Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εκκενωμένο στέκι Καλιαρντών, Τρίτη 5/9 στις 12:00 στη Νομική Αθηνών

Σήμερα, Δευτέρα 4/9, που άνοιξε η Νομική, βρήκαμε το στέκι Καλιαρντων εκκενωμένο και στην θέση του καινούργιες αίθουσες διδασκαλίας. Όλα τα πράγματα του στεκιού λείπαν απο μέσα, οι χώροι είχαν αναδιαμόρφωθεί και έχει μετατραπεί σε εναν αποστειρωμένο φρέσκοβαμενο χώρο έτοιμο να υποδεχτεί τους μελλοντικούς καριερίστες. Η εκκένωση έλαβε τόπο όταν η σχολή ήταν κλειστή και το στέκι μη προσβάσιμο, μέσα στον Αύγουστο, και χωρίς αστυνομική επιχείρηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κοσμητεία εισβάλλει ύπουλα μέσα στο στέκι. Ένα χρόνο πριν, πάλι με το άνοιγμα της σχολής, αντίκρισαμε παραβιασμενη την πόρτα του στεκιού και ο χώρος του να χρησιμοποιείται ως αποθήκη, χωρίς όμως να έχουν υπάρξει άλλες αλλοιώσεις. Πιο πρόσφατα, κάποιους μήνες πριν, σιδεροκολλήθηκε η εξωτερική πόρτα του στεκιου που είχαμε πρόσφατα ανοίξει.

Με την πρόφαση της ανάγκης για περισσοτερο χώρο η κοσμητεια αποφασίζει να καταστρέψει ενα στέκι 20 χρόνων, ενώ αφήνει ανέγγιχτο το στεκι της ΔΑΠ το οποίο μάλιστα είναι και μεγαλύτερων διαστάσεων απο το στέκι Καλιαρντων. Προφανώς γίνεται ξεκάθαρο ότι η συνολική επιχείρηση γίνεται με πολιτική σκοπιμότητα και εντάσσεται στο σχέδιο των εκκενώσεων των καταλήψεων, χώρων αγώνα, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρο και συνεχίζεται με την πρόσφατη εκκένωση του άνω κάτω, των ζιζάνιων, του αυτοδιαχειριζομενου στεκιού πολυτεχνείου, της κατάληψης του βοτανικου. Την πολιτική ευθύνη φέρει η κοσμητεια της σχολής κάτι που σιγουρα δε μας εκπλήσσει και διαρκώς επιβεβαιώνει την σύνδεση και συνοδοιπορευση της κρατικής εξουσίας και των επιταγών της με τις αρχές κάθε είδους.

Οι χώροι που εκκενώθηκαν στο ισόγειο της νομικής αποτέλεσαν το στέκι Καλιαρντών από τον οκτώβρη του 2021, όμως τα 20 χρόνια που υπήρξαν κατειλημμένοι στέγασαν διάφορα κινηματικά εγχειρήματα, όνειρα, ιδέες δράσεις και ζυμώσεις διαφόρων ομάδων -και μη- με μερικά παραδείγματα να είναι το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι νομικής, οι διαρρήκτ(ρι)ες της φοιτητικής κουλτούρας, ο χώρος λυσσασμένων νομικής, το εν ψυχρώ, το εργαστήριο για την εξάπλωση της μαύρης πανώλης και το γραφείο άνομων υποθέσεων.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αυριο Τρίτη 5/9 στις 12.00 μ.μ. στο προαύλιο της νομικής (είσοδος από μασσαλίας).

10 100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠ

Αναρχικη κουηρ συλλογικότητα Καλιαρντά

Μοιραστείτε το άρθρο