Fake news και συστηματική διάχυση ρατσιστικής προπαγάνδας από παρακράτος, κυβέρνηση και ΜΜΕ

Εδώ και ημέρες παρατηρείται η συστηματική προσπάθεια από ακροδεξιούς κύκλους, ΜΜΕ και κράτος ώστε να δημιουργηθεί μία ψευδής εντύπωση ότι οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμών από μετανάστες/ριες και ότι διεξάγεται ένας αόρατος πόλεμος εναντίων της Ελλάδας και των Ελλήνων. Παρακρατικές ομάδες αυτόκλητων τιμωρών, με την στήριξη τμήματος της κοινωνίας αλλά και την ανοχή των κρατικών μηχανισμών έχουν επιδοθεί σε πογκρόμ για εντοπισμό και λιντσάρισμα μεταναστών/ριων.

Το σχέδιο για τη δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων ξεκίνησε με τις δηλώσεις από κυβερνητικά χείλη και την αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ περί ύποπτων πυρκαγιών και τις αναφορές σε πιθανότητα να δημιουργήθηκαν οι εστίες από μετανάστες/ριες. Στη συνέχεια βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του κόμματος οργάνωσαν, παρότρυναν ή στήριξαν τη δράση παρακρατικών ορδών που άρχισαν να κάνουν πιο εμφανή τη δράση τους στην περιοχή του Έβρου, ψάχνοντας μετανάστες/ριες για να τους λιντσάρουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαγωγή και φυλάκιση σε τρέιλερ των 13 μεταναστών από τον Απόστολο Τότα και τους συνεργούς του. Οι 13 αντιμετωπίζουν νομικές διώξεις βασισμένες στις αερολογίες των απαγωγέων και βασανιστών τους. Οι ομάδες αυτόκλητων τιμωρών, όπως έχουν ενημερώσει από την αρχή δημοσιογράφοι από τον Έβρο, αποτελούνται στη βάση τους από “αυθαίρετους οικιστές” του Δέλτα του Έβρου με την ονομασία “Αινήσιο Δέλτα” όπου δρουν διαχρονικά κυνηγώντας μετανάστες/ριες και προχωρώντας σε βασανισμούς και βιαιοπραγίες. Είναι πολλές οι φορές όπου βραβεύθηκαν από ΠτΔ, βουλευτές, πρωθυπουργούς κ.α. Πολλά ΜΜΕ αποφάσισαν να κρύψουν αυτές τις πληροφορίες και να βάλουν εμπρηστικούς τίτλους όπου αν δεν ανοίξει κάποιος να διαβάσει όλο το ρεπορτάζ θεωρεί δεδομένη την εμπλοκή μεταναστών στις πυρκαγιές. Προς απογοήτευση των βασανιστών και των “εξαγριωμένων” ακροδεξιών που ονειρεύονται δολοφονίες και απελάσεις, εκτεταμένα ρεπορτάζ από διάφορα μέσα αποδεικνύουν το έωλο των κατηγοριών των τριών απαγωγέων και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι 4 μετανάστες που απολογούνταν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία. Οι υπόλοιποι 9 θα εξεταστούν από ιατροδικαστή καθώς κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν από τον Τότα και τους συνεργούς του και απειλήθηκαν με όπλα, https://thepressproject.gr/emena-me-chtypisan-sto-cheri-kai-sto-podi-sas-deichno-ta-travmata-mou-katatheseis-prosfygon-aichmaloton-sto-fortigo/?fbclid=IwAR3uVLtODbnz0-2Ly-8qxs1NpEKflrQhJwpTJPT6iks4YtCaWDsjOAVze0A.

Παράλληλα σε μία ακόμα πιο χυδαία τακτική των ΜΜΕ, έγινε αναπαραγωγή “ειδήσεων” για συλλήψεις μεταναστών/ριων για εμπρησμούς. Το OPEN TV μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ για συλλήψεις προχώρησε στην ανάκληση των fake news, δίνοντας ωστόσο πάτημα σε όσους ονειρεύονται ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Παράλληλα μέσω των social media σελίδες όπως η “ομάδα αλήθειας” ή ακόμα και χρήστες μεμονωμένα συνεχίζουν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων καθώς και την αναπαραγωγή φωτογραφιών προ 15ετίας ή ακόμα και από κυψέλες που καίγονται, παρουσιάζοντάς τες ως οπτικό υλικό από τις πυρκαγιές.

Θ.Λ.

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ “ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ”;
– αναδημοσίευση καταγγελίας -*

“Οι φασίστες που έχουν…

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Friday, August 25, 2023

 

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Τα σημεία που εκδηλωθήκαν πυρκαγιές είναι γνωστά περάσματα παράνομων μεταναστών

Posted by Ομάδα Αλήθειας on Tuesday, August 22, 2023

 

Ποινική δίωξη στους 13 μετανάστες για απόπειρα εμπρησμού – Δίωξη και στους πολίτες που τους «συνέλαβαν»

Posted by Ομάδα Αλήθειας on Wednesday, August 23, 2023

 

Μοιραστείτε το άρθρο