Κείμενο της αναρχικής ομάδας δυσήνιος ίππος (Πάτρα) για την καταστροφή από τις πυρκαγιές και τα περιστατικά φασιστικών επιθέσεων

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Εδώ και μέρες σύντροφοι-ισσες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης έχουν στήσει ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, υποστηρίζοντας έμπρακτα όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης των πυρκαγιών αλλά και όσους έχουν πληγεί από αυτές. Μέσα από την κίνησή τους παίρνουν σάρκα και οστά τα προτάγματα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή, δηλαδή το κράτος και οι καπιταλιστές.
Η εγκληματική διαχείριση των πυρκαγιών δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τα διαχρονικά αφηγήματα του πολιτικού συστήματος σχετικά με «ασύμμετρες απειλές», «στρατηγούς άνεμους», «ακραία φυσικά φαινόμενα», τα οποία στην παρούσα συγκυρία συνδυάζονται με την ακροδεξιά, ρατσιστική, αντιμεταναστευτική ρητορική.
Τα ακροδεξιά πογκρόμ σε μετανάστες και οι δολοφονίες τους, η στοχοποίηση και η επίθεση σε όσους αγωνίζονται για να σταματήσει η καταστροφή και να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα των εγκληματικών πολιτικών κράτους και κεφαλαίου. Των πολιτικών που λεηλατούν και καταστρέφουν τη φύση και την κοινωνία, που διαλύουν τις δομές δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, που δολοφονούν στα σύνορα, στο δάσος και στον φράκτη του Έβρου, που έχουν μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκο-πολεμικό ορμητήριο, δαπανώντας εκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς και σε προσλήψεις μπάτσων.
Για ακόμα μια φορά γίνεται έκδηλο ότι οι ζωές μας και η φύση δεν έχουν καμία αξία μπροστά στο κέρδος τους.
Δύναμη και αλληλεγγύη στους συντρόφους-ισσες στην Αλεξανδρούπολη που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα της καταστροφής και τις παρακρατικές εφεδρείες του.
ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μοιραστείτε το άρθρο