Συγκέντρωση για τα κομμάτια πλαστικού που βρέθηκαν σε μερίδες στη φοιτητική λέσχη των εστιών της Ξάνθης, Πέμπτη 12/10 στις 13:00 έξω από τη λέσχη

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΧΟΥΤΟΣ

Καλούμε σε συγκέντρωση 12/10 στις 13.00 έξω από την λέσχη των εστιών και στη συνέλευση των οικοτρόφων 12/10 στις 18.00

Την Τρίτη (3/10), την ώρα του μεσημεριανού στην λέσχη των εστιών βρέθηκαν μικρά κομμάτια πλαστικού μέσα στο φαγητό. Αφού ενημερώθηκε το προσωπικό της λέσχης, το οποίο φάνηκε να γνωρίζει την κατάσταση, σταμάτησε η διανομή φαγητού και καλέστηκε από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες κλιμάκιο του υγειονομικού. Το κλιμάκιο υποστήριξε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει προς το παρόν ήταν η συλλογή δείγματος και στη συνέχεια να προχωρήσει σε ενέργειες.

Στο σημείο βρέθηκε λίγο μετά από την άφιξη του υγειονομικού και ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη λέσχη των εστιών, ο Χούτος, και ο οποίος ως γνωστόν δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ποιότητα του φαγητού που προσφέρει, μιας και δεν είναι λίγα τα περιστατικά τα οποία το επιβεβαιώνουν, όπως παλαιότερα όπου σε μερίδες κρέατος της λέσχης, μετά από υγειονομικό έλεγχο, βρέθηκε DNA αλόγου.

Δεν φτάνει που η ποιότητα του φαγητού έχει πέσει κατακόρυφα, έχοντας φτάσει στο σημείο να υπάρχουν μέσα κομμάτια πλαστικού, αλλά η συγκεκριμένη εργολαβία απαιτεί να πραγματοποιείται έλεγχος για το ποιο άτομο έχει δικαίωμα στη σίτιση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κάνει λόγο για κάρτες εισόδου, μπάρες και ταμειακές μηχανές.

Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα κερδήθηκαν μέσα από τους αγώνες μας.

Ήταν ο ίδιος ο κόσμος του αγώνα εντός των σχολών που ανέτρεψε τα σχέδια κράτους, πρυτανικών αρχών και εργολάβων, όταν απειλούνταν το κεκτημένο δικαίωμα μας στη δωρεάν σίτιση, όταν ο Χούτος, έπειτα από απευθείας αναθέσεις από τη διοίκηση, θησαύριζε στις πλάτες μας.

Σε μια περίοδο γενικευμένης ακρίβειας και ανασφάλειας, με τις τιμές να εκτοξεύονται σε μια σειρά από βασικά είδη, τη στέγη, την ενέργεια, δε θα ανταγωνιζόμαστε με μέτρο την φτώχεια μας. Οφείλουμε να καταλάβουμε πως το μόνο που έχουμε είναι ο ένας την άλλη.

Κόντρα στην ιδιώτευση και τον ατομισμό που μας επιβάλλουν, να βάλουμε την ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη μπροστά, να οργανωθούμε από τα κάτω. Για να σπουδάσουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να διεκδικήσουμε ποιοτική σίτιση για όλους!

Καλούμε σε συγκέντρωση 12/10 στις 13.00 έξω από την λέσχη των εστιών και στη συνέλευση των οικοτρόφων 12/10 στις 18.00

Ούτε λόγος για ελέγχους και κάρτες σίτισης

Ελεύθερη, δημόσια και δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές για όλους/όλες

Καμία διαπραγμάτευση με εργολάβους και αφεντικά, οι ανάγκες μας μπροστά

Αυτόνομο Σχήμα Πολυτεχνικής Ξάνθης

Μοιραστείτε το άρθρο