίνη

ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride


Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης το Σάββατο 14/10, στις 12μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η γενοκτονία των εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζουν στην Λωρίδα της Γάζας προκαλούν την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στην συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Η στάση ενεργητικής στήριξης του σφαγέα του παλαιστινιακού λαού από την κυβέρνηση και το επίσημο αστικό πολιτικό σύστημα, η εμετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ισραηλινού κράτους δείχνουν τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή.

Η επιλεκτική ευαισθησία των μεγάλων ΜΜΕ για την επίθεση στο Ισραήλ, η μονόπλευρη υπόμνηση της φρίκης του πολέμου δεν είναι παρά ρεσιτάλ υποκρισίας από την πλευρά τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν φορείς και πολιτικές οργανώσεις το Σάββατο 14/10, στις 12μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.


ΒΟΛΟΣ

Ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο του κράτους, εργαλείο του δολοφονικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Ισραήλ. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων προτάσσοντας την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο και τίμιο αγώνα του.

Αντιιμπεριαλιστική Συνέλευση Βόλου

Μοιραστείτε το άρθρο