Διαδηλώσεις για την ημέρα ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα και τη δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη, Σάββατο 30/9

Χανιά: 11:00 στην πλατεία Αγοράς

Θεσσαλονίκη: 13:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Πάτρα: 12:00, πλατεία Όλγας

Αθήνα: 19:00, πλατεία Συντάγματος


ΧΑΝΙΑ

Κάλεσμα σε διαδήλωση ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα
Σάββατο 30/09 – 11:00 – πλατεία Αγοράς
στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσεων ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ (ΚΑΙ) ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Ακολούθησε τραμπουκισμός και ξυλοδαρμός, με -ανεπιβεβαίωτη ως τώρα- αφορμή για μικροποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα ο Κώστας να καταλήξει κάποια ώρα μετά, αφού είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάμου.

Αμέσως μετά τον θάνατό του η αστυνομία διαρρέει στον τοπικό τύπο την είδηση πως ο «58χρονος έπαθε ανακοπή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από την τροχαία στον ΒΟΑΚ». Η κατάσταση του σώματός του, όμως, όπως το αντίκρισαν συγγενικά πρόσωπα και ιατρικό προσωπικό στο ΚΥ Βάμο, όπως και οι μαρτυρίες από διερχόμενους και κατοίκους του χωριού, καθώς και η εικόνα του σημείου όπου διενεργήθηκε ο «έλεγχος» ανέτρεψαν άμεσα την εντύπωση που επιχειρήθηκε να σχηματιστεί με τη διαρροή της παραπάνω είδησης. Όπως επεσήμανε ο γιος του, σε δημόσια καταγγελία, η διακίνηση της εν λόγω είδησης δείχνει «πως οι μπάτσοι ακολούθησαν για άλλη μια φορά την πάγια τακτική τους για να δημιουργήσουν ένα κλίμα “φυσικής ροής” των πραγμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του. Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα».

Εκτός από τα ΤΑΕ Σούδας, θα πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο η ύποπτη στάση που έχει τηρήσει η ιατροδικαστική αρχή – καχυποψία που ενισχύεται και από την πρόσφατη καταγγελία που κατέθεσε η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη στα Χανιά. Ευθύνη, φυσικά, έχει και η πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ με τη μεροληπτική στάση που έχουν κρατήσει μέχρι και σήμερα: αφενός βιάστηκαν να αποδώσουν τον θάνατο του Κώστα σε «ανακοπή καρδιάς μετά από τυχαίο έλεγχο της τροχαίας στον ΒΟΑΚ», υιοθετώντας την αστυνομική αφήγηση, και αφετέρου έχουν αποσιωπήσει την καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε από τον γιο του τις τελευταίες μέρες.

Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη είναι ακόμα μία κρατική δολοφονία.

Στον καιρό των δολοφόνων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» περνάει από πάνω μας, και αυτό δημιουργεί μια όλο και πιο ασφυκτική συνθήκη, από την οποία κανένα δεν μπορεί να «δραπετεύσει»: Από τα απρόσιτα ράφια των supermarket, τις εσκεμμένες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού που αφήνουν πίσω τους λεηλατημένες ζωές και ισοπεδωμένες εκτάσεις, ως τις αλλεπάλληλες κρατικές δολοφονίες ντόπιων και μεταναστών, τη διάχυτη βαρβαρότητα και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Δεν πρόκειται για «κρίσεις άνευ προηγουμένου» ή μεμονωμένα περιστατικά, όπως διατυμπανίζει η κυριαρχία. Αυτό που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα των κρατικών πολιτικών, και των καπιταλιστικών προσταγμάτων. Γιατί η επιβίωση του καπιταλισμού περνάει μέσα από τη σαρωτική επίθεση στα μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Οι μέρες που έρχονται ζέχνουν μόνο αστυνομοκρατία, εξαθλίωση και θάνατο. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να μην δείξουμε καμία ανοχή στη βαρβαρότητα.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΜΜΕ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 30 Σεπτέμβρη: Πανελλαδική ημέρα δράσεων ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα

** [Αίτημα της οικογένειας:] Καλούμε όσους πέρασαν από το σημείο την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου από τις 18:45 – 19:45 στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσων και έχουν πληροφορίες να επικοινωνήσουν μαζί μας. **

ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη


Κατάληψη Rosa Nera: Κάλεσμα σε πορεία για την δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11: 00 στην Πλατεία Αγοράς

Η επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας του Κώστα Μανιουδάκη από μπάτσους των ΤΑΕ δεν θα περάσει.

Η κοινωνία των Χανίων γνωρίζει καλά με ποιους έχει να κάνει.

Ήρθε η ώρα να μπει φραγμός στα στρατιωτικοποιημένα σώματα της αστυνομίας που θεωρούν ότι μπορουν να κακοποιούν, να βασανίζουν και να δολοφονούν ατιμώρητοι.

Ήρθε η ώρα τα τοπικά ΜΜΕ να σταματήσουν να αναπαράγουν άκριτα και χωρίς κανένα φίλτρο δεοντολογίας ψευδή αστυνομικά δελτία.

Στη θέση του Κωστή Μανιουδάκη θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε και ποιος ξέρει πόσες ανάλογες υποθέσεις δεν συγαλύφθηκαν μέσα σε μια ομίχλη ψευδών ιατρικών γνωματεύσεων, ψευδών αστυνομικών δελτίων ή/και εκβιασμών σε μάρτυρες και οικογένειες που δεν είχαν το κουράγιο της οικογένειας του δολοφονημένου

Ήρθε η ώρς να ξεμπερδεύουμε με τους δολοφόνους αυτού του τόπου.

Κατάληψη Rosa Nera


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρα δράσεων ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα, καλούμε σε συγκέντρωση με αφορμή την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, το Σάββατο 30/9, Τσιμισκή με Ναυαρίνου, 13:00. Παραθέτουμε το κείμενο που δημοσίευσε ο γιος του για το γεγονός.

ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσων οι “λεβέντες των ΤΑΕ Σούδας” σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας μου Κώστας Μανιουδάκης 58 ετών. Αφού τον σταμάτησαν και έκαναν λόγο για μικροποσότητα χασίς, τον κατέβασαν μέσα σε ένα χωράφι τον χτύπησαν βαριά και του πέρασαν χειροπέδες φωνάζοντας του “που το βρήκες;” “Ποιος στο έδωσε;”. Μετά την σύλληψη δεμένος πισθάγκωνα, τραβώντας τον κατευθύνθηκαν προς τα σταθμευμένα περιπολικά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων. Μη αντέχοντας τα βασανιστήρια που υπέστη κατέρρευσε. Οι ”λεβέντες των ΤΑΕ” πανικόβλητοι με την εξέλιξη αυτή, προσπάθησαν με τηλεφωνική συνεννόηση με το ΕΚΑΒ να του κάνουν μαλάξεις με λανθασμένο τρόπο. Έπειτα ένα ΙΧ σταμάτησε να τον βοηθήσει και ο άντρας που κατέβηκε από αυτό φώναζε “βγάλτε τουλάχιστον τις χειροπέδες από τον άνθρωπο!!” Μετά μία γυναίκα του έδωσε πρώτες βοήθειες (κάρπα και φιλί της ζωής) μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο. Με βάση αυτά δημοσιεύτηκαν οι εξής ανακρίβειες:

1) τυπικός έλεγχος τροχαίας (ενώ ήταν τα ΤΑΕ Σούδας)

2) Υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών να τον επαναφέρουν (ούτε λόγος για ξυλοδαρμό και σύλληψη )

3) έλεγχος στον ΒΟΑΚ ενώ ήταν στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών

4) παθολογικά αίτια απουσία κακώσεων ( ούτε λόγος από το πώς προήλθε) .

Η δημοσίευση του άρθρου διέρρευσε πριν ενημερωθώ εγώ ο γιος του. Τι καταλαβαίνουμε από όλα αυτά; Ότι ακολούθησαν για άλλη μια φορά την πάγια τακτική τους για να δημιουργήσουν ένα κλίμα “φυσικής ροής” των πραγμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του. Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα. Για αυτούς τους λόγους η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Στο κέντρο υγείας Βάμου ο γιατρός, η γυναίκα του πατέρα μου, η μάνα μου, ο αδερφός του πατέρα μου και τόσοι άλλοι έβλεπαν τα αίματα από τις πληγές να λούζουν το σώμα του πατέρα μου. Τα τραύματα ήταν εμφανή ακόμα και σε όποιον παρευρέθηκε στην κηδεία.

Έτσι το απόγευμα της Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη επανέρχεται η φράση “από τύχη ζούμε” μόνο που ο πατέρας μου δεν είχε αυτή την τύχη, όπως δεν την είχαν και οι 57 νεκροί στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, οι πολίτες της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας μετά από τις πλημμύρες, οι μετανάστες που πνίγηκαν και κάηκαν στο Αιγαίο και στον Έβρο, ο Αντώνης που έτσι απλά τον πέταξαν στην θάλασσα, ο Ζακ, ο Αλέξανδρος, ο Βασίλης και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Όλα αυτά τα παραδείγματα μας αναγκάζουν να έχουμε χρέος απέναντι σε αυτή την κοινωνία και το δυστοπικό περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Μας αναγκάζουν να πολεμήσουμε το ΑΔΙΚΟ και το σύστημα που το τρέφει. Αυτό είναι κάτι που ένας άνθρωπος μου το μετέφερε από μικρό παιδί και δεν είναι άλλος από τον πατέρα μου τον Κωστή Μανιουδάκη που πολεμούσε το άδικο , που δεν έκλεινε τα μάτια του, που είχε ανθρωπιά μέσα του και βοηθούσε όλο το κόσμο, που ήταν Ενεργός Πολίτης. Γιατί μου εδώσε τα πρώτα μου ερεθίσματα και επιρροές και μου έμαθε τον σεβασμό και την αλληλεγγύη. Μπορώ να γράφω ατελείωτα για τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής μου.

Αλλά τώρα έχουμε αγώνα . Αγώνα σκληρό και άνισο. Αγώνα ενάντια στο κακό και στο άδικο. Τους μπάτσους και το σύστημα. Γιατί ο πατέρας μου άφησε παρακαταθήκη όλους εμάς που θα αντισταθούμε και θα παλέψουμε με το τέρας και τα τσιράκια του. Η νομική διαδικασία έχει ξεκινήσει . Η μήνυση έχει κατατεθεί. Δεν θα δημοσιεύσω ακόμα φωτογραφίες από τις λίμνες αίματος, τα σμπαραλιασμένα γυαλιά του που φορούσε συνέχεια και τα τραύματα στο κεφάλι.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους που μου δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους για τον πατέρα μου και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε. Γιατί η αστυνομία δεν κοιτάει χρώματα και ηλικίες, είμαστε όλοι αναλώσιμοι. ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ “ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ”.

-Α.Μανιουδάκης

Κάλεσμα: Αναρχικοί/ες/α


Για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη από την αστυνομία – Ο μόνος τρόπος να ζήσουμε, είναι να αγωνιστούμε, είναι να εξεγερθούμε

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, μπάτσοι της ΤΑΕ Σούδας σταματάνε τον Κωστή Μανιουδάκη σε επαρχιακό δρόμο. Εφευρίσκοντας μία πρόφαση, οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν, τον δέρνουν και τον βασανίζουν με συνέπεια να καταρρεύσει και στη συνέχεια να χάσει τη ζωή του.

Η δολοφονία του Κωστή Μανιουδάκη στα Χανιά αποτέλεσε (άλλη μία) απροκάλυπτη δολοφονία από την αστυνομία. Μέσα στο κανιβαλιστικό περιβάλλον που δημιουργεί ο καπιταλισμός, με την εντατικοποίηση της εργασίας, το υπέρογκο κόστος ζωής, την στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής ζωής, το “πάτημα” των επενδύσεων κυριολεκτικά επάνω σε καμμένη/πλημμυρησμένη γη κ.ά. , γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους υποτίμησης της ζωής μας. Οι δολοφονίες και η πλήρης εξαθλίωση πληθυσμών που περισσεύουν είναι προϋπόθεση της κοινωνικής αναπαραγωγής του κράτους και του κεφαλαίου ως σχέσεων εγγενώς συνδεδεμένων με την εκμετάλλευση. Από τα σύνορα και τους αυτοκινητοδρόμους μέχρι τα νοσοκομεία, τις φυλακές, τα εργοτάξια και τις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές, οι ζωές της κοινωνικής βάσης στερούνται ολοένα περισσότερο της αξίας τους.

Η αστική τάξη και ο κρατικός μηχανισμός, αποδεικνύουν κατ’επανάληψη ότι το μέλημά τους είναι η μεγιστοποίηση των κερδών, η αφαίμαξη των εργαζομένων και η επιβολή της κυριαρχίας τους μέσω της βίας και των δολοφονιών σε βάρος όσων περισσεύουν, όσων δεν πειθαρχούν. Το κράτος και οι κυβερνήσεις του αξιοποιούν κάθε ευκαιρία ώστε να εξασφαλίζουν τα κέρδη των μικρών και των μεγάλων αφεντικών, με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην παιδεία (εν δυνάμει ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων), στην υγεία (υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος υγείας, συνεργασίες και αβαντάρισμα των ιδιωτικών νοσοκομείων) και με την ανενόχλητη εκμετάλλευση των καμένων εκτάσεων από επιχειρηματικούς ομίλους. Από τα αλλοτινά παραμύθια του “κράτους πρόνοιας”, το οποίο έβγαινε πολύ κοστοβόρο στο κράτος, έχει μείνει μόνο το μοίρασμα διαφόρων ειδών “pass”. Μέσω αυτών, το κράτος προσπαθεί στην καλύτερη να αποσπάσει κοινωνική συναίνεση “μπαλώνοντας” την φτωχοποίηση που το ίδιο προκαλεί και στην χειρότερη να εξαγοράσει συνειδήσεις. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί μας δεν έχουν καμία αξία σε σχέση με τις ανάγκες της επιβίωσής μας, το χρήμα ρέει ζεστό στα σώματα ασφαλείας, στον στρατό και στους πολεμικούς εξοπλισμούς. Το κράτος “οχυρώνεται” μονίμως απέναντι στον “εσωτερικό εχθρό”, καθώς προσπαθεί να αποσωβήσει τις αντιδράσεις που προκαλεί η προλεταριοποίηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. Η ευθεία επίθεση στα κεκτημένα και τα σώματα των αγωνιστών/ριων, τα χημικά σε πορείες χιλιάδων, τα πρωτόκολλα καταδίωξης των Ρόμα από τους μπάτσους, η διαχείρηση των μεταναστριών στα σύνορα δια ξυλοδαρμού/κλοπής/δολοφονίας, οι “αυτοκτονίες” στα ΑΤ μικροποινικών φτωχοδιαβόλων, δε νοείται να σταματήσουν αν δε τα σταματήσουμε.

Η αποδοχή της τρομοκράτησης και της εκμετάλλευσης επισπεύδει την εξατομίκευση και την εδραίωση ενός περιβάλλοντος κοινωνικού κανιβαλισμού, όπου ο καθένας και η καθεμία προσπαθεί να σώσει το τομάρι του. Πανευρωπαικοί αστυνομικοί θεσμοί (και ενώσεις) και πανεπιστήμια ερευνούν, σχεδιάζουν και ανταλλάζουν τεχνογνωσία ώστε να έρθει δευτερευόντως το εκάστωτε κράτος(αστυνομία και αστική δικαιοσύνη) και να εφαρμόσει όλο και πιο ευρεία πρωτόκολλα ορισμού και πάταξης της “ριζοσπαστικότητας”. Aυτές οι συνθήκες οδήγησαν στη δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη, των εκατοντάδων “ανώνυμων” ματαναστών/ριών σε σύνορα, πόλεις και θάλασσες, της Άνα Ιβάνκοβα, του Κωστή Μανιουδάκη και αναρίθμητων άλλων. Οι βασανισμοί συντρόφων και ο ξυλοδαρμός της συντρόφισσας μετά τη Νέα Σμύρνη καθώς και η στοχοποίηση, ο βασανισμός και εν τέλει ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου από μπάτσους δε θα ξεχαστούν και μας γεμίζουν οργή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σπάσουμε με κοινωνικούς αγώνες, την σιγή νεκροταφείου που χτίζει το κράτος, ο καπιταλισμός και η πατριαρχία γύρω από τα αναρίθμητα εγκλήματά τους. Δεν έχουμε άλλο όπλο από την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων.

Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα Σάββατο 30/9 Τσιμισκή με Ναυαρίνου 13:00

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ

Ανάρες, Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΤΟΛΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την 1η Σεπτέμβρη του 2023 δολοφονείται ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης από ένστολους του ΤΑΕ Σούδας κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε – Βρυσσών. Πιο συγκεκριμένα αστυνομικές δυνάμεις σταματούν τον 58χρονο, τον κατεβάζουν από το αυτοκίνητό του σε ένα χωράφι, τον χτυπούν βάναυσα και αφού τον δένουν με χειροπέδες πισθάγκωνα, τον τραβούν μέχρι τα σταθμευμένα περιπολικά τους. Παρά τις πρώτες βοήθειες περαστικών, ο Κώστας Μανιουδάκης, μετά την άγρια αστυνομική επίθεση που δέχτηκε, καταρρέει.
Τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη ακολουθεί η επιχείρηση συγκάλυψής της από την αστυνομία και τις διαρροές της προς τον τοπικό τύπο, όπου γίνεται λόγος για τυπικό έλεγχο της τροχαίας στον ΒΟΑΚ κατά τη διάρκεια του οποίου ο 58χρονος πεθαίνει από παθολογικά αίτια, αλλά και από τον ιατροδικαστή που ανέλαβε την υπόθεση, ο οποίος απέκρυψε την ύπαρξη κακώσεων. Όμως η εικόνα που αντίκρισαν τόσο οι οικείοι του όσο οι περαστικοί, που τον είδαν την ώρα που κατέρρεε, αλλά και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Βάμου, στο οποίο μεταφέρθηκε, ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που επιχείρησε να παρουσιάσει η αστυνομία. Τόσο οι κακώσεις και τα σημάδια στο σώμα του, που προήλθαν από τη βάναυση επίθεση των ένστολων δολοφονών, όσο και η εικόνα του σημείου όπου έλαβε χώρα το γεγονός δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας και διαστρέβλωσης όσων διαδραματίστηκαν.
Η δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη όσο και η επιχείρηση συγκάλυψής της έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κρατικών δολοφονιών, όπως αυτή του Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα, του Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, προσφύγων και μεταναστών στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κρατική δολοφονία εκατοντάδων στα ανοιχτά της Πύλου από το λιμενικό.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου το κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα εντείνει όλο και περισσότερο την επίθεσή του στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με την όξυνση των όρων εκμετάλλευσης, την φτωχοποίηση και την ακραία απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, ενώ ταυτόχρονα εξοπλίζει, παρατάσσει αστυνομικό στρατό, χτίζει ρητορική τάξης και ασφάλειας και χτυπά όσες και όσους αγωνίζονται, στοχεύοντας ιδιαίτερα στο αναρχικό κίνημα και στις εστίες συλλογικής και αυτοοργανωμένης αντίστασης, εντείνοντας την πάγια αντιεξεγερτική στρατηγική του, για το ξερίζωμα των εξεγέρσεων που κυοφορούνται. Οι δεκάδες νεκροί στα Τέμπη, οι νεκροί από τη διάλυση του ΕΣΥ, οι νεκροί στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, η λεηλασία της φύσης και η κρατική άρνηση διαχείρισης των συνεπειών της με τα καμένα δάση, τα πλημμυρισμένα χωριά, τα απανθρακωμένα σώματα ανθρώπων και ζώων είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνουν για εμάς οι κυρίαρχοι. Τα τραγικά συμβάντα που μας συγκλονίζουν δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά εντάσσονται στη μόνη στρατηγική που εφαρμόζει μεθοδικά ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, αυτή της βίας, της εξαίρεσης και του θανάτου.
Απέναντι στην επιβολή της εξοικείωσης με το θάνατο ο μόνος δρόμος είναι η διάλυση της κρατικής εξουσίας. Απέναντι στα συνεχή κρατικά εγκλήματα σε βάρος των πληβείων και της φύσης, τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες και τον μαζικό εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις εν ψυχρώ δολοφονίες Ρομά από τα αστυνομικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας και τις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον του αναρχικού αγώνα, των καταλήψεων και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων μέχρι την επανεμφάνιση των φασιστικών, νεοναζιστικών δολοφονικών συμμοριών από τον Έβρο όπου κυνηγοί κεφαλών καταδιώκουν και απαγάγουν μετανάστες μέχρι τα ρατσιστικά εγκλήματα στις πόλεις, όπως η δολοφονία του μετανάστη Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό και την κυρίαρχη προπαγάνδα, που προωθεί τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία και γεννά κανιβαλιστικά εγκλήματα, όπως η δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των καταπιεσμένων. Προτάσσουμε την οργάνωση στη βάση, την αναρχική ηθική, τις διαχρονικές αξίες της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού, για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης κι ελευθερίας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ
ΕΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Σάββατο 30 Σεπτέμβρη – Συγκεντρώσεις

Αθήνα: Πλ. Συντάγματος, 19.00

Θεσ/νίκη: Τσιμισκή & Ναυαρίνου, 13.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


ΑΘΗΝΑ

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στην κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, στις 19:00 στην πλατεία συντάγματος. Ακολουθεί το κείμενο της συνέλευσης.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Σούδας Φρε-Βρυσσών στα Χανιά, αστυνομικοί των ΤΑΕ-Σούδας (σώμα της αστυνομίας που ασχολείται με τον έλεγχο ναρκωτικών στην Κρήτη) σταματούν το αυτοκίνητο που οδηγεί ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Αφού κάνουν λόγο για μικροποσότητα χασίς, τον απομακρύνουν βίαια από το όχημά του, περνώντας του χειροπέδες και χτυπώντας τον βαριά. Κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του και ενώ αυτός φώναζε ότι είχε χειρουργηθεί πρόσφατα, τα ΤΑΕ- Σούδας, αδιαφορώντας επιδεικτικά, προχώρησαν σε σύλληψη. Μεταφερόμενος προς το περιπολικό, ο Κ.Μ. καταρρέει δεμένος πισθάγκωνα, αφού δεν άντεξε τον βασανισμό. Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ-Σούδας, παρόλο που ήταν υποχρεωμένοι, δε γνώριζαν από παροχή πρώτων βοηθειών. Έτσι, προσπαθούν μάταια μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ΕΚΑΒ να τον επαναφέρουν, κάνοντάς του μαλάξεις με λανθασμένο τρόπο και σπαταλώντας κρίσιμο χρόνο.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξε μάρτυρας που τους φώναζε να του βγάλουν τουλάχιστον τις χειροπέδες αφού ήταν αναίσθητος κατάχαμα. Στη συνέχεια, άλλη μάρτυρας προσπάθησε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο. Στον δρόμο προς το νοσοκομείο, ο Κ.Μ. αφήνει την τελευταία του πνοή στο όχημα του ΕΚΑΒ. Από κει και πέρα, ξεκινάει από την αστυνομία και τα ΜΜΕ μία μεθοδευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ως έμμισθα τσιράκια κράτους και αφεντικών ενορχηστρώνουν την προπαγάνδιση της κυρίαρχης αφήγησης, στοχεύοντας στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στη σίγηση της κοινωνικής οργής. Τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ, σερνόμενα πίσω από τις κρατικές προσταγές, έσπευσαν να ενισχύσουν το αφήγημα των κατασταλτικών δυνάμεων. Συγκάλυψαν τη δολοφονία και παραποίησαν για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, χωρίς να κοινοποιήσουν καμία άλλη πηγή πέραν των ανακοινώσεων της αστυνομίας, διασπείροντας τα παρακάτω ψεύδη για να κουκουλωθεί το γεγονός: Τα πρώτα άρθρα ανέφεραν πως ο έλεγχος έγινε στον ΒΟΑΚ, παρότι όλα έλαβαν χώρο στον επαρχιακό δρόμο Φρε Βρυσσών, ώστε να νομιμοποιηθεί το αφήγημα περί τυχαίου ελέγχου τροχαίας. Οι μπάτσοι που δολοφόνησαν τον Κ.Μ., δεν ήταν αστυνομικοί της τροχαίας αλλά ανήκαν στα ΤΑΕ Σούδας, σώματος στην Κρήτη γνωστό για τις βιαιότητες τη διαπλοκή και την ασυδοσία στον τρόπο που κινείται, γνωστό για τους τραμπουκισμούς και πάσης φύσεως εκφοβισμούς σε όποιο αυτοί κάθε φορά αποφασίζουν. Δεν διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμα και για υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών να επαναφέρουν τον Κ.Μ. Ούτε λόγος για το βίαιο ξυλοδαρμό και τη σύλληψή του.

H συγκάλυψη ενισχύθηκε ξεδιάντροπα και από τον ιατροδικα-στή Μπελιβάνη με γνωμάτευση περί παθολογικών αιτιών και απουσίας κακώσεων, ενώ τα σημάδια από τα χτυπήματα των αστυνομικών ήταν εμφανέστατα μέχρι και στην κηδεία του, πέντε μέρες μετά. Χωρίς καμία ντροπή, οι μπάτσοι συνεχίζουν απροκάλυπτα να κρύβουν το τι πραγματικά συνέβη αποτρέποντας τους μάρτυρες να καταθέσουν αυτοβούλως αλλά και αποκρύπτοντας βιντεοσκοπικό και οπτικοακουστικό υλικό της υπόθεσης.

Παρακολουθούμε, για ακόμη μια φορά, την πάγια τακτική τους, να δημιουργούν δηλαδή σχολαστικά ένα κλίμα «φυσικής ροής» των πραγμάτων. Κάτι τέτοιο θα είχε συμβεί και στην περίπτωση της ψυχρής δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, αν δεν υπήρχε μία κάμερα για να την καταγράψει. Όπως και στην υπόθεση του Κ.Μ. έτσι και στου Αντώνη, η πρώτη αντίδραση των υπεύθυνων ήταν να παρουσιάσουν μία εικόνα κανονικότητας αποτινάζοντας από πάνω τους οποιαδήποτε ευθύνη. Η πραγματικότητα, που καταγράφηκε στην κάμερα, αποκάλυψε το βίαιο πρόσωπο του κόσμου της εξουσίας. Το πλήρωμα της Blue Star Ferries πέταξε έναν άνθρωπο στην θάλασσα την ώρα που ξεκινούσε το πλοίο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του αβοήθητος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από απάνθρωπη ανακοίνωση της εταιρίας προς τους επιβάτες του πλοίου, αυτό επιχείρησε να πραγματοποιήσει κανονικά το δρομολόγιο Αθήνα-Κρήτη.

Ο θάνατος του Κ.Μανιουδάκη έρχεται να προστεθεί στο ζοφερό κατάλογο των όλο και αυξανόμενων κρατικών δολοφονιών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικά από τα πιο πρόσφατα περιστατικά που συνθέτουν ένα ψηφιδωτό κρατικής βίας και κοινωνικού κανιβαλισμού: τους εκατοντάδες νεκρούς/ές μετανάστες/ριες που έπνιξαν οι δυνάμεις του λιμενικού στην Πύλο, τις/τους δεκάδες νεκρές/ούς στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη από εγκληματική αμέλεια του κράτους, τους δολοφονημένους από σφαίρες αστυνομικών Κ. Φραγκούλη και Ν. Σαμπάνη… και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Ο ρόλος των σωμάτων ασφαλείας ανέκαθεν ήταν να εξυπηρετούν κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα, για να διατηρούν αλώβητη την εκμετάλλευση των ανθρώπων από το κεφάλαιο. Υιοθετώντας μιλιταριστικές τακτικές μηδενικής ανοχής, σκοπός τους είναι να καταπνίξουν κάθε αντίδραση, να καταστείλουν τα εκμεταλλευόμενα στρώματα. Υπό τις διαταγές και την υποστήριξη του κράτους, οι πρακτικές αυτές παύουν να περιορίζονται στους ανθρώπους του όποιου περιθωρίου και στους κατατρεγμένους αλλά επεκτείνονται σ’ ολόκληρη την κοινωνία, εγκαθιδρύοντας ένα καθεστώς τρομοκρατίας και συνεχούς εκτάκτου ανάγκης. Επιχειρώντας να διασπείρουν το φόβο, θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή. Να εκμαιεύσουν τη συναίνεση. Γνωρίζοντας το ρόλο που παίζουν στη διαιώνιση της εκμετάλευσης, το χέρι τους οπλίζεται από τη βεβαιότητα ότι θα μείνουν ατιμώρητοι, ότι τα πάντα θα συγκαλυφθούν για άλλη μια φορά, από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Σε μια συνθήκη που έχουμε καταλήξει να δουλεύουμε σαν σκλάβοι για 13 ώρες τη μέρα, με την ακρίβεια να αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας, μας εξωθούν στην πλήρη εξαθλίωση. Η επιβίωση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του καπιταλισμού και ο εκφασισμός της κοινωνίας δημιουργούν υποκείμενα που επιλέγουν την αλληλοεξόντωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό έναντι της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας. Παράλληλα, όμως, εντείνουν την επιτακτικότατα του αγώνα όσων παλεύουν για κοινωνική απελευθέρωση, όσων έχουν νιώσει στο πετσί τους ότι ο πόλεμος είναι συνεχής και ταξικός.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες περί δικαίωσης αυτού του αγώνα από τα αστικά δικαστήρια που λειτουργούν διαχρονικά ως αποκούμπια της άρχουσας τάξης και νομιμοποιούν την κρατική βία απέναντι σε όλους και όλα εμάς που αποκκλίνουμε από τις νόρμες τους, εναντιωνόμαστε στην εκμετάλλευσή μας, μαχόμαστε ενάντια στις θανατοπολιτικές τους.

Αρνούμενες/οι να ζούμε σ’ ένα κλίμα τρομοκρατίας, τασσόμαστε ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας και προτάσσουμε αντανακλαστικά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς όλα τα θύματα της κρατικής βίας.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη


Για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη

Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, 30/09

Ο Κώστας Μανιουδάκης δολοφονήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου από μπάτσους, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε επαρχιακό δρόμο των Χανίων. Η δολοφονία του αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι πολιτικές της ταξικής υποτίμησης αποτελούν τελικά πολιτικές θανάτου.

Την ίδια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα γονατίζουν υπό το βάρος της ακρίβειας και της εργασιακής ζούγκλας, το ελληνικό κράτος, υπό την πολιτική ηγεσία της ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης ΝΔ, έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς προληπτικής αντιεξέγερσης που βασίζεται πρωτίστως στην αστυνομοκρατία. Αυτή η αναβάθμιση της κρατικής βίας είναι που οδήγησε σε άλλη μια αστυνομική δολοφονία. Υπό αυτήν την έννοια, η εικόνα της λίμνης αίματος σε έναν επαρχιακό δρόμο της Κρήτης δεν είναι αποτέλεσμα μιας ακραίας στιγμής. Η δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη άλλωστε, συνέβη λίγους μήνες μετά τις μαζικές δολοφονίες των Τεμπών και της Πύλου, και τις ίδιες μέρες με τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά.

Είναι προφανές λοιπόν ότι πρόκειται για έναν σταθμό στην ιστορία ενός διαρκούς εγκλήματος. Το έγκλημα αυτό δεν είναι άλλο από την κυρίαρχη πολιτική κράτους και κεφαλαίου που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και χτυπάει βάναυσα τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Μια πολιτική που υποτιμά τη ζωή, διαμορφώνοντας ένα καθεστώς κάθετου κοινωνικού εκφασισμού, στο πλαίσιο του οποίου ο εκάστοτε δυνατός μπορεί ατιμώρητος να εκτελεί τον εκάστοτε αδύναμο. Η δολοφονική αστυνομική βία είναι ίσως η χαρακτηριστικότερη και η πιο συχνή έκφραση αυτού του καθεστώτος θανατοπολιτικής.

Όσο ανεχόμαστε αυτήν την πολιτική, καθώς και τους μηχανισμούς και τα πρόσωπα που την επιβάλλουν, τόσο αυτοί θα δυναμώνουν κι εμείς θα υποχωρούμε. Τόσο θα υποχωρεί η αντίσταση κι ο αγώνας για ζωή, μπροστά στη συστηματική οργάνωση της κοινωνικής και βιολογικής μας θανάτωσης.

Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή προοπτική, μόνος δρόμος αντίστασης παραμένουν οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες. Η οργάνωση πλατιών συντονισμών, δικτύων δράσης και αλληλεγγύης, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, στους δρόμους, στις σχολές, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη, πανελλαδική ημέρα δράσης για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, οφείλει να είναι μια μεγάλη μέρα για όσες δυνάμεις κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Οφείλει να είναι μια μέρα που οι δυνάμεις του κινήματος, μαζικά, ενωτικά και μαχητικά θα δηλώσουν παρόν ενάντια στο κράτος δολοφόνο.

Να νικήσει επιτέλους η ζωή

Όλοι/ες στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 19:00

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΤΟΛΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την 1η Σεπτέμβρη του 2023 δολοφονείται ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης από ένστολους του ΤΑΕ Σούδας κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε – Βρυσσών. Πιο συγκεκριμένα αστυνομικές δυνάμεις σταματούν τον 58χρονο, τον κατεβάζουν από το αυτοκίνητό του σε ένα χωράφι, τον χτυπούν βάναυσα και αφού τον δένουν με χειροπέδες πισθάγκωνα, τον τραβούν μέχρι τα σταθμευμένα περιπολικά τους. Παρά τις πρώτες βοήθειες περαστικών, ο Κώστας Μανιουδάκης, μετά την άγρια αστυνομική επίθεση που δέχτηκε, καταρρέει.
Τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη ακολουθεί η επιχείρηση συγκάλυψής της από την αστυνομία και τις διαρροές της προς τον τοπικό τύπο, όπου γίνεται λόγος για τυπικό έλεγχο της τροχαίας στον ΒΟΑΚ κατά τη διάρκεια του οποίου ο 58χρονος πεθαίνει από παθολογικά αίτια, αλλά και από τον ιατροδικαστή που ανέλαβε την υπόθεση, ο οποίος απέκρυψε την ύπαρξη κακώσεων. Όμως η εικόνα που αντίκρισαν τόσο οι οικείοι του όσο οι περαστικοί, που τον είδαν την ώρα που κατέρρεε, αλλά και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Βάμου, στο οποίο μεταφέρθηκε, ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που επιχείρησε να παρουσιάσει η αστυνομία. Τόσο οι κακώσεις και τα σημάδια στο σώμα του, που προήλθαν από τη βάναυση επίθεση των ένστολων δολοφονών, όσο και η εικόνα του σημείου όπου έλαβε χώρα το γεγονός δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας και διαστρέβλωσης όσων διαδραματίστηκαν.
Η δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη όσο και η επιχείρηση συγκάλυψής της έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κρατικών δολοφονιών, όπως αυτή του Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα, του Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, προσφύγων και μεταναστών στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κρατική δολοφονία εκατοντάδων στα ανοιχτά της Πύλου από το λιμενικό.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου το κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα εντείνει όλο και περισσότερο την επίθεσή του στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με την όξυνση των όρων εκμετάλλευσης, την φτωχοποίηση και την ακραία απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, ενώ ταυτόχρονα εξοπλίζει, παρατάσσει αστυνομικό στρατό, χτίζει ρητορική τάξης και ασφάλειας και χτυπά όσες και όσους αγωνίζονται, στοχεύοντας ιδιαίτερα στο αναρχικό κίνημα και στις εστίες συλλογικής και αυτοοργανωμένης αντίστασης, εντείνοντας την πάγια αντιεξεγερτική στρατηγική του, για το ξερίζωμα των εξεγέρσεων που κυοφορούνται. Οι δεκάδες νεκροί στα Τέμπη, οι νεκροί από τη διάλυση του ΕΣΥ, οι νεκροί στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, η λεηλασία της φύσης και η κρατική άρνηση διαχείρισης των συνεπειών της με τα καμένα δάση, τα πλημμυρισμένα χωριά, τα απανθρακωμένα σώματα ανθρώπων και ζώων είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνουν για εμάς οι κυρίαρχοι. Τα τραγικά συμβάντα που μας συγκλονίζουν δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά εντάσσονται στη μόνη στρατηγική που εφαρμόζει μεθοδικά ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, αυτή της βίας, της εξαίρεσης και του θανάτου.
Απέναντι στην επιβολή της εξοικείωσης με το θάνατο ο μόνος δρόμος είναι η διάλυση της κρατικής εξουσίας. Απέναντι στα συνεχή κρατικά εγκλήματα σε βάρος των πληβείων και της φύσης, τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες και τον μαζικό εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις εν ψυχρώ δολοφονίες Ρομά από τα αστυνομικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας και τις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον του αναρχικού αγώνα, των καταλήψεων και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων μέχρι την επανεμφάνιση των φασιστικών, νεοναζιστικών δολοφονικών συμμοριών από τον Έβρο όπου κυνηγοί κεφαλών καταδιώκουν και απαγάγουν μετανάστες μέχρι τα ρατσιστικά εγκλήματα στις πόλεις, όπως η δολοφονία του μετανάστη Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό και την κυρίαρχη προπαγάνδα, που προωθεί τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία και γεννά κανιβαλιστικά εγκλήματα, όπως η δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των καταπιεσμένων. Προτάσσουμε την οργάνωση στη βάση, την αναρχική ηθική, τις διαχρονικές αξίες της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού, για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης κι ελευθερίας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ
ΕΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Σάββατο 30 Σεπτέμβρη – Συγκεντρώσεις

Αθήνα: Πλ. Συντάγματος, 19.00

Θεσ/νίκη: Τσιμισκή & Ναυαρίνου, 13.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


ΠΑΤΡΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Σούδας Φρε-Βρυσσών στα Χανιά, αστυνομικοί των ΤΑΕ-Σούδας (σώμα της αστυνομίας που ασχολείται με τον έλεγχο ναρκωτικών στην Κρήτη) σταματούν το αυτοκίνητο που post imageοδηγεί ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Αφού κάνουν λόγο για μικροποσότητα χασίς, τον απομακρύνουν βίαια από το όχημά του, περνώντας του χειροπέδες και χτυπώντας τον βαριά. Κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του και ενώ αυτός φώναζε ότι είχε χειρουργηθεί πρόσφατα, τα ΤΑΕ- Σούδας, αδιαφορώντας επιδεικτικά, προχώρησαν σε σύλληψη. Μεταφερόμενος προς το περιπολικό, ο Κ.Μ. καταρρέει δεμένος πισθάγκωνα, αφού δεν άντεξε τον βασανισμό. Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ-Σούδας, παρόλο που ήταν υποχρεωμένοι, δε γνώριζαν από παροχή πρώτων βοηθειών. Έτσι, προσπαθούν μάταια μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ΕΚΑΒ να τον επαναφέρουν, κάνοντάς του μαλάξεις με λανθασμένο τρόπο και σπαταλώντας κρίσιμο χρόνο.Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξε μάρτυρας που τους φώναζε να του βγάλουν τουλάχιστον τις χειροπέδες αφού ήταν αναίσθητος κατάχαμα. Στη συνέχεια, άλλη μάρτυρας προσπάθησε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο. Στον δρόμο προς το νοσοκομείο, ο Κ.Μ. αφήνει την τελευταία του πνοή στο όχημα του ΕΚΑΒ. Από κει και πέρα, ξεκινάει από την αστυνομία και τα ΜΜΕ μία μεθοδευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων.

ΕΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

Στους δρόμους να τσακίσουμε την κρατική καταστολή και τρομοκρατία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 30.9, 12μ., ΠΛ.ΟΛΓΑΣ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

Μοιραστείτε το άρθρο