Χημικά και συγκρούσεις στη Λάρισα κατά την επίσκεψη του Μητσοτάκη για το Συντονιστικό

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επισκεφθεί την Περιφέρεια για να πραγματοποιηθεί συντονιστική συνάντηση για την οργάνωση των διασώσεων καθώς εδώ και πολλές ημέρες οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες στη Θεσσαλία από τον “Ντάνιελ”, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 15 και ο αριθμός των αγνοούμενων να είναι μεγάλος. Ολόκληρα χωριά έχουν εξαφανιστεί, ασύλληπτος αριθμός ζώων έχει πνιγεί, τεράστιες καλλιέργειες και χωράφια ρήμαξαν και υπάρχει ο κίνδυνος της μόλυνσης.

Στη συγκέντρωση που καλούσαν συλλογικότητες, οργανώσεις και το Δίκτυο Αγώνα Αλληλεγγύης και Αγώνα Λάρισας, οι αστυνομία ξεκίνησε να κάνει χρήση χημικών σε μεγάλη κλίμακα για να τη διαλύσει και να χτυπάει τους διαδηλωτές οι οποίοι προσπαθούσαν να προστατευτούν και να φύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Υδροφόρο όχημα έκανε την εμφάνιση του στην περιφέρεια με την περιοχή να είναι γεμάτη από αστυνομικούς. Κανάλια που βρέθηκαν στην περιοχή, επέλεξαν να δείξουν σε ζωντανή μετάδοση πρόσωπα των διαδηλωτών στην προσπάθεια τους να αποκρούσουν τις συνεχείς επιθέσεις της αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν για 7 συλλήψεις και συνολικά 30 προσαγωγές.

Για μία ακόμα φορά τεράστιες καταστροφές διαλύουν τη χώρα με χαμένες ανθρώπινες ζωές και μεγάλες υλικές ζημιές καθώς το κράτος και οι κρατικοί μηχανισμοί δεν είχαν προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα για περιορισμό της καταστροφής και οι διασώσεις άργησαν χαρακτηριστικά.

 

Επεισόδια και συγκρούσεις γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας στη #Λάρισα όταν πολίτες, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Λάρισας, κομμουνιστικές & αντιεξουσιαστικές οργανώσεις & συλλογικότητες και οπαδοί της ΑΕΛ πήγαν να “υποδεχθούν” τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα. Πολλά χημικά από την #αστυνομία.

#ΜένουμεΕνεργοί #antireport #πλημμύρες #κακοκαιρίαDaniel #Θεσσαλία #Καρδίτσα

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Sunday, September 10, 2023

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uncover (@uncover.nmp)

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

Φωτογραφία από τη σελίδα Διά Πυρός


Μοιραστείτε το άρθρο