Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση, Δευτέρα 9/10 στις 19:00 στην Ισραηλινή Πρεσβεία


-Αθήνα | Δευτέρα 9/10 στις 19.00 στην Ισραηλινή πρεσβεία.

-Θεσσαλονίκη | Τρίτη 10/10 στις 18.30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς “Νάκμπα”, 75 χρόνια όπου το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο που λέει "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ NIKH ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Ενάντια στον ιμπε ριαλισμό και τον φασισμό Ενάντια στην κατοχή και την συνεχή διαδι- κασία εποικισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη Ενάντια στην στρατιωτική και οικονομική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΗΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/10 ΤΡΙΤΗ 10/10 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΆΗΛ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝİΖΕΛΟΥ 19:00 18:30 ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ"σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του “αντιτρομοκρατικού” νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση-εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση ,που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός- σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών – ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

-Αθήνα | Δευτέρα 9/10 στις 19.00 στην Ισραηλινή πρεσβεία.

-Θεσσαλονίκη | Τρίτη 10/10 στις 18.30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΥΤΕΡΑ 09/10, 19.00!

Ενάντια σε κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και συνεργαζόμενο ελληνικό κράτος!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Image

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο


Τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτώβρη, με μια αστραπιαία και καλά οργανωμένη στρατιωτική επιχείρηση, η Παλαιστινιακή Αντίσταση χτύπησε τους σιωνιστές μέσα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, δίπλα στην Γάζα, προκαλώντας πανικό στους έποικους και πιάνοντας στην κυριολεξία στον ύπνο τον ισραηλινό στρατό.

Παλαιστίνιοι μαχητές γκρέμισαν σε διάφορα σημεία τον συνοριακό φράχτη, ανατίναξαν ισραηλινά άρματα μάχης και προωθήθηκαν μέσα στους ισραηλινούς οικισμούς που περιβάλλουν τη Γάζα. Εκεί κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα, βάσεις του ισραηλινού στρατού και το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό ισραηλινών στρατιωτών, παίρνοντας απροσδιόριστο αριθμό όπλων και στρατιωτικών οχημάτων και συλλαμβάνοντας δεκάδες ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους, τους οποίους μετέφεραν στη Γάζα. Οι ισραηλινοί Gaza 7-10-2023αιχμάλωτοι πολέμου θα αποτελέσουν τμήμα συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ σιωνιστών και Αντίστασης, που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση πολλούς από τις χιλιάδες παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους. Παράλληλα χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα εναντίον ισραηλινών στόχων μέσα στο Ισραήλ, φτάνοντας μέχρι το Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ πανικόβλητο από τα πανίσχυρα χτύπηματα της Αντίστασης και από την ολοκληρωτική κατάρρευση του αφηγήματος της στρατιωτικής παντοδυναμίας που έχτιζε με κόπο μέχρι σήμερα, πιστό στη ναζιστικής έμπνευσης αρχή της συλλογικής ευθύνης, ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς πολιτικών υποδομών στην Γάζα.

Ο λαός της Παλαιστίνης, για 75 χρόνια, έχει χύσει ποτάμια αίματος για την λευτερία του και είναι προετοιμασμένος να πολεμήσει για αυτή για όσο χρειαστεί. Η σιωνιστική οντότητα, όπως και κάθε δύναμη κατοχής και καταπίεσης, ούτε ήταν ούτε είναι σε θέση να πληρώσει το τίμημα ενός πολέμου, όταν αυτός δεν γίνεται από τα πιλοτήρια των μαχητικών αεροσκαφών με μαζικούς βομβαρδισμούς πολιτικών στόχων και δολοφονίες αμάχων.

Όλες-οι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Ισραηλινή πρεσβεία, Δευτέρα 9 Οκτώβρη, 19:00

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Στηρίζουμε συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που καλεί η παλαιστινιακή συλλογικότητα Somoud την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 7μμ στην πρεσβεία του Ισραήλ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (Συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ισραήλ 9/10 7μμ)

Στηρίζουμε συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που καλεί η παλαιστινιακή συλλογικότητα Somoud την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 7μμ στην πρεσβεία του Ισραήλ)

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Θάνατος στον Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Κάτω ο πολεμοκάπηλος άξονας Ελλάδας Ισραήλ!

[…] 75 χρόνια από την υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματώνει, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη, μέχρι την τελική νίκη, την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Διαχρονική πηγή έμπνευσης και ανεξάντλητη παρακαταθήκη για τους λαούς όλου του κόσμου που μάχονται την αποικιοκρατία, την κατοχή και τον ιμπεριαλισμό, η post imageπαλαιστινιακή αντίσταση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη κλίμακας επίθεση εναντίον της των τελευταίων χρόνων. Από τις αρχές του 2023 και με την εκλογή της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης ( Νετανιάχου -Μπεν Γκβιρ) οι επιθέσεις “αφανισμού” εναντίον Παλαιστίνιων όλων των ηλικιών σε όλη την Παλαιστίνη (Ναμπλούς, Χεβρώνα, Ιεριχώ, Τζενίν, Γάζα) είναι συνεχείς. Τα παραδείγματα των επιθέσεων “αφανισμού” πολλά. Δολιοφθορές ισραηλινών εποίκων σε μαγαζιά Παλαιστινίων, πυροβολισμοί και βανδαλισμοί σε σπίτια, λιντσάρισματα, ενώ ταυτόχρονα ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα με εισβολές, συλλήψεις, πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές και επεμβάσεις σε στρατόπεδα προσφύγων, πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες – ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Η κλιμάκωση της σιωνιστικής επιθετικότητας στην Παλαιστίνη ασφαλώς δεν είναι συμπτωματική. Αποτελεί έκφραση των αυξημένων αναγκών του ευρατλαντικού άξονα για θωράκιση της κρίσιμης αυτής γεωστρατηγικά ζώνης, σε μια συγκυρία που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Ως τέτοια είναι αναπόφευκτο να έχει νέες κορυφώσεις, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, να ομολογεί απροκάλυπτα ότι εξετάζει πιο «ριζικές και ριζοσπαστικές λύσεις».Όπως κάθε σιωνιστική επίθεση ωστόσο, έτσι και αυτή βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να αντισταθεί. Βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να ζήσει ελεύθερος στον τόπο του, ενός λαού που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στις τάξεις του έτοιμους να κάνουν πράξη το «Ελευθερία ή Θάνατος» του νεκρού απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Αντνάν, ενός λαού του οποίου ο αγώνας λιπαίνεται καθημερινά από τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών του […]

( απόσπασμα από το φετινό κείμενο της Ταξικής Αντεπίθεσης για τη Νάκμπα)

Ταξική Αντεπίθεση

Μοιραστείτε το άρθρο