Δεύτερο Σάββατο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ ενάντια στις κυβερνητικές – κρατικές πολιτικές

Ο πρωθυπουργός της κοινωνικής λεηλασίας και της περιβαλλοντικής καταστροφής, που ήρθε στην Θεσσαλονίκη την προτελευταία μέρα της ΔΕΘ, δεν απέφυγε τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που είχαν καλέσει σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και κοινωνικές συλλογικότητες, της ριζοσπαστικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές επικέντρωσαν στις καταστροφικές πολιτικές κράτους, κυβέρνησης, κεφαλαίου ενάντια στις ζωές μας, την υγεία και το περιβάλλον, διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα οργάνωσης του αγώνα για την αντεπίθεση.

Χαρακτηριστικά και τα συνθήματα: Η υγεία, οι ζωές μας, το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη τους / Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα ν/σχ Γεωργιάδη / Η πολιτική που καίει και πνίγει τις ζωές μας δεν διορθώνεται, ανατρέπεται / Ανατροπή του συστήματος ΝΔ, ΕΕ, κεφαλαίου / Μονόδρομος η αντεπίθεσή μας / Κράτος και κεφάλαιο μας πνίξανε στο αίμα, οργάνωση κι αγώνας για τη ζωή, τη γη και την αξιοπρέπεια.

Η μία συγκέντρωση που έγινε στο άγαλμα Βενιζέλου έκανε πορεία επί Αριστοτέλους, Τσιμισκή, ΧΑΝΘ (απέναντι στο Βελλίδειο η ομιλία Μητσοτάκη), Αγγελάκη και κατάληξη την Καμάρα. Σε αυτήν είχε καλέσει συγκέντρωση η ΑΠΟ, η οποία από Εγνατία κατευθύνθηκε Αγ. Σοφία και στην Τσιμισκή ακολούθησε τη συγκέντρωση που είχε ξεκινήσει από άγαλμα Βενιζέλου.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Χ.Χ., Α.Κεσ., ΜΠ, Βα.Σπυρ.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

 

ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

 

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΘ#2 Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται ενάντια στη πρωθυπουργική φιέστα, Σάββατο 16/9

Μοιραστείτε το άρθρο