Καταγγελία φασιστικής επίθεσης έξω από το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη

Καταγγέλλουμε φασιστική επίθεση ενάντια σε συντρόφια που έλαβε χώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης έξω από την Φιλοσοφική του ΑΠΘ στις 2/9/2023 τα μεσάνυχτα. Μερικά από τα άτομα τραυματίστηκαν με καθαρά πολιτικό κίνητρο. Τα συντροφιά αφού αμύνθηκαν, οι φασίστες αποχώρησαν φωνάζοντας πως “θα βγάλουν το μαχαίρι”.
Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη ανασύνταξης του αντιφασιστικού κινήματος για την αντεπίθεση στο τέρας του φασισμού και ό,τι αυτό το τρέφει.
Από την Αλεξανδρούπολη με τους αυτόκλητους σερίφηδες που καλούν σε πογκρόμ και «συλλαμβάνουν» μετανάστες, μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα παλεύουμε το τέρας των ακροδεξιών και ναζιστικών στοιχείων.
Το περιστατικό αυτό έρχεται κοντά σε μία ακόμη επέτειο. Αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτες και έρχεται να μας θυμίσει πως οι αγώνες μας δεν πρέπει να σταματήσουν. Για κάθε Παύλο, Ζάκι, Αλέξη και συντρόφια που έχουμε θρηνήσει, εντατικοποιούμε τους αγώνες ενάντια σε αυτούς που μας στερούνε ελευθερίες. Είτε είναι αυτός οικογενειάρχης, μπάτσος, πολιτικός, κοσμηματοπώλης εμείς στεκόμαστε απέναντι.
Ακόμη και με την είσοδο φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων στη βουλή, ανατρέπουμε το καθεστώς της ανελευθερίας και
φόβου που θέλουν να εγκαθιδρύσουν και αντιστεκόμαστε.
Θα ζούμε χωρίς φόβο, ελεύθερ@ αντιφασιστικά.
Πάμε κόντρα στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Καταγγέλλουμε φασιστική επίθεση ενάντια σε συντρόφια που έλαβε χώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης έξω από την Φιλοσοφική του…

Posted by Format- σχήμα στην πληροφορική ΑΠΘ on Saturday, September 2, 2023

Μοιραστείτε το άρθρο