10 Χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις, Δευτέρα 18/9

Αθήνα: 17:30 στο μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Θεσσαλονίκη: 19:00 στην Καμάρα

Πάτρα: 18:00 στην πλατεία Γεωργίου

Βόλος:18:00 στο Θόλο

Ξάνθη: 18:00, ΠΡΟΚΑΤ πολυτεχνικής σχολής

Κομοτηνή: 18:00 στην παλιά Νομική

Λάρισα: 18:00 στην παλιά Ιατρική

Ιωάννινα: 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Καλαμάτα: 19:00 στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Χανιά:19:00 στην πλατεία Αγοράς

Καβάλα: 19:00 στο λιμάνι Καβάλας

Ηράκλειο: 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας

Αγρίνιο: 19:00 στην πλατεία Δημάδη

Κέρκυρα: 19:00 στην πλατεία Ανουτσιάτα

Καρδίτσα: 19:00 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Λαμία: 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας

Αργοστόλι: Αντιφασιστική συναυλία στις 20:00 στο Θαλασσόμυλο


ΑΘΗΝΑ

10 ΧΡΟΝΙΑ▪️ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – 17:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Παύλου Φύσσα 60, Αμφιάλη)

& ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

(η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία/ΜΕΤΡΟ Άγιος Νικόλαος/ΝΙΚΑΙΑ)

Σύλλογος Πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας”


Εδώ και μισό μήνα, από τις 19 Αυγούστου, η φωτιά που ξέσπασε από κεραυνό στην δασική περιοχή του Έβρου καίει ασταμάτητα. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα ενάντια στην ζωή και την φύση. Σύμφωνα βέβαια με τα τηλεοπτικά πλυντήρια, θύματα δεν υπήρξαν. Εξαίρεση φυσικά αποτελούν 24 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Άνθρωποι που έζησαν και πέθαναν σε καθεστώς εξαίρεσης, έτσι που στα μέσα, δεν είναι παρά μια υποσημείωση της είδησης.

Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που για δεκαετίες απαξίωσαν και υποστελέχωσαν τον θεσμό της δασοπροστασίας, τώρα δείχνουν ως ενόχους τους νεκρούς

May be an image of text that says 'Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ'

πρόσφυγες. Δια στόματος Μητσοτάκη γίνεται η εξαιρετικά στημένη δήλωση πως η φωτιά μπήκε από τα μονοπάτια των προσφύγων. Οι φασίστες-σερίφηδες που απαγάγουν και βασανίζουν ανθρώπους θα πρέπει να αισθάνθηκαν τουλάχιστον δικαιωμένοι για την δράση τους.

Στο κοινοβουλευτικό τσίρκο έρχεται να προστεθεί (ω! της έκπληξης) και η είσοδος του κόμματος Κασιδιάρη από το παράθυρο των Σπαρτιατών, μετά από την φαινομενική ρήξη με τον αρχι-σπαρτιάτη, Στίγκα.

Τα γεγονότα αυτά δεν οφείλουν να προκαλούν καμία εντύπωση. Ήδη από τον Φλεβάρη του 2020, η κυρίαρχη κρατική αφήγηση μιλάει για υβριδικό πόλεμο και λαθροεισβολείς, δίνοντας έτσι το άλλοθι σκοτώσει τους άοπλους αμάχους πρόσφυγες.

Τον τελευταίο χρόνο ακόμα, παρακολουθούμε την αύξηση της φασιστικής δράσης στον δρόμο, που λογικό είναι μέσα σε αυτό το κλίμα να νιώθει στο στοιχείο της.

Στις 11 Φλεβάρη 2023, μετά από αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα, φασίστες ακολούθησαν άτομο μέχρι την Βικτώρια μέσα στον ΗΣΑΠ και στην αποβίβαση του επιτέθηκαν με μαχαίρι. Ήταν η πρώτη επίθεση τέτοιου τύπου, μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Αργότερα στις 6 Μαϊου του 2023, στην επίμαχη περιοχή του Νέου Ηρακλείου, έπειτα από αντιφασιστική συγκέντρωση τραυματίζουν με μαχαίρι έναν 16χρονό μαθητή, που καθόταν παρέα με ένα φίλο του στην κεντρική πλατεία του ΗΣΑΠ.

Τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου 2023, ακριβώς όπως είχε γίνει ξανά και με τον Σαχζάτ Λουκμάν (Πετράλωνα, 17 Γενάρη 2013), θα στήσουν ενέδρα για να δολοφονήσουν αυτή τη φορά στην λεωφ

όρο Ηρακλείου τον 23χρονό Σιράζ Σαφτάρ, μετανάστη πακιστανικής καταγωγής.

Μπροστά μας έχουμε κάποιες κρίσιμες ημερομηνίες που θα κληθούμε, ως αντιφασιστικό κίνημα, να αντιμετωπίσουμε τον φασισμό στον δρόμο. Όπως κάθε χρόνο, στο Νέο Ηράκλειο, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μαφιόζικη δολοφονία δύο μπράβων, έξω από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποκτήσουν μαζική παρουσία στον δρόμο.

Φέτος, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, οι φασίστες θα επιχειρήσουν ένα διεθνές εθνικιστικό κάλεσμα για την διοργάνωση μιας φασιστικής συγκέντρωσης ξανά στο Νέο Ηράκλειο.

Οι απόπειρες αυτές φυσικά πέφτουν πάντα στο κενό, αφού βρίσκουν απέναντι τους το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα.

Οι εικόνες από τα πογκρόμ σε σπίτια και μαγαζιά μεταναστών στην Λεμεσό της Κύπρου μας προκαλούν φρίκη και οργή. Το ξερίζωμα της γάγγραινας του φασισμού είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τις κοινωνίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι θέμα χρόνου το τέρας να ξαναβγεί από τον ρηχό του τάφο και να αντικρίσουμε αντίστοιχες εικόνες και στην Ελλάδα.

Η κοινωνική οργάνωση των εργαζομένων παραμένει η μόνη ουσιαστική απάντηση απέναντι στον θρασύδειλο τσαμπουκά των μισανθρώπων και των συμμοριών τους, που ζητάνε αίμα και θάνατο, διασπώντας την τάξη μας και φέρνοντας το ένα κομμάτι απέναντι στο άλλο και καταπιέζοντας συνήθως το πιο αδύναμο. Λειτουργούν πάντα σαν το μακρύ και βίαιο χέρι του Κεφαλαίου που επιδιώκει τον κατακερματισμό και αλληλοφάγωμα της εργατικής τάξης.

Σημείο εκκίνησης και οργάνωσης για εμάς οφείλει να είναι η ανοιχτή συνέλευση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά («Δεν είναι αθώοι») για την ακύρωση της φασιστικής συγκέντρωσης την 1η Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, 7:00 μμ, Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια.

Δίνουμε ραντεβού εκεί και στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη που διοργανώνονται από τον Σύλλογο Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» για τα 10 χρόνια από την δολοφονία. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου συναυλία μνήμης στο πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα και την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στην αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία στην οδό Παύλου Φύσσα 6

0, στο Κερατσίνι.

-Να τους κόψουμε τον τσαμπουκά! Να τους βάλουμε πίσω στις τρύπες τους!

-Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει!

-Η οργάνωση της αλληλεγγύης θα νικήσει!

-Όλες και όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, συνελεύσεις και εκδηλώσεις!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναβολή της επίσκεψης του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη καθώς επίσης και την αναβολή της καθιερωμένης ομιλίας του στα εγκαίνια της Έκθεσης. Η τυπική δικαιολογία είναι η κακοκαιρία και η προτεραιότητα να βρεθεί ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η αναβολή τη/ς κυβερνητικής φιέστας στη ΔΕΘ είναι ομολογία ενοχής για τις καταστροφές και τα εγκλήματα που συσσωρεύει η Νέα Δημοκρατία υπηρετώντας τα κέρδη των καπιταλιστών.

• Δίπλα στους δεκάδες νεκρούς, πρόσφυγες και ντόπιους, από τις πυρκαγιές, δίπλα στα σχεδόν 2 εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης, από τη Ρόδο και την Δαδιά μέχρι την Πάρνηθα, έρχονται να προστεθούν οι καταστροφικές πλημμύρες του τελευταίου διήμερου. Όταν δεν καιγόμαστε, πνιγόμαστε.

• Δίπλα στις δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιράζ Σαφτάρ από φασιστικά τάγματα εφόδου, έρχεται να προστεθεί η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά από την απληστία των εφοπλιστών. Και τους φασίστες και τους εφοπλιστές τους καλύπτει απλόχερα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη

Αυτά τα νέα εγκλήματα της ΝΔ, είναι η συνέχεια μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και το πνίξιμο των 500 προσφύγων στην Πύλο. Είναι η επιβεβαίωση ότι παλεύουμε μια κυβέρνηση δολοφόνων.

Η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να διώξει από πάνω της τις ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές, κατηγορώντας τους πρόσφυγες γι’ αυτές. Σήμερα γίνεται φανερό στον καθένα και την καθεμία, πόσο μεγάλο ψέμα είναι η ρατσιστική συκοφαντία. Άραγε οι πρόσφυγες έριξαν τα ορμητικά νερά που σάρωσαν το Βόλο και την Καρδίτσα;

Ένοχοι για τις τεράστιες καταστροφές είναι η κυβέρνηση και η πολιτική των περικοπών. Η πολιτική που σκορπάει απλόχερα δις για εξοπλισμούς, για την Φρόντεξ και το ΝΑΤΟ, για επιδοτήσεις στα αφεντικά και δεν δίνει ούτε ψίχουλα για την δασοπροστασία, για πυροσβεστικά μέσα, για προσλήψεις προσωπικού, για αντιπλημμυρική προστασία. Είναι η πολιτική ενός καταστροφικού συστήματος που για να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, τσακίζει το περιβάλλον και δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους.

Μπορεί ο Μητσοτάκης κάτω από τον φόβο των αντιδράσεων να αναβάλει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, όμως εμείς δεν αναβάλλουμε τους αγώνες μας. Αντίθετα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε για να τους ανατρέψουμε, για να σταματήσουμε την καταστροφή που φέρνει η πολιτική και το σύστημα τους.

Με μεγαλύτερη οργή και αποφασιστικότητα οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 8/9 την απεργία στην Υγεία με συγκέντρωση στις 8.30πμ στο Ιπποκράτειο. Το Σάββατο 9/9 το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 6μμ στο Άγαλμα. Βενιζέλου. Και συνεχίζουμε κλιμακώνοντας με το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στις 18/9, στα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ετοιμάζοντας πανεργατική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη που βάζει στο στόχαστρο το οκτάωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Θα μαυρίσουμε τους εγκληματίες της ΝΔ στις κάλπες στις 8 Οκτώβρη στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αλλά δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε και αυτούς και το σύστημα του κέρδους που υπηρετούν.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Και ο Βοτανικός και η Φαβέλα δέχτηκαν φασιστικές επιθέσεις, αντιμετώπισαν τους φασίστες στο δρόμο και συμμετέχουν σταθερά στον αντιφασιστικό αγώνα για μια ανθρώπινη κοινωνία. Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί. Όλοι στην Πορεία

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος

 

 

 

 

 


10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
από τα παρακρατικά φασιστικά τάγματα εφόδου της Χ.Α στο Κερατσίνι

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

από τα συνεχή κρατικά εγκλήματα σε βάρος των πληβείων και της φύσης, τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα και το μαζικό εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις εν ψυχρώ δολοφονίες ρομά από τα αστυνομικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας και τις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον του αναρχικού αγώνα, των καταλήψεων και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων μέχρι την επανεμφάνιση των φασιστικών/ νεοναζιστικών / δολοφονικών συμμοριών στο δημόσιο χώρο και την κυρίαρχη προπαγάνδα, που προωθεί τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον κανιβαλισμό με στόχο τον εκφασισμό της κοινωνίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αντιφασιστική – Αντικρατική – Αντικατασταλτική Διαδήλωση

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη

Αθήνα: Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 19.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ποτέ ξανά φασισμός!

Να διώξουμε τη κυβέρνηση των δολοφόνων που κάνει πλάτη στους φασίστες!

10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να διώξουμε την κυβέρνηση των καταστροφών και του ρατσισμού που κάνει, ξεδιάντροπα, πλάτη στους φασίστες δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιζάρ Σαφτάρ.

Το αντιφασιστικό κίνημα, που τσάκισε την Χρυσή Αυγή και έστειλε τους δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου στη φυλακή βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις, με την κυβέρνηση της ΝΔ να ξεδιπλώνει μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία για να μετακινήσει τις ευθύνες της για τις αποτυχίες στη διαχείριση των πυρκαγιών και της ακρίβειας, στους πρόσφυγες.

Φόρτωσαν την ευθύνη για τη καταστροφή στη Δαδιά στους πρόσφυγες και άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες κεφαλοκυνηγούς του Έβρου να προχωράνε σε περιπολίες και αρπαγές μεταναστών ως εμπρηστές τις μέρες, που 27 κάηκαν ζωντανοί.

Η ΝΔ κάνει ανοίγματα στην ακροδεξιά, πλάτες στους φασίστες και η ΕΛΑΣ συγκαλύπτει τα εγκλήματα τους. Υποδέχτηκε την Μελόνι στην Αθήνα. Άφησε το τάγμα εφόδου των Κροατών ναζί να φτάσει στη Ν. Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσει τον Μιχάλη Κατσουρή ενώ μιλάνε για “οπαδική βία”. Προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη ρατσιστική δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη ως “συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών”.

Πάνω απ΄ όλα είναι οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων στη Πύλο.

Η απόφαση της ΝΔ να νομιμοποιήσει τη συμμετοχή του Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές έδειξε πόσο κάλπικος είναι ο αντιφασισμός της. Είχε προηγηθεί το φιάσκο της τροπολογίας στη Βουλή, που άφησε το περιθώριο στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να μπουν στη Βουλή.

Ο δρόμος για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή περνάει μέσα από τον ενωτικό αγώνα των συνδικάτων και της νεολαίας, για να τσακίσουμε τις επιθέσεις της κυβέρνησης που αντί για δασοπροστασία και αντιπλημμυρικά έργα αγοράζει Ραφάλ, φτιάχνει φράχτες και καταδιώκει μέχρι θανάτου πρόσφυγες.

Να επιβάλουμε ότι η δίκη σε β΄ βαθμό στο Εφετείο θα καταλήξει σε μεγαλύτερες ποινές για τους δολοφόνους ναζιστές της ΧΑ και όχι να πέσουν στα μαλακά.

Διεκδικούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των προσφύγων στη Πύλο και τη Δαδιά. Άσυλο, χαρτιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να μπει τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την αριστερά και τα κινήματα στις γειτονιές να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη, για να τσακίσουμε τους φασίστες και να διώξουμε τη κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες.

Προσυγκεντρώσεις-μετακίνηση με λεωφορεία:

3.30μμ ΗΣΑΠ Μαρούσι, ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο, ΗΣΑΠ Νέα Ιωνία, Άνω Πατήσια ΗΣΑΠ, πλατεία Πατριάρχου Φιλαδέλφεια

3μμ Πλατεία Αγίας Παρασκευής, 3.15μμ Χαλάνδρι, 3.45μμ μετρό Αμπελόκηποι, 4μμ Πεδίο Άρεως

3.30μμ μετρό Ελληνικού, 3.45μμ μετρό Ηλιούπολης, Polis Park, 4μμ πλατεία Νέας Σμύρνης, 4.15μμ Καλλιθέα Θησέως και Σιβιτανίδου

3.30μμ Εστίες Ούλωφ Πάλμε Ιλίσια, 3.45μμ Άλσος Παγκρατίου, 4μμ μετρό Συγγρού, 4.15μμ Χαμοστέρνας και Κοίλης

3.30μμ πλατεία Αγίων Αναργύρων, 3.45μμ πλατεία Ιλίου, 4μμ Θηβών Λακιώτης, 4.15μμ μέτρο Ανθούπολη, 4.30μμ Θηβών κι Ιερά οδός.

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)


Κάλεσμα στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, και στην πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς, 17:30

Χωρίς το δεκανίκι του φασισμού, κράτος και κεφάλαιο δεν λογίζεται. Χωρίς τον εκφασισμό και τον παραλογισμό στα θεμέλια της κοινωνίας, η Δεξιά δεν κάνει σεφτέ. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι.

Οι χαρές και τα πανηγύρια του φρέσκου εκλογικού αποτελέσματος τελείωσαν νωρίς για τη Νέα Δημοκρατία με την ολική κατάρρευση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας επάνω στα κεφάλια μας, κάτι που φάνηκε τόσο με τις φωτιές όσο και με τις πλημμύρες. Οι πυλώνες της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης πλέον καταρρέουν υπό το βάρος της πραγματικότητας και καμία περσόνα προοδευτικού φιλελευθερισμού ή βιντεάκια στο TikTok δεν αρκούν για να καλύψουν τη γύμνια του αυτοκράτορα. Ο θίασος του πρωθυπουργού της διπλανής πόρτας φτάνει στο τέλος του και η Δεξιά επενδύει στις κλασικές παραδόσεις της. Σε εκείνη τη μισαλλοδοξία που βρίσκεται στον πυρήνα της.

Επιστροφή στον ρατσισμό και τους εσωτερικούς εχθρούς με το ταυτόχρονο κλείσιμο του ματιού σε κάθε ακροδεξιό κατακάθι να ξεχυθεί στους δρόμους και να τακτοποιήσει τους ”εμπρηστές”, τους ”εχθρούς του κράτους”, τα ”κομμούνια”, τις ”συνδικάλες” και τους ”λάθρο”. Όλοι χωράνε στο στόχαστρο, όλοι εκτός από τους άμεσα υπεύθυνους των πολιτικών λιτότητας, της εκμετάλλευσης, της διάλυσης των κοινωνικών παροχών και ασφαλειών, της μαύρης εργασίας και των ολοένα και αυξανόμενων εργατικών θανάτων.

Μια ευρεία, καθολική επίθεση στην κοινωνική βάση. Σε όλους εμάς.

Δεν είναι κάποια πρωτόγνωρη εικόνα αυτό που πλησιάζει. Ήδη βλέπουμε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να πλημμυρίζουν από ακροδεξία ρητορική και τάγματα εφόδου βασισμένα στο δόγμα του Ευρωκεντρισμού και της προστασίας του φαντασιακού των ”αξιών της Δύσης”. Όμως όσο κι αν αλλάζει το περιτύλιγμα, το περιεχόμενο παραμένει το ίδιο: Μπράβοι του κεφαλαίου καταστέλλουν τη βάση για να μη σηκώσει κεφάλι.

Ένα περιεχόμενο που το έχουμε γευτεί ξανά με την κυβέρνηση Σαμαρά στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν και το θυμόμαστε πολύ καλά, όσο κι αν έχει προσπαθήσει πολύ σχολαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη να σβηστεί από τη συλλογική μνήμη. Και όπως τότε υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει η ματωμένη Μανωλάδα, τώρα βγαίνει και σε μοντέλο τουριστικής σεζόν σε Μύκονο, Ρόδο και Πάρο. Ο ”Ξένιος Δίας” έγινε ”25 κομμάτια” στριμωγμένα σε ένα τρέιλερ στον Έβρο. Οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα είναι οι πυροσβέστες που αν είχαμε περισσότερους θα καθόντουσαν τον χειμώνα. Το ”όχι και μαχαίρι” πριν τη δολοφονία του Παύλου ακούστηκε ξανά ως ”για ύπνο πάνε τα παιδιά” πριν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες φασίστες στη Ν. Φιλαδέλφεια. ”Διαπληκτισμός και προσπάθεια κλοπής” η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό, ενώ προφανώς και είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Η ιστορία έχει δείξει πολύ καλά ότι το μόνο ανάχωμα που μπορεί να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα είναι ο κόσμος του αγώνα. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που αυτός ο αγώνας πρέπει να ανασυνταχθεί, δυναμικά και άμεσα, οι μήνες που ακολουθούν είναι αυτοί που θα θέσουν τους συσχετισμούς των μελλοντικών αγώνων.

Καλούμε κάθε αντιφασίστα/ρια να πλαισιώσει μαχητικά την πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη. Να σταλεί ένας σαφές μήνυμα στα εκκκολαπτώμενα τάγματα εφόδου και στο κράτος/κεφάλαιο που τα θρέφει ότι είμαστε ακόμη εδώ, πως για ακόμη μια φορά θα μας βρουν μπροστά τους.

Και θα μας βρουν άμεσα, αφού την 1η του Νοέμβρη τοπικές φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις έχουν οργανώσει συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο στην οποία έχουν προσκαλέσει και ομοϊδεάτες τους από όλη την Ευρώπη να παραστούν. Μια συγκέντρωση που πρέπει να αποτραπεί ολοκληρωτικά με τη μαχητική παρουσία όλων μας. Τα απολειφάδια του τρίτου Ράιχ δεν έχουν καμία θέση ούτε στο Νέο Ηράκλειο ούτε σε καμία γειτονιά.

Μια ακόμη κρίση ξετυλίγεται και κράτος και κεφάλαιο επιστρέφουν στις δοκιμασμένες μεθόδους τους για να επιβιώσουν. Και όπως πριν, έτσι και τώρα το βάρος των πεποιθήσεών μας δεν αφήνει άλλη επιλογή από το να ορθώσουμε το ανάστημα του αντιφασιστικού αγώνα ξανά.

Μην περιμένουμε μέχρι τον επόμενο νεκρό.

Από το Κερατσίνι μέχρι το Ν. Ηράκλειο τους δρόμους τους ξέρουμε καλά. Όλοι οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες ενωμένοι μαζί να υπενθυμίσουμε στους φασίστες πως δεν χωράνε πουθενά.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ρουβίκωνας


10 χρόνια μετά στις γειτονιές που μεγάλωσε και τραγούδησε ο Παύλος τιμούμε την μνήμη του με καμάρι.

10 χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν έκανε βήμα πίσω στους φασίστες, συνεχίζουμε και τους πολεμάμε “όρθιοι σε δημόσια θέα”. Αγωνιζόμαστε καθημερινά στη γειτονιά μας με τα πρόσωπα μας και τις δράσεις μας ενάντια στους νοσταλγούς του Χίτλερ

-την εμπροσθοφυλακή του συστήματος- για όλες και όλους τους καταπιεσμένους, τους διαφορετικούς και τους κυνηγημένους. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης που θα στέκεται με την πλευρά της ζωής μαχόμενη τους οπαδούς του θανάτου.

10 χρόνια τιμούμε τον Παύλο Φύσσα. Στηρίζουμε την οικογένειά του και τους κοντινούς της ανθρώπους για το σθένος και την αξιοπρέπεια που δείχνουν στον αντιφασιστικό αγώνα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας” το 4ημερο 14-17 Σεπτεμβρίου.

Καλούμε-συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία Δευτέρα 18/9 στις 17.30 στο μνημείο Παύλου Φύσσα με το μπλοκ του “Προλεταριακού Αντιφασιστικού Μετώπου Δυτικών προαστίων”.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña


Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2023 – Δέκα Χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις και τη μεγάλη διαδήλωση στις 18/9! Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει!

Αναιρέσεις


Δευτέρα, 18/9, 17:30, Κερατσίνι, μνημείο Παύλου Φύσσα – Διαδήλωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής!

Ο Παύλος Φύσσας ζεί!
Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

ΚΚΕ(μ-λ)


Αγώνας διαρκείας ενάντια σε Φτώχεια και Καταστολή

Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα – Δευτέρα 18/9:

Αθήνα: Μνημείο Π. Φύσσα, Κερατσίνι, 5:30μμ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6μμ

Ιωάννινα: Περιφέρεια, 6μμ

Πάτρα: Πλ. Γεωργιου, 6μμ

10 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18 Σεπτέμβρη 2013) από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), με τη συνενοχή της ΕΛΑΣ, που παρακολουθούσε αμέτοχη. Δρώντας συστηματικά, με θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, η ΧΑ επεδίωκε να αναβαθμιστεί σε βασική δύναμη κρούσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που είχαν ξεσπάσει ορμητικά μέσα στην μνημονιακή χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Οι αστικές δυνάμεις καλοέβλεπαν με τέτοια συνύπαρξη με μια «σοβαρή ΧΑ».

To σχέδιο τσακίστηκε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ξέσπασαν μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, παρά την καταστολή. Γέννησαν ένα αντιφασιστικό κίνημα, που απομόνωσε και έπληξε τους ναζί, υποχρέωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της ΧΑ και να την πάει σε δίκη. Ύστερα από αρκετά εμπόδια (με ευθύνη των επόμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), επιβλήθηκε μια ιστορική καταδίκη (7 Οκτώβρη 2020), με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στον δρόμο να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα χημικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αντιδραστικά μορφώματα όπως η ΧΑ ξερνιόνται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε διαρκές καθεστώς χρεωκοπίας, γεννά και θρέφει αυτές τις συμμορίες ή «μεταμφιέσεις» τους. Η αστική δικαιοσύνη, όλοι οι σάπιοι «θεσμοί» υπερασπίζονται μόνο τις ταξικές δημοκρατίες των πλουσίων, όπως δείχνει και σε όλη την Ευρώπη η άνοδος ακροδεξιών και φασιστών. Καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κανένα νομοσχέδιο, κανένα ψευτο-προοδευτικό «δημοκρατικό τόξο» δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά τον ακροδεξιό και φασιστικό κίνδυνο. 3 μέλη της ΧΑ έχουν αποφυλακιστεί, από το Πρωτοδικείο επιτράπηκε η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ τα γελοία αλλά αντιδραστικά κοινοβουλευτικά κομματίδια συμπληρώνουν το «έργο» της ΝΔ.

Η «δημοκρατία» τους είναι ένας διαρκής ταξικός πόλεμος. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει την ουσία της χρυσαυγίτικης, ακροδεξιάς ατζέντας, όλο και πιο σκληρά όσο η κρίση θεριεύει ξανά. Με διαρκή θωράκιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και δικαστηρίων. Ταΐζοντας μια ισχνή, ζάπλουτη ελίτ για να παρασιτεί πάνω στην κοινωνία. Καταδικάζοντας εργαζόμενους, φτωχούς, σωματεία, αγωνιστές. Μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους με αντεργατικά εκτρώματα όπως του Χατζηδάκη και του Άδωνι, ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Ξεπούλησαν και διέλυσαν κάθε δημόσια υπηρεσία και υποδομή. Μας μετατρέπουν σε αμερικανονατοϊκή βάση, στοιχιζόμενη στα αιματοβαμμένα σχέδια και τους πολέμους των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Η ΕΛΑΣ κάνει πλάτη στις ρατσιστικές και νεοναζιστικές δολοφονίες (όπως στη Ν. Φιλαδέλφεια και στον Περισσό), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ δολοφονεί μαζικά πρόσφυγες, όπως στην Πύλο. Η πολιτική τους καταστρέφει και δολοφονεί, αφήνοντας τον λαό και το περιβάλλον στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των καπιταλιστών, της επαναφοράς των αιματηρών «πλεονασμάτων». Όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν το φαγοπότι σε Δήμους και Περιφέρειες -που ευθύνεται για την απουσία κάθε σοβαρού έργου προστασίας-, αλλά ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερες ενισχύσεις για το κεφάλαιο, ακόμα πιο άγριες περικοπές και νέους φόρους για τον λαό.

Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες της τάξης μας είναι αυτοί που μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική αποσύνθεση, να σπάσουν το αδιέξοδο. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, μπορούμε να ξηλώσουμε οριστικά τις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες. Να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα στην κρατική καταστολή, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη». Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής μέσα από αγώνες. Να παλέψουμε για μια πραγματική εναλλακτική λύση, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, φασισμό, ρατσισμό, περιβαλλοντική καταστροφή – με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, για ένα ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας


Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τη δολοφονική συμμορία, επειδή αγωνιζόταν ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό με τη μουσική του, αλλά και ενεργά στους αγώνες. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ήταν ήδη γνωστή για δολοφονίες μεταναστών (Σ. Λουκμάν), ξυλοδαρμούς εργατών και επιθέσεις σε κινητοποιήσεις, από τα τάγματά της. Η Χ.Α. ήταν δημιούργημα της πολιτικής και οικονομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού. Για τα μνημονιακά κόμματα αποτέλεσε απαραίτητο συμπλήρωμα, προσπαθώντας να χτυπήσει με λύσσα το εργατικό κίνημα. Παρουσιαζόταν ως αντισυστημικό-αντιμνημονιακό κόμμα, ενώ ψήφιζε στο κοινοβούλιο σωρεία νομοσχεδίων υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών κ.ά.

Η δολοφονία του Παύλου πυροδότησε μία κοινωνική έκρηξη, με μαζικές διαδηλώσεις και αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα της Χ.Α. και τη διάλυσή της. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μεγάλωνε κάθε χρόνο, ώσπου το κίνημα κατάφερε να επιβάλει την καταδίκη της Χ.Α. τον Οκτώβρη του 2020, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των 50.000 ανθρώπων έξω από το Εφετείο της Αθήνας. Παρόλο που τα αστικά δικαστήρια αναγκάστηκαν να καταδικάσουν την ηγεσία της Χ.Α., κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ΜΑΤ και Αύρες διέλυσαν την ειρηνική αντιφασιστική συγκέντρωση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Χ.Α. οδηγήθηκε σε αυτοδιάλυση.

Ο κίνδυνος του φασισμού, όμως, παραμένει. Είναι αποτέλεσμα της κρίσης του συστήματος, του πολέμου, της φτώχιας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της σαπίλας του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Σήμερα, τη “σκυτάλη” έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τα ακροδεξιά ρετάλια του κοινοβουλίου και τους μηχανισμούς καταστολής. Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός θρέφει και τον χρυσαυγίτικο. Με την πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και την αποστολή εξοπλισμών στον φασίστα Ζελένσκι. Με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, ΟΣΕ, υγεία και εκπαίδευσης. Με τις μαζικές κρατικές δολοφονίες σε Τέμπη και Θεσσαλία. Με τις δολοφονίες μεταναστών σε Πύλο και Δαδιά. Με την ακραία φτωχοποίηση, τα «pass» πτωχοκομείου και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη 1.000 ευρώ.

Κυρίως όμως, με το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και την οικοδόμηση ενός σιδηρόφρακτου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Ο γνωστός νοσταλγός του φασισμού υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να ενισχύσει το ν. Χατζηδάκη, με την 13ωρη εργασία, το 6ήμερο, το καθεστώς “δόκιμου εργαζόμενου” και τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών». Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ θέλουν να μετατρέψουν εργαζόμενους και νεολαία σε σύγχρονους σκλάβους, για να τους φορτώσουν τα «σπασμένα» της κρίσης τους. Την ίδια στιγμή, η απεργία και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται, εργαζόμενοι δέχονται φακελώματα και τραμπουκισμούς από αστυνομικούς, τα ΜΑΤ εισβάλλουν όποτε θέλουν στα πανεπιστήμια, οι πληγέντες από τις πλημμύρες δέχονται ξύλο και χημικά, ενώ τέλος Κροάτες νεοναζί δολοφονούν ανενόχλητοι με «την ανοχή» της ελληνικής αστυνομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να έρχεται με μία φόρα να τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας έχει απομείνει, όμως πατάει πάνω σε νάρκες. Η νεοφιλελεύθερη “συνταγή” των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος κάθε τι δημόσιου και της ακραίας καταστολής, μαζί με την πολιτική σήψη του αστικού μπλοκ, επιφέρει αντιδράσεις και αγώνες.

Ως νεολαία πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στους κανίβαλους της κυβέρνησης. Να βάλουμε τα πρώτα αναχώματα και να κόψουμε την επιφανειακή φόρα του Μητσοτάκη. Να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα και τις δομές του με την απαραίτητη συσπείρωση γύρω από μία επαναστατική πολιτική και ένα σχέδιο αγώνων, που δεν θα εξαντλείται σε φραστικές καταγγελίες και συμβολικές κινητοποιήσεις. Σε τελική ανάλυση, ο φασισμός νικιέται με μαχητικότητα, αλληλεγγύη και μαζικούς ταξικούς ενωτικούς αγώνες.

  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ!
  • Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες – Όχι για εξοπλισμούς, αστυνομία και κεφάλαιο
  • Ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις σε Ελλάδα – Τουρκία. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης – μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών
  • Καμία αποφυλάκιση για τους δολοφόνους χρυσαυγίτες

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ


Στις 12/9 το Προλεταριακό Αντιφασιστικό Μέτωπο Δυτικών Προαστίων πραγματοποίησε αντιφασιστική μοτοπορεία στις λαϊκές συνοικίες της Β’ Πειραιά.

Η κίνηση αυτή επιλέχθηκε για δύο λόγους. Πρώτον, στα πλαίσια ενίσχυσης των πανελλαδικών ενεργειών για τα 10 χρόνια από την θρασύδειλη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και δεύτερον, για τη συνέχιση της αντιφασιστικής στρατηγικής που έχει χαράξει τους τελευταίους μήνες το Προλεταριακό Αντιφασιστικό Μέτωπο Δυτικών Προαστίων για το πλάτεμα της αντιφασιστικής πάλης στις γειτονιές μας.

Αναρτήθηκαν πανό στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κορυδαλλό και μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα, που καλούν στην κεντρική πορεία τη Δευτέρα 18/9 στις 17:30 στο Κερατσίνι, ενώ πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη στάση στη μάντρα του τιμημένου Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Killah P βρισκόμαστε στους δρόμους και τις γειτονιές όπου έζησε, τραγούδησε και πάλεψε, για να δηλώσουμε ότι δε θα αφήσουμε τίποτα να ξεχαστεί.

Δέκα χρόνια από εκείνο το μοιραίο βράδυ συνεχίζουμε αδιάκοπα να ζητάμε λογαριασμό για τα εγκλήματα των φασιστών και του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

Δέκα χρόνια μετά δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι οι φασιστικές συμμορίες δεν έχουν θέση στις λαϊκές γειτονιές των δυτικών προαστίων και αν επιχειρήσουν να εμφανιστούν θα τις ξεριζώσουμε συθέμελα.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ! ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9, 17:30 ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Προλεταριακό Αντιφασιστικό Μέτωπο Δυτικών Προαστίων


ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Στις 15/6/2022 ξεκίνησε το εφετείο της δίκης Χ.Α-εγκληματική οργάνωση σε δεύτερο βαθμό. Περίπου εφτά χρόνια από την έναρξη της δίκης και δύομισι χρόνια μετά την απόφαση της πρωτόδικης διαδικασίας, πολλοί από τους νεοναζί έχουν ήδη αποφυλακιστεί ενώ σύντομα, εξαιτίας των χαμηλών ποινών, αναμένεται να αφεθούν ακόμα περισσότεροι.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μάχη ενάντια στην καταστολή και τις φασιστικές / νεοναζιστικές δολοφονικές συμμορίες, η μάχη με το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας που απαξιώνει καθημερινα τις ζωές των πληβείων και που είναι υπέυθυνο για τα εγκλήματα στα Τέμπη, την Πύλο, τον Έβρο, τη Θεσσαλία, η μάχη με τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον κανιβαλισμό και τη μισαλλοδοξία συνεχίζεται. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί στους θεσμούς, τα κοινοβούλια και τις δικαστικές αίθουσες. O αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω, για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση


Η 10η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της ‘Χρυσής Αυγής”, βρίσκει την Ελλάδα να βιώνει μια μεγάλη καταστροφή. Όλη η Θεσσαλία είναι κατεστραμμένη, άνθρωποι νεκροί, χιλιάδες ζώα νεκρά, γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, βιομηχανικές μονάδες, ολοσχερώς κατεστραμμένες. Οι πλημμύρες ήρθαν να συμπληρώσουν το ολέθριο έργο των πυρκαγιών του καλοκαιριού που κατακάψανε τη χώρα, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δάση ανυπέρβλητου κάλλους όπως το δάσος της Δαδιάς. Οι πλημμύρες είναι “φυσικό φαινόμενο”, (που κι εδώ, ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή τα καπιταλιστικά συμφέροντα είναι καθοριστικά για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική κρίση), όμως οι ανυπολόγιστες καταστροφές δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι το αποτέλεσμα της ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς κυβέρνησης και των φασιστοειδών που αφήνουν τη χώρα ανοχύρωτη, καταστρέφοντας κάθε μορφή κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, προστασία του περιβάλλοντος, αντιπλημμυρικά έργα, πυρόσβεση κ.λπ.) προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και ενισχύουν μόνο το κράτος της καταστολής με χιλιάδες αστυνομικούς και ΜΑΤ ενάντια στον “εχθρό λαό” και μια ατέρμονη κούρσα εξοπλισμών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση σπέρνει θάνατο. Το σύστημα φέρνει θάνατο. Τα αστυνομικά όργανά τους προκαλούν θάνατο. Οι αποανθρωποποιημένοι συνεργοί τους, υποταγμένοι στα αφεντικά και το κράτος, φέρνουν θάνατο. Βασίλης Μάγγος, Κώστας Φραγκούλης, Zakie Kωστόπουλου, Θανάσης Καναούτης, Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά, η αλυσίδα των θανάτων είναι ατέρμονη. Και πίσω, το κτήνος του φασισμού απλώνει τη θανατοπολιτική στην Ευρώπη, την Ελλάδα και στον κόσμο. Για μια ακόμη φορά στην ιστορία, ο φασισμός και ο πόλεμος είναι τα τέρατα που γεννάει ο παρηκμασμένος καπιταλισμός.

Αυτή τη θανατοπολιτική πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα! Πριν είναι αργά!

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται στις 18 Σεπτέμβρη 2023 απ’ την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος αντικρίζοντας το κτήνος του ναζισμού, κυκλωμένος από την αγέλη του τάγματος της Νίκαιας. Ο Παύλος δολοφονήθηκε από τον σφάχτη Ρουπακιά, με τη συνέργεια της αγέλης του τάγματος της Νίκαιας.

H θυσία του σηματοδότησε την αντιστροφή του κλίματος, το ξέσπασμα του αντιφασιστικού κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ και η άρχουσα τάξη ένοιωσε τον κίνδυνο. “Η χώρα δεν θα αντέξει ένα δεύτερο Δεκέμβρη”, είχε πει ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς και έβγαλαν απ’ τα συρτάρια 32 δικογραφίες με εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι ναζί “αρχηγοί” που μέχρι τότε απολάμβαναν την ασυλία και τη συνεργασία της αστυνομίας και κρατικών αρχών, της ΤV και μερίδας του κεφαλαίου και των εφοπλιστών συνελήφθησαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ως άμεσοι αυτουργοί στη στυγερή δολοφονία του Παύλου και των άλλων θυμάτων και για ηθική αυτουργία και η Χ.Α. ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Η απόπειρά τους να επαναλάβουν το εγχείρημα του Χίτλερ και να κυριαρχήσουν με την ωμή δολοφονική βία στους δρόμους και σε συνοικίες-στόχους όπως στη Νίκαια, απέτυχε.

Ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος – που πανηγύρισε με μια συγκλονιστική διαδήλωση έξω από το δικαστήριο στις 7 Οκτώβρη 2020, κατά την ανακοίνωση της απόφασης – διαδήλωση που χτυπήθηκε με μίσος απ’ την αστυνομία.

Δέκα χρόνια από τη μοιραία 18η Σεπτέμβρη έχει γίνει καθαρό ότι το εργατικό, λαϊκό και αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να κερδίζει νίκες και να αναγκάζει τους φασίστες να κρύβονται στις τρύπες τους.

Όμως, ο φασισμός είναι ένα κοινωνικό παράγωγο της κρίσης και σήψης του καπιταλισμού. Παράγεται από πάνω, από την άρχουσα καπιταλιστική τάξη και το κράτος και βρίσκει τροφή και οπαδούς από κάτω, από τα αποσταθεροποιημένα μικροαστικά στρώματα, τα εξαχρειωμένα λαϊκά στρώματα που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους στον πρόσφυγα, τον ΑΜΕΑ, τον διαφορετικό και τον Άλλο.Πάνω απ’ όλα είναι το σύστημα που χρειάζεται και θρέφει το φασισμό ως παρα-κρατική δύναμη κρούσης για να αντιμετωπίσει την εργατική τάξη και τους επικείμενους ταξικούς αγώνες, εξεγέρσεις και την επανάσταση που παράγει η καπιταλιστική κρίση. Εκεί που δεν μπορεί ο παραδοσιακός κρατικός μηχανισμός του “νόμου και της τάξης” να καταστέλλει το κίνημα, τα κυρίαρχα συμφέροντα φέρνουν τον φασισμό ως παραπληρωματική δύναμη. Σε ευρύτερη κλίμακα, η εκφυλισμένη και αποστεωμένη ιμπεριαλιστική αστική δημοκρατία στον πόλεμο στην Ουκρανία στηρίζει, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους οπαδούς του ναζιστή Μπαντέρα και του Χίτλερ, τους φασίστες του Αζόφ. Από κοντά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ελληνική βουλή που χειροκροτούν τους ναζί και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο για τον πόλεμο – που όλο και πιο πολύ γλιστράει σε μια παγκόσμια σύρραξη.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί την εργατική τάξη, τους νέους, τους άνεργους και αποκλεισμένους της κοινωνίας, τον εργαζόμενο λαό, να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιμετωπίσουν μαζικά και αποφασιστικά τους φασίστες φονιάδες, τα αφεντικά και το κράτος τους.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Πίσω φονιάδες! Εμπρός σύντροφοι!

[Πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη (14 – 17/9) που οργανώνει ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στο Κερατσίνι – Διαδήλωση Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 17:30 (από Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι, στη Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς).]

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας όλων των καταπιεσμένων!

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Killah P, στο Κερατσίνι, από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Χρόνια που σημαδεύτηκαν από σκληρές μάχες και αντιφασιστικούς αγώνες, αρχής γενομένης από τη διαδήλωση την επόμενη της δολοφονίας στο Κερατσίνι και την οργισμένη πορεία ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μια εβδομάδα αργότερα.

Ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη: η διάλυση της Χρυσής Αυγής ήταν επίτευγμα του μαζικού και μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος, και όχι της αστικής δικαιοσύνης ή του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου των αστικών κομμάτων της βουλής. Αν αναγκάστηκε το κράτος να πάρει μέτρα εναντίον των ναζί, τους οποίους με τον πιο κυνικό τρόπο εξέθρεψε για χρόνια, το έκανε μόνο υπό το φόβο μιας γενικευμένης ταξικής σύγκρουσης με σπινθήρα την αντιφασιστική οργή. Το αντιφασιστικό κίνημα έδειξε ότι, ακόμα και με αρνητικούς συσχετισμούς, μπορούμε να κατακτούμε νίκες άμεσα, σήμερα.

Δέκα χρόνια μετά, ωστόσο, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε. Η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει πια, ούτε και κάποιο άλλο παρόμοια οργανωμένο φασιστικό κόμμα. Υπάρχουν όμως οι ρατσιστικές επιθέσεις, με πιο πρόσφατη τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ. Υπάρχουν τρία ακροδεξιά κόμματα στη Βουλή, με τους Σπαρτιάτες ειδικά να διεκδικούν, παρόλη τη γελοιότητα της εσωτερικής τους έριδας με έπαθλο την κρατική χρηματοδότηση, να αποτελέσουν τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής. Ο Κασιδιάρης κατεβαίνει υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας. Στον Έβρο, ακροδεξιές πολιτοφυλακές παίζουν το ρόλο κυνηγού κεφαλών μεταναστών, με την απόλυτη κάλυψη της κυβέρνησης και της εκκλησίας. Η μισανθρωπική ακροδεξιά προπαγάνδα ενοχοποιεί εξωφρενικά τους μετανάστες για τις καταστροφικές πυρκαγιές και προσπαθεί να πνίξει την οργή για τις μαζικές κρατικές δολοφονίες των μεταναστών στην Πύλο και στη Δαδιά. Οι φασιστικές συμμορίες είναι η πιο άγρια και κυνική όψη ενός συστήματος που λειτουργεί για το συμφέρον των καπιταλιστών.

Όμως, υπάρχει και η δική μας πλευρά. Η πλευρά των καταπιεσμένων, της εργατικής τάξης, των μεταναστών και μεταναστριών. Η πλευρά του αντιφασιστικού κινήματος, που με ενότητα στη δράση, αλλά και ανυποχώρητη μαχητικότητα, θα τσακίζει τους φασίστες κάθε φορά που προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Με τον προλεταριακό διεθνισμό θα ξεριζώσει τον εθνικισμό, τον σεξισμό, τον ρατσισμό και κάθε ιδεολογικό θεμέλιο του φασισμού.

Ένα πρώτο κεντρικό ραντεβού είναι στο Κερατσίνι, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένα δεύτερο, την 1η Νοέμβρη, για να ματαιώσουμε τη σχεδιαζόμενη πανευρωπαϊκή ναζιστική φιέστα στο σημείο όπου έπεσαν νεκροί οι δύο χρυσαυγίτες στο Ηράκλειο, 10 χρόνια πριν. Εκεί, παντού, τότε και κάθε μέρα, να γκρεμίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – 17:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Παύλου Φύσσα 60, Αμφιάλη)

& ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ!

Κοινότητα Αντιφασιστών/τριών


Πριν 10 χρόνια δολοφονήθηκε ο μουσικός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά-νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του αποτέλεσε κορύφωση της ασύδοτης και αποθρασυνόμενης φασιστικής-παρακρατικής βίας, πλάι στις δεκάδες επιθέσεις απέναντι σε συνδικαλιστές, κομμουνιστές, αγωνιστές, αριστερούς-προοδευτικούς ανθρώπους, μετανάστες, αναρχικούς, στέκια, δομές και καταλήψεις του κινήματος.

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις, η έκφραση της λαϊκής αντιβίας, η λαϊκή οργή για Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, δημιούργησαν τους όρους για την συγκρότηση και την εμφάνιση ενός πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος που δυνάμωσε σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια, όπου όρθωνε το κεφάλι του το φίδι του φασισμού.

Προμετωπίδα αυτού του ταξικού – λαϊκού – αντιφασιστικού κινήματος στάθηκαν οι δυνάμεις που μπόλιασαν πλάι στην καθημερινή αντιφασιστική δουλειά, την πολύμορφη πρακτική και δράση, που κράτησαν την πρακτική της μαχητικής αντιμετώπισης των φασιστών τσακίζοντας υλικά τις δομές και τους μηχανισμούς τους, παίρνοντας πίσω γειτονιές και διαλύοντας κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης.

Aυτή η μαχητική αντιμετώπιση και πρακτική είναι που κράτησε ζωντανή την ιστορία του λαϊκού- αντιφασιστικού κινήματος , τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την μαχητική αντιμετώπιση των παρακρατικών στα Ιουλιανά και κατά την περίοδο της στρατιωτικοφασιστικής αμερικανοκίνητης Χούντας (1967-1974), την πολύμορφη πρακτική της περιόδου ’80-’90-’00 που το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα πέτυχε ουσιαστικές υλικές νίκες διαλύοντας στη πράξη το μιλιταριστικό μύθο της ασύδοτης φασιστικής-παρακρατικής βίας.

Το μπόι της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, σμιλεμένο μέσα στους ταξικούς-λαϊκούς- αντιφασιστικούς αγώνες και την βαθιά παράδοση αντίστασης, γέννησε την πλατιά λαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση της 7ης Οκτώβρη πριν τρία χρόνια – ημέρα ανακοίνωσης της ετυμηγορίας για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι μαζικές λαϊκές αντιδράσεις επέδρασαν καταλυτικά στην βαθύτερη καταδίκη του παρακρατικού φασισμού στη συνείδηση των μαζών αναγκάζοντας τα αστικά πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με κομμάτια της αστικής δικαιοσύνης, να κινηθούν απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Η πίεση που ασκήθηκε μέσα από την λαϊκή-αντιφασιστική οργή και την πλατύτητα της, δεν αναιρεί τον βαθύτατα ταξικό ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, σαν όπλο στα χέρια της πλουτοκρατίας, που ιστορικά έχει βγάλει λάδι ένστολους κρατικούς και παρακρατικούς φονιάδες, ξεπλένοντας κάθε βρωμερό γρανάζι του συστήματος.

Γι’ αυτό και τρία χρόνια μετά, το «καλλώπισμα» του αστικού πολιτικού συστήματος λαμβάνει τέλος και τα κροκοδίλεια δάκρυα της αστικής τάξης αντικαθίστανται από τον πραγματικό χαρακτήρα του εξαρτημένου Ελληνικού Αστικού Κράτους σε καιρούς δομικής κρίσης του συστήματος.

Η επίσκεψη του Ζελένσκι και η διαρκής ανοιχτή πολιτική-οικονομική-στρατιωτική υποστήριξη στο Ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου ξεμασκαρεύει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την ντόπια αστική τάξη, την κυβέρνηση και τα Κόμματα του ευρωνατοϊκού τόξου, που είναι δεμένα πισθάγκωνα στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Τα κοινοβουλευτικά αποτελέσματα που δημιουργούν μια ακροδεξιά και φασιστική παρακρατική «αντιπολίτευση» στην Νέα Δημοκρατία αποτελούν τον δείκτη για το μέγεθος της επίθεσης που θα εξαπολυθεί απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Η επαναφορά στο προσκήνιο του ναζι-φασίστα-παρακρατικού Κασιδιάρη μέσα από τον αχυράνθρωπο του Στίγκα και το Κόμμα των Σπαρτιατών που προσπαθούν να δείξουν ένα «πιο δημοκρατικό» προσωπείο, στρώνουν το έδαφος για την ανασυγκρότηση και της σκληρής ναζι-φασιστικής παρακρατικής πτέρυγας και την αναβίωσή της χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή όπως πρόσφατα γίναμε μάρτυρες στον Έβρο.

Μπροστά στις καπιταλιστικές-κρατικές καταστροφές από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες την προετοιμασία για την νέα επίθεση με το αντεργατικό νομοσχέδιο του φασίστα με κουστούμι Άδωνι, την αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη στο Ναζι-Φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, η πανευρωπαϊκή συνάντηση ναζι-φασιστών με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 νεοναζί αποβρασμάτων στο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη μας καλεί να ισχυροποιήσουμε το μαχόμενο αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και σε συντονισμό και μετωπική κοινή δράση με τις υπόλοιπες δυνάμεις του κινήματος να ατσαλώσουμε την γραμμή και το όπλο της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας.

Θα τιμήσουμε τον νεκρό αντιφασίστα δολοφονημένο από τα ναζιστικά-παρακρατικά τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής Παύλο Φύσσα οργανώνοντας και οικοδομώντας τους αναγκαίους όρους πλατιάς μαχόμενης αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής ενότητας με αιχμή τον μαχητικό αντιφασισμό που θα στραφεί απέναντι στα Ορφανά του Χίτλερ, των ταγμάτων εφόδου και του στρατηγού Πάουλους.

Να μετατραπεί η διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του σε ένα ατίθασο, οργανωμένο, λαϊκό και μαχητικό ποτάμι που να σμιλέψει την ενότητα μέσα στις γραμμές του αντιφασιστικού κινήματος, καταδικάζοντας το σύστημα της εξάρτησης, της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης και τα ναζι-φασιστικά παρακρατικά απολοιφάδια του.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να μαζικοποιήσουν το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και να ενδυναμώσουν την κατεύθυνση της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης για την ήττα του ΝΑΤΟ, το τσάκισμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Πιασμένοι αλυσίδες και με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, συντεταγμένα, μαχητικά και με πυγμή, να τιμήσουμε στην πράξη τον Παύλο Φύσσα, να στείλουμε το μήνυμα και να δώσουμε την υπόσχεση στους νεκρούς του λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος, πως το κόκκινο νήμα δεν κόβεται και θα ζητήσουμε λογαριασμό από τους φασίστες – παρακρατικούς απογόνους των Χιτών, των ταγματασφαλιτών, των Μάϋδων και του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 18.9 – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60 / 17: 30. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Λεμεσό και από το Κερατσίνι μέχρι τον Περισσό. Ανυποχώρητος Αγώνας με όλα τα μέσα απέναντι σε Κράτος, Κεφάλαιο και φασίστες.

10 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής , η φασιστική βία όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά αναζωπυρώνεται ως οργανικό στοιχείο του καπιταλισμού ειδικά σε περιόδους κρίσης του.

Ως παραπληρωματική δράση και χρήσιμη εφεδρεία του κράτους απέναντι στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού post imageεχθρού», ως εμπροσθοφυλακή τρομοκρατίας και πειθάρχησης των μεταναστευτικών ροών, ως απεργοσπαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου για την καταστολή απεργιών και ταξικών αγώνων.

Γιατί η επανασυσπείρωση των φασιστών ειδικά με αιχμή το «αντιμεταναστευτικό» συμβαίνει σε μια συγκυρία που η ίδια η κυβέρνηση με την ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική της νομιμοποιεί την εξόντωση και τις δολοφονίες μεταναστών στρώνοντας έδαφος με διάφορα σαθρά ιδεολογήματα σε κάθε λογής αποβράσματα, συνωμοσιολογούς και ακροδεξιούς ώστε να διεξάγουν πογκρόμ εναντίον τους, να τους βασανίζουν και να τους δολοφονούν.

Γιατί είναι το ίδιο το σύστημα που πριμοδοτεί την επανεμφάνιση των φασιστών , την αναζωπύρωση της ενδοταξικής βίας και του κοινωνικού εκφασισμού στην κοινωνία. Είναι το ίδιο το σύστημα που πριμοδοτεί συνωμοσιολογικά θεωρήματα που στοχοποιούν τους μετανάστες σε έναν εσμό παρακρατικών και κρατικών κύκλων, που προωθεί και συγκαλύπτει τη φασιστική δράση και καλλιεργεί ένα δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των φασιστών στις τοπικές κοινωνίες. Είναι το ίδιο το σύστημα που στοχοποιεί τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους ώστε πάνω τους να ξεσπάσει η συσσωρευμένη κοινωνική οργή απέναντι στην ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που βιώνει ο πλανήτης εξαιτίας των πολιτικών του καπιταλιστικού συστήματος και των κρατών του.

Γιατί οι φράχτες της Ευρώπης φρουρίου, τα δολοφονικά pushbacks του λιμενικού και της frontex που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στην Πύλο, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον μεταναστριών στα κέντρα των μητροπόλεων, τα στρατόπεδα εξόντωσης μεταναστών όπως το ΚΥΤ Αλεξανδούπολης και τα πολεμικά όπλα του ΝΑΤΟ λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με τα μαχαίρια των φασιστών και τα πογκρόμ ενάντια στους εξαθλιωμένους του καπιταλιστικού κόσμου. Γιατί τα πρόσφατα γεγονότα σε Αλεξανδρούπολη και Λεμεσό σε βάρος μεταναστών προς ποιανού το όφελος λειτουργούν αν όχι εκείνων που εμφανίζουν τους φασίστες ως αντισυστημική δύναμη επιδιώκοντας οι κοινωνικές αντιστάσεις να μείνουνε στον γύψο;

Γιατί η ίδια η κυβέρνηση επιλέγει τους φασίστες ως το μακρύ της χέρι φροντίζοντας παράλληλα να τους οριοθετεί όταν εκείνοι την εκθέτουν στα μάτια της κοινής γνώμης ή επιχειρούν να αμφισβητήσουν το κρατικό μονοπώλιο της βίας αναλαμβάνοντας πιο αναβαθμισμένη δράση από εκείνη που το σύστημα επιλέγει.

Ο φασισμός όμως στις μέρες μας δεν εκφράζεται μόνο οργανωμένα αλλά αποτελεί μια συνθήκη κοινωνικά διάχυτη μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικού εκφασισμού, έντασης της έμφυλης βίας και γενικευμένης σήψης που οι αξίες της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης δοκιμάζονται και οι ταξικές διεκδικήσεις που παραδοσιακά κρατήσανε την κοινωνία όρθια τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονται σε ύφεση . Το κράτος επενδύει συστηματικά και με σχεδιασμό στην συνθήκη αυτή ώστε οι φτωχοί να κυνηγάνε τους φτωχότερους , ώστε οι εκμεταλλευόμενοι να εξοντώνονται στα πέταλα των γηπέδων, στις πλατείες και στους δρόμους. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη συνέβη και η πρόσφατη ρατσιστική δολοφονία στην γειτονιά του Περισσού.

Η δολοφονία του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ στις 12/8 στον Περισσό από νεαρά άτομα Ελληνικής καταγωγής, σε μια γειτονιά που μόλις πριν από έναν μήνα δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής μετά από επιδρομή χούλιγκανς -ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, και η απόπειρα συγκάλυψης από αστυνομία και ΜΜΕ αποτελεί ακόμα μια στιγμή όξυνσης της κρατικής και φασιστικής βίας. Ακόμα μια στιγμή όξυνσης του κοινωνικού και ταξικού πολέμου και πιο ειδικά του πολέμου εναντίον των μεταναστ (ρι) ών. Η αριστοτεχνική συγκάλυψη κράτους και ΜΜΕ που σπεύσανε από την πρώτη στιγμή να αποδώσουν στην δολοφονία χαρακτηριστικά ληστείας και ξεκαθάρισματος λογαριασμών απομονώνοντας τα ρατσιστικά κίνητρα των δραστών , φανερώνει την αγωνία του κράτους απέναντι στα οξυμένα αντιφασιστικά αντανακλαστικά τμήματος της κοινωνίας.

Για εμάς, η δολοφονία του Σαφτάρ, ενός προλετάριου μετανάστη που δολοφονήθηκε εν ψυχρό την στιγμή που κατευθυνόταν προς την λαϊκή αγορά που εργαζόταν αποτελεί δολοφονία με ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα. Τα αποβράσματα που διέπραξαν μια τέτοια δολοφονία εναντίον ενός φτωχού ανθρώπου που βιοποριζόταν από τον πάγκο της λαϊκής αγοράς πως αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν αν όχι φασιστοειδή; Στην γειτονιά του Περισσού υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών για αρκετά μεγάλο διάστημα πριν την δολοφονία του Σαφταρ, γεγονός που φανερώνει ότι η δολοφονία του αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς ρατσιστικών επιθέσεων που προηγήθηκαν. Τα κριτήρια για την δολοφονία του Σαφταρ , εκείνα που ενεργοποίησαν την δολοφονία του δεν είναι άλλα εξάλλου από όσα διαπερνούν το σύνολο του ακροδεξιού εσμού ( ανοργάνωτου ή οργανωμένου) που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες πογκρόμ και δολοφονίες εναντίον μεταναστών. Ο Σαφταρ κρίθηκε από τα αποβράσματα που τον δολοφόνησαν ως εύκολος στόχος , ως κοινωνικά και ταξικά αδύναμος , ως φυλετικά υποδεέστερος απέναντι στην λευκή ανωτερότητα τους.

Για εμάς, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, στις μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις, στις συγκρούσεις με τους φασίστες και τους ένστολους προστάτες τους, στην καθημερινή διαπάλη στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας ώστε να μην παραχωρηθεί ούτε μισή σπιθαμή γης στους φασίστες, στην οργάνωση της κοινωνικής αντιβίας απέναντι στον φασισμό με όλα τα μέσα.

Η αντιφασιστική πάλη μπορεί να αποτελέσει τους προσεχείς μήνες όχημα συσπείρωσης για το ανταγωνιστικό κίνημα και πεδίο όξυνσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων συνολικά με αφετηρία την διαδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18.9. Η απόπειρα συγκάλυψης του ρατσιστικού κινήτρου της δολοφονίας στον Περισσό μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας απέναντι στο φασισμό μπορεί και οφείλει να αποτελέσει κεντρικό πεδίο παρέμβασης και όξυνσης για το ανταγωνιστικό κίνημα αφού ταυτόχρονα αποτελεί κάλεσμα σε μάχη απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 18.9 – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60 / 17: 30

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Λεμεσό και από το Κερατσίνι μέχρι τον Περισσό

Ανυποχώρητος Αγώνας με όλα τα μέσα απέναντι σε Κράτος , Κεφάλαιο και φασίστες

***

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΣΣΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά


10 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χ.Α στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, βλέπουμε πως οι φασίστες προσπαθούν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους. Είτε εντός, είτε εκτός των σχολών, τα νεοναζί σκουπίδια προσπαθούν με διάφορους τρόπους να επανεμφανιστούν στη κοινωνία. Με σπρέι και συνθήματα στους τοίχους στην αρχή, μέσω της παρουσίας τους στα συλλαλητήρια κατά του εμβολιασμού και των ταυτοτήτων, με σκοπό την εδραίωση της παρουσίας τους, έχουμε δει ακόμη και επίθεση σε αντιφασίστες.

Παράλληλα, η ακροδεξιά στην κοινωνία φαίνεται πως έχει κερδίσει έδαφος, όπως φαίνεται και από τους νέους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί εντός του κοινοβουλίου. Με τη πλειοψηφία των βουλευτών, των ειδικών εντεταλμένων για τις ζωές μας, να ανήκουν ακόμη και σε νεοναζιστικά κόμματα, βλέπουμε πώς το Κράτος αποτελεί στήριγμα για τους φασίστες.

Ως αντιφασίστες/-τριες οφείλουμε να υπενθυμίζουμε διαρκώς στους νεοναζί πως η οποιαδήποτε κίνησή τους για να βγουν από τις τρύπες τους θα απαντάται δυναμικά, και πως δε θα τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι, είτε εντός, είτε εκτός των σχολών.

Γι’ αυτούς τους λόγους στηρίζουμε την αντιφασιστική πορεία στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στις 18/9 17:30.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ – Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου


Στηρίζουμε το κάλεσμα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ΔΕΥΤΕΡΑ 18.9 – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60 / 17: 30

Στηρίζουμε το κάλεσμα από τους “Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά” για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα την

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.9 – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60 / 17: 30

https://athens.indymedia.org/post/1626541/

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΤΟ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΜΠΑΤΣΟΙ-TV-ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)


ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ | ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν 10 χρόνια δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά- νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος κράτησε το έδαφος του, αντιπαρατέθηκε, έβαλε το σώμα του μπροστά απέναντι στην φασιστική βία. Κράτησε ψηλά την σημαία.

Ο Παύλος είναι ένας ακόμα νεκρός του «αόρατου εμφυλίου» που μαίνεται ανάμεσα στον αγωνιζόμενο-αντιστεκόμενο εργαζόμενο λαό και τους φασίστες-παρακρατικούς όποια σφραγίδα και αν φέρουν.

Η δολοφονία αποτέλεσε στιγμή κορύφωσης της ωμής φασιστικής βίας της Χρυσής Αυγής, σε μια περίοδο που είχε προηγηθεί το δολοφονικό χτύπημα σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και ο προπηλακισμός μελών της μητέρας παράταξης για το φασιστικό παρακράτος-Νέας Δημοκρατίας- στις εκδηλώσεις τιμής για τους εκτελεσμένους ταγματασφαλίτες στον Μελιγαλά.

Οι λαϊκές διαδηλώσεις και συγκρούσεις που ακολούθησαν την δολοφονία του δεν έλαβαν τον απαραίτητο χαρακτήρα μιας παλλαϊκής αναμέτρησης με τους κρατικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς του συστήματος, δεν κοινωνήθηκαν με το όπλο και την αντίληψη της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη που έπρεπε να σπάσει και να χτυπηθεί το φασιστικό παρακράτος η ταξική αναγκαιότητα γέννησε ένα πολύμορφο εργαστήρι αντιμετώπισης της φασιστικής-παρακρατικής βίας.

Ο καθημερινός αντιφασιστικός αγώνας απλώθηκε στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στο σύνολο των πεδίων που ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δραστηριοποιούνται.

Εμπροσθοφυλακή του κόσμου της εργασίας και του λαϊκού παράγοντα αποτέλεσαν οι δυνάμεις που χρησιμοποίησαν το όπλο του μαχητικού αντιφασισμού, οι κομμουνιστές/στριες, οι αναρχικοί/ες και οι αντιφασίστες/στριες που μέσα από την πολύμορφη πρακτική και δράση έκλεισαν τις φασιστικές-παρακρατικές τρύπες και τσάκισαν τους μηχανισμούς των παρακρατικών, οι εδαφικοποιημένες δομές του αντιφασιστικού κινήματος που πήραν πίσω γειτονιές και απέτρεψαν κάθε σκέψη φασιστικής παλινόρθωσης (Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο).

Αυτό το πρόπλασμα ενός λαϊκού – αντιφασιστικού μετώπου που μέσα του συναντήθηκαν πολιτικές δυνάμεις και κομμάτια του εργαζόμενου λαού, αντιφασίστες οπαδοί και νεολαίοι φτωχοδιάβολοι, διαμόρφωσε ταξική συνείδηση, πρόσφερε απτές υλικές νίκες στο αντιφασιστικό κίνημα, σφυρηλάτησε αληθινούς λαϊκούς αγωνιστές μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης και του μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα.

Αλλά σε τελική ανάλυση, τίμησε στην πράξη τα ποτάμια αίματος των κομμουνιστών/στριων, των αναρχικών,των αγωνιστών/στριων, των εργατών/τριων, των απλών προοδευτικών ανθρώπων στη πάλη απέναντι στο διαχρονικό θηρίο του φασισμού.

Και είναι τώρα η στιγμή αυτή, μέσα στον κυκεώνα της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης, που καθοδηγείται από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- σε συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων- για την αναβάθμιση του πολιτικού οπλοστασίου του λαϊκού κινήματος και του εργαζόμενου λαού, να αγκαλιαστεί η κατεύθυνση του αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού μετώπου και της συγκρότησης ενός αντίστοιχου μαχητικού αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Γιατί, βρισκόμενοι σε μια περίοδο δομικής κρίσης του συστήματος, με τον ιμπεριαλισμό-ναζισμό να ταυτίζονται (Ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου- όργανο στα χέρια της επέλασης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού) με αποτέλεσμα να δυναμώνει η άνοδος τόσο της ακροδεξιάς όσο και να επιταχύνεται η ανασυγκρότηση του φασιστικού-παρακράτους.

Οι καπιταλιστικές-κρατικές καταστροφές των πυρκαγιών και των πλημμυρών (που έχουν διαλύσει ολόκληρη την post imageΘεσσαλία και τον Θεσσαλικό λαό) η επίθεση στις δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες, η επερχόμενη αντεργατική λαίλαπα με το νομοσχέδιο του φασίστα με κουστούμι Άδωνι Γεωργιάδη (εντατικοποίηση-ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας-τσάκισμα των εναπομείναντων συνδικαλιστικών ελευθεριών) βρίσκουν το αστικό πολιτικό σύστημα σε φάση βαθιάς αντιδραστικοποίησης.

Η συγκρότηση του ευρωνατοϊκού κυβερνητικού μαύρου μετώπου( ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), η ακροδεξιά-υπερθρησκευτική και φασιστική- παρακρατική αντιπολίτευση( ΕΛ.ΛΥΣΗ-ΝΙΚΗ-ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ), επιταχύνουν τόσο την ανασυγκρότηση του φασιστικού παρακράτους όσο και την σκλήρυνση της επίθεσης απέναντι στον εργαζόμενο λαό.

Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη, η διαδήλωση τιμής και μνήμης στον Παύλο Φύσσα δεν είναι απλά επίκαιρη, αλλά λαμβάνει χαρακτήρα αναδιοργάνωσης και προετοιμασίας για την μαχητική αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική-αντικυβερνητική πάλη που πρέπει να συμπαρασύρει τον λαό και την εργατική τάξη, ώστε να συγκροτηθεί ένα Ατσάλινο Παλλαϊκό Τείχος με αιχμή του την Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα απέναντι στο σύστημα και τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του.

.Να γίνει ακόμη ένα πεδίο που θα σφυρηλατηθεί η ενότητα του λαού και της εργατικής τάξης απέναντι ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Να συγκροτήσει τους όρους της ενδυνάμωσης της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πτέρυγας που αγωνίζεται για την ήττα του ΝΑΤΟ- από την σκοπιά της εργατικής τάξης και της εξαπόλυσης των επαναστάσεων της εποχής μας- και την μαχητική στάση απέναντι στο φασιστικό παρακράτος γενικά και την μετωπική οργάνωση και συντονισμό των δυνάμεων του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού-διεθνιστικού κινήματος ειδικά εν όψει της ναζιστικής-φασιστικής-παρακρατικής φιέστας της 1ης Νοέμβρη με αφορμή τα 10 χρόνια από την εκτέλεση των ναζιστικών αποβρασμάτων Φουντούλη-Καπελώνη ειδικά.

Μέχρι να κόψουμε με το δρεπάνι ξανά το κεφάλι του φιδιού και την οριστική ήττα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που φρουρεί, για να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του, για λευτεριά-ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες να συμμετέχουν πλατιά, μαζικά και με παλμό στο αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό οργανωμένο μπλοκ του με ψηλά τις κόκκινες σημαίες.

Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, του Μπλόκου της Κοκκινιάς και του Νίκου Γόδα δε χωρούν φασίστες-παρακρατικοί.

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 17:30 στην οδό Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών / Αγωνιστών


Αθήνα στις 17:30 στο μνημείο του Π. Φύσσα – στηρίζουμε το μπλοκ του “Προλεταριακού αντιφασιστικού μετώπου δυτικών προαστίων”  Θεσσαλονίκη στις 19:00 στην ΚΑΜΑΡΑ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Image


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι μαχαιρώνει και δολοφονεί τον αντιφασιστα ράπερ Παύλο Φύσσα. Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ προσπαθούν πάση θυσία να συγκαλύψουν την φύση αυτής της δολοφονίας μιλώντας για διαμάχη με οπαδικά χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθεί την δολοφονία να εκτυλίσσεται χωρίς να επέμβει στηρίζοντας έμπρακτα τα φασιστικά τάγματα εφόδου. Το κράτος από πλευράς του, για άλλη μια φορά συγκαλύπτει και προωθεί ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα, αξιοποιώντας τα ως άλλο παρακράτος κατά τα συμφέροντά του. Έχοντας δώσει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι να αναπτυχθούν τέτοια μορφώματα και να βρουν έδαφος στην κοινωνική βάση, παίζει σημαντικό ρόλο με μερίδιο συνενοχής. Από την αμέσως επόμενη μέρα αναζοπυρώνεται ένας μακροχρόνιος αντιφασιστικός αγώνας σε όλο τον ελλαδικό χώρο, συνεχίζοντας τον μαχητικό αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος τόσο ενάντια στην επίσημη Χρυσή Αυγή, όσο ενάντια και της φασιστικής ρητορικής που διέσπειραν στον δημόσιο λόγο. Έτσι, το αντιφασιστικό κίνημα βγαίνει μπροστά με πολύμορφα χαρακτηριστικά όπως πορείες, εκδηλώσεις, συνεχή παρέμβαση στις γειτονιές, τσακίσματα φασιστών.
10 χρόνια αργότερα, μαζί με την θεσμική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, βρισκόμαστε στην εκλογική συντριβή της “ελπιδοφόρας αριστερίζουσας σοσιαλδημοκρατίας” και την διαρκή συντηρητικοποίηση και σταδιακό εκφασισμό της κοινωνίας. Η παραπάνω διατύπωση επιβεβαιώνεται αφετέρου εκλογικά, με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν ακροδεξιά συντηρητικά κόμματα (ΝΙΚΗ-ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) αλλά και κοινωνικά, με την απάθεια που έδειξε η κοινωνία στις κρατικές δολοφονίες Σαμπάνη – Φραγκούλη, των 600 μεταναστών πνιγμένων από το Λιμενικό ανοιχτά της Πύλου, και των 27 απανθρακωμένων μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, την δολοφονία μετανάστη στην Περισσό, των αμέτρητων pushbacks, των βίαιων πογκρόμ στην Κύπρο όπου φασίστες έκαψαν μαγαζιά και επιτέθηκαν σε μετανάστες και πολλών ακόμα γεγονότων. Τα ΜΜΕ όπως ακριβώς και στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, Σαχζάτ Λουκμάν το 2013 και του Ζακ Κωστόπουλου το 2018, συγκαλύπτουν τους θύτες, επιδιώκουν την στοχοποίηση χαρακτήρα των θυμάτων (victim blaming) και θάβουν το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών.
Ο ελληνογενής φασισμός τα τελευταία χρόνια, ακολουθεί το μοντέλο του κεντροευρωπαϊκού φασισμού όπου το Κράτος διοικείται από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις (Μελόνι-Ιταλία, Ορμπάν – Ουγγαρία, Μακρόν – Γαλλία) όπου πρωταγωνιστούν σε αντιμεταναστευτικές και άλλες ανελεύθερες πολιτικές, ενώ την ίδια στιγμή «αντισυστημικές» ακροδεξιές δυνάμεις σέ άγαστη συνεργασία με Κράτος και Κεφάλαιο, πιέζουν για περισσότερο κράτος, ασφάλεια, έλεγχο καταστολή, αυξήσεις ποινών φυλάκισης κλπ.
Με την σειρά τους, εγχώριες φασιστικές οργανώσεις συμμετέχουν στην δημιουργία ένοπλων πολιτοφυλακών με συνεργασία μπάτσων, λιμενικών και συνοριοφυλάκων με σκοπό τις επιθέσεις κατά μεταναστών. Ο πόλεμος κατά των μεταναστριών είναι συνεχής, είτε αυτό αποτυπώνεται στα σύνορα, είτε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μας υπενθυμίζει ότι το κράτος αναζητά έναν αποδιοπομπαίο τράγο, ο οποίος θα είναι η ασύμμετρη απειλή που θα πρέπει να ξορκίσει. Το αποκορύφωμα των δράσεων τους, η απροκάλυπτη συμμετοχή τους στα γεγονότα του Έβρου τον Φεβρουάριο του 2020 και τον Αύγουστο του 2023.
Στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι φασίστες καλυμμένοι κάτω από προβιές αγανακτισμένων πολιτών επιχειρούν την επανεμφάνιση τους στον δημόσιο χώρο και την κοινωνική νομιμοποίηση του έργου τους. Αν και η εκλογή των Σπαρτιατών, έδειξε ότι οι φανεροί υποστηριχτές του Εθνικοσοσιαλισμού κάθε άλλο παρά λίγοι είναι, μέχρι πρότινος οι φασίστες οργανώνονταν σε εθνικοπατριωτικές γκρούπες νεολαίες και συλλόγους (Ιερός Λόχος 2012, ΙΑΧΗ, ΚΙΝΗΜΑ, PROPATRIA, ΕΟΝ, ΕΝΕΘ. κ.α).
Στην συγκυρία αυτή το Κράτος προχωράει σε εκκενώσεις καταλήψεων, εκτελέσεις πλειστηριασμών/εξώσεων Α’ κατοικίας, αθώωση/συγκάλυψη παιδοβιαστών, αύξηση τιμών προϊόντων, αποκλεισμό δημόσιων χώρων, υποβάθμιση του συστήματος υγείας/παιδείας, αυστηροποίηση του σωφρονιστικού κώδικα και διαρκή καταστολή σε όποιον/α αγωνίζεται για ζωή.
Χρέος του ανταγωνιστικού κινήμάτος, η οργάνωση και μαζικοποίηση ενός αντιεραρχικού, αντιθεσμικού αγώνα ικανού να σταθεί απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΔΑΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

Ανοιχτή συνέλευση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Αντιφασιστική Πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

10 χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. 10 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά, για να ακολουθήσει μία συντονισμένη προσπάθεια κράτους, παρακράτους και ΜΜΕ να συγκαλύψουν την υπόθεση. Σε μία περίοδο όπου η νεοναζιστική οργάνωση είχε βρεθεί στο απόγειό της διασπείρoντας ρατσιστική και φασιστική ρητορική στην κοινωνία, ξυλοκοπώντας και δολοφονώντας μετανάστες/ριες και αντιφασίστες, έλαβε την απάντηση του μαχητικού αντιφασισμού στο δρόμο με συνεχείς κινητοποιήσεις και δράσεις.

Σήμερα, πλήθος φασιστικών – υπερσυντηρητικών μορφωμάτων προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα και ο εκφασισμός μεγάλου μέρους της κοινωνίας συνεχίζεται. Πογκρόμ εναντίον μεταναστών/ριών, εθνικιστικά αφηγήματα, κατασκευή εξωτερικών εχθρών και κανονικοποίηση μίας κανιβαλιστικής τάσης σε όλο το φάσμα της ζωής μας. Κράτος και κεφάλαιο πνίγουν και δολοφονούν μετανάστες/ριες, ξυλοκοπούν και δολοφονούν, εκκενώνουν καταλήψεις, διαλύουν εργατικά δικαιώματα προχωρώντας σε ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη και οδηγούν στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Ανάχωμα στην επέλαση του φασισμού κράτους – παρακράτους και των δούλων τους ο μαχητικός αντιφασισμός στο δρόμο.

Φασίστες και Αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ


10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
από τα παρακρατικά φασιστικά τάγματα εφόδου της Χ.Α στο Κερατσίνι

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

από τα συνεχή κρατικά εγκλήματα σε βάρος των πληβείων και της φύσης, τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα και το μαζικό εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις εν ψυχρώ δολοφονίες ρομά από τα αστυνομικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας και τις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον του αναρχικού αγώνα, των καταλήψεων και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων μέχρι την επανεμφάνιση των φασιστικών/ νεοναζιστικών / δολοφονικών συμμοριών στο δημόσιο χώρο και την κυρίαρχη προπαγάνδα, που προωθεί τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον κανιβαλισμό με στόχο τον εκφασισμό της κοινωνίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αντιφασιστική – Αντικρατική – Αντικατασταλτική Διαδήλωση

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη

Αθήνα: Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 19.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Αντιφασιστική Πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα βλέπουμε στον ελλαδικό χώρο, αλλά και παγκοσμίως, την άνοδο της ακροδεξιάς και την ανάπτυξη φασιστικών σχηματισμών καθώς και την ακραία συντηρητικοποίηση και τον εκφασισμό της κοινωνίας, επακόλουθα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της συστηματικής προώθησης της ακροδεξιάς ρητορικής από όλα τα κέντρα εξουσίας/επιρροής (πολιτικό σύστημα, ΜΜΕ, Εκκλησία, Δικαιοσύνη κλπ). Μόλις λίγους μήνες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, στο οποίο έχασαν εκατοντάδες άνθρωποι την ζωή τους με ξεκάθαρη υπαιτιότητα, όπως αποδείχτηκε, του ελληνικού λιμενικού το οποίο επιχείρησε να ρυμουλκήσει το υπερφορτωμένο και ακινητοποιημένο πλοίο με σκοπό να το απομακρύνει και να το εγκαταλείψει (ακολουθώντας την πάγια ανθρωποκτόνα πρακτική του ελληνικού κράτους των επαναπροωθήσεων), έχουμε τα γεγονότα με τους κυνηγούς μεταναστών στον Έβρο, οι οποίοι δεν δίστασαν να αιχμαλωτίσουν μετανάστες και να δημοσιοποιήσουν τα “κατορθώματά” τους στα ΜΚΔ καλώντας απροκάλυπτα σε μαζικά πογκρόμ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ουσιαστικά επικύρωνε τις γελοίες θεωρίες συνομωσίας του εθνικιστικού/φασιστικού χώρου, φωτογραφίζοντας τους μετανάστες ως υπαίτιους για της πυρκαγιές, τις οποίες η ίδια αποδείχτηκε τραγικά ανίκανη να διαχειριστεί. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι 26 μετανάστες βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, ενώ ο πραγματικός αριθμός όσων έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές του Έβρου παραμένει -και θα παραμείνει- άγνωστος. Τα περιστατικά αυτά συνέπεσαν με τα πογκρόμ εναντίον μαγαζιών μεταναστών στην Κύπρο. Στις εκλογές είχαμε την είσοδο στη Βουλή του φασιστικού κόμματος των Σπαρτιατών, βιτρίνα ουσιαστικά του νεοναζί Κασιδιάρη, αλλά και μια γενικότερη ενίσχυση του εθνικιστικού/φονταμενταλιστικού χώρου παράλληλα με την σαρωτική επικράτηση της ΝΔ, της οποίας η πολιτική και ρητορική αποτελεί σταθερά εδώ και χρόνια ένα -πετυχημένο, όπως αποδείχτηκε- αμάλγαμα άγριου νεοφιλελεφθερισμού, παραδοσιακής ακροδεξιάς και βαλκανικής μαφίας.

Η περίοδος της ανόδου της Χρυσής Αυγής δηλαδή από το 2012 έως το 2019 έδειξε ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται μόνο στους δρόμους όπως και έπραξε το αντιφασιστικό κίνημα. Ως αναρχικοί ήμασταν εκεί τότε, και θα είμαστε εδώ κάθε φορά που οι φασίστες επιχειρούν να βγουν από τις τρύπες τους και να ξεράσουν ξανά το μισάνθρωπο τους δηλητήριο. Φάνηκε ξεκάθαρα πόσο “κοντά ποδάρια” έχουν οι θεσμικές λύσεις, καθώς παρά την καταδίκη και φυλάκιση πολλών μελών της Χρυσής Αυγής, αρκετοί είναι ήδη ελεύθεροι, ενώ οι επόμενες περσόνες φασιστών έχουν ήδη ξεπεταχτεί. Όπως και τότε, έτσι και τώρα εργάτες/ιες, φτωχοί/ες, καταπιεσμένοι/ες, μετανάστριες/ες, LGBTQIA+ άτομα, αντιφασίστες/ιες, καλούμαστε και πάλι να βάλουμε αναχώματα στην άνοδο του φασισμού, με στόχο την ολική εξάλειψη του.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το φασισμό τον γεννά και τον θρέφει ο καπιταλισμός και ότι οι άρχουσες τάξεις τον χρησιμοποιούν για να τσακίσουν τις αντιστάσεις της εργατικής τάξης σε περιόδους κρίσεων. Όλοι θυμόμαστε το ρόλο της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των εφοπλιστών και τις επιθέσεις σε εργατικά σωματεία.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, είναι συλλογική υπόθεση και καθήκον της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. Είναι ένας αγώνας που απαιτεί οργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, κοινωνική μαζικοποίηση και ενεργή συμμετοχή, για τη μαχητική ισοπέδωση των φασιστών.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 19:00 | ΚΑΜΑΡΑ

*Συμμετέχουμε στο μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


8 Σεπτεμβρίου 2013- Δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (Killah P)
10 χρόνια μετά όλα συνεχίζονται…

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας (Killal P) έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, μέλους του τάγματος εφόδου της νεοναζιστικής γκρούπας Χρυσής Αυγής.10χρόνια μετά, απέναντι σε όλα όσα ύψωσε ο Παύλος το ανάστημά του είναι ακόμα εδώ.

Μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2023 αναδείχθηκε ότι ο κοινωνικός εσμός διαποτισμένος από ρατσισμό, μισαλλοδοξία, σκοταδισμό βρήκε για ακόμα μια φορά τους εκφραστές του για την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Πάνε χρόνια άλλωστε που το πολιτικό σύστημα έχει εγκολπώσει θεσμικά τις λογής φασιστικές γκρούπες. Το σύστημα θα τους ενεργοποιήσει για να εδραιώσει την κυριαρχία του. Η κοινωνική οργή πρέπει να διοχετευτεί προς τα κάτω και το σώμα των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων πρέπει να διασπαστεί. Έτσι, οι φασίστες τα αγαπημένα παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος θα πιάσουν δουλειά. Μολονότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση την έβγαλε προσωρινά από το προσκήνιο, το φίδι απλώς άλλαξε δέρμα. Τα νεοσύστατα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Ελληνική Λύση δεν προέκυψαν από το πουθενά. Η δεξαμενή των ψηφοφόρων τους είναι κοινή, ακροδεξιοί ορθόδοξοι φονταμεταλιστές, υπερσυντηρητικοί, νεοναζί, μπάτσοι, απόστρατοι, χουντικοί, παρακρατικοί και ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι.

Η αριστερά (και όχι μόνο) που τόσο είχε ποντάρει στην καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Το δίπολο νομιμοποίηση – απονομιμοποίηση των φασιστικών κομμάτων αποδείχθηκε ψευδές. Από τη ρητορική για την ενίσχυση του “δημοκρατικού τόξου” βγαίνει κερδισμένο μόνο το κράτος διότι πριμοδοτείται η λογική της ανάθεσης, αποδυναμώνεται ο αντιφασιστικός αγώνας και το κράτος εμφανίζεται ως ο απόλυτος εγγυητής της σταθερότητας.

Η ίδια η κυβέρνηση με τους πλευρο-αδωνο-βορίδηδες επισφραγίζει με κάθε επισημότητα την ακροδεξιά ατζέντα. Η διάπραξη μαζικού τύπου κρατικών εγκλημάτων έγινε καθημερινότητα. Οι εκατοντάδες δολοφονημένοι πρόσφυγες/ισσες στο ναυάγιο της Πύλου, οι 26 απανθρακωμένοι πρόσφυγες μέσα στο δάσος της Δαδιάς , ως απόρροια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και των πρακτικών push back είναι όλο και πιο συχνή καταντάει κανονικότητα. H έκθεση της κοινωνίας απέναντι σε αυτές τις πρακτικές είναι τόσο συχνή και έτσι επιταχύνεται η εξαχρείωση και ο εκφασισμός της.

Το ιδεολόγημα του εθνικισμού και πατριωτισμού διαπερνά κάθετα και μολύνει τη δημόσια σφαίρα. Από τη συστηματική προπαγάνδα των ΜΜΕ έως την ιδεολογική κατήχηση στα σχολεία με εργαλεία την παραπληροφόρηση, τη διαστρέβλωση και την απόκρυψη της ιστορίας. Η εθνική ενότητα προωθείται ως ύψιστη αξία κοινωνικής συνοχής ώστε να εμπεδωθεί από νωρίς η συναίνεση, η πειθάρχηση, η υπακοή, στις επιταγές της κυριαρχίας απέναντι σε κάθε κριτική σκέψη και διαφορετική φωνή. Για τους απείθαρχους υπάρχει το δόγμα της μηδενικής ανοχής, κατασταλτικές επιχειρήσεις στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Τάξη και ασφάλεια πάνω από όλα. Εκκένωση καταλήψεων, αστυνομοκρατία, επίθεση σε διαδηλώσεις.

Η ανασυγκρότηση όμως των φασιστικών σχηματισμών δεν γίνεται μόνο με όρους θεσμικούς αλλά γίνεται και στο δρόμο, στις γειτονιές στα γήπεδα. Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές είναι γεγονός. Ήδη μετράμε δύο πρόσφατες δολοφονίες αυτή του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή από τους νεοναζί οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά εδώ πρέπει να αναφερθεί και η δολοφονία του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ. Δολοφονία, που δεν μπορεί παρά να μας θυμίζει το ρατσιστικό καρτέρι θανάτου και τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν το 2013.

Το αντιφασιστικό κίνημα θα τους αντιμετωπίσει και θα τους τσακίσει. Και το τσάκισμα τους θα γίνει στο δρόμο. Mε την οργάνωση του μαχητικού αντιφασισμού και κοινωνικής αυτοάμυνας στις γειτονιές. Με ανθεκτικότητα, υπομονή και πίστη στο ιδανικό της πανανθρώπινης ελευθερίας, για να μην γυρίσουμε ποτέ στις μαύρες σελίδες της ιστορίας. Τιμούμε τους νεκρούς του αντιφασιστικού αγώνα και οργανώνουμε την αντεπίθεση της τάξης μας απέναντι στο κράτος κεφάλαιο και τα τσιράκια τους.

Στήριξη της αντιφασιστικής πορείας Δευτέρα 18-09 στις 19.00 στην Καμάρα

Κράτος και κεφάλαιο γεννούν και τρέφουν το φασισμό
Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


10 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18 Σεπτέμβρη 2013) από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), με τη συνενοχή της ΕΛΑΣ, που παρακολουθούσε αμέτοχη. Δρώντας συστηματικά, με θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, η ΧΑ επεδίωκε να αναβαθμιστεί σε βασική δύναμη κρούσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που είχαν ξεσπάσει ορμητικά μέσα στην μνημονιακή χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Οι αστικές δυνάμεις καλοέβλεπαν με τέτοια συνύπαρξη με μια «σοβαρή ΧΑ».

To σχέδιο τσακίστηκε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ξέσπασαν μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, παρά την καταστολή. Γέννησαν ένα αντιφασιστικό κίνημα, που απομόνωσε και έπληξε τους ναζί, υποχρέωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της ΧΑ και να την πάει σε δίκη. Ύστερα από αρκετά εμπόδια (με ευθύνη των επόμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), επιβλήθηκε μια ιστορική καταδίκη (7 Οκτώβρη 2020), με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στον δρόμο να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα χημικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αντιδραστικά μορφώματα όπως η ΧΑ ξερνιόνται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε διαρκές καθεστώς χρεωκοπίας, γεννά και θρέφει αυτές τις συμμορίες ή «μεταμφιέσεις» τους. Η αστική δικαιοσύνη, όλοι οι σάπιοι «θεσμοί» υπερασπίζονται μόνο τις ταξικές δημοκρατίες των πλουσίων, όπως δείχνει και σε όλη την Ευρώπη η άνοδος ακροδεξιών και φασιστών. Καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κανένα νομοσχέδιο, κανένα ψευτο-προοδευτικό «δημοκρατικό τόξο» δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά τον ακροδεξιό και φασιστικό κίνδυνο. 3 μέλη της ΧΑ έχουν αποφυλακιστεί, από το Πρωτοδικείο επιτράπηκε η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ τα γελοία αλλά αντιδραστικά κοινοβουλευτικά κομματίδια συμπληρώνουν το «έργο» της ΝΔ.

Η «δημοκρατία» τους είναι ένας διαρκής ταξικός πόλεμος. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει την ουσία της χρυσαυγίτικης, ακροδεξιάς ατζέντας, όλο και πιο σκληρά όσο η κρίση θεριεύει ξανά. Με διαρκή θωράκιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και δικαστηρίων. Ταΐζοντας μια ισχνή, ζάπλουτη ελίτ για να παρασιτεί πάνω στην κοινωνία. Καταδικάζοντας εργαζόμενους, φτωχούς, σωματεία, αγωνιστές. Μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους με αντεργατικά εκτρώματα όπως του Χατζηδάκη και του Άδωνι, ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Ξεπούλησαν και διέλυσαν κάθε δημόσια υπηρεσία και υποδομή. Μας μετατρέπουν σε αμερικανονατοϊκή βάση, στοιχιζόμενη στα αιματοβαμμένα σχέδια και τους πολέμους των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Η ΕΛΑΣ κάνει πλάτη στις ρατσιστικές και νεοναζιστικές δολοφονίες (όπως στη Ν. Φιλαδέλφεια και στον Περισσό), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ δολοφονεί μαζικά πρόσφυγες, όπως στην Πύλο. Η πολιτική τους καταστρέφει και δολοφονεί, αφήνοντας τον λαό και το περιβάλλον στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των καπιταλιστών, της επαναφοράς των αιματηρών «πλεονασμάτων». Όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν το φαγοπότι σε Δήμους και Περιφέρειες -που ευθύνεται για την απουσία κάθε σοβαρού έργου προστασίας-, αλλά ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερες ενισχύσεις για το κεφάλαιο, ακόμα πιο άγριες περικοπές και νέους φόρους για τον λαό.

Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες της τάξης μας είναι αυτοί που μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική αποσύνθεση, να σπάσουν το αδιέξοδο. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, μπορούμε να ξηλώσουμε οριστικά τις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες. Να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα στην κρατική καταστολή, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη». Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής μέσα από αγώνες. Να παλέψουμε για μια πραγματική εναλλακτική λύση, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, φασισμό, ρατσισμό, περιβαλλοντική καταστροφή – με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, για ένα ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τη δολοφονική συμμορία, επειδή αγωνιζόταν ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό με τη μουσική του, αλλά και ενεργά στους αγώνες. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ήταν ήδη γνωστή για δολοφονίες μεταναστών (Σ. Λουκμάν), ξυλοδαρμούς εργατών και επιθέσεις σε κινητοποιήσεις, από τα τάγματά της. Η Χ.Α. ήταν δημιούργημα της πολιτικής και οικονομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού. Για τα μνημονιακά κόμματα αποτέλεσε απαραίτητο συμπλήρωμα, προσπαθώντας να χτυπήσει με λύσσα το εργατικό κίνημα. Παρουσιαζόταν ως αντισυστημικό-αντιμνημονιακό κόμμα, ενώ ψήφιζε στο κοινοβούλιο σωρεία νομοσχεδίων υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών κ.ά.

Η δολοφονία του Παύλου πυροδότησε μία κοινωνική έκρηξη, με μαζικές διαδηλώσεις και αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα της Χ.Α. και τη διάλυσή της. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μεγάλωνε κάθε χρόνο, ώσπου το κίνημα κατάφερε να επιβάλει την καταδίκη της Χ.Α. τον Οκτώβρη του 2020, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των 50.000 ανθρώπων έξω από το Εφετείο της Αθήνας. Παρόλο που τα αστικά δικαστήρια αναγκάστηκαν να καταδικάσουν την ηγεσία της Χ.Α., κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ΜΑΤ και Αύρες διέλυσαν την ειρηνική αντιφασιστική συγκέντρωση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Χ.Α. οδηγήθηκε σε αυτοδιάλυση.

Ο κίνδυνος του φασισμού, όμως, παραμένει. Είναι αποτέλεσμα της κρίσης του συστήματος, του πολέμου, της φτώχιας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της σαπίλας του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Σήμερα, τη “σκυτάλη” έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τα ακροδεξιά ρετάλια του κοινοβουλίου και τους μηχανισμούς καταστολής. Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός θρέφει και τον χρυσαυγίτικο. Με την πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και την αποστολή εξοπλισμών στον φασίστα Ζελένσκι. Με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, ΟΣΕ, υγεία και εκπαίδευσης. Με τις μαζικές κρατικές δολοφονίες σε Τέμπη και Θεσσαλία. Με τις δολοφονίες μεταναστών σε Πύλο και Δαδιά. Με την ακραία φτωχοποίηση, τα «pass» πτωχοκομείου και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη 1.000 ευρώ.

Κυρίως όμως, με το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και την οικοδόμηση ενός σιδηρόφρακτου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Ο γνωστός νοσταλγός του φασισμού υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να ενισχύσει το ν. Χατζηδάκη, με την 13ωρη εργασία, το 6ήμερο, το καθεστώς “δόκιμου εργαζόμενου” και τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών». Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ θέλουν να μετατρέψουν εργαζόμενους και νεολαία σε σύγχρονους σκλάβους, για να τους φορτώσουν τα «σπασμένα» της κρίσης τους. Την ίδια στιγμή, η απεργία και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται, εργαζόμενοι δέχονται φακελώματα και τραμπουκισμούς από αστυνομικούς, τα ΜΑΤ εισβάλλουν όποτε θέλουν στα πανεπιστήμια, οι πληγέντες από τις πλημμύρες δέχονται ξύλο και χημικά, ενώ τέλος Κροάτες νεοναζί δολοφονούν ανενόχλητοι με «την ανοχή» της ελληνικής αστυνομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να έρχεται με μία φόρα να τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας έχει απομείνει, όμως πατάει πάνω σε νάρκες. Η νεοφιλελεύθερη “συνταγή” των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος κάθε τι δημόσιου και της ακραίας καταστολής, μαζί με την πολιτική σήψη του αστικού μπλοκ, επιφέρει αντιδράσεις και αγώνες.

Ως νεολαία πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στους κανίβαλους της κυβέρνησης. Να βάλουμε τα πρώτα αναχώματα και να κόψουμε την επιφανειακή φόρα του Μητσοτάκη. Να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα και τις δομές του με την απαραίτητη συσπείρωση γύρω από μία επαναστατική πολιτική και ένα σχέδιο αγώνων, που δεν θα εξαντλείται σε φραστικές καταγγελίες και συμβολικές κινητοποιήσεις. Σε τελική ανάλυση, ο φασισμός νικιέται με μαχητικότητα, αλληλεγγύη και μαζικούς ταξικούς ενωτικούς αγώνες.

  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ!
  • Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες – Όχι για εξοπλισμούς, αστυνομία και κεφάλαιο
  • Ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις σε Ελλάδα – Τουρκία. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης – μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών
  • Καμία αποφυλάκιση για τους δολοφόνους χρυσαυγίτες

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη


Αντιφασιστικός-Αντιπατριαρχικός Σεπτεμβρης στη Θεσσαλονίκη


Δέκα χρόνια μετά από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, η αναγκαιότητα της επαγρύπνισης ενάντια στο φασισμό και τους συνεργάτες του είναι εξίσου ζωτικής σημασίας. Η δολοφονία του πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, στις 17 Ιανουαρίου του ίδιου έτους, ήταν επίσης μία ένδειξη του τέρατος που εξέθρεφε το ελληνικό κεφάλαιο και το κράτος. Τα εργοδοτικά σωματεία της χρυσής αυγής στο λιμάνι του Πειραιά, η διαφήμιση της χ.α. από τα ΜΜΕ εφοπλιστών και ιδιοκτητών ΠΑΕ, το μίσος μερίδας της κοινωνίας για τους μετανάστες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ανέδειξε τους ναζί της χρυσής αυγής ως μαζικό κόμμα με χιλιάδες υποστηρικτές και μεγάλη πολιτική δύναμη. Το αντιφασιστικό κίνημα, παρά τις διώξεις και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και βασανισμούς από την αστυνομία, έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχες ενάντια στους φασίστες στις πόλεις. Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι οποίες είναι το εξηλαστήριο θύμα της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, δέχονται πολιτικές εξόντωσης από το κράτος και πογκρόμ από τους φασίστες.

Η εξαθλίωση των μεταναστών γίνεται ολοένα και βαθύτερη, με αντιμεταναστευτικές νομοθεσίες και πολιτικές που στερούν το δικαίωμα στο άσυλο, στο ΑΜΚΑ και στην παιδεία, που φυλακίζουν μετανάστες/ριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κέντρα κράτησης και φυλακές (πάνω από το 50% των έγκλειστων στις ελληνικές φυλακές είναι μετανάστες), που τους σκοτώνουν στα σύνορα, στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στους αυτοκινητόδρομους και στις πόλεις. Κθόλου τυχαία, παράλληλα με τα παραπάνω, προχωράει και η απόλυτη υποτίμηση των ελευθεριών και της ζωής των ντόπιων. Το Ε.Σ.Υ. βρίσκεται σε πλήρη υποστελέχωση και υποτίμηση, ο μισθός των ανθρώπων δεν φτάνει παρά για τα βασικά (ή ακόμη χειρότερα ούτε για αυτά), οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, όπως η απεργία και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δέχονται επίθεση, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αποτροπή των καταστροφών από πυρκαγιές και πλημμύρες, ενώ παράλληλα το κρατικό χρήμα ρέει ζεστό προς τα σώματα ασφαλείας και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Σημειοτέων ότι στην περίπτωση των πυρκαγιών στη Δαδιά ως υπεύθυνοι καταλογίστηκαν οι μετανάστες που περνάν τα σύνορα, ενώ και στην περίπτωση των πλημμυρών στη Λάρισα, η πρώτη κίνηση μέριμνας ήταν η εκτόπιση των μεταναστών από το camp στο Κουτσόχερο, ώστε να διαμείνουν εκεί οι πλημμυροπαθείς. Η προσπάθεια του κράτους να δαπανήσει το ελάχιστο δυνατό κόστος για την φροντίδα των πλημμυροπαθών, οδηγεί και τους μετανάστες στον εκτοπισμό πιθανότατα στα camp της Ριτσώνας και της Μαλακάσας, μία καθαρά ρατσιστική κίνηση.

Η τροφοδότηση του ρατσισμού και των διαχωρισμών ντόπιων και μεταναστών, που επιθυμούν το κράτος και οι φασίστες, έχει ως στόχο την αποποίηση των κρατικών και καπιταλιστικών ευθυνών και τη διάσωση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος. Οι καπιταλιστές και το δεξί τους χέρι, οι φασίστες, έχουν αντιμαχόμενα συμφέροντα με το ντόπιο και μεταναστευτικό προλεταριάτο. Η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, είναι συνδεδεμένη με την δόμηση σχέσεων συνύπαρξης και αλληλεγγύης ντόπιων-μεταναστών, με το τσάκισμα των φασιστών και με τους αγώνες ανατροπής του κράτους και του καπιταλισμού.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο εκφασισμός της κοινωνικής ζωής αποτελούν νερό στο μύλο του κράτους και των φασιστών. Η εξατομίκευση, η εντατικοποίηση της εργασίας, η εκμετάλλευση που ασκούν τα αφεντικά, η ιδιοκτησία και η κυρίαρχη αστική ιδεολογία αποτελούν εργαλεία του κράτους και του κεφαλαίου, τα οποία καλλιεργούν το μίσος για τις μετανάστριες, για τους Ρομά,για τους φτωχούς, για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Εξυφαίνουν τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης του καπιταλισμού και σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε περιστατικά όπως η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, η επικρότηση των δολοφονιών μεταναστών από μερίδα της κοινωνίας, η δολοφονία της Άνα,μετανάστριας τρανς σεξεργάτριας, οι συνεχείς γυναικοκτονίες.

Η κοινωνική βάση καλείται βήμα βήμα να χτίσει τις δομές, τα εργαλεία και τις σχέσεις που θα τις επιτρέψουν να αντεπιτεθεί στον ιστορικό εχθρό της ανθρωπότητας που λέγεται φασισμός και αποτελεί μία ακόμη πιο άγρια μορφή καπιταλισμού. Το κράτος και το κεφάλαιο θα συνεχίσουν να αξιοποιούν την πολύτιμη βοήθεια των φασιστών και επομένως ο αγώνας ντόπιων και μεταναστών εναντίον τους οφείλει να είναι ενιαίος. Το τσάκισμα των φασιστών και η αλληλεγγύη στους μετανάστες αποτελούν άρρηκτα συνδεδεμένα κομμάτια του αντιφασιστικού αγώνα.

10 years since the fascist murder of Pavlos Fyssas

Ten years after the murder of the anti-fascist Pavlos Fyssas, the necessity of remaining alert against fascism and its collaborators is equally important. The murder of the Pakistani worker Shahzat Lukman on 17 January of that year was also an indication of the monster that Greek capital and the state were breeding. The employers’ unions of the Golden Dawn in the port of Piraeus, the advertising of the Golden Dawn by the media of shipowners and owners of football clubs, the hatred of a part of society for immigrants, LGBTQI people, turned the Golden Dawn Nazis into a mass party with thousands of supporters and great political power. The anti-fascist movement, despite persecution and in some cases even torture by the police, has fought and continues to fight against the fascists in the cities. Immigrants, who are the scapegoat of the economic crisis of capitalism, are subjected to policies of extermination by the state and pogroms by the fascists.

The misery of migrants is deepening, with anti-immigration laws and policies that deny the right to asylum, to social security and to education, that imprison migrants in concentration camps, detention centres and prisons (more than 50% of the inmates in Greek prisons are migrants), that kill them at the borders, in the Aegean, in the Ionian Sea, on the motorways and in the cities. It is no coincidence that, alongside the above, the absolute devaluation of the freedoms and lives of the local people is going on. The National Health System is completely understaffed and underpaid, people’s wages are only enough for the basics (or even worse, not even for these), trade union demands such as strikes and collective labour agreements are under attack, there is no provision for preventing disasters from fires and floods, while state money flows hot towards security forces and military equipment. It should be noted that in the case of the fires in Dadia, the migrants crossing the border were held responsible, while in the case of the floods in Larissa, the first move of care was to displace the migrants from the camp in Koutsochero, so that the flood victims could stay there. The state’s attempt to spend the minimum possible cost to care for the flood victims also leads to the displacement of migrants, probably to the camps of Ritsona and Malakasa, a clearly racist move.

The fueling of racism and segregation of locals and migrants, desired by the state and the fascists, is aimed at deflecting state and capitalist responsibilities and saving their exploitative system. The capitalists and their right hand man, the fascists, have conflicting interests with the local and immigrant proletariat. The demand for a better life is linked to the building of relations of coexistence and solidarity between natives and immigrants, to the crushing of the fascists and to the struggles to overthrow the state and capitalism.

Social cannibalism and the fascism of social life are water in the mill of the state and the fascists. Individualisation, the intensification of work, exploitation by the bosses, property and the dominant bourgeois ideology are tools of the state and capital, which cultivate hatred for immigrants, for the Roma, for the poor, for LGBTQI people. They refine the ideal conditions for the maintenance of capitalism and in many cases result in incidents such as the murder of Antonis Karyotis, the approval of the murders of immigrants by a section of society, the murder of Ana, a migrant sexworker trans woman, the constant murders of women.

The social base is called upon step by step to build the structures, tools and relationships that will enable it to fight back against the historical enemy of humanity called fascism, which is an even more savage form of capitalism. The state and capital will continue to take advantage of the valuable help of the fascists and therefore the struggle of natives and immigrants against them must be united. Crushing the fascists and solidarity with migrants are inseparable parts of the anti-fascist struggle.

Dix ans depuis le meurtre de l’antifasciste Pavlos Fyssas;

la vigilance face au fascisme et ses collaborateurs restent une nécessité vitale. L’assassinat du travailleur Pakistanais Shahzad Lukman, le 17 janvier de la même année, était également une indication de la monstruosité qu’avaient engendrée le capital et l’État grec.

Grâce aux associations patronales dans le port du Pirée ainsi que les médias privés et les propriétaires de clubs de foot. La haine d’une partie de la société pour les personnes migrantes et LGBTQI a été instrumentalisée par les nazis de l’Aube dorée afin de transformer leur groupe en partie de masse avec des milliers de partisans et un important pouvoir politique. Le mouvement antifasciste, malgré les persécutions et, dans certains cas, la torture aux mains de la police, s’est battu et continue de se battre contre les fascistes dans les villes. Les immigrés, qui sont le bouc émissaire de la crise économique du capitalisme, sont victimes d’une politique d’extermination de la part de l’État ainsi que les pogroms des fascistes.

La misère des migrants s’aggrave, avec des lois et des politiques anti-migratoires qui nient le droit à l’asile, la sécurité sociale et l’éducation. L’État grec emprisonne également les migrants dans des camps de concentration, des centres de rétention et des prisons (plus de 50 % des détenus dans les prisons grecques sont des migrants.). Ces mêmes lois les tuent aux frontières, dans la mer Égée, dans la mer ionienne, sur les autoroutes et dans les villes. Ce n’est pas une coïncidence que parallèlement à ce processus, la dévaluation totale de la liberté et de la vie de la population locale se poursuit.

Le système de santé national est en sous-effectif et sous-payés, les salaires ne suffisent pas à assurer l’essentiel (ou pire, ne suffisent même pas à assurer les besoins basiques), les revendications syndicales telles que le droit de grève et les conventions collectives de travail sont également attaqués.

Il y a aussi un manque d’investissement dans l’infrastructure pour empêcher les effets des catastrophes naturelles telles que les incendies et les inondations. Tout cela pendant que l’argent de l’État coule à flots vers les forces de sécurité et l’équipement militaire dernier cris. Il convient de noter que dans le cas des incendies de Dadia, les migrants traversant la frontière ont été tenus pour responsables, tandis que dans le cas des inondations de Larissa, la première mesure de précaution a été de déplacer les migrants du camp de Koutsochero, afin que les victimes des inondations puissent y rester. L’État essaye de dépenser le moins possible pour les victimes des inondations, cela conduit directement au déplacement des migrants vers les camps de Ritsona et Malakasa, une décision qui est clairement radicalement motivée.

L’alimentation du racisme et de la ségrégation entre locaux et migrants est voulue par l’État et les fascistes. Cette division vise à détourner la responsabilité de l’État et des capitalistes dans ces tragédies humaines ainsi que maintenir leurs systèmes d’exploitation. Les capitalistes et les fascistes (qui sont leurs bras droit), ont des intérêts contradictoires avec le prolétariat local et immigré.

La revendication d’une vie meilleure est liée à la construction d’un rapport de coexistence et de solidarité entre autochtones et immigrés ainsi que l’écrasement des fascistes et à la lutte pour renverser l’État et le capitalisme.

L’individualisation,l’intensification du travail, l’exploitation par les patrons, la propriété et l’idéologie bourgeoise dominante sont des outils de l’État et du capital. Elles cultivent la haine des femmes immigrées, des Roms, des pauvres, des personnes LGBTQI. Ils affinent les conditions idéales pour le maintien du capitalisme et, dans de nombreux cas, aboutissent à des incidents tels que le meurtre d’Antonis Karyotis, l’approbation des meurtres d’immigrés par une partie de la société, le meurtre d’Ana, une travailleuse du sexe migrante transgenre, les meurtres constants de femmes.

La base sociale est appelée à construire peu à peu les structures, les outils et les relations qui lui permettront de riposter contre l’ennemi historique de l’humanité, le fascisme, qui est une forme encore plus sauvage et déjeuner du capitalisme. L’État et le capital continueront à profiter de la précieuse aide des fascistes. C’est pour cela que la lutte des autochtones et des immigrés contre la menace fasciste doit être unie en solidarité et en action.

Από Ανάρες – Ομάδα Δράσης και Αλληλεγύης
Στηρίζουμε το κάλεσμα της ανοιχτής αντιφασιστικής συνέλευσης


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης της Xρυσής Aυγής, έπειτα από μεθοδευμένη και συντονισμένη επίθεση του τάγματος εφόδου Πειραιά εναντίον του ίδιου – γνωστός για τη δημόσια αντιφασιστική του δράση – και της παρέας του στο Κερατσίνι. Η 18η Σεπτέμβρη δεν είναι μόνο μια ημερομηνία ορόσημο• είναι ένα από τα πολλά συλλογικά τραύματα της κοινωνίας στην μάχη της εναντίον του φασισμού, καθώς και μια διαρκής εκκρεμότητα για συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα. Ακόμα και αν η Χρυσή Αυγή δικάστηκε και καταδικάστηκε υστέρα από 5,5 χρονιά δικαστικών διαδικασιών, αποτελώντας απ’ την μεριά της μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, κάθε άλλο θεωρούμε πως τελειώσαμε με τα μορφώματα της ακροδεξιάς και τις ανελεύθερες αντιλήψεις που έφερε στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο και τον δημόσιο βίο.

Η άνοδος της ακροδεξιάς, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον ελλαδικό χώρο είναι γεγονός όπως και η διαρκής συντηρητικοποίηση και ο κοινωνικός εκφασισμός. Τα εκλογικά αποτελέσματα με την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος να ψηφίζει δεξιότερα του πολιτικού κέντρου και βάζοντας στην βουλή την σκοταδιστική ΝΙΚΗ, την Ελληνική Λύση και την βιτρίνα του νεο-ναζί φασίστα Κασιδιάρη ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, δείχνουν μία τάση προς την συντηρητικοποίηση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε περιόδους κοινωνικής δυσαρέσκειας η ακροδεξιά έρχεται ως το μακρύ χέρι του συστήματος να διασπάσει του φτωχούς, προβαλλόμενη πάντα ως αντιθεσμική δύναμη, και να εδραιώσει την συνέχιση της κυριαρχία του κεφαλαίου όταν οι παραδοσιακές μορφές κυριαρχίας δεν επαρκούν. Διαβαίνουμε μια εποχή όπου η πλήρως εγκολπωμένη ακροδεξιά ρητορική και πολιτική από την Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το μεταναστευτικό, την καταστολή, την στρατιωτικοποίηση και την αστυνομοκρατία αποκτά ακροδεξιά “αντιπολίτευση”, πράγμα που εκδηλώνεται και εκμεταλλεύεται ως εξιλασμός καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής και οδηγεί στον εκφασισμό, την συντηριτικοποίηση και τον κανιβαλισμό.

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Στις πυρκαγιες στον Έβρο, μετανάστες βρέθηκαν να είναι οι αποδιοπομπαιοι τράγοι, την ίδια στιγμή που ντόπιοι φασίστες σε συνεργασία με το κράτος και τον στρατό συνιστούσαν πολιτοφυλακές και απήγαγαν και κυνηγούσαν μετανάστες ενώ το επίσημο κράτος άφηνε κάτι παραπάνω από αιχμές για την εμπλοκή των μεταναστών στις πυρκαγιές. Παράλληλα, ο θάνατος δεκάδων μεταναστών (επίσημα καταμετρημένων και μη) πέρασε στα ψιλά υποβαθμίζοντας για ακόμα μια φορά την ζωή των μεταναστών και συντηρώντας την ρητορική των ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας. Στην ίδια λογική, πριν λίγους μήνες το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου με εκατοντάδες μετανάστες νεκρούς στο βυθό της θάλασσας με υπαιτιότητα του Ελληνικού λιμενικού που βύθισε το σαπιοκάραβο στο οποίο ταξίδευαν επιχειρώντας να το ρυμουλκήσει, θάφτηκε από τον κρατικό μηχανισμό απαξιώνοντας τις χαμένες ζωές και αποτάσσοντας την ευθύνη του κράτους. Τα παραπάνω σε περίοδο όπου στην Κύπρο συντελέστηκαν φρικιαστικά πογκρόμ εναντίον μαγαζιών μεταναστών, οι γυναικοκτονίες πληθαίνουν, δολοφονείται η Ανας, μετανάστρια και τρανς σεξεργάτρια, άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε χώρα με νεκρό τον Κώστα Μανιουδάκη και φυσικά δολοφονείται ο Αντώνης Καρυώτης στο Blue Star με εμφανώς ρατσιστικά και μισαναπηρικά κίνητρα.

Απέναντι, λοιπόν, στον κοινωνικό εκφασισμό, τον κανιβαλισμό που παράγει και συντηρεί το κράτος και το παρακράτος, εμείς στεκόμαστε φύσει και θέση από την πλευρά των αδυνάμων, ενάντια στο σύστημα εξουσίας που διαχωρίζει, εκμεταλλεύεται, καταπιέζει, στην προσπάθειά του να μας αποξενώσει από τη συλλογική μας υπόσταση, τεμαχίζοντας τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο των ανθρώπων. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι προς το συμφέρον του συστήματος η διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Επομένως, η συλλογικοποίηση των αντιστάσεών μας, ο μαχητικός αντιφασισμός και η έμπρακτη εναντίωση στις φασιστικές αντιλήψεις, η πίστη στις δικές μας δυνάμεις χωρίς αυταπάτες για θεσμικές λυτρώσεις, είναι μονόδρομος ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε στο τέρας του φασισμού, είτε αυτό προέρχεται από «εξωθεσμικές» φασιστικές γκρούπες είτε εγκολπώνεται ως πολιτική πράξη από το ίδιο το κράτος.

Ένα από τα συνθήματα που ακούγονται κάθε 18η Σεπτέμβρη είναι πως ο Παύλος ζει και αυτό γιατί αυτό που συνιστά ως συνειδησιακή τομή που ήρθε να θρυμματίσει με κρότο μία σειρά ένοχων συναινέσεων, μας διατρέχει. Ο Παύλος δολοφονήθηκε από ένα νεοναζιστικό κόμμα, μια εγκληματική οργάνωση, ο ίδιος ο πολιτικός πυρήνας της φασιστικής ιδεολογίας, τον δολοφόνησαν, ως «τελική λύση» του ολοκληρωτισμού που φέρει τόσο ως προϋπόθεση όσο και ως συνθήκη για το σύνολο του κοινωνικού βίου. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε χιλιοστό δημοσίου χώρου στον φασιστικό οχετό να σπείρει το δηλητήριό του.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/09 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


Image

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΠΑΤΡΑ

Πάτρα: Αντικρατική-Αντιφασιστική Διαδήλωση 10 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ μετά

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 18.00 από Πλατεία Γεωργίου

post image

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΑ

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ:

-τις επιθέσεις, τα πογκρόμ, τις δολοφονίες των μεταναστών στα σύνορα του Έβρου, στο Αιγαίο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

-τις επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα, σε αριστερούς, αναρχικούς και αντιφασίστες αγωνιστές

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 12Μ. ΠΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ)

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9, 18.00, ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ


αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος


ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 12Μ. ΠΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ)

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9, 18.00, ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται στις 18/9/22 από τη νύχτα που ο χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς δολοφόνησε -μαζί με ομοϊδεάτες του νεοναζιστές- τον αντιφασίστα και αγωνιστή Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Βέβαια, αυτή η δολοφονία δεν ήρθε τυχαία, αντιθέτως ήταν μία ακόμα μετά τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Ιανουαρίου του 2013. Απολαμβάνοντας την ανοχή ή ακόμα και σε πλήρη συνεργασία με το κράτος, το κεφάλαιο, την αστυνομία και τους δικαστικούς, οι παρακρατικοί νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής είχαν πραγματοποιήσει την περίοδο εκείνη δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες/στριες, αντιφασίστες/στριες και χώρους αγώνα. Είχαν θέσει ανοιχτά στο στόχαστρό τους όποιον και όποια δεν ταίριαζε στα ναζιστικά τους πρότυπα, δηλαδή τους Ρομά, την LGBTQI κοινότητα, άτομα με ειδικές ανάγκες, μαθητές/μαθήτριες που αγωνίζονταν, εφαρμόζοντας πλήρως το πολιτικό πρόγραμμα ενός καθαρά φασιστικού-ναζιστικού μορφώματος, τους κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους του και το όραμά τους για τη ζωή και την κοινωνία. Οι δυνάστες όλων των από τα κάτω αυτής της κοινωνίας εκείνη την εποχή χρησιμοποίησαν αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα ως όπλο επίθεσης, μέσα σε μία περίοδο κοινωνικού αναβρασμού με τα μνημόνια και την καπιταλιστική επίθεση επάνω μας να γίνεται όλο και πιο βίαιη, ενάντια στην εξεγερσιακή ροή που επικρατούσε στους δρόμους και τους χώρους αγώνα. Εκεί που δεν έφτανε, εξάλλου, το γκλομπ του μπάτσου, έφτανε το μαχαίρι του χρυσαυγίτη.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής, όπως και κάθε άλλου φασιστικού-ακροδεξιού μορφώματος, ήταν, είναι και θα είναι η εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και της ελληνικής (εν προκειμένω) αστικής τάξης, με τη βίαιη αντιπαράθεση, φυσικά και ιδεολογικά, στους αγώνες των από τα κάτω. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως η καταδίκη της Χ.Α στα αστικά δικαστήρια δε συνεπάγεται το τέλος του φασισμού. Εφτά χρόνια μετά, το αστικό δικαστήριο προχώρησε στην καταδίκη της ηγεσίας της ναζιστικής συμμορίας, κηρύσσοντάς την εγκληματική οργάνωση, φυλακίζοντας ορισμένα ηγετικά της μέλη. Μια καταδίκη με ποινές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των χρυσαυγιτών και του κράτους, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Δε γελιόμαστε, άλλωστε, αυτή είναι η μοίρα των παιδιών του συστήματος, αν παραφερθούν θα τα μαλώσουν λίγο, και ξανά από την αρχή. Ο ρόλος τους είναι άλλωστε αναγκαίος απέναντι στους από τα κάτω και τους αγώνες τους, απέναντι στην σφυρηλάτηση της ταξικής / κοινωνικής συνείδησης και αλληλεγγύης. Γι’ αυτό και οι αντιφασίστριες και αντιφασίστες δε ζητούν καταδίκες για τα μορφώματα αυτά, τα τσακίζουν πολιτικά και υλικά στην καθημερινή δράση και ζωή.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, ο φασισμός -ακόμα και χωρίς την σφραγίδα της Χ.Α- βρίσκει ζωτικό χώρο να διεισδύει στην κοινωνία μας ή να πλασάρεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Μπροστά μας υψώνεται ο ολοκληρωτισμός του κράτους και του καπιταλισμού, αλλά και ο καθημερινός, κανιβαλισμός μερίδας των από τα κάτω που ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού της Εξουσίας. Την ίδια στιγμή που το κράτος αφήνει εκατομμύρια στρέμματα να καούν, την ίδια στιγμή που δολοφονεί μετανάστες είτε πνίγοντάς τους στο Αιγαίο είτε καίγοντάς τους στα δάση του Έβρου, την ίδια αυτή στιγμή κατηγορεί τα θύματα ως δήθεν θύτες. Ποτέ άλλοτε η ανθρώπινη ζωή δεν είχε υποτιμηθεί και δεν είχε εκφυλιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο κατά τη συγκυρία που ζούμε. Εξήντα δολοφονημένοι συνάνθρωποί μας στα Τέμπη, εξακόσιοι πρόσφυγες πνιγμένοι στην Πύλο, εικοσιέξι απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά στον Έβρο, δύο δολοφονημένοι Ρομά στη γέφυρα στην Πάτρα , άλλοι δύο 16χρονοι Ρομά εκτελεσμένοι εν ψυχρώ από τους μπάτσους, και τώρα η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη από τα τσιράκια των αφεντικών της Blue Star. Zούμε τη βαρβαρότητα του κράτους, του καπιταλισμού και των κολαούζων του. Και το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι να τη σχετικοποιείς και να μην εξεγείρεσαι εναντίον αυτών που την ασκούν.

Όπως επίσης, αντιλαμβανόμαστε πως το ίδιο το κράτος ανοιχτά και απροκάλυπτα πλέον καλλιεργεί κι ενισχύει με κάθε τρόπο την ωμή έκφραση της βίας χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες αφορμές ή φτιαχτές “δικαιολογίες”. Αρκεί να διαφωνείς ή να διαφοροποιείσαι έστω και κατ’ ελάχιστα με τις κρατικές πρακτικές, θα αντιμετωπιστείς με τη μάξιμουμ βία από τους πραιτωριανούς στης Εξουσίας ή από τα τσιράκια των εργοδοτών. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η επίσημη κρατική τρομοκρατία και το ντόπιο κεφάλαιο. Να το πούμε όσο πιο ωμά γίνεται. Όταν γίνεται μια δολοφονία είτε το καθεστώς την αποκαλεί ”εργατικό ατύχημα”, ”εξοστρακισμό σφαίρας”, ”κακιά στιγμή”, ”ατυχία” ή οτιδήποτε άλλο, το κράτος σχεδόν τελετουργικά καθαγιάζει τη δολοφονία αυτή. Το Κράτος, ως παντεπόπτης συγκεντρωτικός μηχανισμός ελέγχου, επιτήρησης, καταπίεσης, αστυνόμευσης αλλά κι ενσωμάτωσης στο κρατικό αφήγημα, είτε με την ενεργητική του συμμετοχή, είτε με την ανοχή του αφήνει το αποτύπωμά του στη δολοφονία αυτή, μια στάση που αποδέκτες έχει την κοινωνία και τα ιδίως τα ανυπότακτα ή περισσευούμενα κομμάτια της.

Το ελληνικό κράτος που αναπαράγει το μιλιταρισμό-εθνικισμό και εμπλέκεται σε καπιταλιστικούς πολέμους συντηρώντας μία ένταση στη Μεσόγειο, στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία σαν το καλό παιδί του ΝΑΤΟ, κάνοντας την επικράτεια μι ατελείωτη βάση του, την ίδια ώρα που χαρακτηρίζει απολογητές της Ρωσικής εισβολής όποιον και όποια καταδεικνύει τις πραγματικές αιτίες και στόχους των πολεμικών συρράξεων. Λειδορεί όποιον και όποια τάσσεται δίπλα στους συνανθρώπους του και τα όσα βάσανα περνούν σε μια τέτοια συνθήκη και όχι δίπλα στα κράτη και τα συμφέροντά τους. Είναι το κράτος που μας έχει καταντήσει προλεταριάτο των επιδομάτων, ξεζουμίζοντάς μας ψυχικά, σωματικά και οικονομικά κάθε μέρα, επιχειρώντας να καταστείλει απεργίες σε εργασιακούς χώρους, ρίχνοντας νερό στο μύλο των αφεντικών, στα εργασιακά κάτεργα των οποίων καθημερινά σκοτώνονται και τραυματίζονται εργάτες λόγω της υπερεργασίας για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η κοινωνία που ζούμε ζέχνει θάνατο. Η δολοφονία του Φύσσα, του Λουκμάν, οι τόσες δολοφονίες μεταναστών στο Αιγαίο και τον Έβρο, η έμφυλη βία εις βάρος γυναικών και ατόμων τρανς, γκέι κ.λ.π και οι τόσες γυναικοκτονίες, η όξυνση της δολοφονικής κρατικής βίας (Ν. Σμύρνη και καταστολή στις καραντίνες, δολοφονίες Β. Μαγγου και Ν. Σαμπάνη), οι δολοφονημένοι στα Τέμπη, στην Πύλο και στον Έβρο, δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά πλέον μια δυσβάσταχτη καθημερινή πραγματικότητα. Στην παρούσα δυστοπία του κράτους και του κεφαλαίου όποιος/όποια δε μπορεί να προσαρμοστεί στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική λαίλαπα, δε μπορεί να επιβιώσει. Μία πραγματικότητα που για να τη συνθλίψουμε πρέπει να τη συντρίψουμε στις συνειδήσεις της κοινωνίας. Το αν και το κατά πόσο ο εθνικισμός, φασισμός, ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, η ομο-τρανσφοβία ως αντιλήψεις διεισδύουν στις ανθρώπινες κοινωνίες, αυτό βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση και διαλεκτική σχέση με το ποιες αντιστάσεις βρίσκει από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Όσο υπάρχουν κοινωνικά κομμάτια, τα οποία αντιμάχονται τα αντιδραστικά αυτά ιδεολογήματα σε κάθε πτυχή της ζωής τους, όσο φροντίζουμε η οργή και η αγανάκτηση για την υποτίμηση της εργασίας και τη λεηλασία της ζωής και του φυσικού κόσμου να μετουσιώνονται σε συλλογικούς αγώνες ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες, τόσο ο φασισμός και η μη αποδοχή της διαφορετικότητας θα βρίσκουν όλο και λιγότερο ζωτικό κοινωνικό χώρο.

Με μαχητικούς αγώνες στο δρόμο, στις σχολές μας, με συλλογικοποίηση και ταξική συνείδηση στους χώρους δουλειάς να σκοτώσουμε το φασιστικό τέρας. Γιατί ο μοναδικός νεκροθάφτης του καταπιεστικού κι εκμεταλλευτικού κρατικού καπιταλιστικού συστήματος στο σύνολο του δεν παύει να είναι το ταξικά συγκροτημένο και αυτοοργανωμένο κίνημα των από τα κάτω που μπορεί να οργανώσει την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση και να φέρει πιο κοντά έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ,

ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Προλέτ Accion,ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών


10 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18 Σεπτέμβρη 2013) από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), με τη συνενοχή της ΕΛΑΣ, που παρακολουθούσε αμέτοχη. Δρώντας συστηματικά, με θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, η ΧΑ επεδίωκε να αναβαθμιστεί σε βασική δύναμη κρούσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που είχαν ξεσπάσει ορμητικά μέσα στην μνημονιακή χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Οι αστικές δυνάμεις καλοέβλεπαν με τέτοια συνύπαρξη με μια «σοβαρή ΧΑ».

To σχέδιο τσακίστηκε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ξέσπασαν μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, παρά την καταστολή. Γέννησαν ένα αντιφασιστικό κίνημα, που απομόνωσε και έπληξε τους ναζί, υποχρέωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της ΧΑ και να την πάει σε δίκη. Ύστερα από αρκετά εμπόδια (με ευθύνη των επόμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), επιβλήθηκε μια ιστορική καταδίκη (7 Οκτώβρη 2020), με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στον δρόμο να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα χημικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αντιδραστικά μορφώματα όπως η ΧΑ ξερνιόνται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε διαρκές καθεστώς χρεωκοπίας, γεννά και θρέφει αυτές τις συμμορίες ή «μεταμφιέσεις» τους. Η αστική δικαιοσύνη, όλοι οι σάπιοι «θεσμοί» υπερασπίζονται μόνο τις ταξικές δημοκρατίες των πλουσίων, όπως δείχνει και σε όλη την Ευρώπη η άνοδος ακροδεξιών και φασιστών. Καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κανένα νομοσχέδιο, κανένα ψευτο-προοδευτικό «δημοκρατικό τόξο» δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά τον ακροδεξιό και φασιστικό κίνδυνο. 3 μέλη της ΧΑ έχουν αποφυλακιστεί, από το Πρωτοδικείο επιτράπηκε η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ τα γελοία αλλά αντιδραστικά κοινοβουλευτικά κομματίδια συμπληρώνουν το «έργο» της ΝΔ.

Η «δημοκρατία» τους είναι ένας διαρκής ταξικός πόλεμος. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει την ουσία της χρυσαυγίτικης, ακροδεξιάς ατζέντας, όλο και πιο σκληρά όσο η κρίση θεριεύει ξανά. Με διαρκή θωράκιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και δικαστηρίων. Ταΐζοντας μια ισχνή, ζάπλουτη ελίτ για να παρασιτεί πάνω στην κοινωνία. Καταδικάζοντας εργαζόμενους, φτωχούς, σωματεία, αγωνιστές. Μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους με αντεργατικά εκτρώματα όπως του Χατζηδάκη και του Άδωνι, ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Ξεπούλησαν και διέλυσαν κάθε δημόσια υπηρεσία και υποδομή. Μας μετατρέπουν σε αμερικανονατοϊκή βάση, στοιχιζόμενη στα αιματοβαμμένα σχέδια και τους πολέμους των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Η ΕΛΑΣ κάνει πλάτη στις ρατσιστικές και νεοναζιστικές δολοφονίες (όπως στη Ν. Φιλαδέλφεια και στον Περισσό), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ δολοφονεί μαζικά πρόσφυγες, όπως στην Πύλο. Η πολιτική τους καταστρέφει και δολοφονεί, αφήνοντας τον λαό και το περιβάλλον στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των καπιταλιστών, της επαναφοράς των αιματηρών «πλεονασμάτων». Όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν το φαγοπότι σε Δήμους και Περιφέρειες -που ευθύνεται για την απουσία κάθε σοβαρού έργου προστασίας-, αλλά ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερες ενισχύσεις για το κεφάλαιο, ακόμα πιο άγριες περικοπές και νέους φόρους για τον λαό.

Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες της τάξης μας είναι αυτοί που μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική αποσύνθεση, να σπάσουν το αδιέξοδο. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, μπορούμε να ξηλώσουμε οριστικά τις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες. Να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα στην κρατική καταστολή, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη». Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής μέσα από αγώνες. Να παλέψουμε για μια πραγματική εναλλακτική λύση, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, φασισμό, ρατσισμό, περιβαλλοντική καταστροφή – με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, για ένα ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


ΞΑΝΘΗ

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ Χ.Α.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

>> ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Σάββατο 16.09 | 12:00 | πλατεία Αντίκα

>>> ΠΟΡΕΙΑ: Δευτέρα 18.09 | 18:00 | ΠΡΟΚΑΤ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ – ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ – ΔΙΑΧΥΤΟ

Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

Πελότο

 


ΒΟΛΟΣ

Στις 18 Σεπτέμβρη του ´13 δολοφονείται από τάγμα της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας. Η είδηση του θανάτου του γέμισε οργή και μίσος χιλιάδες νέους/ες που γέμισαν τους δρόμους με συγκεντρώσεις και πορείες επιδιώκοντας συγκρούσεις με τις ομάδες καταστολής πάνω σε ένα εξεγερτικό κλίμα. Με την είδηση της δολοφονίας του, χιλιάδες ευρωπαίοι βγήκαν στους δρόμους, έκαναν κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις σε πρεσβείες και στοχοποιήθηκαν τοπικοί φασιστικοί χώροι.

Η αστική δικαιοσύνη εξυπηρετώντας το σύστημα φρόντισε τα τάγματα εφόδου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής να πέσουν στα μαλακά μετά από μια δίκη παρωδία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη ξέρουμε ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται από τα λαϊκά κινήματα στους δρόμους. Στην πόλη μας άλλωστε είναι ολοφάνερη η κάλυψη των μπάτσων και των βασανιστών στην υπόθεση του Β. Μάγγου από τους εισαγγελείς και τους δικαστές. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι μόνο ο λαός μπορεί να δικάσει τον φασισμό και το σύστημα που τον εκτρέφει.

Σε όλη την Ευρώπη παρατηρούμε την άνοδο της ακρoδεξιάς και των φασιστικών οργανώσεων εκμεταλλευόμενοι τη σαπίλα της αστικής πολιτικής, τον λαϊκισμό και την ξενοφοβία. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα νεοναζιστικά κόμματα ξεπροβάλουν δειλά δειλά με την υποστήριξη της ακροδεξιάς Ν.Δ. και του παρακράτους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και εφαρμόζοντας την θανατοπολιτική στρατηγική τους. Οι πνιγμένοι μετανάστες στην Πύλο, οι καμένοι στη Δαδιά και οι πνιγμένοι στις πλημμύρες της Θεσσαλίας είναι λίγα από τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση αυτή.

Οφείλουμε στη μνήμη του Π. Φύσσα, του Λουκμάν και όλων των δολοφονημένων από τα νεοναζιστικά τάγματα να κρατάμε ψηλά την αντιφασιστική γροθιά τσακίζοντας τον φασισμό καθημερινά στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας.

Η φλόγα του τότε μένει ζωντανή
Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη
Θόλος 18:00

ΒΟΛΟΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα παρακρατικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής η μαχητική αντιφασιστική δράση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Τα θρασύδειλα τάγματα εφόδου δε δίστασαν να βγουν πάλι από τις τρύπες τους. Κατά την διάρκεια καταστροφικών πυρκαγιών που είχαν ρημάξει τον ελλαδικό χώρο και ενώ η αλληλεγγύη αποτελούσε το μοναδικό όπλο του λαού, ναζί αυτόκλητοι χωροφύλακες προέβησαν σε κυνήγι μεταναστών υπό την πλήρη κάλυψη και συναίνεση του αστικού κράτους. Σα να μην έφτανε αυτό, στην Κύπρο σε μια αντίστοιχη «Νύχτα των Κρυστάλλων», πραγματοποιήθηκε ναζιστική επίθεση – πογκρόμ σε καταστήματα μεταναστ(ρι)ών τρομοκρατώντας τον παρευρισκόμενο κόσμο. Δε ξεχνάμε την οργανωμένη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες νεοναζί οι οποίοι ανενόχλητοι διέσχισαν χιλιάδες χιλιόμετρα με τη βοήθεια αστυνομίας και ντόπιων φασιστών συνεργατών τους.

Για κάθε Φύσσα, Λουκμάν και Μιχάλη η απάντηση βρίσκεται στο δρόμο. Αγωνιζόμαστε αλληλέγγυα και αντιφασιστικά μέχρι να κοπεί και το τελευταίο χέρι που χαιρετάει ναζιστικά. Όταν βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο του φασισμού πρέπει να διαλέξουμε ή τις αλυσίδες ή τα όπλα.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Όλες/Όλα/Όλοι στην αντιφασιστική πορεία 18/09 στον Θόλο στις 18:30

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Βόλου “Τέρμινο”


ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αντιφασιστική Πορεία μνήμης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της χρυσής αυγής. Δευτέρα 18/09 και ώρα 18:00 στην παλιά νομική. Επίθεση στο κράτος δολοφόνο. Να γίνουμε σφαίρα στο κεφάλι κάθε ρατσιστή. Παύλος Φύσσας Παρών.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D


ΛΑΡΙΣΑ

Αυτή τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00, καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση / πορεία στην πλατεία Ταχυδρομείου.

10 χρόνια μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα από τον φασίστα της Χρυσής Αυγής Γ. Ρουπακιά, τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Κατάληψη Ντουγρού

 

 

 


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά και τα τάγµατα εφόδου της Χ.Α στις 18 Σεπτέµβρη του 2013. Μετά τη συσσωρευµένη κοινωνική οργή που ακολούθησε τη δολοφονία Φύσσα, το κράτος καταδικάζει τελικά τη Χρυσή Αυγή ως εγκληµατική οργάνωση, µετά από µία πενταετή δίκη-φιάσκο. Μας διαβεβαίωσαν για την καταδίκη του φασισµού µέσα στις αίθουσες δικαστηρίων και τη νίκη της “Δηµοκρατίας”. Τι σηµαίνει αυτή η καταδίκη? Τίποτα. Βλέπουµε φασιστικά κόµµατα να ξαναµπαίνουν στη Βουλή και τους φασίστες να αλωνίζουν, κάνοντας ρατσιστικές επιθέσεις ανενόχλητοι. Δεν χρειάζεται να ανατρέξουµε στο µακρινό παρελθόν µιας που το µίσος τους γεννά κάθε µέρα κι από ένα νέο περιστατικό. Από τα πογκρόµ µεταναστών στην Κύπρο, µέχρι τη δολοφονία από οργανωµένους φασίστες οπαδούς στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπό την πλήρη επίγνωση της αστυνοµίας… αυτό που µας αποδεικνύουν είναι πως περισσότερη νοµιµοποίηση τέτοιων πρακτικών υπάρχει, παρά “καταδίκη”.

Το κράτος επιλέγει να προβάλλει µια φαινοµενική καταδίκη του φασισµού για τη διατήρηση της κοινωνικής οµαλότητας, ενώ στην ουσία είναι το ίδιο το οποίο τον θρέφει µέσω της κυρίαρχης αφήγησης και των πολιτικών πρακτικών που ακολουθεί. Το κράτος υψώνει φράχτη στον Έβρο, στοχοποιεί µετανάστες για τη φωτιά στη Δαδιά, νοµιµοποιώντας τον βασανισµό µεταναστ(ρι)ών από εθνοσωτήρες κυνηγούς κεφαλών. Το κράτος εκτελεί και συγκαλύπτει αµέτρητες επαναπροωθήσεις και προσθέτει στη λίστα άλλη µια µαζική δολοφονία µεταναστών µε το ναυάγιο στην Πύλο. Το κράτος στοιβάζει µετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατατάσσοντας τους σταθερά ως πολίτες β’ κατηγορίας. Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί η άµεση έξωση µεταναστ(ρι)ών από το camp του Κουτσόχερου στη Λάρισα για τη στέγαση πληµµυροπαθών.

Αυτός ο ζόφος δεν έχει τέλος. Έχουµε συνηθίσει να καταναλώνουµε τον θάνατο. Από τη µία παρακολουθούµε σκηνές ακραίας βίας και ανθρωποφαγίας και από την άλλη περνάµε σε εύπεπτες ανάλαφρες εικόνες, χωρίς αυτό να µας προκαλεί την ανάγκη να αντιδράσουµε και να µη στεκόµαστε αµέτοχοι. Πίσω από την ασφάλεια της οθόνης ο οποιοσδήποτε ξερνάει µίσος και συναινεί για την επόµενη δολοφονία. Όλοι αυτοί που αναπαράγουν αυτή τη ρητορική µίσους, διαστρεβλώνοντας την πραγµατική πηγή των καταπιέσεων τους, στρέφονται ενάντια σε φτωχοδιάβολους, µετανάστριες, ροµά, ανάπηρους, τρανς και όποια άλλα καταπιεσµένα κοµµάτια της κοινωνίας θεωρούν κατώτερα τους. Καθοριστικό ρόλο παίζουν τα µίντια τα οποία όχι µόνο αναπαράγουν την κυρίαρχη αφήγηση, αλλά ξεπλένουν τους υπαίτιους και χτίζουν το “ανθρώπινο” προφίλ του δράστη. Έτσι κι αλλιώς γι’ αυτούς τα θύµατα είναι άξια της µοίρας τους: Τον Παύλο τον σκοτώσανε για το ποδόσφαιρο. Τη Zackie τη σκοτώσανε γιατί ήταν κλεφτρόνι και πρεζάκι. Τον Αντώνη τον σκοτώσανε γιατί δεν είχε εισιτήριο.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό της δολοφονίας του Αντώνη ήρθε να προστεθεί στη µακρά λίστα των δολοφονηµένων. Μια δολοφονία καθόλου τυχαία, καθώς τα κίνητρα της είναι βαθύτατα ρατσιστικά και ταξικά. Πλειάδες συνοµιλιών των δολοφόνων του, έχουν δηµοσιευτεί, αποκαλύπτοντας πως νόµιζαν ότι ήταν Πακιστανός και πως δεν είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει. Και ως γνωστόν πλέον, αυτά τους έδωσαν το δικαίωµα να τον πετάξουν στη θάλασσα. Εξάλλου αν ήταν όντως κάποιος Πακιστανός που δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του, το θέµα θα είχε ήδη ξεχαστεί. Για να σε σκοτώσουν, άµεσα ή έµµεσα, αρκεί να πληροίς τα κριτήρια…να είσαι φτωχός ή / και διαφορετικός.

Η ανθρώπινη ζωή πλέον δεν είναι άλλο από αναλώσιµη. Φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια και συνεχείς ανατιµήσεις µετατρέπουν τη ζωή µας σε αγώνα επιβίωσης. Μπροστά σε αυτή την πραγµατικότητα, κράτος και κεφάλαιο οχυρώνονται απέναντι σε κάθε µορφή αντίστασης και έχουν όλα τα µέσα, από την ωµή καταστολή στον δρόµο µέχρι τα νοµοσχέδια που ψηφίζουν στη Βουλή. Έτσι λοιπόν τίθεται για διαβούλευση ένα νέο αντεργατικό νοµοσχέδιο που νοµιµοποιεί την 13ωρη εργασία, την απασχόληση σε δύο εργοδότες και την 6ήµερη εργασία, την ελαστική εργασία και ποινικοποιεί τους εργατικούς αγώνες και το δικαίωµα στην απεργία και έρχεται να προστεθεί στη συνολικότερη υποβάθµιση της παιδείας και της υγείας.

Κράτος και κεφαλαίο σε µια συνεχή προσπάθεια για όλο και περισσότερο κέρδος -ιδιαίτερα σε µια συνθήκη κοινωνικής, οικονοµικής και πολιτικής κρίσης- εντείνει την επίθεση ενάντια στα εκµεταλλευόµενα και καταπιεζόµενα κοµµάτια της κοινωνίας, οδηγώντας τα προς την εξαθλίωση. Καθόλου τυχαία βέβαια δεν είναι και η επανεµφάνιση της ακροδεξιάς και των φασιστικών πυρήνων στο δηµόσιο πεδίο. Με την αναπαραγωγή οπισθοδροµικών και αναχρονιστικών απόψεων, την πατριωτική και εθνικιστική ρητορική και τη γενικότερη συντηρητικοποίηση, ο φασισµός εισχωρεί όλο και πιο βαθιά στην κοινωνία.

Δέκα χρόνια µετά λοιπόν η µάχη απέναντι στον φασισµό και το σύστηµα που τον γεννά συνεχίζει αµείωτη

Δεν πρόκειται να αφήσουµε τους δρόµους και τις γειτονιές µας σε κάθε λογής φασίστα

Συνεχίζουµε να αγωνιζόµαστε µε όπλο την αλληλεγγύη, για έναν κόσµο ισότητας και ελευθερίας

Για έναν κόσµο χωρίς σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπίεση και εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 στις 6:00

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κατάληψη Αντιβίωση


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

10 χρόνια έχουν πλέον περάσει από όταν ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Από τότε έως σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στην πολιτική σκηνή της χώρας και παράλληλα τίποτα. Η Χρυσή Αυγή, το πρώτο κόμμα που μετά από χρόνια καταφέρνει με ξεκάθαρη φασιστική κατεύθυνση να καθίσει στα έδρανα της Βουλής εν τέλει φυλακίζεται επί κυβέρνησης ΝΔ και φαινομενικά αποδυναμώνεται. Κόσμος πανηγυρίζει για τη δικαιοσύνη, άλλοι ακούν τα νέα αδιάφοροι, ενώ άλλοι περιμένουν να γυρίσει ξανά ο τροχός. Και φυσικά και θα γυρίσει. Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, η ακροδεξιά ανεβαίνει ξανά τα σκαλοπάτια τόσο του κοινοβουλευτισμού όσο και της κοινωνικής επιρροής, με γοργό ρυθμό.
Πολλοί και πολλές πιστεύανε ότι επιτέλους οι υπαίτιοι για την άνοδο της σύγχρονης ακροδεξιάς στην Ελλάδα βρίσκονται πίσω από κάγκελα και ότι θα απαλλαχθούμε από το φασισμό, φυσικά όμως αυτό αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά μία στείρα ελπίδα. Και αυτό γιατί ένα μόρφωμα το οποίο δημιουργείται από το ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο, για να χτυπήσει τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες δεν μπορεί να εξαφανιστεί με την φυλάκιση μερικών μελών ενός κόμματος. Πόσο μάλλον δεν οδηγεί στην εξάλειψη ρατσιστικών, φασίζουσων και μισαλλόδοξων ιδεών που τόσα χρόνια τυλίγουν σαν φίδι το ανθρώπινο μυαλό και ο εκφραστής τους μπορεί να αλλάζει πρόσωπα, από τον γείτονά μας έως τον πρωθυπουργό της χώρας.
Είναι αλήθεια πως η άνοδος της Χ.Α. οδήγησε πολύ κόσμο στο δρόμο, προσπαθώντας να αντισταθούν σε όσα αυτή εκπροσωπούσε και έπραττε. Και μέχρι ενός βαθμού ο λόγος που οι φασίστες δε ρίζωσαν σε διάφορες γειτονιές και πόλεις ανά την Ελλάδα, ήταν ότι τσακίστηκαν από το αντιφασιστικό κίνημα. Ωστόσο, όταν τα πράγματα άρχισαν πραγματικά να ξεφεύγουν από τον έλεγχο και είχαν κάνει ήδη τη βρώμικη δουλειά του, ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός, λειτουργώντας στην πραγματικότητα για πάρτη του και όχι για να ικανοποιήσει κάποιο λαϊκό αίσθημα, ήταν αυτός που διαχειρίστηκε προσωρινά την κατάσταση, όταν θεώρησε πως η Χ.Α. πρέπει για λίγο να μπει σε καταστολή. Και έτσι κατάφερε ένα δεξιό κόμμα να πάρει το χειροκρότημα. Φτάνοντας στο σήμερα, πρώην χρυσαυγίτες δρουν μια χαρά μέσα από τις φυλακές, κυβερνητικά στελέχη κάνουν δηλώσεις και παίρνουν αποφάσεις ισάξιες με αυτές ακροδεξιών κομμάτων και παρατάξεων και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας στρέφεται όλο και περισσότερο σε ακροδεξιές ιδέες και αντιλήψεις. Την ίδια στιγμή, άλλα ακροδεξιά κόμματα παίρνουν τη θέση της Χ.Α. στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Και εδώ δεν ξέρουμε ποιο παράδειγμα να πρωτοαναφέρουμε.
Παρόλα αυτά ποτέ δεν θεωρούσαμε ότι χρειάζεται ένα ακροδεξιό κόμμα για να πληθύνει η φασιστική ρητορεία στην κοινωνία. Άλλωστε όσο περνούν οι μέρες πολλαπλασιάζονται τα ρατσιστικά περιστατικά. Πριν από μερικούς μήνες, αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε μετανάστη επειδή έκλεψε ένα αυτοκίνητο. Φυσικά όμως το θέμα ξεχάστηκε εύκολα μιας και α) μετανάστης ήταν και β) αυτοκίνητο έκλεψε. Δυστυχώς στο μυαλό πολλών αυτά αρκούν για να αφαιρεθεί μια ανθρώπινη ζωή. Λίγες μέρες πριν και ενώ η μισή χώρα βρισκόταν στη δίνη των πυρκαγιών, η φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο ήρθε για να αποκαλύψει τόσο το ρατσιστικό παραλήρημα πολλών αλλά και να εξυπηρετήσει κυβερνητικές σκοπιμότητες. Απλοί πολίτες βγήκαν παγανιά για να “συλλάβουν” μετανάστες “εμπρηστές”. Άλλοι θεώρησαν λογικό και σκόπιμο, να τους κατηγορήσουν πως εκείνοι έβαλαν τη φωτιά, τη στιγμή που μετανάστες ήταν και τα μοναδικά θύματα της φωτιάς στο δάσος της Δαδιάς, μια και εκείνοι δεν είχαν που να βρουν καταφύγιο.
Όλα αυτά όμως δεν έμειναν μόνο σε μια κουβέντα κάπου μεταξύ καφενείων και κίτρινων παραθύρων στα ΜΜΕ. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεώρησε σκόπιμο να τα πει με το γάντι και εντός της Βουλής. Την ίδια στιγμή η χαρακτηριστική ατάκα που έπαιζε στα κανάλια είναι πως “ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα εκτός βέβαια από εκείνους τους μετανάστες”. Δήλωση η οποία αρκεί για να φανεί μια ευρύτερη αντίληψη γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα και γενικότερα την εκτίμηση που έχουμε σαν είδος για την ανθρώπινη ζωή. Και ενώ στην πανέμορφη χώρα μας γίνονται όλα αυτά, στην Κύπρο ξεσπάνε αναταραχές στις οποίες ακροδεξιοί πραγματοποιούν πογκρόμ σε μετανάστες. Πρέπει να τονίσουμε πως η λέξη δεν είναι απλά μια υπερβολή, αφού εισέβαλαν στα σπίτια και τα καταστήματα, χτυπώντας τους και καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν στο δρόμο τους. Η αστυνομία φυσικά έμεινε άπραγη. Επειδή ο ρατσισμός αλλά και ο μισανθρωπισμός πάνε παρέα και με τα τηλεοπτικά νούμερα, όταν τον κύκλο του διαδικτύου έκανε το γεγονός της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός ανθρώπου που προσπάθησε να μπει στο πλοίο για να πάει σπίτι του, όλοι οι “ευυπόληπτοι” δημοσιογράφοι έσπευσαν να προφτάσουν να διευκρινίσουν ότι και Έλληνας ήταν και εισιτήριο είχε. Είναι αναγκαίο να ξέρουμε διότι, αν κάτι από τα παραπάνω δεν ίσχυε, θα ήταν προφανώς λόγος να δικαιολογήσουμε αυτούς που τον πέταξαν στη θάλασσα να πνιγεί και έφυγαν. Χαρακτηριστικά φαίνονται να είναι τα λόγια του ύπαρχου που έχουν διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε, καθώς “νόμιζε πως ήταν μαύρος, πακιστανός”.
Τη στιγμή λοιπόν που η οικονομική κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει και η κυβέρνηση γνωρίζει πως πάμε από το κακό στο χειρότερο, η φασιστικοποίηση της κοινωνίας αλλά και η τόνωση του εθνικού αισθήματος αποτελεί κύριο μέλημα του κράτους. Γιατί να ασχοληθείς με το αφεντικό σου που δε σε πληρώνει όταν ο διπλανός σου είναι μετανάστης και δουλεύει και αυτός για ένα κομμάτι ψωμί. Γιατί να ασχοληθείς με το ότι τα πάγια έξοδά σου δε βγαίνουν με τίποτα, όταν ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την αύξηση του πολεμικού εξοπλισμού “μας”. Γιατί να σε νοιάξει ο κόσμος που πεθαίνει από τις φωτιές και τα δάση που καταστρέφονται τη στιγμή που ο κόσμος αυτός μπορεί να μη γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα και ίσως τώρα θα χτιστούν κι άλλα ξενοδοχεία για να πάνε οι τουρίστες διακοπές. Άσε που οι κακές γλώσσες λένε πως αν βάλεις και εσύ καμία μπορεί και να βγάλεις κανένα καλό μεροκάματο.
Ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας σε περιόδους βαθιάς πολιτικής και οικονομικής κρίσης δεν είναι νέο κόλπο. Η άνοδος ακραίων και εχθρικών απόψεων σε τέτοιες περιόδους επίσης. Διότι για κάθε εξουσία είναι πολύ καλύτερο οι πορείες να στοχεύουν οπουδήποτε αλλού εκτός από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά. Είναι πολύ καλύτερο οι εργάτες και οι εργάτριες να σκοτώνονται μεταξύ τους για το οτιδήποτε (ιδίως όταν αυτό είναι μια εθνική συνείδηση που δημιουργεί αόρατους μικρούς στρατούς), παρά να είναι ενωμένοι διεκδικώντας να ζήσουν και όχι να παλεύουν να επιβιώσουν. Διότι πλέον αυτό κάνουμε. Και βέβαια είναι πολύ πιο εύκολο να μάθεις σε κάποιον να μισεί και να σκοτώνει παρά να παλεύει για μια καλύτερη καθημερινότητα.

Αναρχική ομάδα A BATALHA


0 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18 Σεπτέμβρη 2013) από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), με τη συνενοχή της ΕΛΑΣ, που παρακολουθούσε αμέτοχη. Δρώντας συστηματικά, με θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, η ΧΑ επεδίωκε να αναβαθμιστεί σε βασική δύναμη κρούσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που είχαν ξεσπάσει ορμητικά μέσα στην μνημονιακή χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Οι αστικές δυνάμεις καλοέβλεπαν με τέτοια συνύπαρξη με μια «σοβαρή ΧΑ».

To σχέδιο τσακίστηκε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ξέσπασαν μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, παρά την καταστολή. Γέννησαν ένα αντιφασιστικό κίνημα, που απομόνωσε και έπληξε τους ναζί, υποχρέωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της ΧΑ και να την πάει σε δίκη. Ύστερα από αρκετά εμπόδια (με ευθύνη των επόμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), επιβλήθηκε μια ιστορική καταδίκη (7 Οκτώβρη 2020), με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στον δρόμο να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα χημικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αντιδραστικά μορφώματα όπως η ΧΑ ξερνιόνται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε διαρκές καθεστώς χρεωκοπίας, γεννά και θρέφει αυτές τις συμμορίες ή «μεταμφιέσεις» τους. Η αστική δικαιοσύνη, όλοι οι σάπιοι «θεσμοί» υπερασπίζονται μόνο τις ταξικές δημοκρατίες των πλουσίων, όπως δείχνει και σε όλη την Ευρώπη η άνοδος ακροδεξιών και φασιστών. Καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κανένα νομοσχέδιο, κανένα ψευτο-προοδευτικό «δημοκρατικό τόξο» δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά τον ακροδεξιό και φασιστικό κίνδυνο. 3 μέλη της ΧΑ έχουν αποφυλακιστεί, από το Πρωτοδικείο επιτράπηκε η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ τα γελοία αλλά αντιδραστικά κοινοβουλευτικά κομματίδια συμπληρώνουν το «έργο» της ΝΔ.

Η «δημοκρατία» τους είναι ένας διαρκής ταξικός πόλεμος. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει την ουσία της χρυσαυγίτικης, ακροδεξιάς ατζέντας, όλο και πιο σκληρά όσο η κρίση θεριεύει ξανά. Με διαρκή θωράκιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και δικαστηρίων. Ταΐζοντας μια ισχνή, ζάπλουτη ελίτ για να παρασιτεί πάνω στην κοινωνία. Καταδικάζοντας εργαζόμενους, φτωχούς, σωματεία, αγωνιστές. Μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους με αντεργατικά εκτρώματα όπως του Χατζηδάκη και του Άδωνι, ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Ξεπούλησαν και διέλυσαν κάθε δημόσια υπηρεσία και υποδομή. Μας μετατρέπουν σε αμερικανονατοϊκή βάση, στοιχιζόμενη στα αιματοβαμμένα σχέδια και τους πολέμους των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Η ΕΛΑΣ κάνει πλάτη στις ρατσιστικές και νεοναζιστικές δολοφονίες (όπως στη Ν. Φιλαδέλφεια και στον Περισσό), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ δολοφονεί μαζικά πρόσφυγες, όπως στην Πύλο. Η πολιτική τους καταστρέφει και δολοφονεί, αφήνοντας τον λαό και το περιβάλλον στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των καπιταλιστών, της επαναφοράς των αιματηρών «πλεονασμάτων». Όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν το φαγοπότι σε Δήμους και Περιφέρειες -που ευθύνεται για την απουσία κάθε σοβαρού έργου προστασίας-, αλλά ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερες ενισχύσεις για το κεφάλαιο, ακόμα πιο άγριες περικοπές και νέους φόρους για τον λαό.

Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες της τάξης μας είναι αυτοί που μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική αποσύνθεση, να σπάσουν το αδιέξοδο. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, μπορούμε να ξηλώσουμε οριστικά τις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες. Να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα στην κρατική καταστολή, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη». Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής μέσα από αγώνες. Να παλέψουμε για μια πραγματική εναλλακτική λύση, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, φασισμό, ρατσισμό, περιβαλλοντική καταστροφή – με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, για ένα ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τη δολοφονική συμμορία, επειδή αγωνιζόταν ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό με τη μουσική του, αλλά και ενεργά στους αγώνες. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ήταν ήδη γνωστή για δολοφονίες μεταναστών (Σ. Λουκμάν), ξυλοδαρμούς εργατών και επιθέσεις σε κινητοποιήσεις, από τα τάγματά της. Η Χ.Α. ήταν δημιούργημα της πολιτικής και οικονομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού. Για τα μνημονιακά κόμματα αποτέλεσε απαραίτητο συμπλήρωμα, προσπαθώντας να χτυπήσει με λύσσα το εργατικό κίνημα. Παρουσιαζόταν ως αντισυστημικό-αντιμνημονιακό κόμμα, ενώ ψήφιζε στο κοινοβούλιο σωρεία νομοσχεδίων υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών κ.ά.

Η δολοφονία του Παύλου πυροδότησε μία κοινωνική έκρηξη, με μαζικές διαδηλώσεις και αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα της Χ.Α. και τη διάλυσή της. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μεγάλωνε κάθε χρόνο, ώσπου το κίνημα κατάφερε να επιβάλει την καταδίκη της Χ.Α. τον Οκτώβρη του 2020, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των 50.000 ανθρώπων έξω από το Εφετείο της Αθήνας. Παρόλο που τα αστικά δικαστήρια αναγκάστηκαν να καταδικάσουν την ηγεσία της Χ.Α., κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ΜΑΤ και Αύρες διέλυσαν την ειρηνική αντιφασιστική συγκέντρωση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Χ.Α. οδηγήθηκε σε αυτοδιάλυση.

Ο κίνδυνος του φασισμού, όμως, παραμένει. Είναι αποτέλεσμα της κρίσης του συστήματος, του πολέμου, της φτώχιας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της σαπίλας του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Σήμερα, τη “σκυτάλη” έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τα ακροδεξιά ρετάλια του κοινοβουλίου και τους μηχανισμούς καταστολής. Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός θρέφει και τον χρυσαυγίτικο. Με την πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και την αποστολή εξοπλισμών στον φασίστα Ζελένσκι. Με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, ΟΣΕ, υγεία και εκπαίδευσης. Με τις μαζικές κρατικές δολοφονίες σε Τέμπη και Θεσσαλία. Με τις δολοφονίες μεταναστών σε Πύλο και Δαδιά. Με την ακραία φτωχοποίηση, τα «pass» πτωχοκομείου και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη 1.000 ευρώ.

Κυρίως όμως, με το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και την οικοδόμηση ενός σιδηρόφρακτου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Ο γνωστός νοσταλγός του φασισμού υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να ενισχύσει το ν. Χατζηδάκη, με την 13ωρη εργασία, το 6ήμερο, το καθεστώς “δόκιμου εργαζόμενου” και τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών». Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ θέλουν να μετατρέψουν εργαζόμενους και νεολαία σε σύγχρονους σκλάβους, για να τους φορτώσουν τα «σπασμένα» της κρίσης τους. Την ίδια στιγμή, η απεργία και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται, εργαζόμενοι δέχονται φακελώματα και τραμπουκισμούς από αστυνομικούς, τα ΜΑΤ εισβάλλουν όποτε θέλουν στα πανεπιστήμια, οι πληγέντες από τις πλημμύρες δέχονται ξύλο και χημικά, ενώ τέλος Κροάτες νεοναζί δολοφονούν ανενόχλητοι με «την ανοχή» της ελληνικής αστυνομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να έρχεται με μία φόρα να τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας έχει απομείνει, όμως πατάει πάνω σε νάρκες. Η νεοφιλελεύθερη “συνταγή” των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος κάθε τι δημόσιου και της ακραίας καταστολής, μαζί με την πολιτική σήψη του αστικού μπλοκ, επιφέρει αντιδράσεις και αγώνες.

Ως νεολαία πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στους κανίβαλους της κυβέρνησης. Να βάλουμε τα πρώτα αναχώματα και να κόψουμε την επιφανειακή φόρα του Μητσοτάκη. Να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα και τις δομές του με την απαραίτητη συσπείρωση γύρω από μία επαναστατική πολιτική και ένα σχέδιο αγώνων, που δεν θα εξαντλείται σε φραστικές καταγγελίες και συμβολικές κινητοποιήσεις. Σε τελική ανάλυση, ο φασισμός νικιέται με μαχητικότητα, αλληλεγγύη και μαζικούς ταξικούς ενωτικούς αγώνες.

  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ!
  • Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες – Όχι για εξοπλισμούς, αστυνομία και κεφάλαιο
  • Ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις σε Ελλάδα – Τουρκία. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης – μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών
  • Καμία αποφυλάκιση για τους δολοφόνους χρυσαυγίτες

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ


ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΞΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
Την ώρα που φωτιές και μετά πλημμύρες ρημάζουν τις ζωές και τις περιουσίες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 7μμ ΠÎ. 23ης Μαρτίου Καλαμάτα ΛΑΜΑΤΑΣ"επειδή η κυβέρνηση πουλάει «ετοιμότητα» με τα 112 αλλά χωρίς καμία υποδομή για την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων αδιαφορώντας και υποτιμώντας την αξία της ζωής, που η ακρίβεια καλπάζει και η φτώχεια αντίστοιχα εξαπλώνεται, που η Υγεία και η Παιδεία ξεπουλιούνται στον ιδιωτικό τομέα, που οι 57 των Τεμπών και οι 750 της Πύλου γίνεται προσπάθεια να είναι “απλώς Ιστορία”… Αυτή την ώρα σπάει το αυγό του φιδιού και τα ερπετά σκορπούν ανάμεσά μας:
Στον Έβρο η κυβέρνηση ως σοβαρή «χρυσή αυγή» υποδεικνύει ότι φταίνε οι μετανάστες για τις φωτιές νομιμοποιώντας τις φασιστικές παραφυάδες δήθεν «εθνοφρουρών» που ήδη από το 2020 οργανώνουν τάγματα εφόδου και κυνηγούν «κομμάτια». Τώρα όμως αισθάνθηκαν άνετα να δημοσιοποιήσουν την δράση τους με live αναμετάδοση στα social media. Στη Νέα Φιλαδέλφεια: η ανοχή και κάλυψη της αστυνομίας στους φασίστες απέκτησε διεθνείς διαστάσεις, αφού «μπροστά στα μάτια» τους πάνω από 100 μέλη των ΒadΒlueΒoys, ομάδας οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ γνωστής για την φασιστική ιδεολογία και πρακτική της, διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα και κατέληξαν σε πογκρόμ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς άσχετων πολιτών και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Για άλλη μία φορά, η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τους φασίστες να επιτίθενται και να μαχαιρώνουν, επεμβαίνοντας μόνο όταν ήταν πλέον αργά. Λίγο παρακάτω, στα Άνω Πατήσια, η αστυνομία επιχειρεί να συγκαλύψει ακόμη ένα ρατσιστικό έγκλημα: τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ. Οι δολοφόνοι βγήκαν «παγανιά» και σκότωσαν εκείνον τον μετανάστη που βρέθηκε μπροστά τους ακριβώς όπως και τον Σαχζάτ Λουκμάν. Τα τάγματα εφόδου εκπαιδεύονται ξανά….
Στο λιμάνι του Πειραιά, ένας «απλός καθημερινός τύπος» σπρώχνει στο θάνατο και παρακολουθεί απαθής να πνίγεται ένας «διαφορετικός άλλος», ο Αντωνιός. Αυτή τη φορά δεν είναι ξένος, δεν είναι μετανάστης, είναι ντόπιος αλλά λίγο «περίεργος». Στην Βουλή, οι Σπαρτιάτες ξεμπροστιάζονται ως φερέφωνα του Κασιδιάρη που τολμάει να κατεβαίνει για δήμαρχος Αθήνας.
Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, ο φασισμός που γεννιέται από το σύστημα της εκμετάλλευσης και της υποτίμησης της ζωής μας με την κυβερνητική και θεσμική ανοχή, νιώθει ότι ήρθε η ώρα να ξανασηκώσει κεφάλι.
Τέτοιες στιγμές κανείς δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός. Έχουμε όλοι χρέος απέναντι στον εαυτό μας και στον διπλανό μας να μην αφήσουμε να γίνει “κανονικότητα” η θανατοπολιτική
“Αμετανόητοι δολοφόνοι που ετοιμάζονται να βγουν όσοι έχουν μείνει μέσα και να συνεχίζουν το έργο τους, με την κάλυψη που τους παρέχει πλέον η παρουσία τους ξανά στη βουλή μέσα από ακροδεξιά κόμματα με νέο μπράντ.
Κάνω έκκληση. Να μην εφησυχαστούμε. Να μην πιστέψουμε στιγμή ότι τελειώσαμε. Όσοι ακούτε αυτά τα λόγια τώρα έχετε παιδιά, αδέρφια, συντρόφους, πρόσωπα αγαπημένα. Αυτά τα πρόσωπα κινδυνεύουν ξανά σήμερα το δικαίωμα τους σε μια ελεύθερη ζωή χωρίς φόβο και διακρίσεις. Σας χρειάζομαι όπως σας χρειάζεται κάθε γονιός που έχασε το παιδί του επειδή δεν τους έμοιαζε. Να μην τους μοιάσουμε, να μην δηλητηριάσουν τα παιδιά με μίσος.”
(Μάγδα Φύσσα, Γράμμα στο 12ο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας)

ΧΑΝΙΑ

18/9/13 δολοφονία Π.Φύσσα – δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε
Αντιφασιστική πορεία, Δευτέρα 18/9 στις 19:00 στην πλ. Αγοράς

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι, ο αντιφασίστας Π. Φύσσας πήρε την απόφαση να αντιπαρατεθεί με τους ισόβιους εχθρούς της ανθρωπότητας: τους ναζί που με την κάλυψη του κράτους και της αστυνομίας ολοκλήρωσαν το δολοφονικό τους σχέδιο.
10 χρόνια μετά, η παρακαταθήκη που άφησε ο Παύλος δεν έχει ξεχαστεί. Παραμένει παρούσα για να μας υπενθυμίζει, σήμερα περισσότερο από ποτέ, την ιστορική αναγκαιότητα του αντιφασιστικού αγώνα.

Ο κοινωνικός εκφασισμός βαθαίνει, τα φασιστικά κομματικά μορφώματα καταλαμβάνουν ξανά τα έδρανα της Βουλής και τα παρακρατικά τάγματα εφόδου κάνουν την επανεμφάνιση τους.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, τα φασιστικά παράσιτα δρουν με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ., των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του κράτους και του κεφαλαίου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις δολοφονικές επιθέσεις και τα πογκρόμ που αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα της εποχής της δράσης των ταγμάτων της Χ.Α. στους δρόμους και τις γειτονιές. Η λειτουργία της Χρυσής Αυγής ήταν πλήρως συντονισμένη με τις προτεραιότητες ελέγχου και καταστολής που είχε ανάγκη το ελληνικό καπιταλιστικό σύστημα για την περίοδο εκείνη. Η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να κυριαρχήσει στο πεζοδρόμιο για να βουλώσει το στόμα όσων έτρωγαν την κρίση στη μούρη.

Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οι ταξικές ανισότητες οξύνονται, οι εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας θα χρησιμοποιούν τον φασισμό ως όπλο απέναντι στους αδύναμους και τις εργατικές κατακτήσεις, ώστε να αποπροσανατολίζει για το ποιοι ευθύνονται για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τα απλησίαστα ενοίκια, τη συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Τα ρατσιστικά και φιλοπόλεμα μορφώματα ξεπηδούν σε «περιόδους κρίσης» για να καλύψουν τα κρατικά εγκλήματα και να μας κάνουν να ξεχάσουμε με ποιου τα συμφέροντα είμαστε, με ποιον θα βαδίσουμε στον δρόμο και θα φωνάξουμε για το δίκιο.

Σχεδόν 3 μήνες μετά το προσχεδιασμένο έγκλημα της Πύλου, τίποτα δεν διαμηνύει ότι δεν θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές. Το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της Ευρώπης-φρούριο δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο με πρόσχημα τη δική μας ασφάλεια.

Σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας μέσα από τα Μ.Μ.Ε., οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονται ως «εισβολείς», «διακινητές», «τρομοκράτες», «εμπρηστές», ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία, ώστε να δικαιολογούνται οι βίαιες επαναπροωθήσεις, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες τους, καλλιεργώντας την κοινωνική ανοχή, αν όχι συναίνεση. Στην περίπτωση της Πύλου, ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιήθηκε για ακόμη μια φορά με την παρουσίαση των περιβόητων «διακινητών» ως μοναδικών υπεύθυνων για τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων σε μια προσπάθεια πλήρους συγκάλυψης των ευθυνών του ελληνικού λιμενικού.

Παρόμοιο αφήγημα επανέρχεται και με αφορμή τις πρόσφατες τεράστιες δασικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τον Έβρο, με επίκεντρο το δάσος της Δαδιάς. Μια ομάδα 18 μεταναστών, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, έχασαν την ζωή τους από θερμικό κύμα μέσα στη φωτιά. Ο θάνατος τους είναι αποτέλεσμα της αναγκαστικής παρανομοποίησης της μεταναστευτικής ζωής και του προσφυγικού ταξιδιού. Είναι θάνατοι που συνδέονται με την αδιαφορία και της άρνηση διάσωσης ζωών σε κίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την ίδια στιγμή, ενορχηστρώνεται, μέσω του τοπικού τύπου της περιοχής και των social media, μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που καταδεικνύει τους μετανάστες ως εμπρηστές, προκειμένου να συγκαλύψει τις κρατικές ευθύνες για τα ελλιπή μέτρα δασοπυρόσβεσης και για τη (μη) πρόληψη των πυρκαγιών.
Σ’ αυτό το κλίμα ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και εθνικής αυταπάτης, που εντέχνως καλλιεργήθηκε από την κρατική προπαγάνδα, κάνουν την εμφάνιση τους -κυρίως στην Αλεξανδρούπολη-, παρακρατικές-φασιστικές πολιτοφυλακές, οι οποίες οργανώνουν περιπολίες και πογκρομ προσπαθώντας να εντοπίσουν μετανάστες για να τους στοχοποιήσουν ως εμπρηστές.

Φτάνουν σε σημείο να στιβάζουν σε αυτοσχέδια τρέιλερ-κλουβιά όσους εντοπίζουν και μάλιστα να ανεβάζουν βίντεο στο διαδίκτυο, επαιρόμενοι για τα κατορθώματα τους, εν μέσω οχετού επιδοκιμασιών στα σχόλια. Άραγε ποιος τους παρείχε αυτή τη σιγουριά κινήσεων, ώστε να είναι σε θέση να δημοσιοποιούν καραμπινάτες εγκληματικές πράξεις που διώκονται σύμφωνα με κάμποσες διατάξεις του ποινικού κώδικα; Ποιος τους έδωσε «γραμμή», εξοπλισμό και προστασία, ούτως ώστε να σουλατσάρουν ανενόχλητοι (και σε κάποιες περιπτώσεις οπλισμένοι), έχοντας μάλιστα σταθερά ραντεβού και σημεία μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολής, για να ξεκινούν τη «δράση» τους; Είναι οι φασίστες της Αλεξανδρούπολης τόσο «κομμάντα» που μπορούν με χαρακτηριστική ευκολία και σε μια μικρής έκτασης πόλη να ξεγελάσουν και να δρουν κάτω από τη μύτη των μπάτσων, ή μήπως κάποιος τους παρείχε κάλυψη, «πλάτες» και διαβεβαιώσεις πως έχουν την ελευθέρας; Και αν ναι (που εμείς λέμε ναι!), αυτός ο κάποιος ποιος είναι;

Σ’ αυτό το εμετικό γαϊτανάκι συσπείρωσης του εθνικού κορμού πήραν μέρος: από τον τοπικό τύπο και τους γραφιάδες του, μέχρι τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και τον τοπικό βουλευτή της φασιστικής «Ελληνικής Λύσης», ο οποίος φαίνεται σε βίντεο και σε αναρτήσεις του να προτρέπει σε πογκρόμ και μάλιστα να αναλαμβάνει και χρέη οργανωτή σε αυτά, καθώς φυσικά και η ίδια η δικαστική εξουσία και οι μπάτσοι. Είναι χαρακτηριστικό πως, στην περίπτωση της ομηρίας των δεκατριών μεταναστών, οι μπάτσοι προσήγαγαν τους ίδιους τους μετανάστες (!) και ο εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για εμπρησμό, με βάση την ατεκμηρίωτη καταγγελία του απαγωγέα Τότα. Οι μετανάστες που διώχτηκαν αθωώθηκαν την επομένη. Αυτό βέβαια πέρασε στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας, σε αντίθεση με την είδηση της σύλληψής τους.

Η περιοχή που λαμβάνουν χώρα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Έβρος διαχρονικά αποτελεί ένα πεδίο άσκησης μιλιταριστικών και εθνικιστικών πρακτικών από την πλευρά του ελληνικού κράτους. Η στρατιωτικοποίηση του νομού είναι εμφανής ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου και η επιτήρηση των συνόρων ενισχύθηκε και υψώθηκαν φράχτες με σκοπό την αποτροπή εισόδου μεταναστών. Ολόκληρη η περιοχή φαίνεται σαν να είναι επί ποδός πολέμου. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται ως βάση του ΝΑΤΟ και διαμετακομιστικό κέντρο μεταφοράς οπλισμού στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στις ακριτικές περιοχές του Έβρου, μονάδες του στρατού, καραβανάδες και ΚΥΠατζήδες συνεργάζονται με πολίτες-συνοριοφύλακες, ενώ δεν είναι λίγες οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις, όπου όλος ο παραπάνω συρφετός συμμετέχει σε δουλεμπόριο και λαθρεμπόριο και σε βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Η μνήμη και η αντιφασιστική συνείδηση βρίσκεται στους αγώνες του σήμερα.
Ποτέ δε θα ξεχαστεί η αντίσταση του Παύλου απέναντι σε μια ολόκληρη τοπική οργάνωση των ναζί που δρούσε με τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας. Ποτέ δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό στους δρόμους, στις γειτονιές μας, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

ΤΕΜΠΗ | ΠΥΛΟΣ | ΦΩΤΙΕΣ | ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Υ.Γ. Την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο άλλο ένα κρατικό έγκλημα συντελέστηκε στη Θεσσαλία με ολόκληρες περιοχές να πνίγονται και εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες και αποκλεισμένοι/ες από βασικά αγαθά, χωρίς πρόσβαση σε νερό και τροφή. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Αντώνης, παιδί εργατικής οικογένειας από το Λασίθι και ΑΜΕΑ, δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά από 2 καθάρματα που έκριναν ότι η ζωή του είναι μια ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί. Μοναδική απάντηση και φως στο σκοτάδι των ημερών είναι το κύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που αναδύεται μέσα στις καταστροφές.

Κατάληψη Rosa Nera, Σεπτέμβριος 2023, rosanera.squat.gr

18/9/13 δολοφονία Π.Φύσσα – δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε
Αντιφασιστική πορεία, Δευτέρα 18/9 στις 19:00 στην πλ. Αγοράς

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι, ο αντιφασίστας Π. Φύσσας πήρε την απόφαση να αντιπαρατεθεί με τους ισόβιους εχθρούς της ανθρωπότητας: τους ναζί που με την κάλυψη του κράτους και της αστυνομίας ολοκλήρωσαν το δολοφονικό τους σχέδιο.
10 χρόνια μετά, η παρακαταθήκη που άφησε ο Παύλος δεν έχει ξεχαστεί. Παραμένει παρούσα για να μας υπενθυμίζει, σήμερα περισσότερο από ποτέ, την ιστορική αναγκαιότητα του αντιφασιστικού αγώνα.
Ο κοινωνικός εκφασισμός βαθαίνει, τα φασιστικά κομματικά μορφώματα καταλαμβάνουν ξανά τα έδρανα της Βουλής και τα παρακρατικά τάγματα εφόδου κάνουν την επανεμφάνιση τους.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, τα φασιστικά παράσιτα δρουν με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ., των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του κράτους και του κεφαλαίου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις δολοφονικές επιθέσεις και τα πογκρόμ που αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα της εποχής της δράσης των ταγμάτων της Χ.Α. στους δρόμους και τις γειτονιές. Η λειτουργία της Χρυσής Αυγής ήταν πλήρως συντονισμένη με τις προτεραιότητες ελέγχου και καταστολής που είχε ανάγκη το ελληνικό καπιταλιστικό σύστημα για την περίοδο εκείνη. Η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να κυριαρχήσει στο πεζοδρόμιο για να βουλώσει το στόμα όσων έτρωγαν την κρίση στη μούρη.
Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οι ταξικές ανισότητες οξύνονται, οι εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας θα χρησιμοποιούν τον φασισμό ως όπλο απέναντι στους αδύναμους και τις εργατικές κατακτήσεις, ώστε να αποπροσανατολίζει για το ποιοι ευθύνονται για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τα απλησίαστα ενοίκια, τη συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Τα ρατσιστικά και φιλοπόλεμα μορφώματα ξεπηδούν σε «περιόδους κρίσης» για να καλύψουν τα κρατικά εγκλήματα και να μας κάνουν να ξεχάσουμε με ποιου τα συμφέροντα είμαστε, με ποιον θα βαδίσουμε στον δρόμο και θα φωνάξουμε για το δίκιο.
Σχεδόν 3 μήνες μετά το προσχεδιασμένο έγκλημα της Πύλου, τίποτα δεν διαμηνύει ότι δεν θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές. Το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της Ευρώπης-φρούριο δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο με πρόσχημα τη δική μας ασφάλεια. Σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας μέσα από τα Μ.Μ.Ε., οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονται ως «εισβολείς», «διακινητές», «τρομοκράτες», «εμπρηστές», ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία, ώστε να δικαιολογούνται οι βίαιες επαναπροωθήσεις, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες τους, καλλιεργώντας την κοινωνική ανοχή, αν όχι συναίνεση. Στην περίπτωση της Πύλου, ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιήθηκε για ακόμη μια φορά με την παρουσίαση των περιβόητων «διακινητών» ως μοναδικών υπεύθυνων για τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων σε μια προσπάθεια πλήρους συγκάλυψης των ευθυνών του ελληνικού λιμενικού.
Παρόμοιο αφήγημα επανέρχεται και με αφορμή τις πρόσφατες τεράστιες δασικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τον Έβρο, με επίκεντρο το δάσος της Δαδιάς. Μια ομάδα 18 μεταναστών, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, έχασαν την ζωή τους από θερμικό κύμα μέσα στη φωτιά. Ο θάνατος τους είναι αποτέλεσμα της αναγκαστικής παρανομοποίησης της μεταναστευτικής ζωής και του προσφυγικού ταξιδιού. Είναι θάνατοι που συνδέονται με την αδιαφορία και της άρνηση διάσωσης ζωών σε κίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την ίδια στιγμή, ενορχηστρώνεται, μέσω του τοπικού τύπου της περιοχής και των social media, μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που καταδεικνύει τους μετανάστες ως εμπρηστές, προκειμένου να συγκαλύψει τις κρατικές ευθύνες για τα ελλιπή μέτρα δασοπυρόσβεσης και για τη (μη) πρόληψη των πυρκαγιών.
Σ’ αυτό το κλίμα ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και εθνικής αυταπάτης, που εντέχνως καλλιεργήθηκε από την κρατική προπαγάνδα, κάνουν την εμφάνιση τους -κυρίως στην Αλεξανδρούπολη-, παρακρατικές-φασιστικές πολιτοφυλακές, οι οποίες οργανώνουν περιπολίες και πογκρομ προσπαθώντας να εντοπίσουν μετανάστες για να τους στοχοποιήσουν ως εμπρηστές. Φτάνουν σε σημείο να στιβάζουν σε αυτοσχέδια τρέιλερ-κλουβιά όσους εντοπίζουν και μάλιστα να ανεβάζουν βίντεο στο διαδίκτυο, επαιρόμενοι για τα κατορθώματα τους, εν μέσω οχετού επιδοκιμασιών στα σχόλια. Άραγε ποιος τους παρείχε αυτή τη σιγουριά κινήσεων, ώστε να είναι σε θέση να δημοσιοποιούν καραμπινάτες εγκληματικές πράξεις που διώκονται σύμφωνα με κάμποσες διατάξεις του ποινικού κώδικα; Ποιος τους έδωσε «γραμμή», εξοπλισμό και προστασία, ούτως ώστε να σουλατσάρουν ανενόχλητοι (και σε κάποιες περιπτώσεις οπλισμένοι), έχοντας μάλιστα σταθερά ραντεβού και σημεία μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολής, για να ξεκινούν τη «δράση» τους; Είναι οι φασίστες της Αλεξανδρούπολης τόσο «κομμάντα» που μπορούν με χαρακτηριστική ευκολία και σε μια μικρής έκτασης πόλη να ξεγελάσουν και να δρουν κάτω από τη μύτη των μπάτσων, ή μήπως κάποιος τους παρείχε κάλυψη, «πλάτες» και διαβεβαιώσεις πως έχουν την ελευθέρας; Και αν ναι (που εμείς λέμε ναι!), αυτός ο κάποιος ποιος είναι;
Σ’ αυτό το εμετικό γαϊτανάκι συσπείρωσης του εθνικού κορμού πήραν μέρος: από τον τοπικό τύπο και τους γραφιάδες του, μέχρι τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και τον τοπικό βουλευτή της φασιστικής «Ελληνικής Λύσης», ο οποίος φαίνεται σε βίντεο και σε αναρτήσεις του να προτρέπει σε πογκρόμ και μάλιστα να αναλαμβάνει και χρέη οργανωτή σε αυτά, καθώς φυσικά και η ίδια η δικαστική εξουσία και οι μπάτσοι. Είναι χαρακτηριστικό πως, στην περίπτωση της ομηρίας των δεκατριών μεταναστών, οι μπάτσοι προσήγαγαν τους ίδιους τους μετανάστες (!) και ο εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για εμπρησμό, με βάση την ατεκμηρίωτη καταγγελία του απαγωγέα Τότα. Οι μετανάστες που διώχτηκαν αθωώθηκαν την επομένη. Αυτό βέβαια πέρασε στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας, σε αντίθεση με την είδηση της σύλληψής τους.
Η περιοχή που λαμβάνουν χώρα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Έβρος διαχρονικά αποτελεί ένα πεδίο άσκησης μιλιταριστικών και εθνικιστικών πρακτικών από την πλευρά του ελληνικού κράτους. Η στρατιωτικοποίηση του νομού είναι εμφανής ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου και η επιτήρηση των συνόρων ενισχύθηκε και υψώθηκαν φράχτες με σκοπό την αποτροπή εισόδου μεταναστών. Ολόκληρη η περιοχή φαίνεται σαν να είναι επί ποδός πολέμου. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται ως βάση του ΝΑΤΟ και διαμετακομιστικό κέντρο μεταφοράς οπλισμού στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στις ακριτικές περιοχές του Έβρου, μονάδες του στρατού, καραβανάδες και ΚΥΠατζήδες συνεργάζονται με πολίτες-συνοριοφύλακες, ενώ δεν είναι λίγες οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις, όπου όλος ο παραπάνω συρφετός συμμετέχει σε δουλεμπόριο και λαθρεμπόριο και σε βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.
Η μνήμη και η αντιφασιστική συνείδηση βρίσκεται στους αγώνες του σήμερα.
Ποτέ δε θα ξεχαστεί η αντίσταση του Παύλου απέναντι σε μια ολόκληρη τοπική οργάνωση των ναζί που δρούσε με τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας. Ποτέ δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό στους δρόμους, στις γειτονιές μας, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

ΤΕΜΠΗ | ΠΥΛΟΣ | ΦΩΤΙΕΣ | ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Υ.Γ. Την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο άλλο ένα κρατικό έγκλημα συντελέστηκε στη Θεσσαλία με ολόκληρες περιοχές να πνίγονται και εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες και αποκλεισμένοι/ες από βασικά αγαθά, χωρίς πρόσβαση σε νερό και τροφή. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Αντώνης, παιδί εργατικής οικογένειας από το Λασίθι και ΑΜΕΑ, δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά από 2 καθάρματα που έκριναν ότι η ζωή του είναι μια ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί. Μοναδική απάντηση και φως στο σκοτάδι των ημερών είναι το κύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που αναδύεται μέσα στις καταστροφές.

Κατάληψη Rosa Nera


ΚΑΒΑΛΑ


Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα 18/09 στην Πλ. Ελευθερίας στις 19:00, για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών Ηρακλείου

 

 

 


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

– 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΡΑΠΕΡ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

– 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΤΗΣ ΛΟΑΤΚΙ+ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ( Zackie Oh )

Στις 18-9-2023 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την παρακρατική δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα ( Killah P ), ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τάγμα εφόδου των νεοναζί και έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά.

Στις 21-9-2023 συμπληρώνονται 5 χρόνια από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου ( Zackie Oh ), από νυκοκυραίους και μπάτσους.

Η θανατοπολιτική του ελληνικού κράτους, της Frontex, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της ελληνικής και της Ευρωπαϊκής επικράτειας φαίνεται να έχει σχέση αιτίου-post imageαποτελέσματος με την αυξητική εκλογική και όχι μόνο απήχηση των ακροδεξιών σχηματισμών. Τα πνιγμένα, καμμένα ή ακόμη και γαζωμένα από σφαίρες κορμιά μεταναστριών και μεταναστών, οδηγούν κάποιο μέρος του πληθυσμού σε ακόμη πιο φανατισμένο κυνήγι τους, σαν τα πογκρόμ που είδαμε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη ή στη Λεμεσό της Κύπρου.

Το κράτος, ως εγγυητής της τάξης και της ασφάλειας κρατά τα γκέμια των παρακρατικών. Αν χρειαστεί θα τους ξαμολύσει να επιτεθούν στον κόσμο και τους χώρους αγώνα, να καταστείλουν απεργίες, να επιτεθούν σε αντιθεσμικούς αγώνες για ορατότητα, να δαιμονοποιήσουν κάθε τι διαφορετικό, να στήσουν ενέδρες σε φυλακισμένους που συμμετέχουν στους αγώνες των κρατουμένων, να τρομοκρατήσουν μετανάστριες και μετανάστες. Αν ξεφύγουν θα τους «μαζέψει» δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό. Αν φανεί ότι χάνει τον έλεγχο, θα «τιμωρήσει» και μερικούς, ρίχνοντας τους πάντοτε στα μαλακά. Κι αυτές οι τιμωρίες, όταν έρχονται, χωρίς να αποτελούν νίκη στον αγώνα κατά του φασισμού και του κρατικού καπιταλιστικού συστήματος που τον θεριεύει, είναι αποτέλεσμα των μεγάλων αντιφασιστικών αγώνων που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά.

Η κοινωνία φαίνεται να παρακολουθεί εμβρόντητη, ενώ ένα μέρος της τείνει να συνηθίσει ως κανονικότητα ή παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο τον επιχειρούμενο εκφασισμό της. Ο νόμιμος κρατικός φασισμός εκφράζεται με συνεχιζόμενες εκκενώσεις καταλήψεων, επαναπροωθήσεις που οδηγούν σε δολοφονίες ή τραυματισμούς μεταναστών όπως το πολύνεκρο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα ανοικτά της Πύλου, δολοφονίες και βασανισμούς από την αστυνομία, παρακολουθήσεις, στοχοποίηση αγωνιστριών και αγωνιστών, στέρηση δικαιωμάτων των κρατουμένων και γενικότερα υποτίμηση της ζωής. Κι όταν αυτός δεν αρκεί επιστρατεύονται κυνηγοί κεφαλών και τάγματα εφόδου, αυτοί που μαχαιρώνουν τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα που το ακηδεμόνευτο αντιφασιστικό κίνημα, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες από τα κάτω, όσες/οι δίνουν τα τελευταία πολλά χρόνια καθημερινό αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, αλλά και πολλές/οι ακόμη που βλέπουν καθημερινά τον κλοιό της εξαθλίωσης και της καταστολής γύρω τους να στενεύει, να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, η οποία χρησιμοποιεί και οπλίζει τα παρακρατικά φασιστοειδή για να κλιμακώσει τις επιθέσεις της στον κόσμο του αγώνα και στην κοινωνία.

Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενδυναμώσουμε τις εστίες ρήξης και αντίστασης σε κάθε γειτονιά-στην καθημερινότητα, την κοινωνική αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη. Για την καθολική ανατροπή του κόσμου της εξουσίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΘΡΕΦΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ

Πρωτοβουλία αναρχικών Αγρινίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-9-2023

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ Rap live

Στο χώρο της κατάληψης Apertus, ώρα 21:30

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-9-2023

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ, ώρα 19:00

Πρωτοβουλία αναρχικών Αγρινίου


Συγκέντρωση-Πορεία μνήμης για την δολοφονία του Π.Φύσσα

Δευτέρα 18/09 19:00 στην πλ.Ανουτσιάτα

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας

 

 

 


ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δευτέρα 18/09 στις 19:00 κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Από τα πογκρόμ μεταναστών στις πυρκαγιές του Έβρου, τη δολοφονία του 23χρονου Σεράζ Σιάζ και της πλημμύρες στη Θεσσαλία, μέχρι τη δολοφονία του Μιχάλη και του Αντώνη.

Να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους υμνητές του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας. Να τσακίσουμε στο δρόμο φασισμό/ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΜΕ, ΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!

ΠΑΥΛΟΣ, ΖΑΚ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας


ΛΑΜΙΑ


ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ας γίνουμε εμείς η απάντηση από την Κεφαλονιά

ενώνουμε τη φωνή μας, νικάμε τα σκοτάδια

Δευτέρα 18/9 στο Αργοστόλι (θαλασσόμυλος)

10 χρόνια μετά δεν θα αφήσουμε την τάξη του χρόνου να μας πετάξει μισό αιώνα πίσω στα σκουπίδια της ιστορίας

Μοιραστείτε το άρθρο