Χημικά, κρότου λάμψης και ξυλοδαρμοί διαδηλωτών από την αστυνομία στη Λάρισα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η συγκέντρωση – πορεία που καλείται στη Λάρισα για την τεράστια καταστροφή της Θεσσαλίας, πνίγεται από χημικά και ΜΑΤατζήδες χτυπούν με μανία τους διαδηλωτές, ενώ φωνάζει περαστικός κόσμος για την αγριότητα της καταστολής. Οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες, δεν χρειάζεται καν πρόσχημα ούτε η κατασκευή αφηγήματος υποτιθέμενης άμυνας, ξύλο για να σπάσουν την οποιαδήποτε κινητοποίηση.

Την συγκέντρωση και πορεία καλούσε το Δίκτυο Αγώνα και Αλληλεγγύης Λάρισας και καλείται για την Τετάρτη 13/9 συνέλευση στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Κατσίγρα.

 

Η σημερινή πορεία που κάλεσε το Δίκτυο αγώνα & Αλληλεγγύης χτυπήθηκε άσχημα από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Και πάλι όπως προχτές έξω από την περιφέρεια χωρίς καμία αφορμή χτύπησαν, απείλησαν έριξαν κρότου λάμψης και έπνιξαν το κέντρο της πόλης στα δακρυγόνα. Βία και καταστολή μπροστά στα μάτια περαστικών, θαμωνων μαγαζιών, οικογενειών. Παρόλα αυτά οι δυνάμεις καταστολής δέν πέτυχαν τον στόχο τους, ο κοσμος δεν τρομοκρατήθηκε, και στις δύο επιθέσεις που δέχτηκε κράτησε και ανασυγκροτήθηκε. Θα μετρηθούμε, θα ανασυνταχθούμε και αύριο θα δημοσιεύσουμε πλήρες δελτίο τύπου για το σημερινό όργιο βίας και καταστολής.

Καλούμε σε συνέλευση αύριο Τετάρτη, στις 20:00, στο αμφιθέατρο του Κατσίγρα (ιατρική σχολή, Πλ. Ταχυδρομείου)

Posted by Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας on Tuesday, September 12, 2023

 

Βίντεο από την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην σημερινή διαδήλωση στην Λάρισα. Άνδρας των ΜΑΤ φαίνεται ξεκαθαρα να χτυπάει διαδηλωτή με το γκλομπ στον αυχένα.

#πλημμύρες
#λαρισα

Posted by Copwatch.gr on Tuesday, September 12, 2023

Μοιραστείτε το άρθρο